ATV'd

Atv käruga sõitmine avalikel teedel?

andi002
13:38 30.05.2010
Tere!

Kas atv-ga võib sõita avalikel teede kui on ka käru järgi? Atv on arvel L7e. Olemas on nii number, kindlustus ja ülevaatus. Kuid tehnilises passis on haagise lubatud suurim mass 0. Kas siis selle järgi ei tohigi ma atv-le käru järgi panna.

Äkki keegi oskab vastata?
?!
20:20 30.05.2010
kindel pole, kuid pigem siiski kaldun arvama et ei tohi, seda põhjustel:
Pole arvel, ülevaatust, kindlustust, pole tulesi (tõsi -müüaks mudeleid mis ark-is registreeritavad ja saab atv-l kasutada.)
Põhimine on see et riigil sisemajanduses suur puudujääk ja raudselt väänatakse vahele jäämise korral trahv!
andi002
21:52 30.05.2010
Tänu vastuse eest.

Aga kui ma panen atv-le tavalise sõiduauto käru järgi siis ei tohiks probleemi tulla? Kuigi passis on haagise lubatud suurim mass 0 kg.
hlm
09:58 02.06.2010
See 0 tähendabki ju seda, et ei tohi haagisega sõita avalikel teedel. Olen enam kui kindel, et nii see ka on. Kindlama vastuse saad ARK-i helistades.
James75
14:38 02.06.2010
Minu ATV-l pole selle haagise kohale midagi kirjutatud. Originaalis on aga konks taga.
vx
09:21 07.07.2010
siis tuleks vist osta selline atv millega oleks lubatud käru vedada..
mu L7e tyypi sportsmanil on haagise massiks antud 210kg.
aga eks see kõik ole tüübikinnituses kinni..
!!!!!
10:47 07.07.2010
Su SPORTSMANIL on pigem kandevõime 210kg mitte haagise lubatud mass!!
See võib olla L7e kuid ega sa haagist vedada EI TOHI!
Lepa3
10:55 07.07.2010
Tere!minul on registreeritud väike traktoriks ARCTIC CAT 500 T5 ks.kiiruse piiranguga 50km.t.Registreerimisel oli kõik vajalik maanteel sõiduks ja haagise konks,reg.tunnistusel märgiti haagise suurim mass piduriteta 476 seega kui haagis vastab sellele numbrile ja toimivad haagise tagatuled võin maanteel kulgeda.Soovitan ark -s lisa infi hankida.
VX
23:47 07.07.2010
nu ega ma nii silmapuravik ka pole, selgelt passis kirjas haagise lubatud suurim mass kg piduritega 210 piduriteta 210.
sportsmani enda täismass on 600kg ja sellest kandevõime 231kg
kk
10:15 31.08.2010
Väga lihtne:
T5 kategooriaga tohib haagist vedada
L7e kategooriaga ei tohi haagist vedada, sest mootorratas ikkagi
James75
11:41 31.08.2010
Pange oma kärule taha punane kolmnurk ja ärge ületage kiirust 25 km/h. Siis on tegu pukseeritava seadmega ja kehtib jäiga ühenduslüliga pukseerimise reegel.
Ja kus on kirjas et mootorrattaga ei tohi haagist vedada. Olen isegi karavane näinud, kuhu kaks inimest sisse magama mahub, tsiklitel järgi.
vx
23:27 05.09.2010
väga lihtne jah......
soovitaks esmalt tutvuda enda sõiduki passiga, mitte niisama järeldada.
L7e võib käru vedada kui vastav tüübikinnitus on olemas, ja see on siis ka antud dokumendis (teh passis) kirjas.
kawahull
00:44 06.09.2010

minu 750 brutefore´l oli haagise kohapeal tühi koht.
Kuigi arkis registeerimas käies oli konks taga.
Nii siis võtsin paar tundi vaba aega ja panin atvle käru pistiku.
Peale seda lükkasin tiki sappa ja lendasin mööda avaliku teed 50 kmh.
Aga samal hetkel oli ka seal politsei patrull. Suht viisakusest jäin seisma ja küsisin kas on lubatud või mitte. Vaadati mõlemat teh. passi ja sooviti head teed. nii palju mainiti ,et kuna teh passis pole piirangut haagisele siis veetav ei tohi vadavast raskem olla. tegu oli tiki kerghaagisega.
Tagasi tulles ja neist uuesti mööda sõites nii õnnelikult ei läinud. sest siis oli juba käru peal ka atv. ehk siis vedasin enda atvga käru mille peal oli teine atv.
Siis said onud pahaseks :)
zelim1968
11:14 24.10.2010
minul on ka ATV L7 klass ja on märgitud 0 haagistele. ja seda klassi ei registreerita väiketraktoriks. D3 oli vist ainus klass millega sai väiketraktoriks registreerida.siis muidugi on ainult 50 km tunnis .
ATV-vana
11:49 24.10.2010
ATV-ga käru taga avalikel teedel? Mida on vaja käruga kaasa vedada? Liivakastitarbeid?
VX
13:00 24.10.2010
No ATV-ga saab ka muud teha kui mudas mütata, näiteks: http://www.youtube.com/watch?v=cTNrDxyaZPw&feature=relat
ed
Nende ATV-de registrisse kandmisega viimasel ajal see jama, et peale paari "hiinaka" ei ole neil tüübikinnitust ja tuleb siis regada maastikusõidukina, millega ei lubata avalikel teedel rohkem liigelda, kui tee ületuseks. Selge see, et Tln.-Tartu mnt.-le nendega sõitma minna on liiast, kuid küla vahel ja kruusateedel liikumiseks on nad küll sobilikud.