TEEMA: KAS DACIA DUSTER ON HEA AUTO?

08:27 25.09.2017
ruufer
Kas Dacia Duster on hea auto?
Näiteks see: http://www.auto24.ee/used/2602843
Otsin autot u 6000€ hinnaga, ökonoomset, mahukat, kvaliteetset ja mugavat, võimalikult uut.
Loomulikult, kõike korraga ei saa, aga siis head kombinatsiooni nendest kriteeriumitest.
Kellel on selle autoga endal kogemusi?
Või oskab keegi soovitada mõnda muud autot, mis otsingukriteeriumitele paremini võiks vastata?
09:16 25.09.2017
.... (registreerimata)
Re: Kas Dacia Duster on hea auto?
Sisuliselt tegu Renaultiga ehk siis tavaline keskmine prantsuse auto ja mingit erilist vastupidavust sealt oodata ei maksa. Juhiiste on suurema tagumiku jaoks väike, seega pikkadel sõitudel ebamugav. Otsi hoolega roostealgeid. Mina võtaks Lodgy, on ruumi rohkemgi.
http://www.auto24.ee/used/2631567
09:58 25.09.2017
arvamuys (registreerimata)
Kas odavauto saab olla hea?
Normaalsed samasugused maksavad vähemalt 3 korda rohkem.
Auto on punkt A-B liikur ,mitte mingit stiili ja sõidumugavust ära looda
Auto on nagu ratastel karp ,mis kulgeb ebamääraselt.
Aga siiski saab sellega liigelda .Istme kuju on selline juba ,et ei kutsu istuma .Rooste on kiire tulema .
Pöhimõttliselt peidaks mina pea liiva alla nagu jaanalind.
Mulle piisab ka arusaamisks kõrvalistmel istudes ,endale ei osta iial
10:53 25.09.2017
VL (registreerimata)
Dacia on projekteeritud idaeuroopa turule. Odav, võimalikult väikese ülalpidamiskuluga, lihtsa ehituse ning Renault peal ära proovitud tehnika tõttu ka suhteliselt töökindel. Tänaseks on ka pakutav varustus juba täiesti piisav.
Tegelikuses on kujunenud nii, et lääne-euroopa ja isegi Norra on neid täis, kuid eestlasel on ikka mingi arengumaa-neegrimentaliteet küljes ja kes arvab, et autokere suurus ja firmamärk on eluliselt tähtis.
12:14 25.09.2017
v6sa
Defineeri hea?

Töökindel - jah, kui hooldada ja mitte üle koormata.
Ökonoomne - üksi ja rahulikult sõites küll.
Mugav - võrreldes mossega jah. Võrreldes keskmise pereuniversaaliga on ikka jube. Kui pikkust üle 170 cm ja kaal üle 80, on jube kitsas. Kuigi sõidavad ka suuremad inimesed...
Mahukas - jah, kui võrrelda Huyndai I20 või Golfiga. Aga pakiruum on halva kujuga ja künnis on kõrgel.

Muus osas sõltub eelistustest. Mina eelistan sama hinnaga Nivat;) On rohkem emotsiooni.

Tehnikal pole viga, kere kipub mädanema, kasutusmugavus on khm, piiratud. Odav osta, odav pidada, aastate pärast müüa õnnestub vist ainult kilohinnaga.

Muudetud 25.9.17 12:17

13:37 25.09.2017
vurrr12 (registreerimata)
Linnasõite ei kannata selle diisliga teha. Üks õnnetus meil firmas oli ning korra kuus dpf ja egr kinni. Iste on kohutav isegi väikestele inimestele, mädanema hakkas suht kiiresti. Lõpuks peale kõva röökimist sai suure alega ma müüdud. Uut Daciat enam ei võtnud.
14:10 25.09.2017
.... (registreerimata)
Kui saaks ca 100 000 sõitnud auto kätte ca 5000€, oleks asjal jumet, suuremad numbrid kummalgi puhul ei ole enam hinda väärt.
14:27 25.09.2017
VL (registreerimata)
Vurrr12-le. Mis puudutab dpf ja egr probleeme siis ei puutu mark, kui selline, üldse asja. Seda sama diislit pruugivad ni Renault, Nissan, kui ka Mercedes.
14:35 25.09.2017
karvanejakole
Ja Citan ei ole Mercedes:).
Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas, mõlemad on madalad, üks tuttav ütles, et ostes tundus enan-vähem, kuid hiljem arvas, et sellise kvaliteedi eest võinuks veel tükk maad odavam olla. Hinnale mõtled ainult makstes, kehvale kvaliteedile aga iga kord juurde makstes. Samas läbivus on hea, maale täiesti OK auto.
14:39 25.09.2017
VL (registreerimata)
A klass natuke nagu on :)
15:21 25.09.2017
Mahno3 (registreerimata)
Kusjuures see istmete ebamugavus on nii ja naa. Tõsi - seal on piiratud reguleerimisvõimalused, aga kui iste peaks su kehaehituse ja sõiduasendiga sobima, siis pole erilist muret. Ma sõitsin aastakese esimese põlve loganiga ja mulle isteasend sobis. Kestvusega ka muret polnud.

Jah, kere on kehva roostekindlusega. Aga kindlasti ei roosteta ta nüüd ka silmnähtavalt, 2013 aasta auto on veel üsna viisakas. Ja kui nüüd sama raha eest neid niinimetatud saksa kvaliteetautosid vaadata, siis ma küll kindel pole, et saaks töökindlama ja parema - saad üsna läbisõidetud käru.

