Mootorratad

keti õlitus

stinger
23:56 04.05.2009
Tere.
Millega õlitate oma ratta ketti?
Ostate spets spray-sid 250kr. purk, või suvalise WD-40-ga?
Rattaks on matkaenduro.
stinger
23:57 04.05.2009
Ja kas kellegil on kogemust scottoileri tüüpi automaatse õlituse seadmetega?
Sepster
00:28 05.05.2009
Soovitaks ketiõli ,mida vähemalt eelmine aasta veel müüdi Bike & Boat Worldis. Punases purgis oli. See ei kogunud igast tolmu ja sodi keti külge nagu mõned seda teevad....
stinger
14:13 05.05.2009
Ega ei meenu nimeliselt mis õliga tegu? Bike&Boat World ratastega enam ei tegele, kahtlane kas seal ketiõlide valik ka enam endiselt hea on.
stinger
14:41 05.05.2009
Uurisin natuke mujalt teemat. WD40 on ketile panna pigem kahjulik, kuna puhastab keti vanast õlist. Sisalduse poolest on seal õli ainult 15% mis on keti õlitamiseks ilmselgelt vähe. Seega jääme ketiõlide juurde.
Murfen
15:02 05.05.2009
Mootorsaele mõeldud keti õli kasutan aga noh vokk on ka muidugi eelmisest sajandist ja säästuversioon.
Üks Televaataja Tartust
14:44 06.05.2009
Mootorsae ketiõli olen ammu aega tagasi ise ka kasutanud. Ja tean et ei tee seda enam mitte kunagi... mitte iialgi! Saeketi õli on tehtud väga rasketes ja tihedalt hõõrduvates tingimustes pealpüsivaks - lausa kleepuvaks. Tsiklikett ei tohi mingil juhul aga kleepuvaks saada. Kusjuures ka maha pesta toda saeketiõli (koos kleepunud kruusaga) oli kuradima piin. Suht vähe vahendeid teda leotas.
Kasutage siiski iga õli vastavalt tema sihtotstarbele.
volvofriik
17:03 15.05.2009
Spetsketiõlid olemas.Vaata kasvõi Dageroni!
r e n X x
23:38 20.05.2009
Loomulikult tuleb kasutada ainult ketiõli, mitte muud jama.
Olen katsetanud erinevaid ja parim on Motuli ketiõli(hinda ei mäleta, kuid polnud kallis) . Aeg ajalt tuleks kett ka puhtaks pesta, seda olen teinud ka Motuli pesusprayga. Alguses kasutasin Valvoline ketiõli, kuid see lendas laiali ja määris sõidutagi ja tagavelge. Kindlasti on veel heade omadustega tsikliketiõlisid, aga pead ise katsetama.
Enduurokale soovitaks küll seda automaatõlitussüsteemi, metsaradadel ja mülkas ju ei viitsi nii tihedasti õlitada kui vaja oleks. Ja tasuks mõelda sellepeale et korralik ketiõlitamine on tunduvalt odavam kui aastas korra osta kett ja hammakad - umbes 4-5 tuhhi