talvel esi ja tagavedu...

eest ja tagant
10:23 14.01.2011
Toon ka paar näidet:
Tagaveo eelis läbivusel tuleb esile siis kui ta on täislastis koormatud. Minu elukohani viiv tee on tuultele valla ja alati täis tuisanud, seega võrdlused igapäevaelust omast käest.

E34 520 - nüüd kui suur Monika torm oli, oli mul vaja tuua alusetäis punaseid telliseid, samottkive, segu jne. Ehk siis kogu koorem oli veidi üle 2 T. Võtsin suure 2 teljelise käru järgi ja läksin ehituspoodi. Tühjalt ei saanud koos selle käruga seal hooviski kohalt ära, pidin hoovõtuga mingist 1% kaldest üles minema.
Esiteks siis ladusin ca 350 kg laadungit pagassi, mõned kivid ka salongi, ette ja taha põrandale ning siis ülejäänud käru peale.
Ja masin läks igalt poolt läbi ülima rahuga, kuna lihtsalt pressis selle massiga silla nii vastu maad.

Esiveolisega, samades ilmastikutingimustes, sama koormaga poleks läbi saanud, sest tal tõmbab nina kergeks ja ongi puuks.

Samas enamikel juhtudel, kinnijäädes esiveolisega- saab mõistust kasutades välja ka üksi, ilma labidata, vajadusel mõned puuoksad jne, veidi nõkutamist- tänu sellele, et veojõudu saab suunata.

Tagaveoga peab alati rohkem vaeva nägema.
Ja see kes siin ütles, et Kärss lolli juttu ajab, et koer pidamist mõjutab- see on tõsi, lambakoer pagassis loomulikult mõjutab. Tagasillaveoga autol on mul ikka segukott või kaks pagassis, kohe on teine tera.

Minu veendumus on, et üldiselt esivedu on talvel parema läbivusega igapäevasõitudeks kui tagavedu.
.
15:03 14.01.2011
Käŗss. See nende volvode loendamine parklas olid sinu enda sõnad,kus sa nägid neid korraga 9tk v6i midagi taolist.järelikult ole viisakas ja mäleta mida õelnud oled.SEE koera teema,vabandage aga keskmine koer kaalub ehk 20kg ja jätke juba see huumor. KÄRSS. Ma tean niigi kuidas m6jub autole 2 inimest või 5inimest v6i 100kg pagas. Olen seda alati teadnud,SINA soovitad siin alati kõigile mingeid katseid ja m66tmisi,nagu k6ik teised ise midagi m6elda ei oska. Sinu stiil a'la ma elan maal ,ja õige maamees sõidab tagaveoga.TEIE ülejäänud sõidate esiv. Punnidega ega tea midagi ,isegi lehma lüpsmisest.SINU ENDA kāitumine ja suhtumine alati selline KÕIKETEADJA. Ole ise viisakam ega ära hakka solvama teisi seljakotiga sõitjadeks jne. JA muide see tartumaratoni näide,m6tle et 90 ndate algul oli esiv. Üpris vähe ja enamus polnud talverehve veel nāinudki.hea kui auto jõuti osta. Sest sai endal samuti 93a asconaga sõidetud,et vedaval sillal vaid talverehvid. Või kuidas said seda esiv. Süüks panna et mäest alla libisesid? Pidurid toimivad kõigile ratastele kõigil autodel ūhtemoodi. Enamus tagav. Pole ka eriti ökod võrreldes sama klassi esiv. AGA KEL HUVI SIIS VÕIKS TEHA VÕRDLUS TESTI.lepiks koha,aja kokku. 1.järsul tõusul kohalt võtt,esi kui tagurpidi,mõõdukalt koormatult ja ilma. 2. Mõõdukas lumes sõit,kohaltvõtt,manööverdamine,esi ja tagurpidi. 3. T6usu ja kaldega teel sõitmine ,koormatult ja ilma. Ja oleks näha plussid,miinused kohe.aga no vaevalt kedagi huvilist leiab.
Kärss
15:55 14.01.2011
Punktikesele: Parkla näide oli väga konkreetne päev ja TTÜ peahoone parkla, mõeldud vastuseks kellelegi, kes väitis, et neid liikluses pole. Otsi turvakaamerate lindid ülesse kui ei usu. Enamvähem sama hulk oli neid seal iga päev. Sellel talvel pole huvi tundnud, aga kindlasti on neid iga aasta üha vähem ja vähem. Teiseks, kas ma olen rääkinud siin kunagi sülekoertest? Olen maininud vaid seda, et mul labrador, kaalub üsna täpselt 40kg, foorumis isegi pilt temast ühes Peugeot 107-s taga istumas, kus mingi järjekordne faktide väljamõtleja teatas, et mitte ükski koer seal olema ei mahu, aga minul millegipärast mahub ka pikematel autoreisidel. Nüüd leiad juba põhjusi, miks ei sobi ka see Tartu Maratoni parkla näide, kuna ühtviisi kehvad rehvid tagaveolise ja esiveolise all annavad Sinu jutu järgi ikkagi tagaveolisele eelised:)))) No tõesti, ema anna padruneid...

PS: ära tule rääkima viisakusest, kui praktiliselt igas postituses esitad väljamõeldisi või võtad minu sõnu kontekstist välja ning kasutad sellist valetamist laimamiseks. Kas või see, et kui mina räägin Tartu Maratonist 90ndate keskpaigas, siis Sina tuled oma 90ndate alguse jutuga. Samuti on esimeses postituses (ja ka teema keskel) VIISAKALT öeldud (ja korduvalt meeldetuletatud), et kutsed kokkusaamisteks tehke ürituste alafoorumis, mitte siia teemasse. Kas on raskusi eesti keelest arusaamisega või oled lihtsalt pahatahtlik? Või oled auto24.ee palgal, et pidevaid offtopikuid koerte kaaludest ja tont teab veel millest välja mõeldes foorumil elu sees hoiaksid?
kkzxxx
19:25 14.01.2011
ei kärss, tal on ses suhtes tegelt õigus, sul on tõesti nati üleolev suhtumine, sellepärast see teistega nii tihti põrkubki paljudes teemades.Otseselt sa midagi halba ei ütle aga sinu tekstidest kumab see ikka välja.
Samas ma ei ütlegi, et ei või olla nati üleolev suhtumine kui inimene on elus piisavalt saavutanud(ja tundub, et sina seda oled ka foorumi jutu põhjal ) aga ei maksa päris liiale ka minna.
Ja auto24 palgal tundud ikka sina olevat rohkem kui keegi teine siin ;)

ahjaa kui keegi testida tahab siis mina omaltpoolt pakun oma Omega välja :)
.
20:13 14.01.2011
Kärss. Sinu enda jutt ja näited ju see kõik need koerad ja volvod jne,jne SAAB SINUSUGUNE üldse aru et sa oled ise need teemad siia sisse toonud! Tõesti vist raske sul mõista,mäletada et need su enda väited. Sest kirj. Ju siin kõikjal lehekülgede vīisi.ja mis tähendab kontekstist välja siis nagu ei tohi midagi küsida ,rāäkida.SINA ju oled siin enamus foorumites kes teeb teemasid sellest mis pähe tuleb. Tead seda ka ise, aga pingetaluvust ei paista olevat. EMA ANNA PADRUNEID..vaata sinu viisakus jätab siin alati soovida.aga eks taolisi teadjamehi alati.LIHTSALT KEEGI EI VIITSI SINUGA SIIN AMMU ENAM VAIELDA.SEST TIHTIPEALE RÄÄGID KA ENDALE VASTU.JA OLED SIIN AMMU JUBA HUMORISTI KUULSUSEGA,KAHJU ET ISE ARU EI SAA SEST. Kindlasti kustuta see kiri nüüd ära.ma ei viitsi ka siin enam jahuda,mehega kes oma teooriat ei julge t6estama ka tulla,autoga kuhugi mäele. NÄGEMIST HR.KÄRSS
.
20:34 14.01.2011
Kkzxxx. kus kandis Omega asub? Teeks proovi,oma lõbuks. Või helista jäta sms 55928584 Ja kui see teema on tagav. VS esiv. Siis miks pean "ürituste" all seda lahkama,ja no kaks autod oleks nagu üritus või. Muidugi ehk võime siia video ka jätta.omega tõsine konkurent sest omanud ise ka seda mudelit.tühimass vist juba 1600kg
V6
20:50 14.01.2011
esiveolise kahjuks on raskus! väikesed linnakad ehk veel aga, kas see on auto?minujaoks küll mitte! laitses toimuvad võistlused ajapeale jäärajal... samakaalu auto võiks võtta esi ja tagaveo, ja arvan et tagavedu võidab
solksolk_
21:20 14.01.2011
Pole vähimatki põhjust, miks sama kaalu tavaveoline võitma peaks esivedu, kaotab endiselt.

Kui on suure massiga auto, siis on tagaveol suurem mass lükata ja esiveol suurem mass tõmmata, ainult et esiveol on esirataste peal endiselt suurem raskus, kui tagaveol tagarataste peal.
ddig
21:24 14.01.2011
Jälle räägitakse inimestest, mitte autodest ja nende sõiduomadustest. Selline teemaarendus ei ole lubatud ning see toob reeglina endaga kaasa postituste kustutamise!

Palun püsida teemas!

. selle asemel, et küsida "kus kandis Omega asub" oleksid võinud teha vastavasisulise teema koos konkreetsete ettepanekutega eespool viidatud rubriiki ning jätta järjekordse "aga siis mulle ei sobi" vestluse algatamata.