Prantslaste selge eelis sakslaste ees on vedrustus - ei ole tunnet, et istme all on päkapikk, kes iga augu peal jalaga sulle prse virutab.
16:59 25.09.2017
Preemium inimene (registreerimata)
Selle pärast normaalsed autod ongi kallimad et inimestelt raha ära võtta. Sest normaalsed autod ei roosteta ka. Aga seda Dusterit ma ei ostaks sest sellel ei ole ekraani.
19:40 06.08.2023
. (registreerimata)
Kas uuem Dacia Duster sobib igapäevaseks sõitmiseks maanteel, kuid saab edukalt hakkama ka kruusateel, pinnasteel ja muda ning lumega?
20:49 06.08.2023
Ety412 (registreerimata)
Miks ta ei peaks hakkama saama.
20:59 06.08.2023
Deus
Jah saab. Paar häirivat detaili ainult. Miskipärast pikkade otste peal korraks pidurdab paremat ratast, õrnalt aga on tunda, võib olla üksikindiviidi mure, mitte laialt levinud, Tradilo ei osanud midagi öelda. Kusihappe pump piniseb, häirivalt, kui vanust piisavalt, et kõrgsagedusi ei kuule, siis ei häiri.
Pole küll miski pärismaastur koos lukkude ja viledega aga ongi lühem maa traktori järgi kõndida.
21:41 06.08.2023
. (registreerimata)
Kas bensiin või diisel? Kas esi või nelivedu?
22:42 06.08.2023
Deus
Minu tekst käib awd disla kohta.
14:55 07.08.2023
V (registreerimata)
Ma arvan,et Dacia läheb aina paremaks ajaga. Sellega koos kasvab ka hind muidugi...20 aastat tagasi võis sama asja küsida KIA kohta. Nüüd ei ole kahtlustki, et on.
15:47 07.08.2023
Muidugi on dacia mugavam kui v (registreerimata)
Seda ei pea remontima algul aastaid
16:21 07.08.2023
Deus
22:39 07.08.2023
khm (registreerimata)
Millegi pärast need "normaalsed" autod roostetavad ikka meeletult..!! Alates Skodast, lõpetades VW ja Audiga.
14:07 08.08.2023
. (registreerimata)
Kas Lada Niva roostetab vähem?
14:24 08.08.2023
. (registreerimata)
Kui kaks nivat kõrvuti panna, siis võib juhtuda, et üks on teisest tõesti vähem roostetanud.
14:32 08.08.2023
Deus
Seda nimetatakse elektrokeemiliseks korrosioonikaitseks või siis ohverdusmetalliks laevanduses. Vb mingi täpsem nimetus ka, pole paadilubadega veel.
15:39 08.08.2023
Rallisõitja Jaan (registreerimata)
Mingi konkreetse auto headuse kohta pädevat vastust naljalt ei saa, sest iga automees kiidab enda autot ja kipub samas laitma teisi autosid.

Tõsiseltvõetavad on vast mingid positiivsed üllatused, mis pärinevad inimestelt, kes ise konkreetset autot ei oma ja argumenteeritud laitus autot omavatelt inimestelt.
Mina olen kuulnud päris palju positiivset Dusteri kohta, sh reaalse maastikuvõimekuse kohta, mis on SUV kohta suurepärane.
15:45 08.08.2023
Deus
Seda mu kommentaar juba ütles, miks pead kordama seda?
19:06 08.08.2023
Jaanile (registreerimata)
Saksa autosaates Grip vōrreldi Dusterit kordades kallima maasturiga Poola teedel. Jah kolm korda kallim auto on väga natuke parem. Ometigi jäi ka kallis auto kinni täiesti tasasel teel kui Sabine tegi prohmaka. Video youtubes järelvaadatav, eeldab elementaarset saksa keele oskust.
23:45 08.08.2023
https://www.youtube.com/watch?v=7QToAP0pe0s

Mnjah - siin on kõrvuti SUV Duster ja pärismaastur Defender.

Selge see, et Defenderil on igasugune elektroonika maastikule parem + kõrgem kliirents, aga pakun, et kui Sellel Defenderil oleks olnud all samasugused AllSeason rehvid nagu Dacial, ei oleks see Defender kokkuvõttes selles testis parem olnud. arvestades meeletut kaaluvahet, siis nii kui need masinad oleks pandud samasuguste rehvidega pehmele pinnasele, oleks Defender uppunud igal juhul enne.

Igal juhul hea test, aga rehvid oleks võinud panna ikka võrdsed alla. Pakun, et sellise AllTerrain rehvid on saada ka Durteri mõõdus. See oleks oluliselt muutnud Dusteri ronimisvõimet + kiirust
08:35 09.08.2023
v6sa
Duster ei ole halb auto. Oma hinna eest...

Paraku peab iga dusterist seda mingil põhjusel kogu aeg oluliseks rõhutada: odav ja polegi paha. Kui see on hea definitsioon, siis on vist hea jah.

Üks asi on sõita sooloautoga ühest august elusalt läbi. Teine asi on istuda autos tunde järjest ja teha kõiki neid töid, mida pärismaasturitega päriselus tehakse. Seal läheb Duster katki. Lähevad nad katki põllumeestel lähevad need katki metsameestel, lähevad ehitajatel. Katki ei lähe need pensionäridest kalameestel:)

Neid sõite, mida saab teha tavalise sõiduautoga, kannatab Dusteriga hästi teha, kui istme isikupärane kujupuudus ja nuppude ebaloogiline laialiloopimine mööda armatuuri ei häiri. Samas - Qashqai on ju ka populaarne, kuigi ainus hea asi selles on Nissani kvaliteet.
09:03 09.08.2023
. (registreerimata)
Jummel küll seda inimeselooma mõttemaailma... Duster ei olegi loodud 24/7 metsas ja põllul müttamiseks, ta on tavaline parketikas nagu iga teine tootja täna teeb. Et tal mõningaid eeliseid maastiku läbimiseks (peam väiksem kaal), siis ongi mõnedes testides ta jätnud mulje, et mega maastikuhunt. Kordan taas James May väljaöeldut- Dacia ostab inimene, kel mõistust rohkem kui raha. Ja selle raha eest saad Renault tehnika ning omamoodi disaini, vähe rohkem plastikut ja nagu öeldud, siis kohati loogikavabalt paigutatud lülitid ning odavusele orienteeritud lahendused. Kuid eesmärgiks on autoga sõita ja seda ta teeb.
Aga tuletame meelde mõnede aasia markide alguspäevi ning kasvõi kunagise odavauto škoda starti. Mis saab daciast 20a pärast, ei tea veel keegi. Aga edusamme juba on. Kasvõi disainis või ühinemises elektrikärude turuga.
09:24 09.08.2023
lumehelbeke liuglemas (registreerimata)
10:07 09.08.2023
Mis töid meil siis pärismaasturitega iga päev ka tehakse? Mingit rasket offroadi ju mitte. Eestis sõidetakse nii maasturite kui linnamaastiritega peamiselt teedel ja millegipärast ei ole veermiku remondi sagedus näiteks hilux, LC ja Rav4 ja corollal erinev. Huvitav miks? Vaevalt et see linnamaastur nüüd metsateedel, kruusal ja põllul oluliselt kiiremini laguneb kui pärismaastur.

