Rollerid

Mopeedijuhi luba

starter_algaja
12:11 08.07.2010
Kes veel ei tea siis alates 01.01.2011 on mopeedi-rolleri juhtidel luba vaja ka siis kui oled praeguse vanusepiiri ületanud-see on katastroof

(kes saab jaanuariks 18 täis siis ta juhilube ei vaja)

ja veel tuleb hakata oma liikurit registreerima see maksab vist 250.-

(nii sain vähemalt mina aru lugedes selle artikli http://www.skoda.ee/failid/44c267b9ee42515cb5f045af931d228d.
pdf

viendat lehekülge)

Muudetud 24.02.12 13:07

jumal tänatud!
12:48 08.07.2010
Lõpuks ometi lõpeb see rolleri katastroof liikluses.
hlm
16:06 08.07.2010
No see juba vana uudis. Ja kas siis ilmraske on teha mopeedijuhilube? Pisike teoorieksam ja paar tiiru platsil käib üle jõu? Rahagi palju ei küsita.
Ja 250.- eeku regamisele on igati mõistlik hind praeguse 2300.- asemel.
MM
16:46 08.07.2010
Jumal tänatud, et liikurit tuleb hakata ka registreerima.
Sellega vist kaasneb kohe ka kohustuslik liikluskindustus.
Kui praegu mõni rollerimees külje pealt sisse sõidab, siis pole kindlustuselt saada midagi. On ainult 2 võimalust - kas maksab vabatahtlikult ise ära või lähed kohtusse temaga.
A.T.
00:34 09.09.2011
Kes on juba registreerinud, kas registreerimiseelne ülevaatus mopeedile tehakse? Et siis annad avalduse sisse ja keegi tuleb vaatama mopeedi üle? Või kuidas see käib?
tiit_
11:57 09.09.2011
5.Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi".

7.Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on calibra kütusekulu???????????".
lolljutt!
10:11 16.10.2011
Mis te autojuhid arvate, et regamisega miski muutub? Ja nh autojuhid arvavad et KÕIK rollerijuhid ei oska sõita! Olen pealt näinud kuidas pirita silla juures autojuht keeras mu tuttavale ette viimane oli muide PEATEEL vahe oli kuskil 20 m ja ilmselgelt ei jõudnud tuttav midagi teha ja lendas üle katuse. Asi läks kohtusse ja autojuhi kindlustus maksis rolleri kinni ja sõber sai veel 4 000 kr jalaluu murru eest.
.............
10:43 16.10.2011
Nägid ühe korra kuidas autojuht eksis? Mina näen igapäev liikluses olukordi kus rolleri omanikud tekitavad ohtlike olukordi kuna nad ei tea LE mitte muhvigi. Nüüd on olukord juba oluliselt parem, teavad LE, rollerid peavad olema kindlustatud, kui midagi juhtub ei pea Kellega Ema, isa käest raha nuiamas käima.
!!!
19:37 20.10.2011
probleem ei ole mitte rollerid, vaid need ajudeta naglad kes rolleritega sõitsid-sõidavad!
see on parim asi mis viimasel ajal liiklusseaduses muudeti, et rollud tuleb arvele võtta ja kindlustada.
ja seda muuseas tänu neile tainapeadele endile. kui rolleritega ei oleks nii palju õnnetusi põhjustatud, poleks ka seda arvelevõttu veel tulnud!!!!!!
ja..
19:15 21.10.2011
Pooltelt autojuhtidelt tuleks load ja autod käest võtta. Ja elu Eestimaal saab helgemaks.
Sander rsm
18:04 22.10.2011
mis teil rollerite wastu? krt kyll meie ei vingu kui teie oma bemmidega kihutate rsk ja siis kohe meie rolleri juhid syydi
???
18:42 22.10.2011
Tabureti koht on sahvris või keldris, et moosi ülemiselt riiulilt kätte saada, mitte ei pea sellega mööda tänavaid silmad kinni ringi vingerdama.
looder23
21:59 22.10.2011
mina olen küll seda meelt, et see regamise, kindlustuse ja lubade värk oli ikka üli kõva arendus eesti riigilt. kui palju oli neid lakse, kus sõideti sõidukile sisse ja siis põgeneti. püüa tuult väljal. ütled mendis, et oli sinine roller ja kollane kiiver. kõik. nüüd näed numbri ära ja asi tahe. rolleri mehel endal ka julgem. teeb kõksu, siis maksab kahjud kindlustus. pole vaja enam vanematelt nuruma minna.
Siidiuss
22:07 22.10.2011
Kas jalakäijad ei tuleks ära kindlustada või näiteks kasvõi kirved? Kui ostan poest kirve ja see kogemata kukub mõne auto vastu või peale kas kogemata või poolkogemata. Kes siis vastutab. Mina küll ei jõua 3 miljonit maksvat autot kinni maksta mille mu kirves põhjustas. Ikka tuleks kindlustada seegi asi kuidagi...
jee.kim
22:21 22.10.2011
Aga palun:

