ATV'd

Kas on mõtet

ottpoiss13
22:59 27.12.2007
Kas on mõtet sellist aperaati osta
http://www.microgrupp.ee/index.php?option=com_content&ta
sk=view&id=15&Itemid=20
rääkige sellest mulle

Muudetud 27.12.07 23:00

keenjus
23:27 27.12.2007
Kui lapsele jõulu/aastavahetuse kingiks siis ok. Kui sõitmiseks rohkem siis kindlalt mitte. See tegelt täielik saast - osta ära ja saad teada. Niipalju kui minu tutvusringkonnas on neid hiiakaid ostetud siis pärast räägivad kõik nagu ühest suust - NEVER EVER. Lagunevad, juppe ei saa ja remontijad ebapädevad. Ostad - katki - 2 kuud teeninduses ootab juppi ja tööjärjekorda - sõidad 4 päeva - sama jama otsast peale jne.-jne.. Ei soovita. Aga eks mõni usin müügimees võtab nüüd sõna ja kiidab asja taevani..
virx9
00:10 20.02.2008
no on olnd selline masin ja ei ütle alba sõna
Rain..
10:05 29.03.2008
kui ostad siis arvesta sellega et pukse ja polte tuleb sul kõvemate vastu tihedasti hakata vahetama.. nt tagumise selle õõtshoova puksid kuluvadnii ära et sild on viltu ja kett lõdva..ja kui saad pingule siis on sild niii viltuet kett jookseb maha... suht pehme masin on.. selle hinna eest mis seal kodukl näidatud oli mina seda ei ostaks..mna ostsin enam-vähem sama masin 12500.- ja saaab ka odavamalt.
ice1-1( ma jälle ei viitsi reg
10:54 30.03.2008
Tagasillal on õõtsal KAKS reguleerimis (loe: keti pingutamise) polti. Tagasild jääb viltu siis kui keti pingutamisel tegeled ainult ketiga ja unustad pingutamisel tagasilla rööpe jälgimata. Kui kett jääb lõdvaks, siis tuleb ketti lühendada lülide eemaldamise teel ja reguleerida uuesti. Kui kett on ülemääraselt veninud või kulunud, siis tuleb kett või ka isegi hammasrattad vahetada. Selline tehniline lahendus toimib kõigil analoogse kettülekandega sõlmedel. Kui ei suuda isegi ketti ära pingutada nii, et rööbe oleks paigas, siis ära näpi ise (ja ära näita ka netis oma tehnilist harimatust) vaid vii see kellegi kätte kellele see probleeme ei tekita.... näiteks vanaisade kätte (veneaegsed mehed, tehniline mõtlemine olemas). Tõepoolest on kätte jõudnud aeg kus ka paljude isade (rääkimata poegadest) jaoks on keti pingutamine juba kõrgem pilotaaz....
ice1-1( ma jälle ei viitsi reg
12:22 30.03.2008
Unustasin enne lisamata post scriptumi:

P.S.1 Kui õõtshoova puksis on lõtk, tuleb puks vahetada. Asendustegevusena keti pingutamine ei muuda olematuks puksi lõtku.
P.S. 2 Kui minna tähenärijaks, siis iga seadme kasutusjuhendis on kirjas: enne kasutama hakkamist... ....veenduge lõtkude puudumises liigendites... ...pidurite korrasolekus... ...rooliseadme lõtkude puudumises... jne Kui te ei suuda puudusi kõrvaldada siis pöörduge...jne. Mitteühegi seadme juhendist ei leia järgmist juhist: "Puksi lõtku kompenseerimiseks piisab keti pingutamisest..." Niipalju siis puhtalt mehaanikast ja tehnilisest mõtlemisest
piloot nr1
23:02 30.03.2008
ice1-1 pani sajaga täppi. Olen juba ammu tahtnud siin foorumis sõna võtta samal teemal. Kõik vinguvad et tehnika ei pea vastu jne aga tegelikult mehed jätavad hooldused teisejärguliseks või siis hooldavad oma tuhmi ajuga ise (samahästi võrdub hooldamata jätmisega). Igasugu tattnokad võtavad foorumis sõna nagu vanad mehhaanikud aga reaalses elus pole masinat ega tööriista näinudki.
Rain..
23:12 30.03.2008
NO kamoon..ma olen näinud masinat ja olen taolistega kokku puutunud..ja ma ei öelnud et masin sitt on vaid sedaa et originaalis olevad detailid tuleb suhteliselt kiiresti vahetada.ma olen teadlik sellest ju kuidas pindutada ketti ja nii... ja ma olen suhteliselt kindel et eespool võna võtnud pole sellise masina hooldamisega kokku puutunud ja tahavd näidata vaid enda kui vanema põlvkonna haritust tehnika alal.
piloot nr1
23:26 30.03.2008
küsimus pole sugugi teadmiste näitamises. Küsimus on hoopis selles, et paljud inimsed süüdistavad siin foorumis tehnika halba kvaliteeti. Sellele vastupidiselt pean mina süüdlaseks vähemalt 75% ulatuses omaniku suhtumist oma masinasse.
Rain..
23:30 30.03.2008
jah..ja siis ei võigi olla halva kvaliteediga masinaid vaid on ainult halva suhtumisega omanikud? ja kõik see annab õiguse nimetada mind, kes ma üritasin loetleda ka väga hea hooldusega tekkinud vigasid ja sellega aidata seda masinat osta soovinud inimest, kollanokaks, halvaks omanikuks ja tatikaks?!
piloot nr1
23:31 30.03.2008
ühe asja tahaksin veel küsida. Rain, mis ootused on sul masinast mille hind on 12500 ja alla selle? PS. tänapäeval maksab jalgratas ka rohkem.
Rain..
23:35 30.03.2008
jeeah..samad ootused naq inimesel kes seda plaanib osta. ostsin et proovida..mees tahtis et ma talle sellest räägiks ja seda ma ka tegin. kahetsen et üldse julgesin olla heajaabivalmis!
teadja2
10:17 31.03.2008
To: ice 1 ja piloot nr1

Kulla mehed, kas tegelete selle saasta müügiga või? Kui ma ostan sellise teie poolt kiidetud super ATV, kas siis peab kohe uuel pillil näpud õliseks tegema ja muterdama hakkama? Tuleb kangesti sotsialism uuesti meelde.
Toon enda poolt kogetud näite. Ostsin eelmisel kevadel korraga kaks ATV-d. Üks oli Yamaha endale ja teine 4-aastasele poisile 110 kuubikut hiinaka. Mõlemad olid uued. Eelmise suve jooksul viibis hiinakas garantiis viis korda. Juppide hunnik, mis välja vahetati, oli märkimisväärne lõpetades mootoriga (kui oleks enda viga olnud, siis poleks välja vahetatud). 4-aastane poiss ei oska ATV-d veel kuidagi väärkasutada, ka läbisõit on kokku umbes paarsada kilomeetrit. Yamahal pole siiani kordagi midagi veel katki läinud. läbisõit 3000km ja on sõidetud metsast kuni krossirajani välja ning on ikka väga hullult lõhutud. Kahetsen hiinaka ostu siiani seoses närvikuluga, mida ta on põhjustanud.
See näide oli elust enesest, kus margipilli on hullult hooratud ja hiinakat hoitud nagu s***a pilpa peal kuid lagunenud on hiinakas.
Rain..
16:13 31.03.2008
jumaltänatud et siin ka peale nende nõrgamõistuslike mõni asjast midagi teadev ja tegelenu leidub!!!
burks
10:49 06.04.2008
kui on lapsele m6eldud siis kyll aga olen n2inud sellist yhe s6bra isal.ta sai s6ita aint n2dala aega.siis oli raam puru,karbuss oli l2bi jne.lapsele tasub osta.
Denis___
15:50 09.04.2008
Ei tasu osta ka lapsele masinat mida kasutada ei saa, kuna niipea kui sõita hakkab lagunema... See ei tähenda metsasihil ruunamist vaid lagunevad vaid külavaheteel sõitnud ja heaperemehelikult hoitud ATV-d.
Ei ütleks et neid päris poolmuidu antakse, miks raisata siis raha ja aega (remondis käimine, müüjaga vaidlemine), rääkimata närvikulust! Raam ja selle kinnitused, õõtshoobade kinnitused, karburaator, CDI, rattalõtkud, el.süsteem, mootor, variaator - ühesõnaga kõik on probleemne.
Olen näinud ja töö tõttu kokku puutunud erinevate ATV-dega, õnneks mitte müügiga, ning näen kuidas hiinakate omanikud lihtsalt väsinud sellisest jamast.