kas ikka on hiina roller nii **** nagu räägitakse? Endal aquila LF50QT 4takti. Olen üle aasta sõitnud ja midagi pole katki läinud peale bensunäidiku juhe. Max kiirus:80km/h minek:super.
Tähise järgi siiski peaks olema 50 kuubikuline ja hoopistükkis Lifan. Teemalagataja tootjatähis peaks olema tegelikult teine(HT50QT). Lõppkiiruses võib ta tõesti kahetaktilistele vendadele ära teha, aga kiirenduses mitte.
Mul ka hiinakas,siiamaani ainult esigondel puruks läinud (piduri õli pärast) aga muidu jah tiptop.Aga kuidas selle 80km/h välja saab?:D Endal mul juba 60 peal teeb häält mis jubedat.
sa mees oled lihtsalt õnnelik! tegemist on Lifani rolleriga ja see Honda litsentsiga ning peajagu üle kõikidest muudest hiinakatest. kahjuks neil ka kõrgem hind ja seetõttu selles segmendis eriti ei konkureeri, rohkem saadaval parema sissetulekuga riikides
@Lennuks-
üle missugustest teistest hiinakatest? Meil müüdavad neljataktilised hiinakad kasutavad KÕIK täpselt sama mootorit. Ja Lifan-i neljataktiline EI OLE neist kindlasti mingitmoodi parem. Üks hiina kaup kõik.
ei kasuta täpselt sama suguseid mootoreid minu arust kõik neljataktilised (sest neid ju 2,2kw, 2,4kw, 2,5kw ja 2,8kw 49cc).ja sellist juttu palun mitte ajama hakkata, et kõigil üks ja seesama mootor lihtsalt kirjutatud erinevad kw-id.
@ jahh-
see, et erinevaid kw kirjutatakse on BS. Olen näinud ka 5kw 139QMB mootorile antud kilovatte. Ega see ei tähenda, et kõike uskuma peab, mis kirjutatakse. Ole hea ja võta erinevate hiina tootjate rolleritel olevad
139QMB mootorid lahti ja vaata erinevusi. Ega ikka ei leia küll. 12´tagaratta variandil lihtsalt variaatoripoole karter pikem ja loomulikult ka
rihm sel juhul pikem. Osadel on peal ka EGR. Mootoridetailid on ikkagi ühed.
Katsetan just ühte hiinakat,. Microgrupist ostetud STC Eagle A150. Sõidetud nüüd veidi üle 1300 km ja sõidab küll. Sissesõit sai tehtud korralikult - kuni 250 km ei lasknud üle 30-35 km/h minna ja kuni 500 km sõitsin rahulikult 50-60ga (kuni 4000 pööret/min). Õigem ongi vaadata liikumist pöörete järgi, kuna spido valetab: GPS näitas 60 km/h sõites tegelikuks kiiruseks 53-55 km/h ja näiteks Tartu-Pärnu ots tuli rollu odomeetri järgi 190 km, kuigi autoga sõites näitab kompuuter vahemaaks 168 km.
Mida 1300 km järel öelda? Sõidab normaalselt, vedrutus on selline pehmem, et teatud kiirustel õõtsutab liiga, aga aeglaselt sõites on hea - linnas üle kaevukaante sõites ei viska nii, nagu mõni itaalane. Jätab soovida ratta kokkupanemise kvaliteet: igaks juhuks tasub kõik tähtsamad sõlmed mutrivõtmega üle käia. Hoolimata sellest, et ratast kätte saades on justkui Microgrupp asja üle vaadanud ja ratas 300 km pealt hoolduses käinud, juhtus ikka imelikke asju. Sõitnud u. 1000 km, kuulsin, et sumpa teeb imelikku reaktiivlennuki häält - selgus, et külgmised kinnitusmutrid olid veidi lahti logisenud, üks sumpa kinnutsmutritest (sellised pikad, mootoribloki küljes) oli kadunud ja teine 1/4 võrra lahti... aitäh, mehed! Siis selline asi: sõidad kruusateel ja järsku tuleb mingi kolin sisse. Lased kohapeal töötada- mitte midagi. Sõidad edasi- tagumine ots koliseb. Viskasin kõik kola istmealusest välja - ikka koliseb. Selgus, et bensiinikork põrub rappuval teel lahti ja hakkab siis selliseid imelikke hääli istme all tegema. Igaks juhuks käisin 1000 km peal ise kõik sõlmed üle, sest minu meelest vahetas hoolduse mees küll ainult õli - "hooldus" (mis maksab 350 kr) oli tehtud 15 minutiga...Seda enam, et üks esitule pirn oli ka oma pesas lahti loksunud ning "hooldusemees" sellist asja ei märganud. Võtsin ise siis eest kondli lahti ja keerasi pirni tugevamalt pessa tagasi... ega muud halba ei oska selle ratta kohta öelda, selle raha eest (19900 kr) on ratast küll. Varuosasid tundus Microgrupis ka nagu olevat, et ei karda hätta jääda. Eks ma siis kirjuta, mis 2000-2500 km peal juhtuma hakkab. Ah ja: enne aastaid sõitnud kahe rolleriga, mis Euroopas toodetud. Muidu sõidan ikka pikki aastaid autoga.