10:13 09.08.2023
@.
Škodal ei ole nõuka ajast saati olnud mingit probleemi 20 aastaseks saamisel. Vw grupi omandisse jõudmisel ammugi mitte. Renaultil samuti. Mis see Dacia nüüd erineb sellest. Kui autod normaalselt hoida ja hooldada, miks see 20 aastat sõidetav ei peaks olema?
Punktike kui sina sõidad ise vanade saanidega, siis pole mõtet siia pritsida kogu aeg seda, et küll vanasti tehti häid asju ja uued on jamad.
10:21 09.08.2023
Td (registreerimata)
Skoda on automaailmas päris vana mark. Dacia ga pole võrdlus kohane.
10:34 09.08.2023
Deus
Kõige pealt võiks omada Daciat (antud hetkel Dusterit) või siis vähemalt olla lähikaaskonnas üks olemas enne, kui siin sõna võtma tulla 20 aastaseks saamisest jne asjadest. 20'seks saab ta aind siis, kui teda mitte kasutada sihtotstarbeliselt ehk mitte sõita. Süda on tal kõva aga muu seal ümber on vastavalt hinnale.
11:21 09.08.2023
. (registreerimata)
Esiteks kivipalluritele selgituseks, et pidasin silmas seda, mis sasb daciast kui autobrändist 20a pärast. Kuskil polnud kirjas ühe dacia 20a.kasutusajast. Teine märkus, et hetkel istun ühes dacias ja teine sai paar aastat tagadi maha müüdud. Seega p tunnetust ja sõidukogemust piisavalt. Remondikogemust ei ole- pole olnud vajadust.
12:08 09.08.2023
Dacia on Renault praegu.
Mul on Eesti Energia kogemus tööautodena Ford Ranger a Renault Kangoo 4x4. Sõideti reaalselt liinide paranduseks igale poole. Esiteks Kangoo oli maastikul parem ja vastupidavuses probleeme polnud.

Ja ei lagune see Dacia mitte kuskile ära kui seda kasutada. Deus võta see USA raua haipimise prillid eest. USA raud on primitiivne nagu Vene autod olid. Mul oli kunagi 70datest corvette. Lahe auto aga ehituselt oli veel prostam kui gaz 24. Kaasajal on mul olnud jeep cherokee trailhawk 1 aasta kasutuses. Uus. Oli ka ok auto aga no kahju ei olnud kui maha müüsin. Ülbe ilma kroomita välimus oli, lihtrahvas andis teed, aga muud midagi nagu meenutusväärset polnud. Daciaga ei ole sõitnud aga uue jimnyga omajagu. Uskumatu masin maastikul, ja just kerge kaal loeb. Dusteril on sama efekt. Ülekaal on peaaegu ALATI halb, nii autode kui inimeste juures. Ülekaaluline inimene on oma igas asjas viletsam.
12:22 09.08.2023
Deus
Sa kivipallur õpi lugema, mul on juhuslikult paar Daciat siin detailülevaatega näpust võtta, Lodgy ja Duster, viimasel on 90k tiksumas ees. Sõber tegeleb loodusfotograafiaga ja nagu öeldud, ei jää hätta väga üheski küsimuse esitaja nimetatud küsimuspunktis. Lisaks loe veel, mida ma kohe alguses ütlesin, mitte ära korruta seda kaks korda ja siis hakka arvama, et sa ütlesid midagi revolutsioonilist. USA raud on USA raud, ma ei saa aru, miks sa selle üldse siia sisse tõid? KMI järgi olen ma tõesti ülekaaluline aga õnneks ei ole KMI kõike iseloomustav. Kõrvalnoodina, mul on USA, Jaapani ja Korea auto hetkel isiklikus omanduses, üks koreakas veel tööautoks, üks fag teiseks tööautoks ja ei ole võõrad ka prantslased ega itaallased nii sõitmise kui remontimise koha pealt nii eraelus kui tööautodena. Ühe jaapanlase ehitasin sisuliselt nullist ülesse, et aind raam jäi puutumatuks. USA prillide omamises võid enda kivipead aind süüdistada, mitte inimest, kelle kireks on autod. Nõukaaja masinad on kõik kopeeritud USAkate pealt va 2101, mis on itaalia toodang.
Kas sul naine ei andnud kätte, et nüüd tagasi norima tulid või mis sul täpsemalt vigastus on? Kaks Daciaga väga lähedalt kokku puutunud inimest ütlevad, et OK masin on ja sa siin üritad miskit tüli üles kiskuda. Mine sõku oma vokiga edasi ja jäta autojutud neile, kes autodest midagi jagavad ka ning neid ka reaalselt kasutavad.

Muudetud 9.8.23 12:26

14:49 09.08.2023
v6sa
Tead, lubadeta jalgrattur, proovi selle Dusteriga natuke sõita. Mitte lihtsalt põristada linnalähistel kruusateedel mõnikümmend kilomeetrit, vaid viia näituseks kerghaagisega 400-kilone traktoriratas põllule koos kahesaja kilo tööriistadega pakiruumis või 600 liitrit kütust või remonditud hüdrosilinder koos vahetustööks vajalike tööriistadega ekskavaatorile metsalagendiku serval. Mitte üks kord, vaid kuue kuu jooksul igal teisel päeval miskit analoogset. Ja siis räägime uuesti päriselt töö tegemisest.

Sellega olen väga nõus, et kes vajab lihtsalt kõrget odavat muretut sõiduautot, sellele on Duster väga hea valik. Mugavust ei ole, aga põhiasjad toimivad.

Muudetud 9.8.23 14:49

21:37 09.08.2023
Deus ütleb ...."20'seks saab ta (Dacia) aind siis, kui teda mitte kasutada sihtotstarbeliselt ehk mitte sõita. Süda on tal kõva aga muu seal ümber on vastavalt hinnale.".....

mida sellest peaks siis välja lugema, kui mitte seda, et Dacia püsib korras, siis kui sellega ei sõideta?

samamoodi hakkas mul siin keegi selgeks tegema, et näita mulle Yarist, mis on 20 aastat vana ja üle 200k km sõitnud. Läksin vaatasin kolleegi 2005 aastal uuena ostetud Yarist, 300k km ees. vaatan auto24-st kuulutusi, sama mudelit 200+ km läbisõitu, on mitu masinat müügis. no ja vanus hakkab ka nagu vaikselt ka 20 a peale jõudma. Aga jutt on selline, et kõik väikemasinad on lühiealised, laginevad kiiresti ja sellepärast on vaja suurt autot, mis on keskkonnale kokkuvõttes väiksem koormus - no täielik loll jutt.

