Palun abi. Soovin mehele 50a juubeliks kinkida ATV. Kuid ei oska teha valikut. Palun soovitage, võiks olla vints, kuid see pigem boonus, peaks olema lumesaha kinnituse võimalus ning tänavalegaalne ning kindel kindel abimees nii jahil kui ka lihtsalt kodutöödes. Võimsusest jms ei tea ma midagi. Soovitage kust osta, mis osta ning konkreetne mudel. Kniks ja kummardus!
Kas on olemas ka hinnapiir ja mis see on?
Kas uus v kasutatud?
Kas pigem maal, metsas, põllul v pigem tänaval ja liikluses?
Võib ka seda teemat lugeda: https://www.auto24.ee/foorum/t172156
Teie see jubilraar üldse soovib atv- d või oleks utv pensionieelikule müramiseks paras.
Mis on mürsiku pikkus ja kaal,
mis on see hinnapiir,
kas mürsik on varem atv- ga sõitnud,
kas Teie mürsiku kantseldajana soovite taguistmel kaasa kulgeda või veel parem ise sanga minna
Hiinaka saate 6000 -7000 500+ kuubikulise
cfmoto ,loncin , segway kõik kärab
polaris (usa firma) ca 10 000
jaapanlased 11-13000
can am 13-15000
honda ka
kõik hääd
Rooli võimuta ärge vaadake
Teie see jubilraar üldse soovib atv- d või oleks utv pensionieelikule müramiseks paras.
Soovib muidugi! ega ma muidu ei ole hakkanud seda asja ajama.
Mis on mürsiku pikkus ja kaal
Pigem väiksemat kasvu ja mehe kohta kerge.
mis on see hinnapiir,
ehk siis kuni 7000
kas mürsik on varem atv- ga sõitnud
Jah, on sõitnud nii traktori, kombaini, tsikli, atvga-üldiselt kõigega, mis liigub.
kas Teie mürsiku kantseldajana soovite taguistmel kaasa kulgeda või veel parem ise sanga minna.
Kindlasti nii kaasa, kui vahest ka roolida.
Hiinaka saate 6000 -7000 500+ kuubikulise
cfmoto ,loncin , segway kõik kärab
polaris (usa firma) ca 10 000
jaapanlased 11-13000
can am 13-15000
honda ka
kõik hääd
Rooli võimuta ärge vaadake.
Aga äkki on siis midagi konkreetset mudelit võimalik soovitada?
Kas on olemas ka hinnapiir ja mis see on?
Ise arvan, et kuni 7000 eur
Kas uus v kasutatud?
Muidugi eelistaksin uut, kuid vaatan üle ka kasutatud atv pakkumised.
Kas pigem maal, metsas, põllul v pigem tänaval ja liikluses?
Pigem maal ja metsas ning põllul, kuid vahest ka tänaval, kuid mitte suures linnas
Võib ka seda teemat lugeda:
Noniih, nüüd pilt pisut selgem.
Kingitus küll, kuid kaasa ka mees otstuprotsessi - lihtsam asjas enne ostu kindel olla, kui hakata pärast lisama ja/või vahetama.
Või peab see üllatus olema?
-
Endal on alates 2017a-st kasutusel CFMOTO 450L.
Kasutatud enamasti väiketraktorina põllul, metsas, aias.
Lükkab lund ja olnud ehitusel abiks mulla vedus ning liiva lükkamises.
Registreeritud T3b kategoorias ja saab ka liikluses osaleda.
Ostsin Mehkast. Lisainfi leiab https://cfmoto.ee/
Omast kogemusest soovitaksin Segway AT5 - 500cc.
Tegemist küll "Hiinakaga", kuid pole ei koostekvaliteedi, ega töökindluse osas midagi ette heita. Samuti meeldib ka masina disain, on selline äge ja veidi massist eristuv.
Ise juba sarnast masinat omanud mõnda aega, on saanud ohtralt kasutust, nii tööloomana, metsas mütates, kui ka lihtsalt linnavahel kruiisides. Suuruselt on minu maitse jaoks täpselt paras - 2 inimest mahub mõnusalt sõitma, kuid samas on piisavalt kompaktne, et saab ka mingeid põnevamaid metsaradasid avastada.
Lume lükkamiseks, käru vedamiseks on jõudu piisavalt, samas sõites on mõistliku kütusekuluga masin.
Hind tuli seal miski 6000 kanti.
Tehnika ostu puhul kaasaks kingi saaja ,muidugi juhul kui on tehnika huviline. Tehnika huvilisel kindlasti väljakujunenud arvamus kindlast atv margist jne.
Rõõmu võib olla palju rohkem kui saadakse enda meele järgi valitud masin. Ja mingi temale mitte meeldiv kallis atv võib hoopis tüli tuua. Eks ise teate oma partnerit.
Omal oli sarnane juhus kalli mootorsaega. Kui pean isiklikult seda kasutama siis on kindlad eelistused välja kujunenud.
Viimasega igati päri! Meie ringkonnas on vajalike asjade kinkimine aastakümneid normiks olnud. Põhjus lihtne - kes vajab nii palju saunalinasid või õllekannusid? Seega on alati korjandus ja vähegi spetsiifilisema asja juurde on saaja olnud kaasatud. Erandiks ehk korrad kui vajadus ennetavalt teatavaks saanud või tulevane juubilar ise vihjeid poetanud õigeaegselt.