mul HT50QT9. Piirjad on peal ja midagi pole tehtud.Läheb 70 välja küll.Kui aga võtaks piiraja maha kas siis oleks mingi 80 kätte saada ja sportsumps peale?
no kui ta sul 70 välja läheb siis tal polegi piirajat.piiraja ongi ainult selle jaoks, et piiraks kiiruse 45km/h juures (et masin jääks ikka mopeedi klassi).kui ta sul läheb 70km/h siis ei ole tal piirajat.
Teine asi on Hiina rolleri spidomeeter. Suurel osal näitab see rohkem kui tegelik kiirus, näinud mitut rollerit millel näidikul ca 60km/h aga tegelik 45km/h (teine roller kõrval). Ja siis ka muidugi need millel pole tehases juba piirajat peal, teades hiinakate "kvaliteedikontrolli" ei ole see mingi ime.
Valetavad ka autospidod. Kes ütles, et GPS on kõige täpsem riistapuu mõõtmiseks? Ei saa ju sa ka enda asukohta cm täpsusega teada.
Mõõtke parem ära, kui kiiresti saate(täisgaasil) läbida näiteks 1km vahemaa. Kilomeetri poste peaks ikka teede ääres ju olema. Siis väike arvutus ja ongi teada mitu km/h see vahemaa läbiti.
GPS on ikka üsna täpne asi - näitab viga 0,3-0,5 km/h. Saab kontrollida siis niimoodi, et paned GPSi liikumatult seisma ja näitab kenasti vea ära. Sõites tuleb arvestada "ajalise nihkega" e. liikumise kiirus kuvatakse 1-2 sek hilinemisega. Teise võrriga võidu sõites võib ikka vale tulemuse saada - teise spido võib ju ka valetada.
Roadwayfun, kuda sel 150-sel minek ka on , ma ütleks et 125-ne just rabava minekuga ei ole, võiks etem olle et foori alt autodega probleemitult ühte sammu peaks, aga kui julmemalt gaasi väänata siis ainult löriseb ja olulist hüpet minekus ei teki, ei saa öelda et üldse ei lähe ,kuid sellisest kubatuurist ootaks enamat...
to Niru: Foori tagant minemasaamisega pole probleemi - 2-3 sekundiga on 4000 pööret üleval e. spido järgi 60-70 km/h sees (reaalselt siis 55-65 km/h) ja enamus automehi jääb maha. Edasi on juba minek raskem - 100 km saavutamiseks tuleb gaasi väänata u.15-20 sek järjest. Ja muidugi mingi 1000ccm bikeiga ei ole mõtet mõõtu võtma üldse minna.
Nii, nüüd 2500 km hiina masinaga sõidetud! Tegemist Hiina Rahvavabariigis toodetud STC Eagle A150-ga, millest eelpool ka juttu olnud. Liigub hästi, vigasid pole esinenud - see bensukorka ajab aga ikka närvi: näpitsatega kallal käidud, aga ebatasasel teel põrub ikka lahti ja hakkab kolisema :(
Seisujalg on ka rooste läinud, nagu metallist ja värvikvaliteedist oli ka arvata. Bensiinikulu on ikka u. 3 -3,5. L/100 km. Igatahes Tallinn-Pärnu-Tallinn käsin ühe paagiga e. 7 L ära. Tõmme on hea, kohalt läheb hästi. Maanteel sõidan piinlikult täpselt 90 km/h ja nüüd on praktiliselt enamus suuremaid linnasid läbi sõidetud. Eelmine nädalavahetus sõitsin läbi Lõuna-Eesti: Tartu, Võru, Valga, Viljandi. Hea sõita, liiklust vähem ja teed ka veidi "mägisemad" e. põnevamad.