Kui keegi sellise teema teeb, siis loomulikult võib sellest siin teada anda aga vastav arutelu peaks siit teemast välja jääma!
.
21:46 14.01.2011
Reaalne kohtumine siis teemas ÜRITUSED. TAGAVEDU VS. ESIVEDU.
Kärss
22:37 14.01.2011
Punktikesele:
- mina räägin tagavedu-esivedu teemast üldiselt ja toon näited Volvodest-mersudest-toyotast jne, mille peale kukud Sina ketrama ainult Volvost.
- Kui ma toon näite koerast, hakkad Sa rääkima mingitest sülekoertest, mida keegi maal pidadagi ei saaks, sest rebased viiks lihtsalt ära sellise.
- toon näite tagaülendist, mille kohta on linke auto24-s tuhandete viisi, aga Sa soovid, et ma neid kõiki siia kopeerima hakkaks.
- kui toon näite, et mõnikord on vaja ka raskem jahukott koju tuua, jahvatad pikalt sellest, et ma tegelen teistele jahukottide vedamisega ja ilma selleta üldse liikuda ei saaks.
- kui ütlen, et mõnikord võtan hääletaja peale, räägid jälle pidevast külameeste vedamisest, kes alati kättesaadavad peaksid olema, et mul autot koormama tulla.
- kui ma kõikidele Su läbu tekitavatele küsimustele (mille tootmisega tegelen jne) vastama hakkaksin, olekski siin ainult üks dialoog, sest iga asi mida ma kirjutan, sealt loed välja midagi muud, esitad selle valetades minu jutu pähe ja hakkad nõudma lisaselgitusi...

Kas Sa tead veel mõnda foorumit, kus sellises koguses (paha)tahtliku läbu produtseerimise eest nii pikalt ilma bännita saab olla?

Ma ei söö oma sõnu - lubasin et ei tule mitte ühelegi "tõestamisüritusele" enne, kui keegi suudab siin video või piltide abil näidata, et ta oma esiveolistega sellistes lumistes tingimustes suudab liigelda, millest eelmisel talvel Männikul testimisega seoses juttu oli. Eelmine talv ei läinud mitte keegi proovimagi ja eelistati teoretiseerida ainult arvuti taga. Loodetavasti see talv on julgemaid, kes paksus lumes ja ilma sissesõidetud teeta proovima lähevad. Männiku karjääris, Aegviidu polügonil, Lehtse offroad radadel jm on praegugi metsa all piisavalt neid sõitmata teid ja ootan huviga videot kasvõi ühest ainsastki esiveolisest neis tingimustes, millest mina räägin (mitte mingid parklasõidud ja jäärajad, mis sõnu mulle pidevalt suhu üritatakse panna).
Kärss
22:52 14.01.2011
#Reaalne kohtumine siis teemas ÜRITUSED. TAGAVEDU VS. ESIVEDU

Palun pane siia link. Ürituste alajaotuses ei hakka ühtegi värsket teemat silma.
pime sikk
12:05 15.01.2011
Siin on suur talvetest

http://www.tehnikamaailm.ee/est/cars/test/2010/09/?headerID=
1962

Selle testi järgi on tagaveolised ikka väga nutuse edasiminekuga ja läbivusega. Ei aita neid tagaveolisi suur mootor, kallis hind, ksenoontuled ja muud kallid vidinad.
kkzxxx
17:30 15.01.2011
nii, mäkketõusu test on nüüd tehtud, ja tulemus on see, et tagaveol pole mitte mingit EELIST mäkketõusul nagu siin teemas väidetud on
Asukoht oli Tartus, uue-jaani surnuaia vahelt ujula tänavale minev tee, kes seal käinud teab, et enam suuremat tõusu linnas annab otsida, teel jääd ei olnud pmst ainult kinnisõidetud lumi.

Tagaveoline - pooltühi paak ja ainult juht autos.
kohaltminek, tuli natuke jebida aga üles ta ennast ikka vedas, umbes kolmandal katsel.
Panime pagassi lisaraskuse, 100 kg ja kuna eelnevalt oli juba pagassis ca 30 kg siis kogukaal pagassis ca 130 kg - praktiliselt mitte midagi ei muutunud.

Esivedu - täis paak, ainult juht autos.
Kohaltminek esimese korraga, kaapis tühja küll nati aga jõudis kohe üles,
pagassi lisaraskus 85kg , läks üles samamoodi.

siis pöörasime autod ringi, proovisime tagurpidi.
Tagavedu - lootusetu, mitte mingi nipiga ei vedanud üles.
esivedu - veel parem minek.

autode tühimassid mõlemal 1400 kg
siin üks pilt kah autodest
http://www.fileden.com/files/2006/11/11/369796/DSC00429.JPG

mõnele mehele siin teemas see test ilmselt ei tõesta midagi, aga eks järgmine kord võib videosse ka võtta, pole probleemi.

Muudetud 15.01.11 17:31

.
18:15 15.01.2011
Kinnitan eelneva kodaniku juttu 100% .Kuna ei leidnud mõõduka lumega teid,metsateid ,parklaid,,lükkusid need katsed edasi vastava ilmaolude saabumiseni.JÄÄGEM REAALSUSE JUURDE.praegu sõidab ehk maastur vaid m6nel metsateel.sõiduautoga pole v6imalik neid katseid küll teha hetkel.aga nagu t6estas eelnev üritus,siis pole ilmselt ka lumes midagi teisiti.lihtsalt kas on m6tet mõne uskmatu pärast videoga rabeleda. ja tavaliselt peaks vähemus enda väite tõestuseks videoga esinema,kui pole muidu kohale tulijat. Lihtne on alati vabandusi leida. NB Keskmine koer 20kg nagu selgelt kirjutasin pole sülekoer.ärme keerame vinti üle.JAH EI HAKKANUD ÜRITUSTE alla veel midagi lisama sest saime kasutaja -Kkzxxx- juba kokkulepitud.
küünik
18:19 15.01.2011
mis test see ka on, mõne mehe teel peab olema lumi ikka üle katuse, enne ta sinna tagaveoga sõitma ei lähegi :)
tubli töö, kkzxxx!
ddig
21:15 15.01.2011
Selleks, et teie testist objektiivsem ülevaade saada, ehk paneksite siia kirja ka autodel all olnud rehvide margi, mudeli, mõõdud, seisukorra ja tootmiskuupäeva (viimane on märgitud ovaalikujulisele alale neljakohalise numbrikombinatsioonina)?
.
21:52 15.01.2011
185,70,14 m+s vallai taastad rehv ,mingit ovaali ei leidnud.väga vanad rehvid 6a kindlasti ,aga usun et vanemad,sest taolist mudelit pole enam ammu müügis.jääk ehk 6-7mm. Mõni tartu kodanik v6ib ise sealt t6usupealt läbi sõita ja proovida.
ddig
23:14 15.01.2011
Taastatud rehvidel see tootmiskuupäeva märge võib ilmselt puududa küll.

Saan ma õigesti aru, et see Vallai oli Mondeo all? M+S tähendab siis ilma naastuta?

EDIT: Ma suurima heameelega sõidaksin sealt ise läbi aga ainult selle pärast Tartu otsa ette võtta siiski ei tahaks.
On väike võimalus, et järgmine nädal on Tartu-Viljandi kanti asja, siis proovin kindlasti ära. Jääbki vaid küsimus, et millise autoga ma minema peaksin - kas sellega, millel on all kolmandat talve sõitvad Continental VikingContact5 lamellrehvid (3,0 R6 AT) või sellega, millel on all neljandat talve sõitvad Continental WinterViking2 naastrehvid (2,0T R4 MT) või sellega, millel on all nn uued (toodetud 2006) Nordman+ naastrehvid (2,0T R4 MT). Suure tõenäosusega küll lähen kas sellega, millel on lamellid või viimasega, sest keskmisel ei ole (veel) püsikiirushoidjat ning kui just universaalkere pole hädavajalik, siis ma pikemaid sõite sellega teha ei viitsi.

Kes teab, siis Viljandis on samuti üks tore tõus, kuhu eelmine talv pandi keelumärgid ette. Kui ma ei eksi, siis on tegemist Kõrgemäe tänavaga. Ma olen sealt üles sõitnud oma tagaveolistega igasuguse teeoludega ja igasuguste rehvidega. Ma julgen oletada, et see tõus pakub Ujula tänava tõusule konkurentsi aga eks kommenteerin lähemalt kui oma silmaga ära näen :-)

Muudetud 15.01.11 23:29

kkzxxx
23:34 15.01.2011
omegal oli 195/65/15 Bridgestone lamell, ca 6mm mustrisügavus,
muide ddig, ma tean seda viljandi tõusu, ja ma ei kahtlegi et sealt üles saab aga kui sa lugesid mu postitust siis me mitte ei teinud ainult mäkke sõitmist vaid ka kohalt minekut, vat see on nati teine tera, a kui tuled Tartu siis anna teada siin, tulen ka vaatama :)

Muudetud 15.01.11 23:39

.
23:38 15.01.2011
Mondeol jah vallai taastatud rehvid.mõni nael ikka ka alles.no aga talverehvid ju m6lemal all olid nagu seadus n6uab.kindlasti m6ni firma lamell oleks seal paremaid tulemusi andnud kui vana prott.
ddig
23:54 15.01.2011
kkzxxx, ma lugesin ikka. Sellel Kõrgemäe tõusul ma võtsin endale ka vabaduse keset mäge korra seisma jääda ning õnnestus jätkata liikumist samas suunas ilma eriliste ekstsessideta :-)
.
23:55 15.01.2011
Ddig: Aga võid ju teada anda kui Tartu satud.jah viljandis samuti neid järske tänavaid.no aga proovi siis tõusult startimist ka tartus.
ddig
00:04 16.01.2011
Kindlasti proovin. Väga loodan, et õnnestub sinna sattuda praegustele ilmadele sarnastes oludes, et temperatuur ja teekate liiga erinevad ei oleks.

