Tere, olemas ATV 28 kw ja 600 cm-i. Kuna talv tulekul oleks huvi hakata sellega lund lükkama, raha teenimeseks. On keegi varem sellise asjaga tegelenud?
Mis hinnaga sellis tööd tehakse, umbkaudselt (tunni hind, tüki töö)?
Mis kohti on võimalik ATV-ga lükkata (pargid, jalakäija teed, kohad kuhu traktor ei pääse) nimetage palun?
Kui paksu lund on võimali lükkata, sula lumega saaks hakkama?
Kas üldse tasub selline asi ära ja on puudus sellise töö grupi järgi?
Ning milline sahk sobiks ATV-le lume lükkamiseks kuna neid palju erineva kujuga?
Palun ärge norige või midagi sellist, asjaga on tõsine huvi.
Tahaks võtta veel ühe ATV-e liisingusse sel juhul.
Kui huvi on tõsine siis peaks sul vähemalt pooltele esitatud küsimustele vastus olemas olema. Käesolev foorum ilmselt ei ole parim koht turu-uuringu teostamiseks. Vajalikkuse kohta saad uurida omavalitsustest või ka suurematest ettevõtetest alltöövõttu, kuid oskus tööd teha ja võimekuse hindamine peavad kindlasti endal olemas olema. Vastasel juhul on väga raske usaldust võita.
Vabandust kui midagi nüüd valesti ütlen aga ma pole elu sees mingisuguse lume lükkamisega tegelenud ja selle pärast uuringi ja neid vastuseid mida mul endal pole. "Oskus tööd teha" selle jaoks on praktika. Teie võiksite mulle siis anda mõne lingi kus teha turu-uuringuid ? Äkki keegi iist foorumist tegeleb sellise teenuse pakkumisega talvel. Aitäh.
Kas sa tõesti usud, et keegi soovib sinuga teha lepingu, et sa saaksid teha praktikat? Nii omavalitsused, kui ka suuremad ettevõtted vajavad siiski usalduväärset partnerit, kellele saab loota. Olles ise teenusepakkuja pead sa olema oma ala tõsine asjatundja. Praktikat võid teha koduhoovis ja siis kui tundub, et asi on käpas võid raha eest teenust pakkuma hakata. Aga edu üritamaks.
Turu-uuringuid teevad mitmed ettevõtted teenusena, lisaks võid ise juba siis eelmainitud asutused läbi helistada.
Ega see ikka nii lihtsalt ei käi, et ostad töövahendi ja ongi kohe ka töö olemas, eriti veel algajal. Magusamad kohad on ammu tegijate käes ja eks ka seal on omad tingimused, mis peavad kindlaks ajaks täidetud olema. Ühe- kahe töövahendiga võib isegi keeruliseks minna, sest ei ole reservi kui midagi ootamatut juhtub. Näiteks suurte kaubanduskeskuste parkla lumest puhtaks lükkamine oli 800 EEK/h, mis oli ju vägagi suurepärane. Aga kaks viimast talve olid tegijadki täiega hädas ning pidid mujalt vabu vahendeid kaasama (loe:kasumit jagama), sest keskust ei kottinud lumerohkus ja lepingus oli punkt, et hommikul kella üheksaks pidi klientidele plats puhas olema.
Samas ei kujuta ette 3-4-5 tunnist lumelükkamist lahtise ATV-ga rämeda miinusega - peab ikka hea tervis olema!
Kui ikka on tõsine soov, siis hea on alustada oma hoovi puhtana hoidmisega. Edasi kui asi käpas, siis võib juba suuremaid tükke ette võtta.
P.S. Olen kunagi nooruses (umbes 25 aastat tagasi) traktoriga suure ettevõtte territooriumi lumest puhastanud ja ütleks, et ei olnud just väga meeldiv hommikul kell 4 alustada, et kella 8-ks kõik puhas oleks + veel oma tööd edasi teha (ei olnud traktoriga seotud). Vilumus ja õiged trajektoorid tulid töö käigus mitte ühe-kahe päevaga, vaid mõne nädalaga.
CC- Pole ime, et meil eesti puuduvad ettevõtlikud ja julged noored kuna keegi ei toeta neid.
Stammer- Aitäh konkreetse vastuse eest.