21:52 09.08.2023
Deus
Deus ütles Originaalküsimusele vastuseks: Jah, saab. Paar häirivat detaili ainult.

Edasi korrutad sa pikemate lausetega kahes postituses sedasama lauset "Jah, saab".
Väikemasinad pole lühiealised, aladimensioneeritud jõuallikad üledimensioneeritud kerel on lühiealised, võta lahti škoda või fordi lidrune mootor Octavia klassi kere küljest ja näed oma silmaga!
20 aastat vanal yarisel aga oli kere ja mootor veel normaalses suhtes omavahel.
Daciast lähemalt: kahe aastaga läbi värvi kobrutav rooste on normaalsus Dacia raamatus, TEHASE POOLT! Ei lähe keregarantii alla näiteks. 7 aasta pärast pole seal enam plekki, kuhu lappi keevitada, alustada peab poolraamist. Meie soolad on karmid. Võta mõnel Dacia omanikul nööbist kinni ja mine piilu koobastesse, põhja alla ja eriti vaata sillaliigendite kerekinnitusi.

Sinu tõlgendus minu tekstist on aga mulle sõnade suhu panek ja autovõõra inimese tõlgendus, mida pole suutnud nüüdseks juba kolme Daciaga kokku puutunud inimese kommentaarid paika loksutada.

Mine sõku oma vokiga edasi ja hari end natukene, kogu kogemusi, õpi keevitama ja värvitöid tegema, näed hoopis uut maailma silme ees.
22:09 09.08.2023
. (registreerimata)
Aitähh! Sain aru, et on siiski hea auto, kui suurt mugavust taga ei aja. Miinus on sellel autol rooste aga nohh..., eks kõik autod roostetavad, isegi uued mingil määral. Kui ostan 3 aastat vana Dacia Dusteri ja see peab vähemalt 10 aastat veel vastu, siis mulle sobib.
23:01 10.08.2023
auto24-s on 10+ aastat vanasid Eestist ostetud Dustereid mitmeid müügis. mõne sarikommentaatori jutu järgi peaks need olema ammu juba läbi roostetanud ja vanaraud. Aga ju siis on selle eluea kohta paar kapitaalset põhjaalust keevitust näinud.
00:49 11.08.2023
Marko
Kas oled või mängid? Roostetamiskiirus autol on 0,1mm aastas kui mälu ei peta, seega on neil Taatsiatel juba läbivaid auke. 10 aastat vanal autol ei tohiks olla veel isegi mitte roostetäppi. Kas oli liiga keeruline? Loodetavasti ei ole.
01:31 11.08.2023
Deus
Kuna omanik pole nõus pilte jagama, ei saa ka näidata, millises olekus sillajuppide kinnituskohad on 4 aastat vanal isendil. Pead ise ühe otsima ja pea alla pistma. Eriti hullus olukorras on aafrikamandril kokku klopsitud Lodgid, Dusteril on natukene parem olukord, aind plekkide liitekohad veel aga masin kõigest 2 aastat vana ka anna aega atra seada...
09:23 11.08.2023
Markolele (registreerimata)
Kui otsisin kunagi golfi oli kōikidel 5 aastat vanadel autodel roostetäpid. Järelikult on ka saksa auto ilge saast, kräpp jne.
Dacoa olevat daatsa. Aga renault duster on hea sest embleem on väljaspool EUd teine.

09:42 11.08.2023
. (registreerimata)
Siin üks 4,5 a vana lodgy. Vist ei hakka veel sillad küljest kukkuma.
09:44 11.08.2023
Deus
Millise golfi ja kas otse poest? Alates Golf 2 87 aastast on nad juba osaliselt galvaniseeritud ja kui matsu pole pannud, siis alles nüüd hakkavad roostetäpid tulema. Ebausutav jutt arvestades veel seda, et mul tagataskus üks VR6 seismas garaažis ja ainuke asi, mis seal roostetas, oli summutisüsteem, mis sai üleeelmine aasta roostevaba vastu ehitatud.
12:35 11.08.2023
Jah, kasutatud poest (registreerimata)
Siis kui golf 5 oli järeltrul viieaastane. Eestis sōitnud ajalooga autodel oli garanteeritud roostekublad. See galvaanika pole see mis 80ndate audil. Sōbral on sandero stepway3. Ostis kohe kui 2021 müüki tuli. Läbisōit ca 30000. Korra aastas hoolduses ja muretu elu, auto on ilus . Sama raha eest ostsin mina golf 7. Vaja vahetada pidurikettaid, midagi loksub veermikus, mingi mootorituli pōleb. Oleks ise pidanud ka dacia ostma. Olen inimene kes ei veeda kogu oma elu autos.
12:40 11.08.2023
Lisan lisaks oma viimasele kir (registreerimata)
Mis on minul kasu et maanteemüra on veidi väiksem kui dacial kui pean oma aega, närve kulutama töökodades. Sōidan järgneva 10 aastaga kindlasti vähem kui minu golf sieben esimese kahe aastaga saksas.
14:11 11.08.2023
A maalt (registreerimata)
Golf 5, selle põhjaga Octavia ja Passat 2005 kuni 2011 roostetasid nagu Tartu haigla välisseinad... Isegi Audid ei jäänud puutumata.
14:15 11.08.2023
Deus
Seda osa lugesite, et järelikult laksu saanud? Ja see "eesti ajalugu" ei loe kottigi, küll ja veel nähtud, kuidas kasko makse vältimiseks lohistatakse pill Vasja juurde, kes sotiga ilusaks muudab.
19:39 11.08.2023
. (registreerimata)
Ilusa põhjaga auto. Ei usu, et ka 4,5 aasta pärast midagi ära kukub.
14:51 08.09.2023
kris1189
Duster on kahtlemata hea auto. Üle keskmise töökindlus ja roostekindlus. Järeleproovitud Renault tehnika.
Kui ergnonoomika ja auto jõudlus sobivad, siis ei näe probleemi. Mingeid suuri hoolduskulusid ei paista ja vaadates pakkumisi, siis järelturu hinda hoiab ka väga hästi. Viie aasta vanuseid müüakse täna samade hindadega, mis nad omal ajal uuena maksid (kehtib see eelkõige 4wd diislite kohta) ja lähevad kaubaks ka.
Ostes tasub veenduda, et ei ostaks vana turvafirma või elektrifirma autot, need on ära tarbitud.
16:35 08.09.2023
kris1189
Mõni võib öelda, et Soome ja Saksa ülevaatuste statistikas on Duster saanud kehvad kohad. Vastab tõele, kuid objektiivselt ei ole väga oluline, sest vead on puudutanud vähetähtsaid ja mittekulukaid asju. Näiteks nagu stabikavarda liigendi lõtkud või valesti reguleeritud esituled, mittetöötav udutuli vms.
Kes tahab, see leiab autolehest või autogeeniusest need lood ülesse.
21:17 13.09.2023
Kärss
Paluti siin teemas sõna võtta, teen seda. Esiteks see, et teemas on mudelite erinevad põlvkonnad segi nagu pudru ja kapsad. Dacia kuulub kontserni, mida iseloomustab ka teiste autobrändide puhul konservatiivne välimus, nii et iga järgnev mudel erineb eelnevast võimalikult vähe, aga piisavalt selleks, et pakkuda kasutajale enamat (ja et ka keredetailid ei oleks omavahel asendatavad:). Arvatavasti sellepärast on ka esimene Duster nagu öö ja päev praegusega võrreldes. Sama käib ka Sandero jt kohta, sest kui esimene generatsioon oli heas mõttes naljakas linnaauto, siis kolmas generatsioon ja eriti veel Stepway-na on igati tummise olemisega ja olenevalt varustusest kaugeltki mitte kõige kehvem auto omas klassis isegi prestiizhi taotlevate tootjate kõrval. Sellepärast soovitangi foorumis jagatavate kuulujuttude uskumise asemel käia ise proovimas ja teha omale esmalt üldse selgeks, mis on mis.