"Vastutuskindlustus:
Vastavalt kehtivale seadusandlusele on isik, kes tekitab kahju kolmandate isikute elule, tervisele või varale, kohustatud hüvitama selle täies mahus."

Sõlmi aga kindlustusseltsiga leping ja laamenda palju tahad ;)
Siidiuss
22:59 22.10.2011
Ei ole kuulnud, et selline vastutuskindlustus olemas on. Kumb siis kindlustatakse? kas minu vastutus või kirves? Või mõlemad koos nagu autodega? Aga mille järgi tuleb riskikoefitsent? uuel kirvel peaks kõrgem koefitsent olema nagu ka uuel autol. Kui kahjusid hiljem ka pole siis läheb vastavalt alla:D
hlm
23:20 22.10.2011
Siidiuss, kebi magama. Hommikul naerad ehk ise ka oma jutu peale.
saage aru!
09:53 24.10.2011
Rolleristid võiks ka irvata ja sõimata autojuhte, kui mingi nõme seadus tuleb. Näiteks kui tuleb väljaheidete euro normid siis võiksid kõik mootoratturid tulla kokku ja hakaata rääkima, et nüüd on tore, et ei pea vanade ladade ja muu **** väljaheiteid liikluses sisse hingama. Ja autojuhid tegelt ei tea tervet seadust ja miks rollerijuhid selle üle vinguvad. Esiteks lubade saamiseks on kohustuslik läbida koolitus mis läheb kenasti maksma plus lubade välestamine on 25 eur mitte 3 eur nagu ennem. Kuigi lubade eksam jääb ikka samaks ehk 17 küsimust miks kurat ma pean maksma kinni 100 euri ja samas teha sama eksam? Tehku siis raskem eksam aga mitte pressige raha välja! Ja teiseks on see, et mina näiteks elan Sakus ja tulevikus pean käima igapäev Tallinnas mööda maanteed kus kõik sõidavad 100 km/h ja mina seadusejärgi peaks 45 pinistama. Isegi jalgrattaga sõites ehmatas ****ks ära kui mõni suurem sõiduk marsa vms. mööda lasi. Kindlustuse ja arvele võtmise vastu pole kellegil midagi!
td
11:34 24.10.2011
sõita tahate,siis makske samuti nagu ülejäänud juhid.mis vingute siin.
marita57
12:03 24.10.2011
Foorumi reeglid:

5.Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi".
...
7.Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on calibra kütusekulu???????????".
to "td"
21:56 25.10.2011
No A ja B kategooria puhul ie ole kohustuslik autokooli läbimine ja selle kinni maksmine. Miks pean tegema seda mina? Ja ega vahet pole kas mul mingi paber või õige juhiluba?
ÜRGNe
15:13 23.02.2012
Võib loota ,et nüüd jääb vähemaks neid 14 aastaseid tatte,kes oma registreerimata apriliatega ringi kimavad!Ise ei tea liikluseeskirjugi!
to ürgen
15:20 23.02.2012
Äkki autojuhid ei meeldi rekka juhtidele, ka võiks mõne rangema seaduse teha et sõiduautosid vähemaks jääks. Ise te ka noortena kimasite võrridena ja sõitsite autodega ilma juhiloata!
ÜRGNe
15:26 23.02.2012
Ei ole nõus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ürgen
15:32 23.02.2012
Ega asi pole kinnni selles et ei taheta õppida, vaid selles et autokooli jms läbimine on jube kallis, kursused+ regamine+ eksam= kogu võrri hind.
................
17:05 23.02.2012
Kunagi ei olnud autodel talverehve ka, sõideti aastaringi slikidega, kuna korraliku suverehvi ei leidnud naljalt...ja jäid ka kõik autod teele. Miks nii oli ?
Vastan ise, liiklustihedus oli kümneid kordi väiksem, samuti autod liikusid oluliselt aeglasemalt !
Jah sai ka kunagi punnvõrridega mässatud ja tsiklitega, tõsi, ei olnud tulesi, pidureid, rääkimata mingist reg. numbrist, aga need kes sõitsid teadsid LE-d ja jamasi ei tekkinud. Minul olid 13 aastaselt LE peas ja kui ema 95 aasta juhiload tegi, lahendasin teste ilma vigadeta.
Praegu ei teata isegi elementaarsest parema-käe reeglist. Ei see ei ole see, kui sõidad rolleriga autole ette ja saad autojuhi käest parem-sirge !
Margus Sööt
17:15 23.02.2012
Ega kui muidu mõistus pähe ei tule, siis tuleb üritada seda sinna panna. See oli ju jube, mis enamus rolleritatte linnas tegid. Isegi lapsed ja jalakäiad pidid ette vaatama, et mõni hull uhades kõnniteel sind surnuks ei sõida. Kõik oleks ju olnud kena, kui liikluses osalejad ka eeskirju tunneksid. Alates sellest, kus üldse sõita võib ja kuidas. Ja mida rohkem on liikluses idioote (ka autojuhid), seda keerulisemaks ja kallimaks tulebki asi ajada, et võimalusel ikka uus juht mõtleks, kas ta tahab suuri trahve maksta ja kallitest lubadest ilma jääda või käitub nagu vaja. Ilmselge on see, et koolid võiksid läbi viia (see peaks kodust algama) õpet ka jalakäijatele, et ka need uisapäisa ringi ei trambiks oma õigust taga ajades. Kui ikka ülekäigurajale läheneb üks auto, siis mõelge sellele, et targem on ta mööda lasta, et te ei peaks sisse hingama piduri-rehvi ja CO vingu. Kõik võiksid viisakamad olla ja kuna see iseenesest ei tule, siis on vaja riigil suruda. Ma olen kindel selles, et kõik siinolijad saavad väita seda, et igasugune debiilne kräunutamine suvalisel ajal ja suvalises kohas on lakanud!

Muudetud 24.02.12 13:08

rallymees50cc
19:33 11.09.2013
Kas keegi teab ja oskab õelda,palju saab trahvi,kui 13 aastane sõidab 50cc pocketbike mootoriga minikrossikaga (mis pole arvelgi) trahvi?
rallymees50cc
20:39 20.09.2013
keegi ei oska õelda v?
((((())))) ((((())))))
22:01 20.09.2013
Esimesel korral pääsed parimal juhul kuskil 400eurise trahviga
rallymees50cc
20:05 06.10.2013
aga kui ma jään atm monkey 50 cc-ga vahele,mis on registris,ainult mul pole lube (jalgratta load on :),palju siis trahvi saab?
hlm
20:47 06.10.2013
Sinu jalgrattaload ei koti kedagi. Saad kuni 400.- euri trahvi või aresti.