Rolleriga sõites on huvitav on jälgida liikluses autojuhtide reaktsiooni: sõidab mitu kilomeetrit näiteks su selja taga 100 m kaugusel. Mööda ei lähe, sest kaugelt paistab ilmselt mootorratta moodi ja ei julge üritada. Saab aga lähemale ja märkab, et oh saa roller... ja tuiskab kohe 120ga mööda :) täitsa naerma ajab mõne mehe ego :) Rohkem ajavad närvi mõned rekkamehed. Ujub sulle selja taha ja sõidab kilomeetreid pea tagarattas kinni. Sõidan siis paar minutit 100-ga, jääb maha aga varsti jälle järgi. Vaatad peeglist, et hakkab siis sirgel mööda minema, tõmban veidi kõrvale, aga rekka ei saa mööda! Sõidame 300,400, 500 m juba kõrvuti, vaatan - vastu tuleb auto ja rekkajuht hakkab mind tee pealt välja suruma! Siis on võimalik ainult pidurit vajutada või gaasi, et rekka eest ära. Viimane variant on halvem, sest siis on ta varsti jälle tagarattas kinni ja hakkab sama jama peale. Praegu kuni libedani kavatsus veel ringi cruisida...
kui rekka hakkab mööda sõitma siis lase vähe tuuri maha et mööda saaks ,sest neil on kiiruspiirajad peal, üle 85-90 ei lähe(vanemad ja muditud variandid jooksevad ikka rohkem ka aga uued peaks ikka piirajaga sõitma) ja kui sa nendega niimoodi kummi venitad siis kujutan ette kuidas need mehed hambaid krigistavad. palju sul see masin välja jookseb? kui tartu mees oled, võiks ehk enda oma näidata siis saaks võrrelda kas mu masinal miskit viga või peabki sääne olema....praktiliselt ei sõida temaga ,aga ikkagi
Ok, ega mul olegi sellist "jonniajamise" moodi, ma rahuliku loomuga. Lihtsalt kaks sellist kogemust on olnud, kus enda ehmatuseks avastan, et rekka ei jõua mööda ja hakkab ära suruma. Kahjuks pole tartu inimene, aga nagu ütlesin, sõidan enda lõbuks seal kandis päris tihti ringi. Kui huvi on, jäta kontakt (esialgu näiteks e-posti aadress või mob number). Annan siis teada, kui tartu poole tulen. See võib olla üsna pea, 13.14.okt on praegu veel vaba nädalavahetus ja kui üks üritus ära jääb, siis isegi 6.7.10 võib kõne alla tulla...
Gaasi põhjas hoides venib punane nool lõpuks 110-115 ni. Nii kiiresti ma muidugi kunagi ei sõida, ikka hoain seal 100 ringis, sest spido viga on GPSiga mõõtes u. 10% tegelikust liikumiskiirusest. Variaatoris või kuskil mujal piirajate kallal pole ka käinud ja esialgu ka plaanis ei ole.
ei tea, olnud on ta nii nagu on, kas tal mingeid piirajaid ongi aga proovisin üht suht õnnetu olemisega hondat(Dio vist) ja selles oli küll selline minek kuni 40-neni et vaata et esiratast ei tõsta, välja jookseb minu oma 70-75 , läbisõit on ka alles ligi 600km, üle 50 sissesõidu ajal eilase aga proovides võiks nagu etem olla, ühendust saab aadressil [email protected]
piirajaga on jah, nagu on: mulle ütles edasimüüja moka otsast, et neil on piiratud kõik üle 50ccm rattad 80 km/h ja nemad piirajaid maha ei võta. Kardan küll, et neil pole seal midagi maha võtta, sellepärast ütlevad nii :) 70km/h 125ccm kohta on natukene vähe - palju tal pöördeid üldse läheb? See 4-taktiline mootor ja üle 7500-8000p/min ei tohiks minna. Kui sul 7000 p/min peal ainult 70 km/h siis midagi tõesti valesti...Mul u. 5000 pöörde peal juba üle 70 kmh sees ja 7000 p peal näitab juba üle 100.