# seda Dusterit ma ei ostaks sest sellel ei ole ekraani.

Sellel Dusteril, mis hetkel ukse ees seisab, on küll ekraan. Teisele on ise pandud ekraan (loe: suur tuhvelarvuti), mis suhtleb autoga üle BT ning mängib videopildiga muusikat üle võimendi, makstes seejuures kõik kokku vähem kui vanemale Dusterile saadav naviga multimeediakeskus. Ma ei teagi, kas just kõigil, aga nii palju, kui neid näinud olen, on neil olnud need androidi-apple ühilduvad ekraanid sees. Tahtmise asi, kas või milline see ekraan on või ei ole.

# Kas uuem Dacia Duster sobib igapäevaseks sõitmiseks maanteel, kuid saab
# edukalt hakkama ka kruusateel, pinnasteel ja muda ning lumega?

UUEMA Dusteriga olen sõitnud Islandi läbi risti-põiki, st mitte ainult mööda saart ümbritsevat asfaltteed, vaid ka mööda saare keskosa ja jõgesid läbivaid mägiseid F-teid, kuhu on keelatud minna isegi maastikuautoks mitte mõeldud neliveolistega. Sai väga hästi hakkama isegi seal ja nimetan mugavaks oma klassi konkurentide kõrval. Arvatavasti mängib selles mugavuses mingit rolli ka varustustase.

# Siin üks 4,5 a vana lodgy

Siin on üks müügis olnud aasta noorem Eesti ajalooga Lodgy. Igaüks otsutagu piltide järgi ise, kas roostetab kolme aasta vanuse auto kohta piisavalt või liiga vähe. Seda ei peaks loomulikult kandma üle kõikidele teistele Lodgydele, ammugi mitte kõigile Daciatele. Ka pereringis on üks selline Rumeenias valmistatud 4a vanune Logan, mis talviti ongi elanud oma karmi elu ainult linnasoolas uisutades ja siiani põhja alt veatus korras. Kohati tundub, et auto24 foorumis on oluline rõhutada, et selline positiivne näide ei sobi vastuargumendiks teisele negatiivsele näitele, vaid tegemist on erinevate juhtumitega (erinevates tehastes/riikides/kontinentidel toodetud mudelitega).
13:08 14.09.2023
Td (registreerimata)
Fotode põhjal ütleks,et vähem roostet kui corolla l selles vanuses.
07:01 15.09.2023
............... (registreerimata)
Sellise ajaga on see duster ikka päris õudne, igalpol rooste või roostealged. % aastaga on asi x2.
Dusteril on muid probleeme kui ekraan, päris vihane peab enda peale olema,et sellise pilliga vähe pikemalt trippida. Jah, neliku maastikuvõimekus on tal üllatavalt hea, siinkohal müts maha. Sõidumugavus nagu NIVA.
09:13 15.09.2023
eelmisele (registreerimata)
See on sinu isiklik arvamus ja ei pretendeeri absoluutsele tõele.
09:14 15.09.2023
ConnorFlint
"Sõidumugavus nagu NIVA." - Siinkohal siis täpsustaks, et kas kirjutajal on ikka mõlemaga sõidukogemus olemas, nii Niva kui ka Dusteriga?

Muudetud 15.9.23 09:15

09:21 15.09.2023
kris1189
Võrdlus Nivaga on sõnulkirjeldamatult absurdne.
Alates 2017-2018 on Duster erakordelt heaks läinud. Siis tulid uued istmed ja muid uuendusi. Auto on vaikne ja mugav. Pehme kruusateedel ja mitte liiga vedel, et kurvilistel mägiteedel sõita. Diisel on ökonoomne ja jõuab vedada ka, isegi haagist.

Vihane peab enda peale ikka see olema, kea 300 000 km sõitnud vana sakslase ostab ning sinna raha sisse kühveldama hakkab.

Muudetud 15.9.23 09:22

11:18 15.09.2023
Deus
Nüüd juba 120+ k ees ja DPF jukerdab, vist. Kui metsa sõidad mõnda aega, siis tõmbab jõu korralikult kinni, peab natukene tuuritama ja tropi eest ära puhuma, saab jälle mõnusalt edasi minna. Maastikul üldse on bensukas parem sellest diislist, mootoridünaamika poolelt. Nivaga võrdlus on kohane vanema mudeliga, uus on siiski teisest puust. Mina võtaks bensuka ausalt öeldes...
12:17 15.09.2023
kris1189
Ma pole ise bensukaga maastikul sõitnud, kuid diislil on üliaeglane esimene käik, mis sarnaneb aeglustile. Teepeal sõites käib kohaltvõtt teise käiguga. Kuna diisel veab ka madalal pöördel jõuliselt siis sõidabki nagu päris aeglustiga maastur. Tavalisel linnamaaturil pole sellele midagi vastu panna.
Välismaised testid ja Rumeenia Dusteri klubi väidavad, et diisel olla parem valik kui on plaanis rohkelt maastikku sõita. Sellegi poolest ka 1.3 turbobensukat ka kiidetakse nende poolt.