Ma muidugi võin ka oma tulekust (siin) teada anda, kuid hoiatan ette, et tavaliselt ma väga pikalt seal ei peatu, kui just pole plaanis ööbima jääda.
Kärss
12:32 16.01.2011
Ma ei ole siin ju rääkinud tagaveolise eelistest linnatänavail. Ootan endiselt neid lumes testimisi. Eriti kurvilistel külgkaldega mäkketõusudel (nii kalde kui pikkuse osas kasvõi murdosa Ujula tänavani viivast tõusust), kus kasvõi paarkümmend sentimeetritki seda lumepudru ja sellest täielikult läbivajumine tähendaks IGA veoskeemi puhul põhja peale kinnijäämist. Ehk siis need tingimused, mis on maal igapäevased enne seda, kui traktor hommikul teed lahti lükkab.

#tavaliselt peaks vähemus enda väite tõestuseks videoga esinema

Tõestamisest peaks olema huvitatud ikkagi see, kes ei usu või pole rahul kellegi teise väitega. Kuna ma olen kõigi oma (ja paraku ka kõigi külaliste) autode võimekusega liigagi hästi kursis enda jaoks igapäevastes tingimustes (üks konkreetne kurvi/kaldega tõus), siis selles osas nagu ei ootagi rohkem tõestusi, sest kui tõesti üks esiveoline peaks seda suutma, on see vaid meeldiv erand, mitte üldistus veoskeemi kohta. See on ka mu enda autovalikute põhjus. Ja ma kindlasti ei sea kahtluse alla seda, kui mingites teistes tingimustes on eelised esiveo käes, sest linnaautona üksi tööl käimiseks olen ka ise praktiliselt alati eelistanud esivedu tagaveole ja seda sama ka siin teemas soovitanud.

TO ddig: unusta ära, Sa ei kvalifitseeru, siin teemas on keelatud Volvodest rääkida ja Volvod ei tõesta mitte midagi, ka mitte Männiku karjääris:)
.
14:47 16.01.2011
Hr. Kärss! Palun leia see koht kus selline mõõdukas lumi ja tingimused olemas nagu siin kirj. (SAMAS ehk teab mõni lõuna-eesti inimene taolisi kohti,ANNA TEADA SIIA). Ja kui see liialt kaugel pole siis testiks ka seda. Nagu SELGELT kirjutasin polnud taolisi tõuse,kurve,ja mis ka M66DUKALT lumised lihtsalt lähedusest võtta. MIS tähendab linnatänavail katsetamine(kas tead seda tänavat ja seda järsakut?see tava linnatänavast ja ka maateest päris erinev),see oli vägagi reaalne olukord et veenduda järsul tõusul eeliseid,ja puudusi. See ju ÜKS OSA meie testist,tagav. VS Esivedu.Milleks ajada kiusu siin? Ei ütlegi kumb nüüd lumes parem,sest pole veel seda siin proovinud.selleks ongi huvi täpsemalt siis testida.VOLVODE vastu pole midagi peaasi et tagaveoline.ning kui lumes sõiduks läheb ka enamvähem sarnase kliirentsiga. Ja kui KASUTAJA: DDIG tõesti aega leiab siis see ju vaid positiivne,mida rohkem autosid seda parema,reaalsema tulemuse saame.NB.me ei võrdle sinu kodumäe tulemusi,kus vaid sina tõesti tead mis seal parima läbivusega.VAID SOOVIME keskmise eestlase jaoks ,neid tulemusi saada.TÄNAN.
Kärss
18:31 16.01.2011
Punktikesele: kui meenutad natuke teema algust, siis mu esimesed sõnad (peale sissejuhatavat lauset küsimuse püstitamise kallal norimiseks:) olid sellised:

# Kui oled autos üksi ja auto on väiksem/keskklass, saab esiveoline pea alati
# kiiremini hangest välja.

Siit peaks olema võimalik välja lugeda päris hästi, et nende tagaveo rasketes oludes väheste eeliste hind on tegelikult see, et igal pool parklates jm kulubki mul tagaveoga kauem aega. Sama ka jääraja kohta: vbl olen kehv sõitja, aga tagaveolisega ma nii häid ringiaegasid sõita ei suuda kui esiveolisega. Ma arvan, et tõestada pole vaja mitte seda, mis sobib "keskmise eestlase või venelase" jaoks, vaid kus on erinevate autode ja veoskeemide piirid. St 5-liikmeline pere valib autot ka läbivuse pärast natuke teiste kriteeriumide järgi kui üksinda autoga tööl käiv inimene. Kui tullakse testima 5 autoga, miks siis mitte kasutada neid 5 inimest kõigi autode samasuguseks koormamiseks? Eks ma neelan selle alla, et minu ja ddigi poolt väljapakutud koht mitte kellelegi ei sobinud ja sellepärast ongi nüüd initsiatiiv korraldada-tõestada teiste käes.

PS: jah, ma tean hästi seda tõusu, sest vähemalt 90ndail, kui Tartus elasin, oli seal ühe tänava lõpus asutus, kus tehti ravimiuuringuid ja olen sellest tõusust sõitnud ülesse ikka vägamitmekümne esiveolise autoga;) Seda tahan öelda, et testimiseks võiks valida kohti, kus tulemused ei ole ette teada ja pigem jäägu kinni mõlemad autod, kui et mõlemad ilusti hakkama saavad. Sel nn kärsamäel on tõus väiksem kui ühegi sõiduauto kõrgus, kriitiliseks saab ainult kurv/külgkalle ja kuigipalju lund, mis kõik koos välistavad erilise hoovõtmise. Kasvõi Nõmmel on vähemalt sada hoovi, kus tingimused üsna sarnased (mina neist täiesti juhuslikult sattunud vaid 5-6, kus seal elavail inimestel millegipärast väga sarnane suhtumine eri veoskeemidesse). Pole vaja mingit suurt mäge, ainult tahtmist valida katsetingimused nii, nagu kirjeldasin, mitte nii, nagu millegi tõestamiseks vaja oleks;)
mengel
18:33 16.01.2011
nii,olen manud viimased 5aastat taga ja 4veolisi pille aga see talv otsustasin vana Saabi kasuks ja pean ütlema,et esivedu talvel ruulib.
Tagavedu ei taha never-ever näha!
kkzxxx
19:09 16.01.2011
noh tõestasime ju piirid ära, esivedu läks üles nii esi kui tagurpidi, tagaveoline aga ainult esipidi.
Ka koormatuna läks tagavedu kehvemini üles, kuigi sorry kui ma eksin aga siit teemast on mulle meelde jäänud, et tagaveol peaks tõusul eelis olema, sul ju piisas isegi koerast pagassis? Noh mul oli kaalu järgi 2 koera pagassis :=)

See sinu mägi on tegelt teemaväline näide, kuna seda ei saa näha ega proovida keegi peale sinu enda ja sinu sõprade, seega ei saa keegi võõras sinu juttu ei kinnitada ega ümber lükata.
Seega ma ei näe erilist pointi vaielda kärsamägi vs muu maailm,
Testime ikka erinevate veoskeemide piirid kohtades kuhu kõik ligi pääsevad, siis on asi ikka objektiivsem.(ja see männiku x koht, a la otsi gpsi järgi ei olnud eriti sobiv mingiks katseks)

Või et nõmmel sada hoovi kus tagavedu vaja, et hoovi sisse sõita?
hmm ma olen nõmmel elanud, ei tule küll nagu ette, ehk nimetad mõne tänava :)
Kärss
20:04 16.01.2011
TO mengel: absoluutselt nõus, kasutan Saabi jäärajaautona, kasutatab ka üks teine inimene Eestis suurematel võistlustel, see on kindlasti parim võimalik esivedu talveoludesse. Viimane selline Saab veeres paraku konveierilt 1979, veel 14 aastat hiljem lõpetati ka OG900 tootmine, mis pole enam pooltki nii hea talveauto, kuid siiski üle pea kõigest, mis tänavail esiveoga ringi liigub. Kas nüüd peaks ütlema, et ärge rääkige Saabist, kuna neid liigub sama vähe kui Volvosid ja see on oma ehituselt ja ideoloogialt niivõrd erinev tavakasutuses olevatest esiveolistest? :))
http://pics.kuvaton.com/kuvei/saab_vs_muovipulkka.jpg

