Kas on võimalik kusagil teha rollerile ka tavaline (nagu autodel on) kohustuslik liikuskindlustus? Ma saan aru et seda kohustus ei ole aga kui tahaks kas saaks selle kusagil sõlmida? ...mitte et ma kardaks kellegile tagant sisse sõita, ma autojuht ka ja liikulusega üsna kursis :-)
sa pead kõigepealt rolleri arvele võttma (saad numbri ja puha :)) ja siis peaks talle ka kindlustus kohustuslikuks muutuma juba (arvatavasti on tal sama kindlustus umbes nagu mootorratastel).
Arvele küll, aga kõiki kohe kindlasti ei saa. Mopeedil PEAB olema tehase poolt väljastatud EL direktiividele vastav tüübikinnitus(2002/24)
Ja tootjate poolt hakati tüübikinnitusega rollereid tehasest välja saatma 2004 novembrist.
Kui vastavad tüübikinnitused tootja poolt olemas, siis asi käib nagu mootorratta registreerimisega. Registreerimismärk, registreerimistunnistus ja kindlustus.
Tänud asjalikele vastajatele!
Pean uurima kas ostetavale aprilia mudelile on tüübikinnitus olemas.
to mõnitaja: nu minuarust pole midagi halba selles kui mõned meist üritavad rollerimeeste mainet tõsta. Olles ise igapäevaselt autoga liikuja (+suvine rattaga trennitegija), tean mis peavalu noored rollerijuhid on aga sellegipoolest tuli idee asja võimalikult seaduslikuks teha. Mis rahalistesse vahenditesse puutub siis ei tee see registreerimine kedagi vaesemaks. Iga üks meist võib ühe nädalavahetuse pidutsemise korra vahele jätta ja ongi hea tunne legaalse ja seadusliku liiklusvahendiga liikuda! ...ainuke asi mida tahan oma rolleri juures nö ebaseaduslikult teha on ...piirkiiruse tõstmine 60-ni sest linnas ei liikle enam keegi 50-ga, ei taha kellelegi jalgu jääda :-)
kui ostad uue aprilia siis nendelt saad küll tüübikinnituse kaasa, aga ise pead kusjuures küsima seda (mulle nad näiteks ise ei andnud seda kaasa, vaid andsis peale küsimist).