Roolivõimu polegi mõtet peale panna - nagunii väsib esimese 1000 kilomeetriga ära. Pärast 1000 kilomeetrit läheb roolivõimuga juhtimine nii kergeks, et lausa jama on sõita. Ilma roolivõimuta on ikka õige
Tegelikult ei ole roolivõim sugugi mõtetu vidin. Mõtetu on ta siis, kui ei ole töökorras. Sõida kawasakiga ja sõida yamahaga, kohe on tunda, kas on mõtetu või ei ole.
Omal nahal olen tundnud. Ostad uuest peast roolivõimuga. Alguses kõik hea ja ok. Aga pärast 1000 km läbimist on lenksud nagu vedelad makaronid peos. Tunnetus on mega-halb ja mingit fiilingut küll siukse masinaga sõites ei saa.
Jään arvamuse juurde et roolivõimuga masin sobib naistele, lastele ja nõrgukestele, kes ise keerata ei jõua.
Sa vist ise ei oma Grizzlyt, et nii julgelt sõna võtad. Peale 1000 km ei lähe eriti midagi vedelaks peale su enda käte. Olen sõitnud 3000 km ja pole mingit muutust täheldanud. Peale selle on roolivõimul veel üks hea omadus, ta ei kisu sul suurde auku sõites rooli nii julmalt käest ära kui ilma roolivõimuta variant. Jumala eest sa võid ka UAZ-iga sõita ja taguda käsi vastu rinda, et ma olen jumala kõva mees väänan rooli nii et silme eest must, milleks mulle see roolivõim:)
Kui sa arvad et sulle roolivõim nii hirmsasti ära kulub, siis lase käia. Minu arvamus jääb ikkagi samaks. Ja seda ei muuda miski. Grizzly on mul olnud küll, vastupidiselt sinu arvamusele. Aga maha müüsingi pärast tuhandet kilomeetrit kui roolivõim lõdvaks läks ja uue tellimine näis liialt kallis. Hetkel sõidan oma 750 kawaga ja olen palju rohkem rahul. Ja ma ei ütleks et kawaga sõites oleks tunne nagu sõidaks UAZiga.
Teljevahe on enamusel ATV-del suhteliselt sarnane. Kasutatakse laiema ofsetiga velgesid või spacereid. Yamu ei ole imerelv aga roolivõim on justnimelt yamu üks suurimaid eeliseid. Kui sa metsas logistad või niisama matkad pole sellist eelist vaja, aga kui sõidad krossi on see abiks. Mingil määral töötab roolivõim ka rooli amordina. iseenesest võib muidugi ka veel rooliamordi kõrvale panna. Sõida roolivõimuga atv-ga kändu ja siis teine katse tee samasse kändu yamuga, millel on roolivõim. Kui selle oled ära proovinud, siis kirjuta ja anna teada, mida randmed ütlesid.
sa ei ole vist tõesti muu masinaga sõitnud kui ainult yamuga, et seda nii väga kaitsed. Proovi kõigepealt tõesti näiteks bombardieri ja tahaks näha kas sa siis ka oma roolivõimuga imerelva kiidad.
Yamuga olen sõitnud ainult tund või paar ja on selgelt näha roolivõimu eelis. Te vist ei lugenud mu kommentaari läbi. Jutt ei ole vedrustusest ega võimsusest, jutt on ROOLIVÕIMUST.
Justnimelt roolivõimust räägingi. Kui sa roolivõimuga masinat katsetasid, kui palju see masin sõitnud oli? Ma arvan et sellel polnud roolivõim veel lodevaks läinud. Kas sa kunagi Belarus traktoriga oled sõitnud? Igatahes minu Yamul oli pärast tuhandet km sama tunne, nagu sõidaks Belarusiga, sest pidevalt pead sõiduasendit sättima ja iga väikse liigutuse peale reageerib. Kiiresti sõites oli lausa ohtlik. Ühesõnaga roolivõim oli miskipärast otsad andnud.