TO kkzxxx: männiku, joonis, koordinaadid, mitu nädalat oli aega enne kui olud muutusid, nii googlemapsist kui maa-ameti serverist saad kõrglahutusega aerofotodelt ülevaate kogu piirkonnast, kuidas siis see järsku ei sobinud? Sorry, ei ole tõsiseltvõetav vabandus. Sarnaseid kohti on muidugi palju, aga mina rohkem neid kohti enam otsima ei lähe. Nüüd on teistel võimalus, kes tõestust vajavad. Kui oled Nõmmel elanud, ei ole Sulle tarvis hakata ettelugema tänavaid, mida need kõrgemad luitevallid läbivad. Tartus olen nt Soinastes (umbes Raudtee ja Räni tn vaheline lõik) päris palju esiveolisi aastate jooksul hoovist kõrgele tänavale sikutanud, kuna sõitsin seda tänavat igapäevaselt.
PS: hea tõestus, st ärge kunagi ostke omale tagavedu selleks, et tagurpidi mööda linna ringi sõita:)
.
20:33 16.01.2011
Kärss. Kindlasti polnud see koha valik tehtud mingitel eelistustel,lihtsalt arvasime et see peaks täiesti sobilik olema,ja ka kõigile teada,proovida. Selleks et poleks eeliseid kordasime k6ike ka koormatult,arvan et 100kg pagassi tagaservas teeb umbes sama mis 2 inimest tagaistmel. Mis raskus oleks sinu arvates pagasis sobilik et v6rrelda? V6i oleks v6rdsem olnud ja sulle sobilikum,usutavam kui oleks video teinud? NAGU KA mina eelmisel lehel vist, kirj.et 3-4 inim. Autos oleks vist eelis esiv. (kindlasti mitte üks nagu sa äsja kirj). 4-5 + pagas aga ilmselt tagav. SAMAS nagu väikese vaatluse jārgi selgub sõidab enamus 1-2 harvem 3-4 inimest autos.(järelikult saabki enamus eelistuse esiv.) samas tagav. Hakkab seda koormatuse eelist nullima sellest koormatusest tingitud väga madal kliirents,(muidugi ka esiveolisel)mis ju talvel oluline. Muidugi oleks ka meile sobinud lumised olud,ja piiride katsumine,aga nagu teada kõik hanged jäised,ja lumi sügav,(lükkamata metsateele pole asja peale traktori)ning kus lund pole,seal pole.LiHTSALT seda tahaks näha proovida,kuidas tagav.neid jälgi endal teeb ja lume peal liigub niiõelda. Pole 5-7a tagav.enam omanud,ehk tõesti see nõnda.Oleks NEID TAGAV,ESIV rohkem kes viitsiks proovima tulla,saaks parema ülevaate,ega arvata et kallutatud jõud mängus.no kui huvilisi rohkem ei leia vahepeal,eks teeme Kkzxxx-ga selle lumise sõidu ka varsti ära,kaldega jne,ka koormatult,ning videole.(kust koha leiame pole veel teada) Arvan ikka et see ujula tõus oli 6iglane,muidugi kui samad rehvid veel.tühimass oli ka sama 1400kg. Ehk jõuab Ddigg ka kohale,siis peaks sinusilmis ka sobima kindlasti.NO AGA EGA SIIN MIDAGI UUT ei leiuta,FÜÜSIKA JA REHVID,oskusi ka.Keskmiselt koormatult esiv. Täislastis tagav .kehtib ka seal t6usuga,kallakuga,lumisel teel. Üldisel võib nii juba ette ära õelda.AINULT see sügava lume peal sõitmine see mind huvitab,ja tahaks näha.
tiit_
20:53 16.01.2011
"Räni tn vaheline lõik) päris palju esiveolisi aastate jooksul hoovist kõrgele tänavale sikutanud, kuna sõitsin seda tänavat igapäevaselt."
Mingi kuu aega tagasi lumesaju ajal kui pärnust tulin ja nõmmelt läbi sõitsin oid bmw ja Lexuse marki autod need mis olid hoovi sissesõitudes abitult ukerdasid. Lihtsalt minu erapooletu tähelepanek...
.
20:57 16.01.2011
Kärss. See männiku näide,ei ela tallinnas ja muidugi ei läinud seda proovima,ning nagu juba kirj. Pildil ikka asi nagu tahetakse. Võrrelda ikka lihtsam kui kaks autot kohal.samas v6in ju mina ka näiteks tartu mk. Pildi teha ,andmed juurde ning pārast õelda et mina tegin ju k6ik endast oleneva ja rohkem ei pinguta,aga teist polnud ise tulijaid. SEE ongi taoline SÕNA,SÕNA vastu väitlemine.umbes näed ma surun rinnalt 100kg ja panen foto ,ning sina teed sama 120kg.reaalselt kohtudes saab ilma aga-ta. Hakkad kahjuks jälle kiitlema,kuigi āsja väitsid et linna oludes esiv. Parem mille pärast pidid neid autosid seal tartus siis sikutama.nagu ikka teada nendest kallakuga hoovidest väljasõitudega eluaeg tagav. Hädas olnud,ja loogiline ju ka. EI SIIN PÄÄsta muud kui video t6estus vaid.
.
21:13 16.01.2011
Kes tõestust vajavad? Ei Ma ei vaja mingit tõestust,(HUVI SELLINE,MEELDIB VAHEL AUTO VÕIMEID PROOVIDA) lihtsalt igalühel oma arvamus,kogemus jne.Ja kui neid kummagi poole erinevaid väideid on lihtne tõestada,kahe eri-veoskeemi kohalolekuga siis teemegi nii,video ka ja eks järeldused teeb igaüks nagu soovib. NII LIHTNE SEE ONGI. Pole vaja mõistatusi enam seal männikul lahendada omaette.
tiit_
21:33 16.01.2011
Tõestust ei vaja aga huvitav oleks küll kui siuke asi olemas oleks. Kodanik . kui viitsimist on ja tahtmist ka siis võid ju video teha ja siia foorumisse ülesse panna. Oleks tore kui keegi suudaks demagoog Kärssa suu ka lõpuks kinni panna.
Uskmatu
22:00 16.01.2011
"Oleks tore kui keegi suudaks demagoog Kärssa suu ka lõpuks kinni panna."
seda venda ei võta isegi "hõbekuul" siinses teemas (kas võib ehk tegemist olla savisaare endaga?)

aga tartus võiks 1päev ehk suurema pundi kokku saada autofänne... loodan tartust oma tuttava kohale meelitada mb e -ga ja ise käpp avensisega.

tallinnas vist võrdväärset tõusu tartuga polegi? on?
ddig
23:07 16.01.2011
Kas tõesti on oluline eriarvamusel oleva inimese suu kinni panna, selle asemel, et keskenduda erinevate lahenduste tegelike võimete väljaselgitamisele?

Ma saan väga hästi aru, et praegusel ajahetkel see kõlab nö mõtetu kekutamisena, kuid sinna Ujula tänavale mineku ainus mõte minu jaoks oleks see, et siinses vestluses domineerima kippuvatele (väär)arusaamadele natuke vaheldust pakkuda. Nagu ma oma esimeses postituses ütlesin: "... see päev pole veel saabunud ..."
Ma olen päri enamuse esiveo poolt toodud argumentidega ja oskan neid esiveo omadusi suurpäraselt kasutada, kuid oma auto(de) roolist näen siiski oluliselt erinevat pilti, kui see, mis enamuse siin sõnavõtnute mõttemaailmas figureerima kipub.

Millegi pärast näikse lahtilükkamata metsatee olevat midagi sellist, millest siinsed testijad eriti rääkida ei taha!? Just sellistel teedel olen mina oma tagaveolistega talviti lõbutsemas käinud.
kkzxxx
23:55 16.01.2011
kuule ddig, sellele meie ju keskendumegi, aga kui kärss ei taha aru saada näiteks meie tehtud testi sellest osast kui me masinad ringi pöörasime ja tagurpidi mäkketõusu proovisime ja lihtsalt irvitab(nagu tema viimasest postist lugeda võib) siis mis kuradi piiride ja lahenduste selgitamise juttu siin saab enam ajada - teda ei huvita see, parem on jutust välja noppida mingid lõigud millega nokkida saab ja muu kõrvale jätta.

Üleüldse kaua võib siin seda möla ajada, üks keerutab, laveerib jne
aga kuna see on avalik foorum siis siin võiks ikka tõene info ka olla.
SEEGA proovime reaalselt asjad ära, võtame videosse kui vaja ja rohkem möla ei ole vaja, elu ise näitab mis on tõene mis mitte
ja palun, kirjuta siia välja need Väärarusaamad.

Käid lahtilükkamata metsateel tagaveoga lõbutsemas? hästi, hästi, tule tartu, küll me siis mõne metsatee ka leiame kus sa lõbutseda saad.
XC
10:38 17.01.2011
kas juba ammu pole kellegile selge , et esivedu läheb paremini libeda , tõusu jne , jne , jne edasi, kui tagavedu . ISSAND JUMAL . kui raskus on veosillal , siis on see ju väga selge , et see on suur eelis . ükski tagaveoline , koormamata auto , ei suuda esiveoga võistelda. MUSTA VÄRVI EI SAA JU NÄHA VALGENA , KUI TA IKKAGI MUST ON.
.
11:03 17.01.2011
To uskmatu: v6ta ühendust 55928584 v6i jäta kontakt. Leiame ehk aja. To digg:kas praegu on v6imalik metsateel t6esti sõita?ma võiks pileti osta,kui seda kuskil näha saaks? Ja usun et pilet oleks minev kaup.
...
12:29 17.01.2011
Ah et ükski tagaveoline ei suuda esiveoga võistelda, kas ma pean jälle oma sapaka välja ajama või
XC
13:44 17.01.2011
Ja ongi nii , et sappar läheb julmalt kõikidest ette oma läbivusega . see on ikka ERILINE PILL ! Vabandan sapika omanike ees , kui nad unustasin , tahtmatult.
ddig
18:21 17.01.2011
Mul on siis ilmselt kah sapikas. Ülisalajane, ainult Rootsis valmistatud, Volvo välimusega versioon :-)
XC
20:03 17.01.2011
Pidasin silmas ikka seda ehedat veneaegset , muhku nimelt , paljud teist sellist autot teavad , enamik siin vast noored inimesed .
.
21:33 17.01.2011
On ka sapaka roolis oldud,probleem oli pigem juhitavus. Tänase libedusega sai samuti bmw ja zigul mis kallakuga ära vajunud teele tagasi aidatud.KÜSIMUS: miks ainult jutt,miks pole seda metsasõitu võimalik näha kunagi. HIILITAKSE kõrvale sest teemast,mida teistele ette heideti. Eks lihtsalt Provotseerida teistega ongi see eesmärk,siin teemas m6ningail juba ammu olnud. Ning nende tagaveolistega midagi testida.. See lihtsalt läbi söita ning fakt ära registreerida,ilma autost vāljumata. KÄRSALE: kui viitsime oma lõbuks midagi ka videole v6tta näiteks. Kuidas tahad seda näha siis, ehk mitu "koera" pagassis jne. tavapärases reaalsuses muidugi.ÄRA ütle ainult ,et lahtilükkamat.metsateel Väljenda selgelt siin ,et pärast keerutamist poleks ja muid agasid, a'la ma olen ka seda siin öelnud juba jne.
XC
22:12 17.01.2011
Muhk oli ja masin millega mindi metsa, rahvas peale ja minek , täna muidugi ei mõtle selle autoga sõitmisest tõsiselt keegi . aga mootor taga , tagavedu ja ronis poriseid teid ikka mõnuga . zigull tagaveoga oli väga kapriisne aparaat , lumes , poris jne. mul on endal ka esiveoga vito kaubik 97.a. panin talle selleks talveks uued naelrehvid alla ja ma ei ole veel kuskil lootusetult kinni olnud . ei ole tal mingit elektroonilist abimeest peal , rehvid on asja juures tegur nr 1. ja mina pooldan esivedu või nelivedu . aga vajadusel istun ka tagaveolise auto rooli , vahet pole . olen 32.a. roolinud igasugu autosi ja senini avariideta , sõidan pidevalt, igapäevaselt. annaks jumal , et ka ei satuks keegi meist avariisse . terv.tallinnast. tartu meestele !
ddig
07:46 18.01.2011
Mõni on ikka päris ahvivaimustuses oma kuldsest keskeast :-)

