Soovitage siis mingit enamvähem mõistliku hinna, suuruse ja firmaga krossikat mulle. Olen algaja, pole kordagi isegi sõitnud.. Mingid õpetussõnad võiksite kah öelda. Kasutatud oleks võibolla isegi parem varjant, aga mitte väga hullult läbi sõidetud.
Olen umbes 160cm pikk.
Võiks mingi 70 sisse võtta ka enamvähem :D
Muidu elan Tartust veidi väljas ja mingi küla teede peal ja põllul sõitmiseks tahaksin ratast !!
PS! Ma jätan selle teema suht kauaks ülesse nii umbes kevadeni, kui just väga head pakkumist vahepeal ei tule. Nii et, kui leiate mingi hea pakkumise siis pange siia ülesse !!
Ise valiks selle ktm-i tundub kuidagi korralikum ja ktm peaks olema vastupidavam kaa, aga ega sellel aprilial ka midagi viga ei ole on ka päris hea tsikel.
endurol see eelis et pärast võimalik kasutada ka linna liikluses ja kui metsas öösel sõita koju on juba valgustus olemas, mille aretamine krossikale on suht keerukas peab ju veel lisama ka geneka jms.
Jah neid mida mumps pakkus oleksid mõttekam.Esiteks juba selle pärast ,et kui sa lihtsalt maal ringi sõidad ja krossi sõitmisega ei tegele , tuleb see kulukas.Vahetad iga teatud tunni tagant juppe jne.Muidugi on nad võimsamad kui need endurokad kuid see võimsus ei tasu seda vahetamist ja rahalisi kulusi ära.Selle 125 aprilia või ktm iga oleks sul väga hea alustada, hooldama ei pea nii tihti ja tuleb soodsam ning algajale ka parem.Ning kui maal sõidad on valgustus jms olemas.Kevadeni on aega õnneks saad rahulikult mõelda ja uurida nende kohta.Ning loe võimalikult palju erinevatest info allikatest erinevaid masinaid, ning vali sobivam välja ja mine tee proovi sõitu jne.
enduro või krossikaga saad sa sõita ka talvel, aga sellisel juhul peab olema naelrehv all sest mudu väga libe ja suht võimatu sõita :D tean seda enda kogemustest :D
Miks ei ole?Kuid kui on paremaid masinaid müüa miks peaks just neid ostma?Pole küll minu asi kuid ise tahtsid nõu saada.See atm on suht väike ja kui ma ei eksi siis 3 käiguline poolautomaat ka veel.
Ise soovitaksin midagi sellist:
Ära kuula seda juttu, et võta alustuseks 85. või veel hullem 50 ccm ratas. See on täielik jama. Mina omalajal, nõukaajal siis niiöelda, olles 14 aastane läksin kohe 50se pealt üle 350se krossi izhi peale, sest muud alternatiivi polnudki lihtsalt. ok. oli 125 ja 250 cz, kuid ega ma siis rajale kaotama ei tahtnud minna ! Soovitan sul 250ccm läänetoodangut, olgu see siis kawasaki või jamaha või honda või mis iganes kahetaktiline või neljataktiline. Millalgi peab ju poisikesest mees ka saama, olgu see siis ratta seljas või kirstulaudade vahel !
Viimane lause läheb sul jutuga väga hästi igaljuhul kokku ! Ma mõtlen seda kirstulaudade vahel osa.. Sa soovitad mulle 350 cc, sellel ei leia ma veel mingit mõtet.
Mina soovitaks ka sulle 125ccm3 krossikas ja kindlasti mitte mingit atm-i, osta ikka honda, kawa, ktm, susu v yamu. Muidu tsikleid ma ei vaataks. Sõber ostis ka esimesex tsiklix 125 honda, mingi vana pann oli, aga sellega oli päris hea harjutada, nüüd tal ja mul 450 honda, see juba päris vägev. Ja ma ei soovitaks võtta 250 2 takti, see liiga ulmeline sinu jaox, võta 125 2 takti, seda hea odav hooldada ka. Keegi kunagi ütles mulle, et osta 4 takti, et hooldada hea odav, et 2takti nii kallis hooldada, nüüd sis saab pidevalt igast juppe osta ja klappe regullida jne. 2taktil vaheta õli ja mingi aja tagant kolbi ja rõngaid, juppe palju vähem mida vahetada
Ei usu ,et ta nüüd jõhker päris on.Alguses muidugi harjumattu, neil 125 krossikatel on ca 25 - 35 kw.Ning ei soovitaks siis enam 85cc võtta kuna vahetus tuleb üsna ruttu suurema ratta vastu.
