Tere ,et tekkis huvi mootorrataste kohta ja olen ise 12 ja tahtsin osta krossikas v6i rollerit v6i mopeedi. aga isa utleb et on lubasi vaja ja saab nendega s6ita alles 14 ja et kui ostad saad sellega aint v6sas k2ristada aga et mendid votavad vahele ja peab suuri rahasi maksma et kuidas see on kas ma saan s6ita ja kas mul lube on vaja? ja kas rolleriga saab aint 14 aastaselt s6ita v6i ei saagi 14 ja krossigaga kuidas on? Palun aidake ja vastake. :(((
Mopeedi või rollerit kuni 50cc võid juhtida juhiloaga mille saad teha 14 aastaselt.Krossikaga vist lube ei pea olema aga võid sõita ainult enda põllul.
Kui tahad korralikku rollerit või krossikad pead ka suuri rahasid maksma.
Jah, nende nn krossikatega ei või tõepoolest niivõinaa liikluses sõita. Oma maalapil tee mis tahad. Mopeediga-rooleriga sõitmiseks pead veel aastaid koguma. 14 aastaselt saad teha load ja liikluses sõitma hakkama.
aga palju rolleri load on ?? k6vasti suuremad k6vasti,k6vasti palju se k6vasti raha on ma tahaks rolleri lubasi millega liikluses s6ita kaks aastat veel koguda aega aga ma tahan rollerit
Murelikuks teeb see, et otsid abi foorumist, kus nõuanne võib olla õige aga selleks on ikka vaja mingit järelvalvet (alguses vähemalt) ja soovitan ikkagi murega pöörduda isa poole.
Kui isa ütleb, et "suur mees, tegele ise" või "pole aega" vms siis palun selgita: kahjuks on liiklus piisavalt ohtlik, ning 13-14 a isik vajaks alustuseks tuge/soovitusi/abi...
Loomulikult ei ole ka täismees, kel liikluseeskiri sõna-sõnalt peas ja kogemust aastaid, liikluses varitsevate ohtude eest kaitstud ning murdosa sekundi jooksul vastu võetud otsus muudab elu täielikult (ja 99,99% juhtudel ikka negatiivselt).
Kõik roller, krossikad, endurod jne on mopeedid kuni nende mootorimaht ei ületa 50ccm ja valmistajakiirus on kuni 45km/h. Mopeediga sõitmiseks pead olema vähemalt 14 aastat vana ning omama mopeedilube. Järgmisest aastast ei tohi isegi eramaal sõita mopeediga kui sul pole vastavat juhiluba(sellel juhul mopeedijuhiluba). Lube saab teha ARK's ning nende tegemine maksab 200-300 krooni. Järgmisest aastast tuleb kõik mopeedid ka arvele võtta, mis maksab 250 krooni.