Ma olen väga hästi kursis, mis on sapikas ja mis on maanteemuhk ning lisaks nendele olen sõitnud paljude laiemalt levinud nõukogude autodega, mõnega neist üsna palju (s.h. hunnik sapakaid, loendamatu hulk erinevaid sigulle, mossesid, volgasid, uaz-e, veoautodest gaz52/53, zil).

kkzxxx, väärarusaamadest. Ma ei soovi hetkel konkreetsete tsitaatide välja otsimisega tegeleda, kuid üks näide:
Väide: Esivedu on tavaoludes tänavarehviga tagaveolisest igal juhul parema minekuga jms.
Vastus: Minu tooli pealt vaadatuna täielikult ebatõene väide, sest isegi mu kolmeliitrise lamellrehvidega tagaveolisega ei suuda ka naastrehvidega esiveolised sammu pidada. Ma räägin kõige tavalisematest igapäevastest talvistest teeoludest, kus üritatakse foori alt mõistliku kiirusega liikuma saada, et ikka rohelisega üle ristmiku jõuaks :-)

. siinkohal sa ilmselgelt ignoreerid teemas varem üsna põhjalikku käsitlemist leidnut. Eelmise talve nn test Männikul (vt. käesolev teema 07.02.2010) oli kõige parem näide lahtilükkamata metsateest, sellest olid ka pildid üleval. Lund oli lihtsalt nii palju, et selle metsatee läbimine jäigi kogu testiks, sest ma oma tagaveolisega seda rada läbima ei pääsenud, mida paar talve varem olin läbinud oma eelmise tagaveolisega ning veel eelnevalt suvisel ajal g-mersuga. Lund oli koguni nii palju, et me ei üritanud seda rada läbida ka kaasas olnud H2-e ega Land Cruiseriga.

http://www.hot.ee/ddig/esimene.jpg sellel pildil nähtavad jäljed on lükatud selle sama pildil nähtava autoga.

Kui keegi viitsis süveneda, siis selle punktini jõudmiseks tuli läbida mitusada meetrit lahtilükkamata metsateed http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php?id=1&uid=f58ba128
4320c21411c761a8f9eb918c#tc3
Uskmatu
10:04 18.01.2011
naljakas - iga kuradi vanamoor sõidab sellisel teel probleemideta ja siin mõned vennad uhkustavad... vbl selle volvo kohta on see jah midagi erakordset aga... jah...
http://www.hot.ee/ddig/esimene.jpg
.
10:53 18.01.2011
Ddig.siin tunnistad ka ise et lumi oli nii sügav et rajale ei päärenud,järelikult lume sügavus ja struktuur seavad kindlad piirid ikka.pole ju uaja siis lahmida siin praegustes oludes metsateele mineku/saatmisega. JA ÜTLE kas su autol piiratud libisemisega sild? Arvan et just see teil kärsaga seeda boonust annab.foori alt minek: kui samad rehvid mölemal head lammelid siis pole vahe eriti suur. Ja see sinu Hetkeline edu just KIIRENDAMISEL puhta teega,sest loogiline et tagav. Surub iga lammeli osa täielikult pidama.samas muudes situat. See eelis niipalju välja ei tule.hanges tühja pannes sul ei teki seda boonust sest kerelt ei tule jõudu mis taha suunatud. Pigem saan hanges edukalt hakkama kui võidan foori alt m6ne sekundi.näevad teised ka sama mis sina oma auto roolist,,mis VEEL Peale hetkelise edu FOORI ALT tagav. EELIS OLEKS.?
tiit_
10:54 18.01.2011
naljakas jah - see talv oli mõnel hommikul peale tormi mustaka majade vahel sama paks lumi ja pereemad said isegi oma seljakottidega probleemideta sõidetud.
.
11:14 18.01.2011
Pildil tundub et all vana ja tihe pind lumest mille peal veol pidamist,ning see pealmine kiht 6huline mida kerge ninaga suruda,jääbki mulje et tõsine maastur.SELLEKS ONGI vaja samades oludes ja eri veoskeemiga ja samal ajal proovida. Ühepoolne foto ei ūtle midagi.ma v6in täpselt sama foto teha ega veena kedagi.
triceps
20:07 18.01.2011
Minu arust neil difrid jah mitte lahtised ei olnud.Sai vist möödund aastal seda teemat puudutatud.
To ddig
21:45 18.01.2011
"Väide: Esivedu on tavaoludes tänavarehviga tagaveolisest igal juhul parema minekuga jms.
Vastus: Minu tooli pealt vaadatuna täielikult ebatõene väide, sest isegi mu kolmeliitrise lamellrehvidega tagaveolisega ei suuda ka naastrehvidega esiveolised sammu pidada. Ma räägin kõige tavalisematest igapäevastest talvistest teeoludest, kus üritatakse foori alt mõistliku kiirusega liikuma saada, et ikka rohelisega üle ristmiku jõuaks :-)"

Aga teeme siis proovi, läheme libedarajale, mina olen enda 3 l masinaga (esivedu)! ning kiirendame 15-20 meetrit (Nö üle ristmiku) kui oled käpp siis võiks tallinna lähedal kusagil ära käia. Siiani on igasugu tagaveolised vähegi libedamal pinnal sitsima jäänud.
Eelduseks oleks siis mõlemal tänavalegaalsed rehvid.
.
21:50 18.01.2011
Mulle on samuti meelde jäänud,aga ei hakkanud siin otsima. Loodame et vastavad meile ise sel teemal siin. Ega muidu seal metsas vist palju ei liiguks.
Kärss
21:53 18.01.2011
Päris huvitav, kui palju on vaja demagoogitseda selle asemel, et ise proovimas käia? Sildadest on siin juba korduvalt juttu olnud. Aga kui on VEEL KORD vaja üle korrata, siis Männiku üritusel olnud autodest minu naise 940-l ja naise venna 940-l on täiesti tavaline vabadiffer. Õe automaatkastiga 940-l samuti vabadiffer, minu Hiacel ja isa W124-l jällegi LSD. Ainuüksi see on juba tagaveoliste eelis, et erinevalt esiveolistest on neid võimalik saada ka difrilukuga või poollibiseva difriga, kuigi ma vähemalt Volvode puhul sellest väga suurt puudust ei tunne (mõne raskema R6 mootoriga Omega, bemmi või W124 puhul tõenäoliselt juba tunneksin).

#Uskmatu: naljakas - iga kuradi vanamoor sõidab sellisel teel probleemideta

Tervitused neile vanamooridele, kes seal salaja sõitmas käisid, aga jälgi endast maha ei jätnud ja foorumis seda saladuses hoiavad:)

Lume paksusest on muidugi hea hakata teoretiseerima AASTA HILJEM!! Sellepärast ju nii täpsed koordinaadid andsimegi, et igaüks saaks KOHE minna ja ise veenduda... aga tundub, et ainus, kes seal ka hiljem käis, olin mina ise... Enne meid polnud seal käidud peale möödunud aasta suuri lumasadusid, lumi oli paks ja suht tihkeks juba vajunud - sellepärast suutiski tagavedu oma vabalt veereva esirattaga jälje ette kinni vajutada, kuid neliveolised (millel ka esirattad veavad), kraapisid omal nina suht sügavale sisse. Oleks olnud tegemist värskelt sadanud koheva lumega külmunud maapinnal, oleks sealt ju igasuguse autoga läbi saanud ja kogu test kaotanuks mõtte.

Siin mõned videokaadritest tehtud pildid (ei oska liikuval pildil neid numbreid-nägusid häguseks teha, kellelt hetkel selle info avaldamiseks luba ei saa küsida):
1. Peale seda, kui ddig kohale sõitis, tuli tema järel veel palju teisi (vt jälgi). Ddigi auto pagassi vastu toetades pilt sellest, millist lumevalli lükkas H2 stangega enda ees.
http://www.upload.ee/image/1061572/hutuleb.JPG
2. Pilt tehtud täpselt samast kohast kust ddigi pilt (vt puude asukohti, praegugi võib kontrollima minna, video tehtud lihtsalt lainurga asendis), ainult et tunduvalt hiljem, kui hakkasime juba ära minema ja karjääri teisi osasid "vallutama". Ddigi auto paistab häguselt kaadri üleval paremal nurgas. Näiteks H2-le järgnenud uut/ümarat Cherokeed kaevati samas kohas välja päris pikalt (pildid ju nagunii ei tõestaks, nagunii tegid niisama labidatega nalja), hummer jäi kinni aga sai jõnksutades SELLE KOHA pealt ise liikuma.
http://www.upload.ee/image/1061574/hul2heb.JPG
3. Ddigi Volvost natuke vasakul pool jäi H2 kapitaalselt kinni, vaata seda, kui sügaval on tagaratas, et saada aimu, kui sügav lumi seal igal pool oli. Maapinda ei puudutanud minu teada mitte ühegi auto mitte ükski ratas, maapind oli niivõrd sügaval.
http://www.upload.ee/image/1061571/hukinni.JPG
4. Viimasena lahkus ddig, keerab hetkel autot ringi, hästi peaks olema näha, et Volvo vajus liikudes peaaegu karpideni sisse samas kohas, kus teised autod olid lume juba pudruks tallanud ja oluliselt kõrgema kliirensiga autod ka oluliselt sügavamale (karpideni:)) sisse vajusid.
http://www.upload.ee/image/1061563/ddigvolvo.JPG

Nagu ütlesin juba varem, kogu see üritus võeti videosse vähemalt 4 erineva inimese poolt (võõraid filmijaid-pildistajaid ei loendanud) ja kui lisaks lahmimisele midagi arukamat suudetaks vastu panna, oli juba möödunud talvel plaanis seda jupphaaval ka avalikustama hakata. Minul endal on näiteks videosid 3h40min jooksul + pildid. Aga samas puudub igasugune huvi hakata sealt mingeid "tõestavaid lõike" välja otsima, kokku miksima ja youtubesse riputama, kui oponendid ainult arvuti taga teoretiseerivad, lumekatsete asemel mingit linnakoomikat teevad (mille vastu pole ma kunagi vaielnudki) või teadlikult väljaöeldut moonutada üritavad.
herilane
22:03 18.01.2011
siin on sapakaaegsed mehed platsis...mu papsil oli Vaz 2103, 1,5 liitrise mootoriga...see oli igatpidi ontlik pill ja jalgu ei jäänud kellelegi...kuni tuli esiveoline 08, kes lüpsis kõiki tagaveolisi igast asendist, nii suvel kui talvel...mis selle fenomeni kohta tagaveoliste austajad räägivad:)
ddig
22:33 18.01.2011
Huvitav, kui iga vanamoor sellisel teel probleemideta sõidab, siis miks seal (õhkvedrustusega) Land Cruiseriga vahepeal tagurdama pidi ja uuesti hoogu võtma!?