Ootan huviga veel vastuseid, olen näinud kuidas suuremad 4x4 ameeriklased ajavad lund sahad ees ja kastis liiva puisturid oskab keegi midagi nende koha pealt mainida?
Sa mõistad suhteliselt valesti, et ei toeta, lihtsalt elementaarne on, et ettevõtja on ka kursis teenusega, mida ta pakub. Seepärast mainisingi (ja sama tegi ka teine vastaja), et alustada tuleb oma hoovist, kui asi käpas siis edasi.
Kas sulle tundub loogiline, et ma palkan endale näiteks toruluksepa, kes pole ealeski torutange käes hoidnud ja tuleb siis minu objektile praktikat teenusena tegema? Või et veel lihtsam oleks, kas sa palkaksid autojuhi, kes pole auto rooli elus keeranud?
Alusta tehnika õppimisest, kas siis omal käel või mõne asjatundja alluvuses. Lisaks oma ettevõtte alustamisel tasub panna palju rõhku plaani tegemisele, alates finantsist lõpetades detailsemate tegevus eesmärkide ja käitumis mudelitega.
PS! Eestis muideks on vägagi palju ettevõtlike noori.
Proovitud, lükkamiseks sobib ainult värskelt sadanud kohev lumi, kui on juba kinni s6idetud v6i sula teinud, siis ei tee ATVga midagi. Kinnis6idetud rööbastes suutsin saha poole tunniga propelleriks s6ita, nii et ATVd on rohkem koduhoovis mängimiseks.
tuttaval on Polaris 800, peale ostetud surveõlil töötav ja lenksust seatav V sahk (Flint Kaubandus müüb ka selliseid kaste), mis keskelt käib V kujuliseks ja saab eraldi paremale või vasakule keerata. Tegelenud omal lume lükkamisega mitu aastat ja ilma igasugu probleemita - tõsi, ATV seisab talvel soojas garaazis
Pargid, kõnni teed ja kitsad koha kuhu traktor ligi ei pääse kuidas seal siis tehakse ? Ma ei usus, et käsitsi või freesiga.... ikka vist ATV või siis mõnel maasturil sahk ees, kuna USA-s väga populaarne kui pikapil sahk ees. Oskab keegi äkki öelda kuidas on 4x4 masinaga lund lükkata?
Oman ise Yamaha Grizzlyt ja eelmise talve kogemus olemas. Hubalund tõukab ilusti, aga sulaga läheb asi jamaks. Poole sahaga nakitsedes saab tõugata küll, aga eelmise talve näitel pole lihtsalt varem või hiljem seda kuhugi panna. Ei saa selliseid kõrgeid hunnikuid tekitada, nagu näiteks laaduriga.
Lisaks ikka ATV ise väga kerge kaalult ja see nelivedu jäisel pinnal ei määra midagi. Näiteks sõber hoidis jääpeal konksust ATV-d paigal, olgugi, et nelivedu sees. Ketid või roomikud oleks kindlasti abiks, aga ise sihin nüüd rohkem hoopis lumepuhuri poole. Sellega lased lume kaugele ära ja probleemi pole, et lund kuskile panna pole.
atv lume lükkamine on võibolla tore kuid masinale täielik surm . lammutab atv raami puruks ja oh õnnetust kui peaksid kuskile kaevuluugi või äärekivisse põrutama siis korja vaid tükke korviga. oma koduaias tore hullata kuid teenust teha noh ega korralik ATV odav pole . töötulemus on ikka väike ja suuremat lund nagunii ei jõua lükata . Selle talve näitel ei suutnud suured ratatraktoridki valle edasi lükata ,iga korraga jäi tee aina kitsamaks.
Ja ega see koleda ilmaga sadulas istumine lõbus ei ole .
Osta parem mingi diiselmaastur ja pane sahk ette- kabiin soe ja töötulemus palju suurem.
sa tee kõigepealt tasuvus arvestus, siis mõtle kas asjal on väärt tegelda hobikorras või teenid ka mingit kasumit. See kui sa tunnis lumelükamise eest raha saad ei ole see kaugeltki välja teenitud palk. Kõigel on kulud taga, alates ATV soetamisest (või siis liisingu maksed), sahasoetamine, remondikulud (k.a hooldus), kütus. Kui sa plaanid mehist tööd ATVga teha, siis viimase eluiga ei ole reegline üle 5-7.aasta.
