Tervitus. Küsimus targematele. Nimelt olen Kawasaki Kle 500 94.a. omanik, ratas minu käes juba 5 aastat, ratas sõitnud oma 33 000km. Ise olen hooldused teinud nii nagu peab. Suvel plaanis minna pikemale sõidule, u 7- 8000 km, seega seisan küsimuse ees kas peaks enne seda mootori lahti võtma ja üle vaatama, kuna kardan, et ei vea välja või võib rahulikult samas vaimus edasi lasta kuna selle 5 aasta jooksul pole kordagi mootoriga probleeme olnud.
Tänud
Enne reisi vaheta õli, jahutusvedelik, määri kõik laagrid/liigendid. Õlita trossid, kata el. juhtmed vastava vedelikuga.
Olenevalt eelnevast hooldusest vaheta esiamordi simmerid ja ketiring.
Uued rehvid? Kuna viimati klappe reguleeriti? Nukaketi pinguti? On küll teine automaatne aga ei tee paha korraks üle vaadata. Küünlad? Teine ring kindlasti kaasa! Karpade puhastus.
Mootorit küll eraldi lahti ei pea võtma, muidugi kui ise mingei hälbeid mootori töös kahtlustad.
Elementaarsed asjad.
Tänan eelneva info eest. Seoses eelnevaga tekkis kohe paar lisa küsimust- nimelt esi amortide simmekad... mis teema nendega, kas need väsivad ja vajavad vahetust.- 5 aasta jooksul pole survega probleeme olnud. Teiseks- kus saan klappe reguleerida ja kas see kallis lõbu ja kas mootor peab peal olema või võin võtta jan tõsta auto peale ja lasta neil ära reguleerida?
Kui simmereid pole 5 aastat vahetatud, siis on see töö vaja enne reisi kindlasti ära teha. Samuti amordiõli vahetus.
Klapivahed... Ei oska öelda, palju seal ruumi on ja kuidas KLE'l regullitakse:kas seibidega või poldi/mutriga või üldse hüdrotõukurid?
Hangi endale masina remondimanuaal, seal asjad ilusti piltidega selgeks tehtud.
Kui kindel pole, vii asjatundja kätte- tuleb lõppkokkuvõttes odavam.