. see rada kuhu seekord ei pääsenud ei Volvo, Hummeri ega Land Cruiseriga on tehisjärve kaldal looklev motokrossi rada, mis seekord oli ca meetrise lumekihi all ning seal ei olnud sel talvel ilmselt liiklemist toimunud. Kes mäletab, siis eelmisel talvel oli pea sama palju lund kui käesoleval talvel, kuid erinevalt praegusest ei olnud vahepeal päevagi sulailma. Metsateel oli enne viimast tormi kunagi keegi liigelnud ning see õnnestus mõningate raskustega siiski läbida. Kui kolmetonnise tühimassiga Hummer poleks "teed" ära lõhkunud, siis oleksin sealt ka omal jõul tagasi tulnud.

Foori alt minekust rääkides ei maksa hoogu sattuda ja ühte näidet jälle kogu teemale laiendada. Nagu palutud tõin välja konkreetse näite, mis minu arvates on väärarusaam.
Antud võrdluses kasutatud kolmeliitrine automaatkasti ja lamellrehvidega tagaveoline on minu autodest talvistes oludes kõige tagasihoidlikumate omadustega.

Konreetsel, pildil kujutatud hallil Volvol, on tõepoolest lukustuv diferentsiaal - asi, mida esiveolisele mitte mingil juhul paigaldada ei saa. Kõik teised käesolevas teemas käsitlemist leidnud tagaveolised Volvod (>7) on vabadifriga.
Kes sellistest asjadest aru saab võib konkreetse diferentsiaali hingeeluga lähemalt tutvust teha http://www.youtube.com/watch?v=tTGZOJQQBeE
.
22:51 18.01.2011
No huvitav KÄRSS. Mida siin seda juttu aasta- aega veeretad.Oleksid kasvõi minuti seda videot üles laadinud,ja poleks ehk keegi sinuga/teiega vaielnud.No igaljuhul linnakoomikas polnud tavalisest tagaveolisest Vastast.(loodame et digg:võtab selle eelneva: 3 liitrise väljakutse vastu..ja see pāev saabub..) Oli küll pikk loetelu su sugulaste autodest,aga kelle Volvo see siis oli millega ise sõidad (naise oma)ja mis sillaga? No niikaua kui sina samuti videosid ei jäta v6i testile ei tule olete ju samuti Koomikud,pehmelt öeldes.POLE sa neid omade autode sildasid siin nii laialdaselt lahanud midagi (kõiki su kirjutisi siin 24 keegi lugeda ei jõua),ja lsd annab eeliseid,ning oleks viisakas mainida kui testist osaleb selline auto. Milleks närveldada kui tõde teada tahetakse.nüüd teie veoskeemides pilt selge,ja saab tõesemaid järeldusi teha.
.
23:12 18.01.2011
Kärss: Miks nimetad järsakult kohalt- v6ttu "linnakatseks" kui see koht oleks maal asunud ? Kuidas siis oleksid seda nimetanud? See polnud ju parklas, parkimine.
Kärss
00:14 19.01.2011
#igaljuhul linnakoomikas polnud tavalisest tagaveolisest Vastast

Seda sama väidan ma juba selle teema esimesest omapoolsest postitusest alates.

#Oleksid kasvõi minuti seda videot üles laadinud jne

Mis point on laadida videot, kui kohe samal päeval oli igaühel võimalus minna ise kohapeale proovima? Ei käi Sinu kohta, kuna Sa tõesti kaugemal, aga Sa pole ka ainus oponent siin. Igasugune pilt või video on võimalik lavastada nii, et see "tõestaks" just nimelt seda, mida kellelgi tõestada oli vaja. Sellepärast oligi üleskutse, et sarnaseid teid seal palju, minge aga julgelt proovima, tehke pilti ja pärast jäävad jäljed maha - igaüks võib minna ja veenduda, kas auto liikus sinna ise või maasturi slepis. Arvuti taga piltide ja videote kommenteerimine ei vii kusagile, ei teki isegi uusi kogemusi juurde...

#kelle Volvo see siis oli millega ise sõidad (naise oma)ja mis sillaga?

Eelmine talv sõitsin naise tagaveolisega. Omal on esiveoline Volvo TDI universaal, enamuse sõitusid teen siiski Hiacega. Ärme hakka neid sildade lahkamisi siin rohkem rääkima, mitmel korral küsitud ja mitu korda ka vastatud. Ei ole nagu pointi sellest Volvo vabadifrist mingit saladust teha siin teemas:)

#Miks nimetad järsakult kohalt- v6ttu "linnakatseks" kui see koht oleks maal asunud?

See on maal elamise seisukohast täiesti mitteoluline, kas saad kiiremini või aeglasemalt, kuna selle pärast ei jää ükski sõit sõitmata. Ma pole siin esitanud musttuhandet põhjust tagaveo eelistamiseks. Minu jaoks on kriitiline vaid see, kas saan üldse suure teeni või mitte. Kui saan liikuma juba igasuguse autoga, siis eelistangi autosid muude omaduste järgi, mitte veoskeemi järgi. Juhuslikult ongi kõik need muude eelistuste järgi valitud autod just esiveolised, sest kui välja arvata need paar lumist kuud aastas, on minu silmis neil esiveolistel autodena tervikuna rohkem eeliseid.
.
08:43 19.01.2011
Kärss: tänan. Aga miks mitte mõnda lõiku siia laadida? Vahelduseks neile ameerika,euroopa naljadele.tee algus lahti,ehk tuleb lisa ka mujalt siir.
triceps
13:13 19.01.2011
Esimesel pildil ju näha ,et hummeri üks ratas paölju sügavamas lumes ja kandev ratas,millel te ka volvodega sõitsite,on juba varem kinni tambitud alal kus ka uue lume sügavus volvole karbini.Seal kus aga muud jeebid kinni tahtsid jääda oli juba puutumatu sügav lumi.Ühesõnaga Volvodega sõit toimus mingil vanemal kõvemal aluspõhjal,
triceps
13:40 19.01.2011
Ja pildil olev Volvo ikkagi lukustuva difriga.See annab ju topelt veojõu võrreldes tavaesiveolisega.Siis konkureeriksin juba lahtiste difritega kahesillaveoga masinatega.mõlemal ju pidevalt kaks ratast töös.Ei usu ikka,et lukustuva difriga tagaveoline tava linnajeebile sügavas lumes ära teeb.
Kärss
14:16 19.01.2011
#Aga miks mitte mõnda lõiku siia laadida?

#muud jeebid kinni tahtsid jääda oli juba puutumatu sügav lumi.Ühesõnaga
#Volvodega sõit toimus mingil vanemal kõvemal aluspõhjal,

Triceps vastab ise punktikese küsimustele - nii hea on piltide puhul targutama hakata, mis seal kõik olla võis, kuigi IGAÜHEL oli võimalus ise vaatama minna ja veenduda oma silmaga, et Volvo sõitis ka puutumatu sügava lume PEAL ja osad neliveolised vajusid läbi neis samades Volvo jälgedes. Peaksin hakkama jälle uusi pilte või videolõike panema, et tricepsi väljamõeldis ümber lükata (mitte vana teepõhi, vaid vahepeal oli sealt ka teisi autosid sõitnud, mille jäljes H2 juhipoolne ratas hetkel oli). Nii kui panen midagi uut, hakkab jälle uus oletamine pihta. Lõpuks ongi kogu materjal üleval ja siis ütleb keegi, et kusagil oli vari vales kohas või äkki olid ratastel ketid peal ja olen need photoshopiga nähtamatuks teinud vms ja ikka ei tõesta midagi:) Kusjuures neis videotes ei ole mingit ulmet, pigem üsna igapäevane liiklemine võrreldes nende teedega, kust sahk igal tuisupäeval üle ei käi, aga inimesed, kel pole vastavate autodega kogemust, ajavad ikka oma joru, sest nende endi autod vist ei ole selleks võimelised? Või ikkagi on?

#pildil olev Volvo ikkagi lukustuva difriga.See annab ju topelt veojõu
#võrreldes tavaesiveolisega.

