jama 2 taktise saani õlitusega sööb õli nagu loom eritis suurel koormusel ja suitseb mis kole.eelmine omanik oli õlitust peale keeranud ja nyyd tänu ebatäielikule põlemisele taob kyynlad õli täis kuidas ja kust on võimalik õlitust reguleerida ja millised peaksid olema reguleeringud?
kas sa mootorite tehnoloogiatest ja töötsüklitest tead midagi? 2 taktilisel ei ole mitte mingit õlituse juurde keeramist, õlitust on täpselt niipalju kui rikka õli/ bensiini segu talle sisse joodad. Ehk siis tee segu kus 1/25 le või osadel ka 1/14 segu ja vaata edasi, uuri netist. ja kui ikka suitseb ja tahmab siis palju õnne, silinder ja kolb vahetusse
teema selles et saanidel on õlitus eraldi paagia mitte valmis seguga!kyttesegu moodustatakse mootoris mitte mingi vana ei sega seda kanisrisse kokku aga tänud nõuandest!
Minul ka kunagi hakkas see doseerimispump jamama. Läks rikki ja mootor jooksis kokku. Enam sellist süsteemi ei usalda ja olen kanistrisse ise segu valmis teinud ja siis paaki valanud. Pole vähemalt probleemi, et õli üle doseeritakse või õlivaegusel mootor kotti läheb.
Olen samuti näinud 600-st polarist,millel kadus õlitus ära ja üks silinder jooksis kinni . Kogu rem. maksis paar aastat tagasi u.10 000. Sellepärast tulebki kasutada õiget õli.
Enda kelgul panin kohe õli ringvoolu pumbast paaki tagasi.Päris kuivaks ei tohi ilmselt pumpa jätta -võib omakorda kinni kiiluda.
Nüüd läheb paaki valmis segu 1-50 -le ja sõidetud muretult neli aastat.
No võtad õlipaagi ära või paned selle vooliku, mis õli ette annab tagasi õlipaaki, mõnedel õlitab see pump veel midagi...sis kindel, et midagi paha ei juhtu! Enadl viskasin küll minema pealt kogu süsteemi, sõbra V.maxil 700 sel läks khm ****** pealt.
Minul jooksi kaks korda mootor kokku (automaatne õlitus), soovitati ka ümber teha aga hoolduses sai õli doseerimist juurde pandud või miskit tarkvara vahetatud aga peale seda läks õli ka rohkem kui muidu.
mul jooksis ka saanil mootor kinni sele automaatse õlituse pärast tõenäoliselt . peale remonti valan bensiini hulka ise õli ja kõik ok. automaatne õlitus on ka järgi , nüüd sõites paak õli täis aga õli ei vähene . mingi viga on . eks kui ise tööle hakkab siis ole näha kui rohkem tossab.