Siin võrdlus
https://www.youtube.com/watch?v=sS0Fsix2Sok

Selle kanali omanik on enda diislit aastate jooksul igat moodi piinanud ja sellega rasket maastikku sõitnud.
12:31 15.09.2023
Deus
Oleneb maastikust. Diisli jõukõver võib liivas ja mudas kohati saatuslikuks saada. Maitse asi, ei ütle, kellele mis õige on.
14:11 16.09.2023
Miks vaid bens ja diisel (registreerimata)
Kas LPG varianti ei soovi?
Sandero stepway vōtab 7,3 l/100 km kohta.
15:58 16.09.2023
kris1189
Lpg on hea küll kui rahulduda esiveolise auto ja väikse mootoriga. Kes soovib 1.3 turbomootorit ja nelikvedu Dusterile, siis seda nad LPGga ei paku.

Muudetud 16.9.23 15:59

20:18 26.09.2023
Dacia maffia (registreerimata)
Mul on olnud kolm uut daciat 2015 ostsin Sandero oli minu käes 7 aastat, 2018 ostsin Lodgy oli minu käes 4,5 aastat 2022 ostsin esimese gen Jogger extreme. See siis täna ka minu valdustes.
2018 kui tuli uus Duster eestisse käisin sellega pikemal paarul ja on ikkagi väga tummine asi, kui kõik pulgad peale osta mida raha eest saab. Proovisin ära ka mägipiduri kiilasjäisel munakivi teel tartus Oru tänaval. Käisin metsas ja põllul lume sees mauramas. Nautisin ninakaamerat. Dusteriga kinni jäämiseks peab ikkagi andekas olema.
Kõik masinad olen ise ostnud kõige edevamas varustustasemes.
Selle raha eest on olnud Dacia väga mõistlik ost. Roostetõrje/ kaitsega pole üleliia palju tegelenud, aga läbivat roostet ei olnud ka kõige pikemalt käes olnud masinal. Kõige enam pindmist roostet tekkis uste sisekülge tihendi koha alla (kohta mida ei pesulas ega ka ise pestes ei viitsi tähelepanu pöörata). koopad ja põhi praktiliselt ilma roosteta.
Kokkuvõtteks võin oma kogemuse põhjal öelda, et Dacia hind ja kontseptsioon see mis määrab. Näiteks konkurentidel sama hinna eest konkureerivat toodet pole või on oluliselt kallim ja pole tegelikult oma hinda väärt. Rumalate vastuväidete tõrjumiseks ütlen kohe ära, et minu sugulus ja tutvusring võimaldab mul proovisõite kõikide uute autodega. Olen sanga saanud ka masinatele mis ka keskmisele eestlasele ainult kauniks ja kaugeks unistuseks jäävad. Lisaks eeltoodule ei ole minu omanduses ainult Daciad.
Oman veel nii mõndagi eurooplast ja mitte eurooplast. Mõni neist rariteetsem
mõni täitsa tänapäevane rakett.
Taevani ei kiida aga jään arvamusele, et Dacia sõltumata mudelist on mõistlik auto mõistliku hinnaga.

Muudetud 29.9.23 20:07

08:41 28.09.2023
Murno (registreerimata)
Dacia on sama kole nagu tänapäevased bmwd. Dacia kestab tõenäoliselt kauem kui tänane bmw.
15:32 16.10.2023
Onuvaldek (registreerimata)
Ma ei tea ise võtaks siis pigem midagi normaalset mingi väikese läbisõiduga Octavia või Passat Audi mis on ikka mugavamad ja prestiissemad sõita ka?
15:35 16.10.2023
. (registreerimata)
Kui sa koos onu heinoga õltsi paned, siis tuleks bocki asemel midagi prestiissssemat valida. Passatimees peab soliidne olema.
17:07 16.10.2023
Tähelepanek (registreerimata)
Dacia kuulub keelatud automargi hulka millega bolt sōiduteenust teha pole lubatud.
Kuid ukraina umbvenekeelne oma renault sanderoga tohib. Sest mark on renault. Ehkki auto on sama.
Ka nt Honda Jazz on keelatud. Aga Honda fit lubatud. Ehkki tegu on taas sama autoga.
Ei tea kas uberil ka sellised nüansid on?
17:08 16.10.2023
Eelmine (registreerimata)
Ega ta walterist ei räägi :):)Bock on ju piisavalt peen rüübe ):)
17:09 16.10.2023
Tähelepanek (registreerimata)
Bolt tahab siis et ostaks uue dacia asemel mingi vana räime, siis on køik korras.
09:44 17.10.2023
Revalis (registreerimata)
Kust võtate, et Dacia'ga Bolt'i sõiduteenust pakkuda ei saa? Viimase poole aasta jooksul vähemalt 3 korda on mitte kõige uuem Dacia mind punktist A punkti B viinud, viimati eelmine kuu kui ei eksi. Ja kõik korrad jõudsin kenasti kohale, auto ei haisenud (nagu mõni Dacia kohta arvab), ei kolisenud ega teinud muid kahtlaseid helisid.
10:54 17.10.2023
. (registreerimata)
Uuem Duster on bolti poolt lubatud, ise kliendina selle tagaistmel sõitnud. Oli lpg versioon. Teenus oli mõnus ja hea.
11:00 17.10.2023
Kirjuta googlesse (registreerimata)
Bolt + sōidukikaart
Ilmub nimekiri emadobivatest. Lubatud on duster 2022+
Renault dusterid vanemad on ok.
16:12 17.10.2023
Revalis (registreerimata)
085TNS
Dacia Sandero 2019

Leidsin meilist, et Augustis 2x sellega sõitnud. MTR'ist vaadates kehtib Bolt'i taksoveoluba sellele.

