Olen 15a ja oleks soovi kuulda teilt pakkumisi millist mootorrattast osta, max hind 500€ olen algaja, sõitnud olen ainult paar korda ja see oli ka mingi 15minutit .
olen 174cm pikk ja 60kg
Kus sa muidu sõita tahad? soovitan iz planeta või minsk kui nondele paned kärnad alla sobib metsa sõiduks ylihästi (ise sõidan minskiga metsa radadel) sellistest nagu quingqui ja lifan hoia heaga eemale
15-aastane ja 174 - pikkus ja kaal vastab täismehele, peaaegu. Ära mitte mingil juhul osta vene ratast. Kaalub palju ja sõita saab vähe, sest kogu aeg katki. Osta mõne tuntud tootja ratas. Kui ratta vanus ei loe, siis peaksid eelarvesse mahtuma. Sõiduõpe on kõikidel ratastel sama. Tuntud tootjate ratastele on alati saada varuosi ja reeglina maaletooja olemas. Kuid soovitan eelarvet natuke suurendada, sest lisaks on vaja kiivrit, jopet, hea kui saapad, kindad jms. Ja mõleda tasub ka tsiklilubade peale-on olemas noortele variant, täpsusta ARK-is. Ja tee selgeks, kuskohas on Sinu põhiline sõidukoht. Külavahele-enduro - asfaldile-mopeed, bike, klassika...
to marionvahuri: kui ta kirjutab max hind 500eur siis see tähendab tal pole rohkem välja käia ja kui saad normaalse vene ratta siis saad tollega vabalt sõita ja pikka aega. Sa ise usud lihtsalt seda juttu mida räägitakse et vene masinatega ei saa sõita
sõidaksin maal niisama ringi kihutaksin terviseteel ja nii, vahet ei ole kui vana tähtis see et ma ise ei peaks eriti seda remontima, mootorratta varustus on olema muidu küll, kindad, kiiver, jope
nagu ütlesin et max hind 500€ erilist vahet ei ole kas raske või mitte, jõudu on küll :D
Kas Sa oled mingi hälvik, et terviseradadel sõitma hakkad?
Kui Sa lubasid ei kavatse teha, siis osta kossiratas ja avalikest kohtadest eemale, kui kohalike viha alla sattuda ei taha!
Kuna sa varsti 16, siis hoia see raha lubade jaoks, kogu veel tsikliraha ja osta norm.125ccm ratas-Idabloki ratastest hoia üldjuhul eemale.
sa räägid et ma hoiaks raha lubade jaoks, aga hull mõte kui ma kaks esimest korda ei pruugigi ära teha kuna ma ei oska sõitagi eriti. seepärast otsingi mitte kallit mootorratast et sellepeal harjutada õigesti käike vahetamist, kurvi võtmist jne
Ega lubasid ei ostete, neid tehakse!
On sellised kohad, nagu auto/motokoolid, kes Sind õpetavad.
Neil on ka tsiklid, millega harjutada ja kui ka paari korraga ära ei tee eksameid, siis pead ikka piiikalt peeglisse vaatama.
PS! Neid inimesi on sadu, kes motokoolis esimest korda tsikli selga istusid.
Minsk oleks täiesti sobilik pill sel juhul. Ma ei tea ühtegi tehnikavidinat millele aeg-ajal kätt külge panna ei tule. Täiesti keskmine sõiduriist selles mõttes. Muidugi kui sa just trassile kihutama ei taha minna, ilma tuunimata ta palju üle 90 ei jookse.
Jätke see pool sajandit vana minsk mõnele uunikumisõbrale ja vaadake midagi vähe värskemat. Mis selles minskis nii head on? Üle keskmise remondivajadus, vähe jõudu, nirud pidurid...
Mitte, et minsk ja planetaga sõita ei saaks. Kui uued on siis enamvähem. Aga vanemast peast kardan ka, et remontida tuleb neid õige tihti. Soovitan ka midagi muud. Muidugi suzukid yamahad jne maksavad rohkem aga kestavad ok ka kasutatud peast! Muidugi kui on hea peremehe käes olnud. Aga jah kahe otsaga asi! Usu kui sa ühe suve sõidad näiteks iz planeta ja teise suve näiteks suzuki enduroga sis planeta poole sa enam kunagi ei mõtle. Vahe on nagu öö ja päev. Sidurid pidurid käivad kergelt mitte ei pea kangutama nii et lingid ja trossid puru. Ühega sõidad teist remondid sama palju kui sõita saad. Olen mõlemaga sõitnud pluss rollerid ja vene aegsed mopeedidega ja jawa ja voshod on ka olnud.
andke palun leht, kus saaks täpselt vaadata A1 kategooria kohta infot, elan tallinnas arvan et probleeme ei oleks sellega . see aasta juba ei tule välja lube teha kuna sain juunis 15, võimalik alles järgmine suvi
Peab ikka päris lammas olema, kui teoorias eksamil läbi kukud. Loogiline ju, et tuleb ka õppida, liiklusreeglid selgeks teha ja teste lahendada. Ka minu naine tegi motikaload esimese korraga probleemideta ära. Pole ka temal kogemusid motikatega eelnevalt olnud.
Praegune vanus ei luba sul veel autokooli lube tegema minna, pead olema vähemalt 15,5 aastane kursustele pääsemiseks. Lube enne 16 aastaseks saamist samuti kätte ei anta. Kui oled eelnevalt kokku keeranud mingi käki ja sul niiöelda kehtiv karistus kaelas (kasvõi ühistranspordis jänest sõitmise eest), siis samuti lükkub kogu lubadeasi edasi. Kooli saad, aga ARK-is eksamile enne ei saa, kui karistuse kehtivus lõppenud.
Nüüd mõtle, kas ikka tahad enne lubade tegemist illegaalselt ja veel terviseradadel mootorrattaga idiooti mängida.