Mitte, et mul ettevõtluse vastu midagi oleks, lihtsalt ära uisa päisa hakka millegagi tegelema, kui sa pole korralikult välja arvutanud, kas see töö ikka tasub end ära või jääd üldse kahjumisse? Praktika näitab ka seda, et lepinguid öeldakse päevapeal üles, arvesta ka sellega.
..... sa ei võik hoopis selles suunas mõelda et soetada hoopis selline väiksem traktor? vaata seda linki, maksab ta ühe korraliku atv hinna aga soe kabiin ja tunduvalt suurem jõudlus teevad sellest palju parema töölooma kui atv. atv ei ole küll asi millaga teenust pakkuda.
Eelmisele,
Ilmselt on mõeldud, et kuna ATV juba olemas ja mis ta seisab niisama, võiks tööd teha. Ilmselt uue masina ostu teemaalgataja ei plaani.
Aga olen ka ise näinud naabril ATV lumetõukamist. No paras nali. Algul jah kerge lumega saab hakkama, aga poole talve pealt jääb hätta. Teeäärde tekkinud valli ei tõuka ATV sahk, vaid vall tõukab ATV enda keset teed.
Samuti tekib see eespool mainitud lume panemise küsimus. Suuri kuhjasid temaga kokku ikka ei aja. Vaevalt nelja mehe raskune masin, mis tast rohkem ikka oodata.
IRW..sa ei ole ka rates käimiseks veel küps...eesti keel sul longab--longab... sõna õelda asemel kirjutab haritud rate külastaja-ÖELDA! ATV-ga lumelükkamine,saabharrastada ka proffesionaalsel tasemel...titaanist raam ja tina raskuseks...))
teema algatajale,kui soovid tööd siis tee traktoristi paberid ning davai za rabotu..)
sa kuradi tibla tõmma ***** siit! mis asjast on traktoristi pabereid vaja et tööd teha? paljud traktoristid täna töötavad B-lubadega üldse. tee omale elementaarsed seadused enne selgeks kui kõvatama hakkad!
ja tasuvusuuring näitab et 1-he ATV-ga see äri ära ei tasu!
Teema algatajal on tõesti abi vaja, impotentsus mõistuse suhtes peaks vist diagnoos olema. Nagu valdav enamus juba tõdesid et atv-ga pole suurt halligi talvel teha, mänguasi millega koduhoovis saad hullata. Kaks viimast talve on näidanud et isegi 230Hp traktoriga on platside peal täitsa tegu et terve plats puhtaks saaks kuni äärekivini välja, atv-ga noo ma ei kujuta ette kui palju sa seda lihvima peaks et keegi sulle selle eest ka maksaks. Kui soovid kõnniteid lükata siis võta auto koos sahaga, kuigi hoiatan ette et ega see odav lõbu ei ole, talvega kaks sidurid+kõik silla puksid ja vahekast ka põhimõtteliselt õhtal, pluss tagavedrud sai kohe sügisel uued et liivapuisturit koos liivaga vedada kannataks. Igatahes mõtle põhjalikult järele, mina isiklikult mataks selle atv mõtte maha ja alternatiivina kasutaks mõnda 4*4 kastikat. Soovitaks Silveradot aga selle traktori mõõtmeid teevad jälle ta tihtipeale kasutuks, Hilux selle-eest kestab hästi selle ajani kui talle saha ette paned... Igatahes edu eestulevaks talveks, kevadel võtame ehk asja kokku ja räägime kuidas kellegil läks.
Selle atv-ga võid näiteks esimese suure lumega ringi sõita ja inimestel hoovist väljasõite väikese raha eest lahti lükata. Massi tal ei ole ja kui lumi korraks sulab ja siis uuesti ära jäätub, pole atv-ga suurt midagi peale hakata.