Ehk siis tõenäoliselt on neil suht suva..
19:50 17.10.2023
Tivo reg. Kasutaja (registreerimata)
Muidugi on suva. Sest nii vedajal kui ka boldi platvormil puudub veoluba. Mōnel üksikul ehk isegi on. Enamikel vaid sōitjakaart ja sōidukikaart millest ei piisa reisijaveoks.
11:20 29.11.2023
ConnorFlint
12:04 29.11.2023
solbeer (registreerimata)
Üsnagi selline väga lahe/üldse ei meeldi (kuidas keegi asja vaatab) disain ehk siis kohati liiga kandiliseks aetud, eriti salongis. Kunagi olid trasformersi robotid sellised.
https://m.media-amazon.com/images/I/81XK7FoWuML.__AC_SX300_S
Y300_QL70_FMwebp_.jpg

Ja mida kitsamaks lähevad aknad, seda vähem tahan autosse istuda- eriti tagaistujatel on sellisest aknast väljavaade nagu soomukis- pime ja klaustrofoobne. Eks neid pisiakendega parketikaid teisigi.
12:47 29.11.2023
I.II (registreerimata)
Välimusel pole häda midagi, selline moodne ja tavaline või mittemidagiütlev disain. Suurem muutus on mootorites.
Mul praegu oleva info põhjal on nii, et diislit enam ei pakuta. On hübriidid, aga neid saab vaid esiveoga ja on kallis. Töökindlus pole teada, kuid karta on, et Toyota hübriidide tasemel see pole.
Nelikvedu saab endiselt, kuid vaid 1.3 turbobensukaga. Pole kõige halvem variant, kuid diisel oleks parem, auto on ka raskem ja suurem.
Kas nelikvedu saab ka automaadiga, ei tea.
12:49 29.11.2023
Deus
Ma ütleks, et diisli minema viskamine veoskeemilt, kuhu ta ei kuulu, on ainult positiivne uudis.
13:26 29.11.2023
I.II (registreerimata)
Deus, miks arvad, et diisel sellele autole ei sobi ja ei kuulu?
Ise leian, et diiselmootoriga 4x4 Duster on üks parima hinna, kvaliteedi ja suutlikkuse suhtega maastikuvõimelisi autosid. Ja see pole mitte vaid minu arvamus, vaid ka paljude teiste kasutajate ja ajakirjanike.

Aeglane esimene käik tekitab tunde nagu sõidaks aeglustiga maasturiga. Saab sõita kohtades, kuhu näiteks CRV või RAV4 ei sõidaks üldse. Saab raske haagisega kohalt võtta jne.

Keskkonnanõude ja üleüldine diislite pealt ära minemine on põhjuseks, miks see diisel ära jäeti.
15:15 29.11.2023
Deus
Maastikul on bensukas parema dünaamikaga lihtsalt. Diisel jäägu veoautodele aga see mu isiklik arvamus ja kogemus. Ei ole vaja siin selle üle vaidlema hakata. Aeglusti on põhjusega olemas, on olukordi, kus seda vaja vältida on ja siis tulebki diili miinus välja. Kaevad ennast koha peal maasse ja bensukamees teeb ümber sinu tiire suurest kahjurõõmust. Erinevalt ajakirjanikest ma sõidan isikliku autoga maastikku ja mitte ainult metsateed vaid ikka päriselt off-roadi.
Tuleb kindlasti hunnik vabandusi siin nüüd Pajerode ja Patrolite ja Cruiserite jne nimedega kindlasti aga pole vaja, ausalt ka ma olen tuttav ka nende autodega.
19:12 29.11.2023
Mongoolia (registreerimata)
Ilma diislita saan uue Dacia Dusteri oma võimaliku tulevase masina nimekirjast rahuliku südame ja ilma igasuguste süümepiinadeta maha kriipsutada :)
20:18 29.11.2023
lisandus hübriid, mis koosneb 1,6-liitrisest 94 hj bensiinimootorist, kahest 49 hj elektrimootorist,

huvitav, millal need autokeenjused ükskord ära õpivad, et võimsuse ühik on 21 sajandil kilovatt ja vähemalt elektrimootorit peaks olema ülipiinlik hobujõududes esitleda. ajakirjanikud my ass...
20:35 29.11.2023
muhv30
Hobujõude on ju rohkem :D
20:43 29.11.2023
Deus
Minu jaoks oleks peaaegu muret tekitav lause sealt "auto otsustab ise jõujaotust, mitte enam ei saa lukustada". Enne oli see dacia selline "käib kah" ja isegi suzuki Ignis on parem maastur aga nüüd tehti asi veel halvemaks. Vähemalt märja muru pealt saab minema, tavainimese jaoks hea küll. Energia meestel oli enne Rangerid, siis said nad Daciad, kuuleb aind vandesõnu. Vahet pole kas kaevanduse või liinimehed. Rangerid ja Hiluxid on ikka päris ja Duster siiski mänguasi.

Muudetud 29.11.23 20:43

08:07 eile
marita57
# Enne oli see dacia selline "käib kah" ja isegi suzuki Ignis on parem maastur aga nüüd tehti asi veel halvemaks.

Oponeerin Deusile.
Olles ise praktikas testinud seda Suzuki nelikveo lahendust (Haldex) ja Dusterit, mil (võin aastaarvuga eksida) paar aastat tagasi muudeti ilma suurema kisa-kärata nelikvedu oluliselt võimekamaks.
Duster ronis liivasesse mäkke üles ilma mingi probleemita olukorras, kus Suzuki istus suure sidurikärsahaisu sees esiveolisena all ja vaatas kurvalt järgi.
Sama kehtib ka hetkel toodetavate S-Cross ja Vitara kohta (palun mitte segi ajada 15 a tagasi toodetud Grand Vitaraga, kus olid aeglustid jms kraam).

See, kas kellegile meeldib hobujõud ja kellegile kilovatt, hakkab määrama sellest hetkest, kui hobujõududes väljendatud andmetega autosid enam ei osteta. Kuni selle ajani võib plõksida terviseks, koerad hauguvad, karavan läheb edasi.

# Ise leian, et diiselmootoriga 4x4 Duster on üks parima hinna, kvaliteedi ja suutlikkuse suhtega maastikuvõimelisi autosid.

Soovitan lugeda lihtsat ja selget raamatut "Loomade farm". Seal öeldakse lihtsalt: kaks jalga halb, neli jalga hea. Nii on ja selle üle ei arutata, miks või kuidas, sest üks on paha ja teine hea ja see on piisav argumentatsioon.
Täpselt sama on praegu: diisel on paha, elekter on hea. Pole mõtet toota halbu autosid, kui neid seetõttu ei osteta. Miks diisel on paha - küsi Z-generatsiooni käest. Saad teada, et ta on paha, sest ta saastab. Punkt.
08:13 eile
Duster45 (registreerimata)
Igasugu off-road teste on YouTubes leitav ja kõik on jõudnud tulemuseni, et duster on üllatavalt hea. Alati on diisemootoriga versiooni kasutatud. Ja dusteril ei ole testidel all maastikurehve aga konkurentidel võib olla.