Ja odavam on hooldada küll kui 4t kuid kas ikka piisavalt odav?
Iga mingi 20h tagant vms peab kolbi, rõngaid jms välja vahetama uue vastu + filtrid, õlid jne.
Nii ,et iga kuua ca 5000 . - läheb ära küll, oleneb palju sõidad.
Kui hakkad krossi sõitma või on kindel plaan siis osta kuid kui maal kuskil ringi hoorama jms siis võta ikka mingi 125 2t enduro/supermoto.
Jõudu on neil mõned kw vähem kui krossikal kuid tänu sellele ei saa see mootor ka nii kiiresti otsa.Ja umbes 20kw piisab täiesti ,et ringi sõita.
Ning umbes iga hooaja tagant vahetad kolbi rõngaid jne + vahepealne filtrite jms hooldus.Saad kuskil ca 15 000 kmi üheshooajas sõita ja läheks maksma ca 5000 - 8000 eeku oleneb muidugi palju sõidad ,kuidas sõidad jne.
Nii ,et mõtle läbi mida tegema tahad hakkata ja siis mõtle uuesti ja otsusta mida ostad.
Ning ei pea kogu aeg ka kohe abi küsima, võid ennast ise ka internetis harida.
Mind nüüd 20 tunni tagant küll vahetada pole vaja,see ikka väga hull jutt.See kaua koos kolviga vastu pean oleneb kõige rohkem õhufiltrist ja pisut vähem kasutatavast õlist.Hea peremehe käes pole 100 töötundi ilma võimsuse kaotuseta mingi probleem.Maksan ma koos kolviga ca 1800,-.Kui paiknen 2-taktilises mootoris siis harrastajal tuleb ikka suht odav mind töös hoida.Aga muidugi,ega motokross mingi odav lõbu ei ole nagunii,pean silmas kõiki muid kaasnevaid kulusid.
Nojah.. Kui palju nii enamvähem läheks raha, kui ostan 125cc 2 takti ning sõidan päevas 2 tundi.. Nii aasta peale keskmiselt mis hinna kanti ta minna võib?
Kui päevas tahad sõita 2h siis alla uue ratta pole mõtet üldse vaadata. Ühes kuus sõidad siis 30-40h tundi täis. Enamus harrastajaid sõidavad aastas 40-60 h. Äkki ajasid midagi segamini....
Olen jõudnud lõpuks selgusele, mida tahan.
Ma soovin endale krossikat, mitte mingit enduro/supermoto vms. Krossikas peaks olema 110cc-125cc. Veidi kasutatud, heas korras, normaalse hinnaga (20 tuhat ei ole normaalne)
Soovitatavalt siis Tartus, aga võin ka mujale vaatama tulla.
Võiksite ise juurde rääkida kõikidest poltide/õlide vahetusest, ülevaatusest jms.
Noo pakuks sulle ka veel kord enda motors24 olev Suzuki tsx.
Kordades rohkem *krossikas* kui need pitbiked, ja suurema ratta m66tmetega. 2-takti 80cc yle 7 kw, kannatab ilusti hyppeid, kukkumisi, mudas puurimist, auklikel kruusateedel lasta 80 km/h pole probleem.
Kuskil 11 kilo annaks 2ra, kui huvi pakub tule vaatama, tartust 26 km...
ma olen märkand et pitpro läheb paljudele peale ja tal on piisavalt võimas mootor et korralikult sõitma õppida....mul endal oli esimene krossikas cz125 13 aastaselt ja minuarust see sõidupoolest väga eha pill ja sellega saad tunnetuse kätte aga tal selline jama et saõidad korra ja kolmkorda samapalju remondid
atm sm i ja teiste tänava mustriga ratastega ei saa sopa sees hästi sõita.. mul on endal kogemusi siukse mustriga, tõmbab libisema mis kole. Kui krossi tahad sõita tuleks osta ikka siuke kärnadega mustriga.
to volts15
Vot see on juba mehejutt. Kui ratast juba osta siis ikka tuntud tootja oma mitte kolmandas riigis toodetud saasta.( ma pidasin silmas hiina riisikasvatajate külas väljaviilitud üllitisi)