Anna meilile teada, kui tulen. Vaatasin, et täna ka ilus ilm - lähen teen ühe väiksema tiiru Raplamaal
tere ! Minu hiinakas, nt ka täitsa tubli, vana aga peab küllaga.
50cc aastast 1999. Mingine geely nimeline on läbisõit praeguse seisuga pea 17000 km ja top kiiruseks saanud 82 km/h
Aga millegi pärast on väga nõme sellel rolleril, et nii kui soojaks läheb kaob tõmme ära, no et liikuma saada vaja jalaga takka lükata :D aga kui 45 sisse saab siis käib nagu mingi nõks läbi ja lippab kuni 75 täitsa korralikult.
( peakski üle pika aja proovima rolleriga sõita :D pea 2 aastat juba teine seisnud)
Aga jh edu teile rolleri mehed.
Tere,Kus kohast on võimalik välja lugeda rolleri mark.Tegu siis kuuma hinna saates võidetud rolleriga.Rolleril ei ühtegi märget.Kaasas olev dok. on hoopis 250cc krossika oma.Proovisõidul jooksis sirgel 70 välja.Võib kärutada küll.
maamehele: eks ta mingi 50 ccm ole, need lähevad ka max70 välja. Viska kõhuli ratta alla, kuskil motoploki peal peaks olema mootorimark - toksi see googlesse sisse, saad teada, mis mootoriga tegemist - nimi polegi eriti oluline nendel hiinakatel.
Ja hirmus vahe on ju TMS ja Freedo sama tehnikat kasutatavatel rolleritel tõesti.
Nimed tellivad ju maaletoojad juba hiina tootjatelt kohe tehases. Kas see on hirmus vahe, kui üks on Freedo, teine mingi TMS...või siis mingi Spirit...või Texsas?
Unustasin, et selle rolleri tehasetähis oli 50QT-3A. Ja sellise tähistuse, aga väga paljude erinevate kõlavate nimedega tuleb neid veel hiinast kohe kindlasti.
Mul on samuti Eagle A150. Sõitnud olen umbes 800km ja siiani kõik ok. Imelik on see, et minek on kuidagi lahja. 150cc mootor peaks ikka rohkem tõmbama. Kohapealt ära minekul ei lähe pöörded kõrgele( ei oska öelda kui kõrgele, sest pole tahhomeetrit, aga võib-olla 2500-3000rpm)), Alles 75 km/h alates hakkab mootori hääl kõrgemale minema. Huvi pärast proovisin jää peal gaasi põhja panna ja vot siis läksid pöörded kõrgeks( ehk 7000). Küsiks siis, et kuidas parandada kiirendust?
Muide, mõõtsin GPS'ga kiirust ja tuli välja, et spidokas valetab päris kõvasti. Kui spidokas näitab 65 km/h, siis tegelik kiirus on 45 km/h. Sirgel natuke vajutades sain GPS'i järgi 83 km/h kätte.
mees maalt (registreerimata)
Re: hiina roller
Tere,Kus kohast on võimalik välja lugeda rolleri mark.Tegu siis kuuma hinna saates võidetud rolleriga.Rolleril ei ühtegi märget.Kaasas olev dok. on hoopis 250cc krossika oma.Proovisõidul jooksis sirgel 70 välja.Võib kärutada küll.
kuidas saaks võita seda rollerit?(olen neid sms-sse saatnud sinna küll, aga pole ikka võitnud).keegi oska soovitada, kuidas kindlasti võidaks (meeldib see roller just välimuse poolest (pole mingi kole suuremalaev).
tere. kas keegi teab mis viga võib olla kui enne läks 80km nüüd 60-70km ja kui kaasi põhja paned võttab hingest kinni pead kaasiga meelitama .ja mis on rolleri klappi vahe kui keegi teab antge tead
no kui aku laetud ja käima läheb, aga suunatuled ei tööta, siis uuri suunatule releed, kas kõik juhtmed on ilusti ühendatud (pole lahti tulnud). mäletan ka seda enda hiinakast, et suunatule lüliti oli veidi vigane (uuri seda ka).
see võibolla küll sellest (osta kindlasti kaitse vahele, müüakse neid ju igas tanklas).kui see ei aita, siis pane pingregulaator vahele või tegelt seal peaks ka originaalis olema, siis see äkki läbi vaheta välja.
