Rollerid

Rolleriload

Andrepets
16:59 15.07.2012
Tervist :)

Oleks üks küsimus teile ,et ise olen 12 aastane ja jube huvi on igast motikate, rollerite,atvde jne vastu.Küsimus on selline ,et tahaks endale jubedalt rollerit ,et sellega kasvõi aleviku vahel sellega sõita või sõbra juurde sõita.Mis aastaselt võib alates rolleriga 2012 aasta sõita/load teha?
Tänud ette !
Päikest :)
load
17:38 15.07.2012
14 aastaselt saad load teha ja siis saad sõitma ka hakata.
Andrepets
18:40 15.07.2012
Krt ikka 14 lootsin ,et 12 aastaselt saab :P
Deus
19:27 15.07.2012
Mootorsõiduki juhtimise õiguse (edaspidi juhtimisõiguse) seisukohalt jagunevad autod ja mootorrattad põhikategooriatesse AM (mopeed), A (mootorrattad), B, C, D (autod), BE, CE, DE (autorongid) ja nende alamkategooriatesse A1, B1, C1, D1, C1E ja D1E

AM-kategooria mootorsõidukit võib juhtida ka isik, kellel on mis tahes mootorsõiduki juhtimisõigus või piiratud juhtimisõigus. AM-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust või piiratud juhtimisõigust ei nõuta isikult, kes on sündinud enne 1993. aasta 1. jaanuari. AM-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust ei nõuta isikutelt, kes olid käesoleva seaduse jõustumisel 16–17-aastased, kuni 2013. aasta 1. jaanuarini.

Mopeedi juhtimisõiguse taotlemisel

- 14-aastane – AM-kategooria mootorsõiduk. Juhtimisõiguse saamiseks tuleb kuni 15-astase mopeedi juhtimisõiguse taotleja seaduslikul esindajal esitada liiklusregistri büroole kirjalik nõusolek

Ma mäletan, et mina sain teha 12 aastaselt AM kategooria load aga paistab et nüüd asjad muutunud, pead paar aastat veel jalgrattaga ringi kimama :)