Mootorratad

RIGA sääreväristaja - palju naabrimehelt hinda küs

sir_tonyx
21:29 07.08.2010
aastaid on kuuris seisnud vanaisa sääreväristaja "RIGA". naaberküla mees tahab seda kangesti oma lapselastele putitamiseks osta ja küsib, palju ma selle eest hinda tahan. paraku pole mul halli aimugi, mis tema turuväärtus võiks olla. potentsiaalne ostja on seda ka enda pool proovinud ja ütles, et hääle saab mootorile sisse ja heal juhul ehk saab asja isegi sõidukõlbulikuks, kuigi see nõuab ilmselt veel natuke meisterdamist. ühest küljest ei tahaks vastu pükse saada müügiga, teisalt ei taha naaberküla mehel nahka üle kõrvade tõmmata. mis arvate, palju oleks selle eest sobilik hinda küsida? tegin ka mõned pildid, ehk on abiks: http://anton.turismiweb.ee/riga

Muudetud 07.08.10 21:29

Sääreväristaja expert Pukspuu
22:10 07.08.2010
See pill sul nii heas korras ja originaalis säilinud. See peaks ikka mõne restauraatori kätte minema kes sellest 5+ riista teeb. Lapselaps aga teeb sellest ühe suvega utiili ja algosad.
Hinda võid sellises korras sääreka eest paar-kolm tuhat julgelt küsida.
Mihkel_
22:15 07.08.2010
See on sul tõesti hästi säilinud vana riga.
Naabrimehe lapselapsele võibolla sellist anda tõesti ei tahaks. Pigem mõnele entusiastile.

Hinna osas jah, 2-3k sellise eest küsida pole patt.
jalta
22:33 07.08.2010
huvitav on see,et kõik pakuvad hinna välja aga ise ei osta.selle sääreka eest saad max 1ooo.- ja kes vaidleb vastu ostku ise ära mitte ärgu ajagu-naised saunas rääkisid-juttu.
tiit_
23:08 07.08.2010
6500 eest saab osta juba heas korras kasutatud kaasaegse rollu. http://www.auto24.ee/used/749791
Pakuks ka et naabrimehele võid enda pilli rahumeeli 500 eegi eest ära müüa arvestades et ta ei ole sul töökorras niikunii.
mina mina
23:14 07.08.2010
jah ütleme nii,et 2-3 tuhhi saab küll selle eest kuna nüüd on trendiks ka sääreväristajate klass:)mul üks sõber ostis endale korraliku ja maksis 3,5 tuhhi.
eelmisele tegelasele niipalju,et pole mõtet uusi rollereid ja võrre samasse patta panna.
atspoiss1
10:21 08.08.2010
500-1000 eeki on mõistlik hind. Müüsin enda sääreka pool aastat tagasi 850 krooniga. Piltide järgi otsustades nägi minu oma samaväärne välja. Kui kuulutasin, siis ega suurt üle 500 ei pakutud. Lõpuks ostis naabrimees kalal käimiseks ära.
....
09:15 13.08.2010
Alla kahe tuhande ära kindlasti müü!;)Sellises seisukorras võrri leidub väga vähe.
tnz__
10:07 13.08.2010
See, et sul on rariteet riga, see võib olla sinu ettekujutus (peale foorumi lugemist:). Naabrimehe ettekujutus on see, et sul vedeleb vana riga, millele tema oskaks kasutusotstarbe leida. Ehk, naabrimees tõenäoliselt ei ostaks lapsele vana võrri 2k eest (aga sõltub ka sellest mis piirkonnas elad ja mis elu naabrimees elab)

Pigem on sul valida, kas müüa või jätta endale.

Kui müüd, tekib sul täiendav sissetulek. On see 2k või ,5k, sellel pole tegelikult tähtsust, sest see riga on sinu jaoks minimaalselt sunk cost või isegi negatiivse NPV-ga, sest nõuab täiendavaid kulusid (nt ruum).K ahju sa ühegi hinna puhul ei kanna - see mis sinu küsimust ajendab on emotsioon, et äkki oleks võind rohkem küsida. Sisult sama emotsioon oli see, mis pani saarlase surnud varest tee pealt üles korjama, et äkki läheb tarvis :)

Kui jätad endale, mis sellega edasi teed. Varsti söövad hiired massina seest tühjaks, ja viid emexisse. Ehk, küsimuse püstitus on see, et milline on sinu alternatiiv.

Hinnakujundamisvõimalusi on erinevaid. Palju on tal kw, ja palju 1 kw turuhind umbes on, vaata nt selle järgi. Või mugavuse järgi - kui tema ei osta, pead hakkama tegema täiendavaid kaudseid kulusid asja müügiks, palju soovid sellega tegeleda. Jne. Kui ikka üldse ei oska orienteeruda, pane osta.ee-s üles piirhinnaga (nt 100k, aga siis on ka oksjonil tasu vastav), ja lase naabrimehel pakkuda.
G60
11:21 13.08.2010
Mulle ka tundub, et huvilisi on, pane osta.ee portaali üles ja saad müüdud. Pane alghind näiteks 900.- eek ja läheb nagu läheb. Kui masin on paugupill ja sõidab, siis 2.5K oleks jah normaalne, sest kui ilusti hoida ja ei lase rooste minna, siis tema väärtus pigem tõuseb. Kui aga vajab putitamist, uusi osi, siis hind väiksem. Kui lased rooste minna, siis mingil hetkel tõesti pead maksma, et temast vabaneda.

Kui osta.ee portaalini peaks asi jõudma, siis anna siin ka teada.
.........
11:44 13.08.2010
Keda te lollitada proovite,et üle 500 või 1000 ei saa. Tegu on Originaalse,hästi säilinud isendiga. Alla 2000 ei ole mõtet ja üle 3500 ei saa.