Endal old mingi hiinakas 2 aastat. ainukesed asjad mis on läind on spiditross ja nüüd läks ka bena vaakumklapp. Top speed on 72(varios on piiraja alles). Tõmme on parem kui ATM sm 110cc´l (olen üle 10 korra joonele pand).
Tere.
Kas oleks pakkuda sellist asja nagu pingeregulaator või elektronsüüde kuidas seda õige on nimetada. Neid on ka erinevaid ja ei ole mingit märki peal.
Tegelt nagu oleks rohkem küssa, mis võib tekitada variaatoris sellis kõrinat või kolna laadset asja, kohati nagu tundub et oleks mingi purusti. andmed :
Mark;Baotian BT49QT-7a
Mootor: 4-takti (50 cm³, 2 kW) läbisõit 16700km, korrapärased hooldused tehtud jne.
äkki keegi osakb minagi üelda?
kui mõni põhjalikum seletus asjale on siis äkki saab selle mailile saata: [email protected]
Mul endal Freedo 1 , mingi 2-3 aastat juba sõidetud ja ei sa kurta mingi 60-65 lippab vabalt välja , minu teada ei ole piirajaid maha võetud (aga see info võib vale olla) , ainuke asi mille üle kurdan on kiirendus , bljääd see puudub täielikult , äkki keegi oskab abi anda kuidas seda parandada ?
Pane kergemad rullid variaatorisse. Originaalis on 6,5g mäletamistmõõda. Pane 5,5g ja tunned vahet. Liigkergetega kaotad lõppkiiruses.
Ilma piirajata peaks 80kg kaaluse lastiga lippma nii 70km/h kanti. Piirajaga sama lasti juures 55km/h max.
tervist, mul endal on hiina roller lifan 50 cm³ 50QT-15 , mul spidokas näitab 60-ni , ja sinna vütab ta ilusti ka välja , aga peaks ta tegelt rohkem võtma kuigi spidokal pole suuremaid numbreid kui 60?
Esiteks - TGB ei ole hiinakas! TGB on taiwanis toodetud ning hiinakatel ja taiwani omadel on väga suur vahe . Kymco, Keeway, TGB ja CPI rollereid võib mõnes mõttes võrrelda KIA ja HYNDAI autodega - viimastel aastatel ikka päris heaks läinud :) Endal on TGB 101r ning jookseb väga h2sti, l2bisõit kuskil 500km juba ning varsti v6tan ka piiraja maha. Alguses oli aint veidi käivitumisega vahest probleeme aga eks nii on paljude uute rolleritega. Samuti tahtis roller tühikäigul välja surra aga selle vastu aitab karpast tühikäigu pöörete suurendamine.
Taivan oli taivan enne hiina koosseisu minemist. Peale ühinemist üllitatud keeway ja cpi on alla igasugust arvestust võrreldes vanade taivani "tegijate" TGB, PGO, KYMCO- ga. Keeway-CPI-ga on küll nii, et võta üks ja viska teist, puhas hiina kräpp.
Mul mure, et kui olen oma hiinakaga (Classic TMS) umbes 15km sõitnud, siis tõmbab masin ise kiiruse maha ja kiiremini enam ei sõida. Tundub nagu miski kuumeneks üle, aga ma ei tea mis see olla võiks ja mida selle vastu ette võtta. oskab keegi aidata, mida teha?