Ei tea, mitu korda peab kirjutama, et see ju ongi tagaveo eelis, et neist väga paljusid on juba 70ndate lõpust saanud osta reaalselt kaherattaveolisena. Esiveoliste puhul on see ülim haruldus. Tulge konkureerige oma difrilukku omavate esiveolistega (selliseid auto24-s olnud müügis ka 5K kr eest), ükski tagaveolise omanik pole ju selle vastu olnud. Või näidake vähemalt piltidelgi neid lumes möllamas. Esiveolistel rallikatel on kaherattavedu väga levinud, tõesti kellelgi pole mõnda sobivat esiveolist rallikat kodus, kellegi lapsed ei tegele ralliga? Oma kodus nn "kärsamäel" olen paljude EDL omavate esiveolistega sisuliselt sama kiirelt kinni jäänud kui üherattaveolise esiveolisega, olgugi et mõlemad rattad kraabivad, sest nagu näha ka eelpool videost võetud piltidel, seisneb tagaveo eelis suures osas ka mitte-läbivajumises, mis teises olukorras oleks just esiveolise eelis (mida ka difrilukk eriti ei muuda, sest teed rajav ratas on esiveolisel alati ka vedav ratas). Samal põhjusel toodetaksegi paljusid maastikuautosid (alates Kübelwagenist tänapäevaste armee "liivakirpudeni") tagaveoversioonis, just kindlatesse tingimustesse ja neliveost tuleva kaalulisa vältimiseks. Miks keegi seda ei ürita tõestada, et kogu kergete militaarsõidukite ideoloogia viimase 70 aasta jooksul vales suunas muudkui liigub?
w
16:12 19.01.2011
siis kui mina oma käulaga paksust lumest läbi pressin ei jää küll nii palju inimese jälgi kui ddig pildilt näha. arvan et seal oli 10 matsi kes antud vankrit punnisid.
herilane
16:59 19.01.2011
kärss....kas sa lõprtaks ükskord selle teema ära, no eisaa ju koguaeg otsast alata...iga asi omal kohal...eksole...muidu on nagu minu üleaedne....otsustas sportlikuks hakata....ostis maastikuratta ja uhab sellega asfaldil:))))...nii ka siin....linnas sõitmiseks sobib siiski paremini väikese litraaziga esiveoline, sest esiveoline on efektiivsem....1 liitrilisi tagaveolisi ei ehitata....maamehele, kelleni traktor ei jõua ostab endale nelikveolise....mõtetu on osta endale Landcruiser kui sellega linnastki välja ei sõida....kuigi ka linnavurlede peale on mõeldud, et nad saaksid ka end jeebimeestena tunda ja nendejaoks on CRV konstrueeritud....vaadake USA- s farmerid kimavad kastikatega ringi, aga ega sellepärast NY-s kastikaid ei osteta....millekuradipärast siin lõputult vaieldakse, et mul on suurem kui sul
võiks juba ükskord punkti panna....võikuidas
MTMD
17:28 19.01.2011
Pole kordagi oma Subaru või Audiga kinni jäänud mis on mõlemad nelikveolised. Oleneb sõidustiilist ja ükskõik kui paks lumi poleks olnud ikkagi olen läbi saanud. Ei tea mis võhik sa oled Audi_a6_v6 vb selle pärast et sul on äkki ?? Esisillaveoline a6? ja quattrot ei jõudnud osta v6 mootoriga. Erinevalt sinust on mul 4.2 liitrine quattro. Pole probleemi kinnijäämisega üldse.
Ja samas pole ühtki nelikveolist näind mis oleks kunagi kinni jäänud vähemalt mina mitte.
audi_a6_v6
17:47 19.01.2011
to: MTMD

Aastate tagant kogemused Subaru Leonega, ei usu, et sinu audi väga võimekam on:)
Miks tookord quattrot ei hankinud? Aga seepärast, et olen tuttava pealt näinud, milline ke..p on selle tagasilla remont jms seonduv, mida esiveolisel pole, eriti c4 puhul, milledel paljudel juba aeg ümber, aga entusiastid ikka üritavad elus hoida!
Ja kui sina pole näinud kinnijäänud nelikveolist, siis oled PIME!
205d
19:51 19.01.2011
Kärss, umkaudu kui paksu kohevat ( tuisanud ) lund su volvo läbida suudab.
Kärss
20:32 19.01.2011
#Volvo ikkagi lukustuva difriga. See annab ju TOPELT VEOJÕU võrreldes
#tavaesiveolisega. Siis konkureeriksin juba lahtiste difritega kahesillaveoga
#masinatega. Mõlemal ju pidevalt kaks ratast töös.

Selliseid tagaveolisi on väga palju, esiveolisi paraku mitte. Kus need "kahesillaveolistega konkurentsivõimelised" esiveolised siis on või mida siin triceps eeliseks üldse nimetab?
Miks selline omadus, mis on liikluses eeliseks, võrdlemisel järsku puuduseks muutub?

#umkaudu kui paksu kohevat ( tuisanud ) lund su volvo läbida suudab.

Ei oskagi öelda, see sõltub liiga paljudest nüanssidest, et ma üldse oskaks seda lahti mõtestada ja veel vähem mingeid numbreid anda. Veidi pikemalt: kantmeeter lund kaalub mõnekümnest kilogrammist ca poole tonnini (1m3 vett kaaluks 1 tonn). Mul on kombeks sauna vesi võtta talviti lumehangest, mõnikord saab ämbritäiesti tuisanud lumest pool ämbrit vett, teinekord pool kopsikutäit. Nii suurte erinevuste korral ei tohiks enam üldistada (st meetrine hang vs 5cm sulalund võivad olla täiesti võrreldavad tingimused).

#siis kui mina oma käulaga paksust lumest läbi pressin ei jää küll nii palju inimese
#jälgi kui ddig pildilt näha. arvan et seal oli 10 matsi kes antud vankrit punnisid

Irw, nüüd süüdistatakse juba filmijaid-fotograafe, et nad selle koha peal sügisest alates ei oodanud, vaid lumes käies ka jälgi tegid:) Kirjutasin juba varem, et seda kõike on filmitud nii paljude eri nurkade pealt, et väga lihtne oleks tõestada, kust ja mis järjekorras tulid sinna nii inimeste kui erinevate autode jäljed. Aga kas tõesti ikka peab hakkama esi-tagaveo teemasse riputama tõestusi (mõne jaoks pigem meelelahutusvideosid) sellest, kuidas keegi lumes edasi-tagasi kõnnib, eri kohtadelt filmib ja niimoodi paratamatult ka jälgi teeb? Ei, ma ei kavatse rohkem seda meelelahutust pakkuda ehk teisisõnu, mingil hetkel ületab demagoogia selle piiri, kus tuleb endale öelda: http://www.upload.ee/image/1063462/t6estamine.jpg
St katsun siit teemast eemal püsida nii kaua, kuni tekib sisuline arutelu.

Muudetud 23.01.11 02:29

triceps
21:30 19.01.2011
Läbitava lume sügavuse mõõtmine on üks lihtsamaid tegevusi.Otsid sileda platsi kus on võimetekohane kiht lund.Kui sellest läbi lähed,seisma jääd uuesti stardid,vajadusel tagurdades veidi hooguvõttes ja suudad sõitu jätkata,siis on sellise paksusega lumi autole võimetekohane.Nüüd torkad kaika lumme ja mõõdad lume paksuse.Pole mõtet mõõta mingist hangest suure inertsiga läbiminemist,sest sellisel puhul on tõesti tegemist väga suhtelise ja asjaoludest sõltuva teemaga.
Oma Mitsubishi outlanderi võimete piir stabiilseks liikumiseks ja uuesti startimiseks on 40 cm miinuskraadide lund.Siis on auto kogu aeg põhjapeale jäämise piiril.Sulalumi on libedam ja kehvemini põhja all kokku suruta ja pakib kinni,seega siis võmetekohane sügavus tunduvalt väiksem.
Muideks vaatasin eelmise aasta komme ja seal ikkagi oli volvol värske lume all mingi vanema lume peal vana jälg ees.Seega ei pidanud ta päris nullist rada tegema.See seletab ka seda miks Hummer teelt kõrvale minnes viltu vajub ja veel rohkem kõrvale minnes kõhu peale jääb.
MTMD
21:46 19.01.2011
to : audi_a6_v6

Ma pole pime lihtsalt inimesed on nii osavad. Ega ma ei räägi vanast lagunevast A8st vaid hulga uuemast variandist. Ja teiseks sinu kogemused WRX STI-ga vist pole piisavalt head. Ma olen seda autot omanud juba kaks aastat ja võin öelda ainult head selle kohta ja sama kehtib Audi A8 kohta.
Hoidku mis nad hoiavad oma C4-sid üleval aga 2005a A8 pole need lagunevad sarad millest sa räägid.
Nelikvedu on kõvasti parem.
.
07:51 21.01.2011
Kas leidub siis Tartu ümbrusest esi-tagaveolisi kel huvi mõned testid teha. Prooviks siis mets asõitu samuti.
herilane
12:52 21.01.2011
lumes sõitma peab ka oskama...tundub, et sul on sellest üsna ähmane arusaam:)
MTMD
17:00 21.01.2011
to herilane :

Mõni pole talvel korralikult rooli tahagi vist saanud. Vahet pole mis veoline ta sul on. Ega auto ei sõida vaid juht on selle jaoks ja kui juht on halb siis ei tähenda et auto halb on vaid juht on saamatu lihtsalt.
Mõni ostab endale eputamiseks mingisuguse isendi ja talvel näitab trikke.
Nagu üks Audi vend Tallinnas rammis parklas äärekivisid oma oskamatusega driftida.

Kogemust peab olema talvel sõitmiseks vahet pole mis lumeolud on alati peab hakkama saama. Ja ei tohi teistele ohtlik olla. Ja idiootseid mööda sõite teha sellistes oludes nagu eile nägin Tallinn - Tartu maanteel. Oinaid on igasuguseid.
gift428
11:04 26.01.2011
Eile nägin sellist tagaveoga sõitjat nagu solk rääkis. Võib olla oli solk isiklikult. E36 ja seff hoidis ratta kogu aeg ringi. Seda just sirgel. Sel masinal tõesti saba liputas pidevalt siia sinna. Kiirust polnud ollagi. 50ga sõites sai tast mööduda kui postist.

