Rollerid

49cc quinqui remont.

Tragunn
09:50 03.07.2007
Tere, "taburetiomanikud". Mure siis pealkirjas. Minu käes hetkel naabrimehe (vanem mees) ühe hooaja (ls 6500 km) sõitnud ja ühe aastakese seisnud aparaat. Pärast üht tankimist polevat enam käivitunud. Selle probleemi kõrvaldasin -- sõidab. Huvitab mind aga muu, nimelt pole mul mingeid pabereid tema kohta hetkel, sest mehel pole aega olnud otsida, ise pole aga enne sellist tehnikat näppinud. Mõtlesin, et enne, kui lahti kisun, küsin targematelt. Kui hooga "peale" minna, siis veab mäest üles, kui startida otse ülesmäge, siis mootor küll püüab, aga liikuma ei saa. Variaatoririhm kulunud? Kui jahh, siis mis vahemikus uus maksab. Vahetusest siis kahh... kui külga lahti võtta, mis ees ootab? kas seal on mingit õli vms? Ratas hargil saab ja võib teha? midagi seest plehku ei pane?
Kuna tegu 2-taktilisega, siis ka selline küsimus, kas mootoris kuhugi peale 2-taktiõli paagi õli käib ja kui, siis mis asi ja kuhu?
Veel on küsimus seoses 2-taktiõliga. Paagist jookseb voolik tagarattatsentri juurde, seal miskine vidin, arvan ise, et see võib olla mingi dosaatorpump, millest siis peenem voolik jookseb edasi mootorisse. Kuidas toimub õli lisamine mootorisse, kuhu seda lisatakse õieti? Ühendus on pärast karpat. (karpa sain kätte ja puhastasin/tegin korda, vaheplaati aga lahti keerata ei õnnestunud, sellest ka küsimus) Küsimus ajendatud sellest, et omaniku väitel olevat aparaat ka õli palju võtma hakanud. Juhul, kui õli õlipaagist jookseb vaid mootorisse ja oma teekonnal mingeid sõlmi ei määri, siis paneks selle asja üldse kinni ja hakkaks sisse valama segu. Millises vahekorras segu selle aparaadi mootor tarbib?
Ootan vastuseid paari päeva jooksul, sest pärast seda lähen maale ja lähen niikuinii kallale ja saan targaks katse/eksituse meetodil :P.
Ette tänades: Peeter.
hlm
09:35 09.07.2007
Pead ei anna aga tundub jutu järgi olevat hoopistükkis kettülekandega riistapuuga. Variaatorit selle ei ole. Süsteem jahh ujub õlis seal kaane all.
See voolik sealt paagist läheb tagaratta juurest õlipumbani. NB! See mootor saab õlitust ainult siis, kui tagaratas käib ringi. Seega siis, kui roller sõidab. Nimelt õlipumpa käitatakse tagaratta reduktorilt. Soovitan üldse selle pumba voolikutele ´pime´ette toppida ja ise bensiini sisse õli segada. Nii vahemikus 1:30 on hea küll. Endal ka siis ju kindlam tunne.
Seda tüüpi mootorid on hiina rolleritel ühed viletsamad.
gileera
15:12 24.05.2008

tere.olen hädas ostsin entale kasutatud gileera runneri 49cc 1999aasta kuid nüüd ei saa enam käima säte on olemas ja kütet kah nagu saab kuid käima ei lähe kas viga võib olla karpaküljes olev maknet klapis või ei
kui suur on võimalus et vända simmerid on ära ja kakub õhku.kõik nõuanted on tere tulnud.
hlm
15:35 24.05.2008
Lgp. gileera, vaadates sinu kirjaoskust, õigemini selle puudumist, siis ei tohiks sa veel selliste kaherattalistega tegeledagi. Suuna oma energia parem õpingutele.
reioibm
11:03 17.04.2010
Tere. Ma olen hädas, mu roller kolb ja silinder on katki, aga kuidas saan uut kolb ja solinder ostma? kus asub rolleriremont?
hlm
15:00 17.04.2010
Kõigepealt täpsusta, et mis rolleriga on tegemist. Tootja ja mudel.
reioibm
15:06 21.04.2010
Ok, minu roller on QINGQI RS-240 2-tak
hlm
21:09 21.04.2010
Kindel, et ikka kahetaktiline?
Sellel leedu müügikuulutuses on hoopis neljataktiline sama markeeringuga.
http://www.autogidas.lt/skelbimai/qingqi-rs240-2008-02828681
.html
reioibm
09:42 27.04.2010
Vabandust, ma ise kirjutasin valesti mudel. tegelikult õigesti number RS-450
http://www.auto24.ee/used/709796 see sama mul täpselt roller.
jah kahetaktiline õige.
reioibm
09:42 27.04.2010
Vabandust, ma ise kirjutasin valesti mudel. tegelikult õigesti number RS-450
http://www.auto24.ee/used/709796 see sama mul täpselt roller.
jah kahetaktiline õige.
hlm
07:00 01.05.2010
See kahetaktiline kettülekandega hiinakas on üks ebaõnnestuimaid mudeleid üldse, mida meil müüdi. Nüüdseks ei soovi neid keegi enam maale tuua, kuna pidevalt jamad juba garantii ajal.
Juppe kahjuks neile samuti praktiliselt ei leidu. Soovitan kolb, silinder näppu haarata ja mopeedi-rolleriosadega kauplevatest asutustest õnne proovida. Võimalik, et sobib mõne vanema kvaliteetrolleri silinder-kolb peale. Midagi oleks nagu kuulnud, et Honda Dio oma. Kindel pole. Uuri asja. Või pista üldse neljataktilise hiinaka kone vahele, neid võib soovist või börsist juba võileivahinnaga leida. Ja juppe neil eestis kohapeal saada lademes. Palju vastupidavam mootor ka.