mul on hiina roller peaegu 6a juba olnud ja sõitnud suve talv läbi olen ainult rihmasi vahetanud ja nüüd sai kinkstarter välja vahetatud kuna vana läks pooleks masin on sõitnud 30 tuhat + ja mingeid rõngaid ja asu pole näpitud seal
ja kõik veel toimib ja kusjuures veel ei suitse aga vahest õrnalt haiseb aga sinist pole näha
tegu siis freedo 1ga
ja masinal nüüd siis korralik tümm peal ja supokas on jalgade ees
kui keegi soovib pilte võin saata pilte sellest masinast mis 6a vana ja veel elab ainult vahetatud rihmasi ja nüüd siis kinkstarteri susteem
need kes ütlevad wt hiinakas ei kõlba kuhugi, on mingid ****d. peab ikka olema mingi nürisünnitus kui hakata laimama asja millega seotud ise pole ja tuginetakse vaid kõlakatele. mul on ka hiinakas, 150cc mingi quingi. ei lagune ta midagi! sõidan ja olen rahul sest odavama raha eest näitan tagatuld neile kes siin kõvatavad oma yamude,hondade ja muude selliste leludega. ja üldiselt on sellistele pubekatele vanemad mänguasjad ostnud!!!
ei ole mootorratas! roller on! ja mis sa ullike ise ka usud et neil kõigil tõesti 50 kuubised need on? suur enamus on silkud ammu ära vahetand palju suuremate vastu. ja nende tuunitud rollud lippavad ikka päris nobedalt edasi (rikkudes valmistajatehase seadeid mille tulemusel kiirus näitajad ületavad tublisti passis märgitule), mul on aga hiinakas täiesti stockis!!!
Eelmisele, tee endale enne selgeks misasi on roller ja misasi on mootorratas. Kui sa seda teaks, siis ei ajaks lolli juttu. Vihjeks sulle niipalju, et kui sa sõidad oma 150cm3 rolleriga, siis mis juhiload sul küll olema peaksid? ROLLERILOAD või:D Edasi nüüd kastus selgusele saada, et mis ja kus.
Tüünivad oma 50cm3- sed 75cm3 kuubisteks ja ikkagi kekutad, et teed oma 150cm3 neile tuule alla. Aja võidu ikka sama või suurema kubatuuriga junnidega ja tule siis keksima.
Kõvatan ma millega?
Teeme siis puust ja punaseks. Mootoriga kaherattalised(isegi neljarattalised võivad olla) kubatuuriga alla 50cm3 on MOPEEDID. Üle 50cm3 kubatuuriga on MOOTORRATTAD. Ja kui palju sinu roller oli, 150cm3? Seega mis ta siis on? MOOTORRATAS eksju. Peksa endale peakolu sisse, et ROLLER tähendab lihtsalt sõidukitüüpi. Nii nagu on enduuro, chopper, trial jne. Ka need saavad olla mopeedid. Misasjad on sinuarust siis auto? Luukpära on mis? Universaal on mis? Sedaan on mis? Need on AUTOD eks. Kas hakkas midagi kuskil koitma?
hlm on ikka täiesti nüri :)) mul on ka arvele võetud 125cc rollu ja passis on ROLLER mitte mootorratas. sa hlm oled ise enda peakolu kuhugi juba tagunud et sellist saasta välja ajad.
lihtsalt:ära targuta kui ei tea!
Jajahh, olen loll. Mul auto passis ka universaal. Mis siis? Ja mis kategooria lubadega sa oma 125cm3 sõita võid? Rolleri kategooria jah?:D
Ega idioodile ju selgeks asja tee:D
muhv,30 aitüma, sest nagu näha, seda läheb vaja:)
Sa eelmine postitaja oled ikka päris puudega. Kirjavead juba näitavad ära, et tegemist ei ole minuga(õige hlm). Õpi kõigepealt kirjutama ja siis ürita teise nime all "nalja" teha.
nii kurb kui see ka pole siis igatahes arvestavalt liiklusseadust tundes pean ütlema et hlm-il on õigus: kuni 50 mopeed ja üle selle mootorratas. arvake et ma olen idioot(sügavalt savi) aga pärast seda kui olete käinud kas autokoolis või noh liiklust piisavalt õppind väljendage end uuesti.
näiteks võin tuua selle, et kui mul on passis kirjas universaal, kas mul polegi siis auto? on siuke asi nagu universaal lihtsalt w?
aga see selleks.
TGB 101R on masin mida julgen soovitada omadest kogemustest.
Ja kui hoida oskad pole neil hiinakatel tõesti miskit viga.