Millest te räägite? Bombardieri raam on pärast 1000km korralikku sõitu nagu vedel soolikas. Mida te selle 140km/h ja meeletu kiirendusega teete? Seda juttu ajavad ainult inimesed, kes ajavad ATV pühapäeval välja ja teevad külavahel ühe tiiru. Rasketes ja vedelates tingimustes pole temast ühelegi jaapanlasele vastast, sest ta on raske, kehva raamiga ja mõttetu iselukustuva diffriga. Minge kuskile muda sisse ning andke täiega pähe, kui nüüd tekib mingi takistus ja te lasete gaasi maha, siis kaob ka kohe esivedu. Esiveo taastamiseks peavad tagarattad hakkama ringi käima ning alles siis veavad ka uuesti esimesed. Peale sellist manöövrit olete te juba sisse kaevunud ning ei aita ka uuesti tagasi tulnud esivedu. Praktikas olen isiklikult seda katsetanud ning täpselt nii see toimibki. Peale selle hakkavad need imelised diffri kettad kenasti suitsema, kui rataste ette satub suurem takistus (kivi). Pole mõtet kirjutada postitusi, kui sa oled ainult ühe ATV margiga sõitnud.
Roolivõimu vastupidavusest ei oska kommenteerida. Korras atv-ga oli küll hea sõita. Võibolla peab seal õli vahetama, võibolla see aitab. Amortides näiteks teenindus oma hooldusraamatutes, õlivahetust niipea ette ei näe, aga kui oled selle ära vahetanud, paraneb amordi töö väga oluliselt. Olen selle järgi proovinud kunagi lekkiva orig amordi puhul. Praeguseks muidugi profiamordid.
Bombardierist niipalju, et raam tuleb "korda teha" 5000 eek maksab see asi.
Iselukustava difri eelis tuleb siis välja kui on kiire. Ehk jälle võistluste olukord. Jaapanlastel tuleb difri lukku panemiseks seisma jääda, Can-am lukustab ise. Uus X pakett lukustab 3x väiksema kiiruse pealt, kui 2007 aasta Can Amidel. Varasem miinus oligi see, et saada visco tööle, pidi olema teatav kiirus, mõnikord aga on vaja eriti vaikselt mudast välja meelitada. See uus parandus x paketil on suurepärane.
Üldiselt on Can-Am jaapanlastest peajagu üle. Kusjuures kui "teed korda" raami (+6,5kg), siis on selle raami kontseptsioon parem kui teistel atvdel. Jaapanlaste raamid on tehtud selliselt, et iga toru tugevdab külga ja otselõõke erinevalt ja on ehitatud vastava vajaliku nurga alla. Sellepärast on ka väga raske torudest raame sirgeks saada, kui see juba kõveraks on sõidetud. Nelikant raam aga tuleb teha sedavõrd tugevaks, et see hoiaks samaväärselt lõõke. Originaalis on can-ami raam 1,5mm plekist, seda on ilmselgelt vähe. Kui vaatad vana can-ami, siis 2007 can-ami ja siis x paketti näeb olulisi erinevusi. Näiteks õõtsade kinnitus raami külge on teinud suurepärase evolutsiooni. Mis raamisse veel puutub, siis can-ami puutepind maaga ja seega mudas hõõrdumine on väiksem kui laia raamiga atv-de puhul. Miinuseks on Outlanderi suurem kaal (renegade on samas kaalus).
Sa vist oled vaadanud videot kus can-amil variaatori rihm lasti suitsema. Sealt tuleb see suits, muidugi tuleb ka ronimisel L käik panna.
Sinu vigade paranduseks veel niipalju, et esivedu ei kao kuhugi, aga kaob difrilukk, kui gaasi maha lased.
Kelle kohta see ühe atv-ga sõitmise postitus käis? Võin ka mitmete teiste pillide kohta kogemusi jagada. Maksimaalselt sõidan ühe atv-ga aasta või pool. Vähem kurjust kallid sõbrad.
Mul tuttaval ka bombardier - tavaliseks maastikusõiduks see igatahes küll hea ei ole. Võistlustele võibolla sobib aga niisama harrastajale on olemas palju paremaid masinaid - soovitaksin yamaha 700.
mõhk sinust ma küll aru ei saa. Alles sa ütlesid et yamu 700 on saast, sest selle raam on nõrk. Samas kirjutad sa kiidusõnu bombardierist ning samas kirjutad, et pidid oma bombardierile 6,5 kg rauda külge keevitama, et sellest sõidulooma saada. Kas sa ise ka usud mis sa räägid? Sa räägid ju oma sõnadele vastu. Sa räägid koguaeg nii vastuolulist juttu, et sinu kõrgel tasemel pädevus on suure kahtluse all.
Tohman. Ma pole kunagi õelnud, et Yamu saast on. Hindan yamut suhteliselt kõrgelt, küll mitte parimaks atv-ks aga reastaks võibolla teiseks oma omadustelt (sõltub kasutuskohtadest).