Sahk on ATV surm. Seda omal nahal kogenud...kaks talve olen lükanud lund Suzu KQ 700-ga oma hoovil ja natuke tänaval oma maja ees...sellel suvel tegin täieliku raamiremondi...ei olnud vist kohta kus ei oleks mõra või suisa raam pooleks. Lisaks suurema lume või sula korral jääb hätta. Teenustööks ei maksa üldse mõeldagi atv peale. Kitsad tänavad, kõnniteed ja pargiteed aetakse puhtaks mõne väikese traktoriga...aga olen näinud ka Bobcätte.
Bobcat kaalub 2,5t ja isegi sellega on sulaga tegemist. Atv kaalub 250-300kg - kerge lendleva lume jaoks ehk koduõues kuid kindlasti mitte teenuse pakkumiseks.
tiblatajale..sa ei saa isegi irooniast aru...selle peale ütlen,et tee omale hullupapred..)) vastad ka vist siis ,et mis ajast peavad sinusugusel hullul paberid olema..)) kõik panevad-ajavad kõvaks B-katiga..))
Ei tahaks ise uskuda, et ATVga suuremat lükkamist kannatab.. Kui, siis umbes sama palju kui ise kondiauruga paari kolme tunniga lased. Nagu eelnevad on maininud, kaalu ju sel ei ole, kütusekulu on meeletu ja vähegi paksem kiht lund läheb väga raskeks. Kahtlen, et tõsisematel talvedel sellega palju üle koduaia õnnestub teha.
Nagu ameerika autode huvilised mõned aastad arutlesid tqhq foorumis, oleks lumelükkamiseks asula vahel vaja rasket ja tühikäigulähedastel pööretel palju momenti pakkuvat masinat. Parim kandidaat sealse konsensuse arvates oli mälu järgi manuaalkastiga Dodge Ram, millel peal Cumminsi diiselmootor. Kõigile ratastele ketid ja kasti pool tonni ballasti, et pidamist parandada ja peaks muretult minema. Automaatkast kõlbab kah, kuid saab palju rohkem vatti. Kõigele lisaks on selline tank odavam osta ja pidada kui ATV.
Suured tänud teile vastuste ja soovituste eest ja ka neile kes niisama torkisid.
Eks peab selle mõtte maha vaikima aga nagu ma aru saand siis minig 4x4 ameeriklasega see lükkamine täitsa võimalik, eks ma hakka kohe uurima seda asja.
selle foorumi viimased postitused on tehtud küll ammu aega tagasi kuid teema iseon aktuaalne ilmselt praegugi.
Olen ise oma ATV Polaris Sportsman 800`ga juba neljandat aastat ca 4000m2 siseteid.
Olen esialgu, talve alguses lükanus sahaga, senikaua kui ATV võimsus/raskus kannatab. Kui aga lund aina juurde tuleb ja pole kuhu lükata siis panen ette autonoomse lumefreesi ja puhun lume üle aedade hekkide.
Saha adapteri teginise sellise. milleha ei ole võimalik raami väänata. olen sellega jäätunud lumevalle ramminud küll nii kuis ATV inert kannatab - siiani pole veel ühtki defformatsiooni või mõra märganud.
Lumefrees seevastu laguneb järjepidevalt -hiina saast (uuena hind 24000 EEK) Võibolla mõne teise maa tootjal on need vastupidavamad?
Profesionaalseks kasutamiseks ei julge soovitad - jääd ilmselgelt miinustesse. Kui iga poldi kadumisega/purunemisega pead jätma töö pooleli ja viima tehnika teenindusse, siis kaotad nii aega kui raha aga kui ise tehnikainimene oled siis ilmselt ka ots-ota kokku ei tuleks sest odavam oleks sama asja teha väiketraktoritega mis on mõeldud ikkagi profesionaalseks kasutamiseks.
ATV lumelükkamine ilmselt õigustab siis kui see riistapuu on muretsetud maakodude juurde kus suurema põllu- või loomapidamisega eitegeleta vaid rohkem puhamisega ja seda ka talvel - vot siis on ATV tegija lükad oma 200-300m metateelahti ja tänad jumalat, et kurat kui kaua ma oleks seda käsitsi kühveldanud! Kindlasti ei ole see ainuke rakenduse võimalus aga põhimõte on üks mida suurem/raskem ja võimsam ATV seda tõhusam võimekam lumetõrjes. Kõiki olusid on võimatu siin kirjeldada, sest igaühel on vajadused ja noudmised erinevad.