ATV'd

mis juhilube on vaja ATV-ga sõitmiseks (15a) poisi

praximus1
17:13 29.06.2013
olen 15a noormees ja oleks vaja teada mis lube peab tegema et saada sõita lahja atv-ga kuskil 50cc, rattaload on mul olemas aga vaevalt nendega saab atv-ga sõita, kas saaksite aidata ?
matu1984
17:51 29.06.2013
Põllul võis sõitta aind ja lube ei ole vaja .
kaspar kalviste
19:20 21.05.2025
Kõige lihtsam on teha mini traktori load, kuna siin soome on enamustel atv-d registeeritud mini traktori alla millega võib sõita 15 aastane poiss kui on mini tractori luba olemas.
eelmisele
21:09 21.05.2025
Leia mulle eesti seadustest selline mõiste nagu minitraktor ja sellega seonduv juhiluba.
fdghfgh
06:13 22.05.2025
No ja mis luba selle "minitraktori" juhtimiseks vaja on?
Loomulikult võib minna eraldi T-kati kursusele, aga ATV juhtimiseks piisab ükskõik mis kati loast, kasvõi AM omast. T- luba on ka vaja vaid siis, kui tahad traktoriga tööd teha.
Niiet mingi poisikene rebib vana teema üles ja hakkab lolli juttu ajama. Ilmselt soome taustaga.

Reeglid maastikusõidukiga sõitmisel
* Juhil peab olema kehtiv mistahes mootorsõiduki juhtimisõigus.
* Juht peab olema kaine.
* Nii maastikusõidukijuht kui ka kaassõitja peavad kandma kinnirihmatud motokiivrit.
* Maastikusõiduk (MS-kategooria) on ainult maastikul sõitmiseks ja see peab olema kehtestatud korra järgi registreeritud. Maastikusõidukiga ei tohi sõita teel, välja arvatud selle ületamiseks.
* Maastikusõidukijuht peab sõites arvestama oma sõidukogemust, maastikku, maastikusõiduki seisundit ning muid ilmastiku- ja liiklusolusid. Arvestada tuleb, et juht suudaks peatada sõiduki oma nähtavusulatuse piires ning mis tahes ootamatu takistuse ees.
* Maastikul võib maastikusõidukiga sõita ja seda parkida üksnes maaomaniku või -valdaja loal. Sõites ei tohi kahjustada ega risustada liiklemiseks kasutatavat maa-ala.
fdghfgh
07:22 22.05.2025
Natukene tuleb täpsustada, sest need masinad jagunevad mitmesse kategooriasse vastavalt võimsusele ja kubatuurile (L6e, L7e) ja registrisse kantud kärudega saab ju ka avalikel teedel liigelda- sel juhul kas A või B kat.
Deus
07:44 22.05.2025
Rootsis regad rekka traktoriks, lööd aeglase liikleja märgi peale ja 15 aastane saab kodu ja pubi vahet sõita sellega ning inimesi transada. Meil aga 15 üle mopeedi ei sõida.
Ma ei viitsi seda videot otsida, kus see Rootsi seaduseauk lahti seletatud on aga jah, seal saab poisikene juba suure Scaniaga sõita.
fdghfgh
08:20 22.05.2025
Asja iva selles, et rootsis selline sõiduriist nagu A-traktor ja sellest tulenevad need erisused.
https://sv-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/A-traktor?_x_
tr_sl=auto&_x_tr_tl=et&_x_tr_hl=et