Endal E46 ja sellist liputamist ei ole, kui just vaeva ei näe.
tiit_
16:26 26.01.2011
No kas mingeid videosi ka on varsti oodata? Niimoodi saab ju varsti talv läbi ja selgust ikka ei ole. :)
.
17:31 26.01.2011
Aga lähme teeme siis video! Pole ju kedagi tulijat kahjuks.
kkzxxx
20:52 26.01.2011
no mina ikka tuleks ;) kuigi ma ei tea kas eile sadanud lumi on piisav selle katse jaoks.
.
15:11 27.01.2011
Tean et sina tuleks.aga parim oleks vist kui autosid veits rohkem. Endal v6rdlust,ja põnevust ,ning "lisaraskust" keda suunata.
audi_a6_v6
15:50 27.01.2011
to: .

Aga kui tuleb tagaveoline normaalse naastrehviga, sina aga oma kulunud protiga, siis ei ole küsimust kumb võidab, mis sa aga sellise teadmisega peale hakkad? Testida võiks sama auguvalemiga masinatega, siis saaks rattad ümber tõsta ja oleks testis iva, vähemalt minu silmis, kuigi vabadusastmeid jääks ikka siga palju, suurim oleks siiski kõrvaldatud:)
Vähemalt minu arvamus: rehv, rehv, rehv, kogen seda kahjuks see talv enda nahal läbi, ühel autol norm naast, teisel kulunud lamell, mõlemad esiveolised, vahe on siga suur!
.
21:25 27.01.2011
Loomulikult ,rehv ja rehv loeb. SELLEKS ju ongi parem kui autosid rohkem.Ega ma roniks võrdlema kui rehve ikka poleks..NING ideaalne oleks muidugi kui samad veljed ja kaks eri autot.Ei oska õeldagi mille veljed omavahel sobivad.Sierra ja Escort meenuvad vaid. 06 ja 08 ka vist. Kõiki neid mudeleid liigub päris vähe. SEE ju ammu teada et Kärss ja Digg ,ehk kõige suuremad tagaveolised väitlejad moded,ning viimastel aegadel ainukesed tagaveolistest siia jäänud. Tegelikult oli seal ujula tänaval Tartus päris selgelt näha,kes-keda. Ning nagu Kärss väitis selle katse kohta et temal pole oluline kui kiirelt māest üles saab..see muidugi pole oluline, OLULINE KAS Üldse üles saad. Ning tagav.oli see saamine ikka väga piiripealne. SAMAS ei näegi erilist mõtet siin paari väitleja pärast midagi filmida. Kahjuks ju pole ,ei neid foori tagant start. Ujula tänaval,ega metsas lumes sõitjaid väār/arvamuste/ kummutajaid kuskilt tulemas. Sai nüüd tuisuga samuti vähe külavahel hangedes sõita..ega usu küll hāsti et tagav.oleks seal paremini liikunud.
kkzxxx
01:56 28.01.2011
tegelt Sierrale lähevad Mondeo veljed ka, et oleks vaja siis ainult üks sierra leida :D kahjuks oma tuttavatest ei tea kedagi kes veel omaks sierrat.

Aga jah kui üldiselt tagaveo läbivusest rääkida, siis tulevastele tagaveo omanikele pean ütlema, et kui oled unustanud oma 200kg keevitustrafo pagasnikusse tõsta, pead harjuma sellise vaatepildiga :D
http://www.youtube.com/watch?v=BSxg7dU1mU8

audi_a6_v6
08:22 28.01.2011
Mersul ja audil ka sama auguvalem, keskava lihtsalt teine, aga see pole õigesti valides probleem.
-
08:58 28.01.2011
no see mustangivideo on küll eriline jura- poolšlikid asfaldirehvid, automaatkast ja kutid, kes ilmselt esimest korda elus lund näevad- suu oli küll täiega kõrvuni neil
gift428
12:13 28.01.2011
Kui tagaveol aitab keevitusagregaat, siis mis siin aitaks:

http://www.youtube.com/watch?v=Ka7eeLpqZrw

KP
14:03 28.01.2011
Talverehv oleks abiks. Lund pole ju ollagi.
tiit_
14:53 28.01.2011
triceps
15:43 28.01.2011
Miks see bemm tagaveoline on.?Kas odavaim varustuspakett on ilmea esisillata?:-)
Volvole aitaks kui kaässar maha võtta ja esirataid pöörates välja nõksutada.
.
17:10 28.01.2011
muidugi,mondeole lähevad sierra veljed samuti.endalgi sierra veljed,ei meenunud lihtsalt.
205d
20:00 28.01.2011
Kärss, võrreldes volvo tagavedu ja audi nelikvedu, kummale annad eelise paksus lumes, sul peaks mõlemaga kogemused olemas olema.
letso
16:51 02.02.2011
No talvel esi või tagavedu: http://www.youtube.com/watch?v=YJHAMg9V9f8

Muudetud 02.02.11 21:01

Kärss
21:40 02.02.2011
Seal videos ju esiveolisi eriti polnudki, vaid mõned üksikud?

Tänasest väga konkreetne näide, 2 sama suurt Volvot, üks esi ja teine tagavedu, tagaveolisel protikad ja esiveolisel korralikud kvaliteetsed lamellrehvid, pinnaseks kinnisõidetud u 0.5m paksune lumi (kannab autot), mis hakkab pudruks minema, kuna öö läbi sadas vihma. Tulin tagaveolisega koju (kerge tõus), parkisin äral, võtsin kohe esiveolise ja tahtsin hakata linna tulema (tee algus mäest alla). Probleem tekkis järjekordselt sellega, et esiveoline hakkab end pudrusse sisse kraapima. Kohalt ära ei saanud, lasin siis esirehvidest rõhku vähemaks ja sain hoovis nn külgboksist välja. Õnneks oli edasi mäest alla tulek ja nii oli võimalik sõita, et nii kui kraapima hakkab, siis kohe sidur lahti ja inertsist veereb selle kinnisõidetud lume peal mõne meetri ikka. Siis mõned meetrid tagasi, vajutab omale niiviisi jälge kinni, siis natuke hoogu ja uuesti sama, lahutatud siduriga veereb ilusti, aga isegi veerand tundi tagasi tehtud tagaveolise jäljes kipub end sisse kraapima. Et tagaveolisega sama olukorda simuleerida, tuleks see koormata sama palju kui esiveolisel mu R5 diiselmootori raskus ja siis tagurdpidi sõita üritada:). Sealt pudrust välja saades on loomulikult lust sõita esiveolisega edasi, aga vahepeal oli hirm, et niiviisi meetri-paari haaval suure teeni ei jõuagi... aga jõudsin. Järelikult on esivedu palju parem:))
to 205d
00:43 03.02.2011
Kärss ei suvatse sulle vastata. Mina pakun, et Kärsa loogika kohaselt igal juhul oma kodu teel ja nn kärsamäel ta 4vedust audit ei kasutaks, kuna selle esirattad songiks tee koledasti ära ning pärast oleks kehv seal oma tagaveduse volvoga läbi murda :))
VVV1
10:31 03.02.2011
Viimases toodud videos pole midagi pistmist teemaga esivedu vs tagavedu kumb talvel parem. Tegemist on lihtsalt kapitaalselt mingis "jääkausis" või põhjapeal vms kinnistuva autoga, kus tühi tagaveoline oleks enamikel juhtudel veel abitum. Selles osas on Kärsal ju ka lõpuks õigus, vaatamata tema teatud lihtsatele loogikapuudujääkidele, et esivedu ongi enamustes tavaksutuses ettetulevates oludes kindlam valik keskmise oskudtega juhile. Vale on ainult see, et ta ilmselt püüab sellega seoses ironiseerida:)
Ma alles eile sõitsin nii VW grupi "kobedama"esiveolisega, ühe jaapani veidi "lihtsama" esiveolisega ja ka ühe "luksuliku" tagaveolise MB-ga ja tagaveolise kasuks juhtimisstabiilsuse osas sellistes oludes ei rääkinud seal küll eriti midagi. MB päästab sellistes oludes AINULT see, et tal on toimiv stabiilsuskontroll, mis rakendub tunduvalt rohkem ja suuremas ulatuses ja ka tugevamalt kui suvalisel esiveolisel. Samas on kõigil võimalik vähemalt kaapeväldik väljalülitada ja võrdlusmomendi ulatust veelgi laiendada.

Muudetud 03.02.11 10:41

205d
13:55 03.02.2011
to 205d

Samale järeldusele jõudsin ka mina, et nelivedu kaabib ennast tänu vedavatele esiratastele põhja peale kinni, ootasin kärsalt selle kohta kinnitust.
Aga miks ma seda teada tahtsin, on see, et juba umbes kuu aega ei ole ma koduõue autoga pääsenud, vaatamata sellele , et sahk on paar korda teed puhastanud( sahajuht ei lase korralikult sahka maha miskipärast) ja praegune esiveoline küllaltki madal auto sellest läbi ei tule, rääkimata hommikuks kinnituisanud teest. Mõtlesin, kas osta omale audi 100 4-veoline või siis mõni vanem tagaveoline volvo, kuna need kõige taskukohasemad.
kkzxxx
14:07 03.02.2011
to 205d
kui sul esirattad lumekoorikust läbi vajuvad ja nö auku jäävad kaapima, siis proovi tagurpidi, siis tagarattad teevad teed ja raske esiosa tuleb järgi ;)
ise olen sellises olukorras olnud, töötas küll

Muudetud 03.02.11 14:09

.
16:36 03.02.2011
mõtlesin et voiks selle teema/testi AUTOLEHELE edastada.ehk teevad ära nagu neil oli hiljuti see lume-sukad-ketid- See oleks siis nagu erapooletu ja usutav..vist.
tiit_
17:31 03.02.2011
to ., arvan, et päris hea mõte tegelikult ja kui normaalselt kirjutada võib täitsa tiptopp artikkel tulla.
mb.
17:51 03.02.2011
tiit ja punkt on siis mitmeid küsimusi esitanud, ei ole vastuseid näinud ja ka postitused kadunud. KAHJU.