Ega ma ATV-dest suurt ei tea, kuid olen kuulnud, et pehmevõitu rabaäärses talumetsas, kus suure tehnikaga peale ei saa minna, võiks sellega lahedalt metsa välja vedada. Olen näinud ka väikseid metsaveokärusid ATV-dele.
Oskab keegi öelda,
1. kas ATV kõlbab niisuguseks tööks?
2. ja mis marki masin siis selle tööga kõige paremini hakkama saab?
3. kas see mõnesajakilone veduk tõsisema koorma vedamiseks liiga kergeks ei jää?
4. või oleks töötegemiseks targem hoopis väike traktor hankida?
Otseselt traktorit ATV asendada ei suuda, kuid kõiksugu kergemaid töid on võimalik temaga maastikul ja ka teid mööda teha ja maal elades on ta üks vajalik abimees kergematel töödel. Traktori ees eelis loomulikult liikumiskiirus, mobiilsus, kohati väiksus ja kerge mass ning võib olla ka meelelahutus efekt, kuid eks ole ka miinuseid aga need sõltuvad pigem kasutus eesmärgist.
Samas metsamaterjali veol tuleb ikka arvestada, et millise metsaga, pinnase jm tegemist on- atv on ikka piisavalt kallis ja jupid veel kallimad, et igasuguses rägastikus sõita ei kannata, suuri koormaid vedada ei ole otstarbekas ja egas ta ikka üks metsaveok ei ole kuigi usun, et omatarbeks saab ka metsaveol seda kasutada, kuid jällegi see sõltub konkreetsetest asjaoludest...
1. Kõlbab, aega ja närvi läheb rohkem vb.
2. Kvaliteet (yamaha, suzuki...)
3. Kui julma jääd pole siis mitte (head rehvid võiks olla mitte kulunud) Raskust saab alati juurde ju.
4. Kui tahad tööd teha ja ka ''funnida'' siis võta atv. Kannatab mäkke ronida, soos ringi lasta...Ei ole nende traktoritega küll kokkupuutunud.
Aga tööd on küll saanud teha läbisõidus 5000km muidu kuskil 3500 km sellest.
Üks probleem ka-kütus. Nii kuskil 90-100 km/h sõites rüüpab 100 km peale kuskil 20 l ära . Ja saad atv tänavalegaalseks ka mingi mikrotraktori, väiketraktori vms nime all vormistada.(pannakse suunad külge ja paberi tõõd) kuid siis linnas max kiirus 50km h lubatud.
Küsi julgelt kui midagi arusaamatuks jäi...