Mootorratad

Kysimusi esimese ratta kohta

Henri
15:20 18.02.2004
Kevade låhenemisel on møte endale løpuks ratas osta.Kogemusi mul eriti pole, aga tahaks ikka midagi meeletut.Ja siit kysimus, kas on vøimalik alustada a´la 100kw bike´ga? Ning mis oleks parim valik 80-100 tuhande eest?
nja
17:11 18.02.2004
ei tea kas tasub kohe nii püssi osta
Miq
00:10 19.02.2004
Arvan, et enne kui meeletuks pöörata, võiks siiski proovida lahjemaga. Näit. 600-ne on rohkem kui piisav algatuseks. Ja 80-100 tonni eest saad endale igavesti raju pilli (600-se nimelt). Pole mõtet endale kangemat algatuseks osta, tobe on vaadata venda kel 1000-ne all ilma, et ta selle täit potensiaali kasutaks ja näeb välja hädas nagu **** lapsega.
tm
11:34 19.02.2004
ma ei soovitakski just niiväga baiki. kui on esimene ratas, siis kipuvad juhtuma tsikli mahakukutamised külje peale või kerged kukkumised. ja baigil kipuvad plastid katki minema, need aga maksavad väga palju raha.

algatuseks sobiks ehk miski allroadi sarnane asi, või enduro või klassik.

vähemalt esimesel hooajal soovitaks küll hoiduda 100hj tsiklitest, samuti suurtest turismikatest, nende ohjamine nõuab natuke rohkem kogemusi.
sõitmine
01:44 20.02.2004
Mahakukutamised võivad olla esimese kahe päeva probleem. Tunnetus tuleb kiiresti. Võrri ikka ei tasu osta. Kui oled juba mõnda aega sõitnud, tahad näiteks tagarattal sõita. Kui pead hakkama kehaga kaasa kiskuma, siis see ikka lõbus ei ole. Pead ka enda kaalu arvestama. Kui kaalud üle 80 on 600-ne võrr. Sügisel uuesti võrrist lahti saada on peavalu.
No Limits
15:27 21.02.2004
@ sõitmine
nii lolli juttu pole tükk aega lugend. pärast esimest kahte päeva pole kukkumist karta!? ja 600 ei ole piisav, et tagarattasse lasta - dnepriga oled seni sõitnud või?

Henri, 80K saad väga heas korras ratta aga ära seda 100kw(hj?) eraldi eesmärgiks sea. alusta juba praegu otsimist siva teed jõuad veel saksaski käia. aint kuna juba praegu tunned, et tahad hullata pane ülejäänd 20K (vähemalt) korraliku varustuse alla, kaitsmed eelkõige. kõige tähtsam - ürita endale ISE selgeks teha erinevate rataste plussid-miinused, uuri ja küsi ning mõtle õige välja. siis saad sigalaheda suve!

Kiiret kevade lähenemist kõigile!
Henri
17:45 21.02.2004
Tånan køike kes avaldasid oma arvamust.Nøtlen et vaataks siis ikka 600´st.Neil ka tegelt pea 100 hj, aga ega ma kunagi pole endale eesmårgiks seadnud palju neid olema peab ja algselt kirjutasin 100 kw sest kaalusin 900-1100 rataste yle.Aga bike peaks kindlalt olema, teised olemuselt ja minu stiiliga ei sobi. Kas keegi kirjutaks ka mida osta soovitaksite? Kas mingid vårdjad kruvivad rataste odomeetreid ka ning palju on ratta mootorite eluiga?
Tuuker
11:33 23.02.2004
Noh jah, eks see ole ikka maitse asi.Kui tahad ikke kiirelt sõita jne siis on bike õige valik aga jah egas need meie teed seda kihutamist väga ei soosi.Aga eks sa proovi ikke enne ostmist sõitu kah ja vaata milline istub kõikse paremini.See jutt, et alla liitri pole ratas jne. no nendel vendadel on ikka mingi pikkuse probleem kusagil allpool vööd või lihtsalt napi nutiga.Enamus autosid kipub siin 1,4 -1,6 olema:)Algatuseks kui see su peris esimene ratas on miski kergem loom, mida saab ka vähema kogemusega taltsutada.No mis nende kestvuse koha pealt tean siis no nii palju kui ma lääne kogemusi olen lugenud siis nad kestavad ilma igasuguse probleemita 150 000 ja rohkem ära ära kui kenasti hooldatud ratas on.Siis ehk peab mõtlema hoonimise ja rõngaste peale.No ja võrdlus autondusega on umbes sama.Korralikult hooldatud bensukas auto sõidab 400 -500 tuhhi nagu nalja, ilma igasuguse kap remondita.Rõhutan korralikult hooldatud auto:)Yhesõnaga mootori iga on suures osas ikka sõitja kätes:)Aga kas odokaid keritakse rataste puhul ei oska väga öelda.Võibolla olen naiivne aga kui sa kuskilt läänest otse omanikult või mõne eesti tsiklisti käest ostad siis ma ei usu, et keritakse.Aga mingite eesti autokaupmeestest puhul on see ju hea tava vähemalt 50 000 kerimist teha."pensionäri autod":))Aga õnneks tsikleid siuksed sead väga loodetavasti väga ei müü:)