Võta tulevane kasutaja poodi kaasa!
https://www.auto24.ee/soidukid/4183237
kui käru pole vaja -500
Kindlasti on vaja osta põhja kaitse koos õõtshoobade kaitsega panevad külge ca +500
Kui vaja lund lükata päriselt tuleb tross asendada vintsi nööriga
teevad esinduses ära
Hiinakatel tuleb elektripistikud üle käija kontaktikaitse määrdega ja kindlasti laske panna massi lüliti (tuleohutus) panevad sadula alla . Oluline on ka tulekustuti kuhugi kruvida.
Samuti vaadake kui hermeetiline on kaitsmekarp, vajadusel parandada isolatsiooni tihendit n. teipida
Masinal on määrimisniplid ,mis kodus üle määrida.
Eriti rumal kui kardaan kuivale jäänud tehases.
Sahast- kiirkinnitusega on parem kui tavakinnistusega ,mis nad sinna panevad ma ei tea.
Mõistlik tunda huvi kui keeruline on õli vahetada kui peale garantiid hakkate ise hooldusega tegelema.
Edu
"Kas pigem maal, metsas, põllul v pigem tänaval ja liikluses?
Pigem maal ja metsas ning põllul, kuid vahest ka tänaval, kuid mitte suures linnas"
Sel juhul juba väike traktor. ATV on seenel käimiseks hea, võib-olla kalal ja jahil samuti. Poes saab ka käia.
Mingiks tõsisemaks tööks ta ei kõlba. Vintsiga buldooseriga võib paremal juhul värsket lund lükata sest ta on liiga kerge ja ripub/surub ainult enda raskusega. Hüdraulika saab muidugi lisada ja see maksab muidugi raha.
Käruga vedamisel tuleb suure pöörderaadiusega arvestada.
Mul on samuti ATV, (Can-Am) ja ma pole talle küll mingit õiget rakendust leidnud. Selles mõttes on küll mugev et seisab õues, hüppad lihtsalt lenksu ja sõidad küla teise otsa või metsa.
Optimistlikumad tüübid on lootnud et oleks abiks kodutöödel. Ega seal pole vahet et kas mehhiklane või hiinlane. Mõni on isegi ostnud, proovinud ja siis töö jaoks traktori ostnud. Ma sain enda oma ka niimoodi et eelmine omanik ostis täitsa uuena, proovis 40 tundi, siis sai isu täis ja ostis Avanti.
Avant on muidugi talus vägagi universaalne ja ka kallis. Kellel nii palju raha pole on kasutatud jaapani väiketraktori ostnud.
Näiteks seesama vabas rippes buldooser on butafooria,. Kõik lenksuga pööratavad masinad on suure pöörderaadiusega. Ohutuse päraset et end mitte koha peal küljeli keerata jms. Kuigi ATV-le saab panna külge igasuguseid tööriistu võiks ikka kõigepealt proovida sellega kitsastes oludes manööverdada :)
Natukene sekundeerin sellele väiketraktori vs atv arutelule.
Olen ise kasutanud majapidamistöödel aastaid just ATV-d. Olen ka mõlgutanud mõtteid väiketraktori ostmise osas, aga kui panen paberile plussid ja miinused, siis olen ikkagi jäänud ATV kasutajaks.
Miks?
Just sellepärast, et ATV on piisavalt kompaktne, et aidata kaasa lihtsamates töödes. Traktor on liiga suur ja kobakas (samuti aeglane).
Lumelükkamisega saab suurepäraselt hakkama ka ATV. Muidugi jah, kui tuleb 40cm ööga maha, siis peab kihiti lükkama. Teiseks lükkan ka mitme km pikkust teed ja seda hooga tehes viskab lume üle valli. Seda luksust traktoriga pole.
Teemasse- endal on olnund mitu Polarise marki ATV-d ja olen väga rahul olnud. Rihmaga peab küll ettevaatlik olema, aga muidu super.
Härrased, kui inimene küsib nõu ATV ostuks, siis pole ju mõtet hakata talle pähe määrima traktorit:) Üsna erinevad loomad ja lustisõitu traktoriga kuigi kaua ei viitsi teha.
Ja sellega ongi kõik öeldud. ATV on nõrgem, kergem ja kasutum. Aga äge on:) Ning seda saab, erinevalt traktorist, B-kati lubadega transportida kaugemale legaalselt.
Traktoriga on muretum tööd teha, sest ei lähe nii hõlpsalt katki. Ning suurema massi ja hambulisemate rehvide tõttu on veovõime parem.
Proovimise mõte on väga hea, kuivõrd erinevatel tehastel on väga erinevad arusaamad ergonoomikast ja kasutatavusest. Hind on aga samas suurusjärgus:(
Tänud kõigile, kes viitsisid vastata. Sain palju häid mõtteid ja palju targemaks. Traktorit tõesti ei ole vaja pakkuda (traktoriga, vist jahile eriti ei lähe) ning kas teen üllatusena või kaasan ta ostuprotsessi, seda otsustan ka ma ikka ise, kuna mina ju elan temaga, mitte teie ja mina tean, mida ja kuidas on parem ning õigem. Aga veelkord tänud, et avardasite mu silmaringi.