See bensiin vs diisel oma dünaamikaga maastikul on tavaininese vaatest täiesti ebaoluline. Ma ei usu, et dusteri bensiini mootoril üldse neid eeliseid diisli ees reaalselt üldse on , mida offroadis hinnatakse. Diisel oleks Dusterim ökonoomsem ja tavainimesele sõites pigem kust parema dünaamikaga kui bensiin.
08:23 eile
marita57
Sellistes aruteludes on alati kasulik märkida, kas jutt käib off-road võistlusest või igapäevakasutusest. Nõudmised autole on ju täiesti erinevad ja neid ei saa võrrelda.
Aga diiselmootorit ei tule, sest diisel on paha, arutage siin selle eeliste ja puuduste üle nii palju kui jaksate.
09:48 eile
Deus
Ee... ootame selle 2024 aasta versiooni kõige pealt ära enne kui selliseid oponeerimisi teeme. Iga kord kui keegi kirjutab, et auto 4vedu mõtleb ise ja sillad enam lukku ei käi, on see automaatselt võrdusmärk kehvemaks tegemisele, mitte paremaks. Minimaalselt on off-road võimekuses tagasillas torsen ja keskkast lukus 50:50, isemõtlevad teevad täpselt nii nagu sa just kirjeldasid Ignist. Isemõtlev 4vedu on halb 4vedu ja mõeldud ainult märja muru pealt ära sõitmiseks.
10:14 eile
muhv30
Mida me räägime siin isemõtlevatest ja märjast murust kui isegi autoreklaamid, kus maasturitega looduses "mütatakse", on mõnel pool keelatud- pole keskkonnasõbralik WACK!
10:52 eile
kaader
Keskmise juhi jaoks on isemõtleja veojõu kontroll ikka väga heaks läinud. Vaja on libedast mäest üles saada ja haagist vedada. Mutta kinni jäädes loevad rehvid ja oskused rohkem kui neliveoskeem.
12:20 eile
I.II (registreerimata)
Mulle see Deusi jutt ikkagi ei meeldi :D
Samas olen veendunud, et igaühel on õigus oma arvamusele ja aursaamadele, neid peab saama välja öelda, kuid sama kehtib ka minu arvamuse kohta :) seepärast ütlengi.

Minu vaatepunktist on diisel Duster ikkagi parim, seda teedel ja ka maastikul.
Diiselmootor annab ökonoomse ja sujuva sõidu, ei ole mingit mootori kräunutamist.

Maastikusõidus võib neid hetki leida küll, kus bensukas oleks parem, kuid kogu kasutusspektri keskmisestamisel on diisel ikkagi parem, mugavam, töökindlam ja soodsam.

Keskmine kasutaja ei sattugi sellistesse olukordadesse, ega oskaks seal käituda, kus see potentsiaalne bensiinimootori eelis avalduks, aga diiselmootori eelised kasutab ta pidevalt. Sama pidevalt saaks ta osa ka nendest miinustest, mis on bensukal võrreldes diisliga.

Rumeenias olev Dusteri klubi on samuti sel teemal arutlenud ja leidnud, et siiani on maastikusõiduks parem just diisel. Nende infot leiab huviline facebookist "Dacia Duster Trails & Technical" nimeliselt lehelt ja samanimeliselt youtube kanalilt. Viimaselt leiab isegi võrdluseid, kus samasugune diisel ja bensukas on korraga maastikul.

16:35 eile
v6sa
Hea I.II , palun kirjelda bensiinimootori puudusi diiselmootori kõrval kerge maastiku läbimisel?

Peale kütusekulu nagu muud pähe ei tule.

Kui väga uputama minna, siis hakkab süüte kõrgepinge ka nalja tegema, aga enne lõpevad tavakasutaja oskused.
16:50 eile
Diislil on max vääne juba madalatel pööretel saadaval, seega hakkab ta kergemini kraapima kui bensukas.
20:26 eile
marita57
Selline väike palve, et diisel versus bensiin teemasid on siin piisavalt, kui on soov sel teemal väidelda. Jääme siin ikka Dacia Dusteri juurde.

# Mul praegu oleva info põhjal on nii, et diislit enam ei pakuta. On hübriidid, aga neid saab vaid esiveoga ja on kallis. Töökindlus pole teada, kuid karta on, et Toyota hübriidide tasemel see pole.
# Nelikvedu saab endiselt, kuid vaid 1.3 turbobensukaga. Pole kõige halvem variant, kuid diisel oleks parem, auto on ka raskem ja suurem.
Kas nelikvedu saab ka automaadiga, ei tea.

Tõepoolest on nii, et diislit enam ei pakuta, meil on ju diislitapuajastu!

Hübriide on lausa kaks, üks neist juba vana ja äraproovitud ja paljudel Renault mudelitel peal alates Cliost (see 140) ja see on täishübriid.
Teine on uus kolmesilindriline mootor 1,2 mootor, mis on varustatud 48V poolhübriidsüsteemiga. See on ka ainus, millele soovi korral nelikvedu saab.
Kolmas on üheliitrine 100 hj kolmesilindriline bensiin/LPG, mida leiab praeguse Dusteri ja Joggeri kapoti alt.

Et täishübriidile saab ainult automaatkasti, on loogiline. Kuidas ülejäänutega on, kirjutan siia hiljemalt nädala pärast.

Ja Deusi ärritamiseks :) tsitaat:
tippjõudlus raskel maastikul, mis on väga sarnane praeguse Dusteri 4x4 Lock režiimiga, kuid lisaeelis on pöördemomendi automaatne ja optimaalne jaotamine esi- ja tagaratastele vastavalt haardumisele ja kiirusele.
:)
20:26 eile
mado73 (registreerimata)
Raskemates oludes(vedel pinnas, lumi jne) on bensukas siis hea, kui mootoril on ikka korralikult kubatuuri. Tänapäeva turbotamise ajastul on mootorid nii pisikeseks läinud, et jäävad lihtsalt nõrgaks. Eriti kui peaks olema vajadus kuskilt käruga läbi pressida. Pole muidugi Dacia teema.