Kuna see aasta liikluses osalemiseks rolleriga hakatakse nõudma lubade saamiseks autokoolis käimist ja masina regamist ning kindlustust, siis teen teema, et saaksite kirjutada kus autokoolis käite/hakate käima ja palju kursused maksavad, ning kindlustuse poolest sama lugu kus ja palju.
Näide(ebatõene):
Tartus viinamarja autokool 30 eur, kindlustus Ergo 20 eur kuu.
Endal tekkis üks väike küsimus kah, et kui ma selle AM kati ära teen kas mul mingi eeldus kah B või A kati saamiseks, et nagu ei pea teooriat tegema vms.? Ette tänades.
AM kategooria juhilube (rollerid, 2,3 ja 4- rattalised mopeedid) saab teha alates 14 aasta vanusest Tartus Kalda tee 30. Õppeplats on kooli vastas endine Anne turu territoorium ja praegune kardirada. www.sõiduõppe.ee
Hiljem A või B kategooria juhilube tehes on soodustused garanteritud.
Kas see kardirada koristatakse siis sealt ära ja hakatakse mopeedjuhte (ja teiste liiklusvahendite, nagu autode juhte) õpetama või hakkavad mopedistid seal läbisegi kardisõitjatega harjutama?
kas mopeedi eksamite tegemiseks
peab tingimata autokoolis käima või võib lihtsalt proovida läbi saada?
lihtsalt mu sõbrad ja tuttavad pole mingis autokoolis käind ja on saanud küll
ARK´is eksamit teha
Ema-isa tõendiga saadab ARK sind kohe uksest välja!:) Sul peab ARK-is ettenäidata olema koolitunnistus, mis tõendab, et sa oled mopeedijuhikoolituse edukalt läbinud ja nüüd saad end ARKi eksamitele registreerida.
Kodanik muidugi jutt on täielik vale.
Mopeed on mille tootja kiirus on 45-km/h kas see tähendab et ma võin võtta mopeedi, ära tuunida ja kiiremini sõita kui 45km/h ? Näiteks kui ostan kellegilt teiselt inimeselt kasutatud mopeedi millel on piirajad maas ja tuunitud ning sõidab kiiremini kui 45km/h aga on 50cc ja piisav kw, et kas see siis on mopeed?
Ei või sa sõita mopeediga kiiremini kui 45km/h! Võid piirajad maha kiskuda, aga kiiremini ikkagi sõita ei või. Tahad kiiremini sõita, osta mootorratas või kasva. Aga kui hirmsasti riiki sponsoreerida soov, siis anna minna.
Tere teile siis , kuulsin et rolleri seadus mis pidi esimesest juulist tulema ( juhiload + regamine, arvele võtmine , ülevaatus jne.. , lükkub jaanuari kuusse jälle , kas see vastab tõele ?
Valesti kuulsid. Pikendati AINULT selle aasta lõpuni lihtsustatud korras mopeedide arvelevõtmist.
Mopeedid, mida kasutatakse liikluses TULEB arvele ikkagi võtta.
Maanteeameti kodulehel puust ja punaselt kirjas.
Kas usud mingit suvalist reporterit või maanteeameti ametlikku teadeannet? Mina igal juhul viimast.
Sina võid ju uskuda seda, mis sulle parem tundub:) Seega, usu mida tahad, aga ära siis esita lolle küsimusi, kui sa vastuseid ikkagi ei usu.