plaanin siin hankida omale ratast (lõi selline zajopp pähe) aga viimati sõitsin 12 aastat tagasi (ehk siis peaks ennast täitsa algajaks lugema). Samuti puudub igasugune ülevaade, mis oleks mõistlik valik - pikkus 190 kaal 85.
olen siin tsekanud alljärgnevaid...mis arvate:
1.Yamaha 550
2.Yamaha XV 535 Virago
3.Yamaha 750 Virago
ei loe ennast väga chopperispetsiks aga millist chpopperit sa selle Yamaha 550 all mõtled?
igaljuhul paistab, et sa tahad kasutatud ratast ja hinna järgi on nad samas järjekorras.
mina sinu asemel vaataks endale korralikud sõiduriided ja kiivri kõigepelat välja, siis vaataks rahakoti järgi ratta. selle esimese jätaks võimaluse korral välja ning valikusse tooks ka Honda Shadowid juurde... kasutatud ratta korral eelistaks võimsamaid, eeldusel, et need ka korralikumad, paremini hoitud muidugi. yamu kasuks räägib parem hooldus, kuigi bike worldis on kahh asjad kuuldavasti palju paremaks läinud.
PS! proovi kindlasti võimalusel ka mõnd "naked bike" tüüpi või poolgondliga ratast. kui sa pole ainult poosetamise peal väljas siis kardan, et sõiduomadustelt valiksid pigem mõne nende hulgast.
Eks katsu valida raami suuruse järgi. Osa rattaid ikke lühikeste meeste jaoks tehtud.Katsu esialgu välja valida ja sis proovi sõita ja kui meeldib ja korralik, osta ära.Ehk yamaha 750 on paras küll.Tõmbe poolest soovitatakse ikka baiki või pool baiki aga no kui tahad rahulikult ja mugavalt sõita siis see noka rebimine pole eesmärk omaette.
Taavil selles osas õigus, et antud reast vaid Yamaha 750 sinu suurusele ehk sobib. Need 5-6 sajased unusta ära, sest nad on kõik japside mõõdu järgi tehtud ja ilma jalatappide ümberpaigutamiseta suht ebamugavad. Ja ära karda, et suurem ratas liiga võimas on, väikese eelis on vaid odavus soetamisel, samas tagab võimsuse varu ja suurem kaal ohutuse (suurem ratas on stabiilsem).
Olen Sinuga ühte mõõtu. Olin aastat tagasi sama küsimuse ees, kas yamu, kawa või suzuki. Suzuki jäi peale ja nüüd sõidan VL 800, mis on väga vinge riistapuu. Infi otsisin foorumitest, välismaistest sest eestis pole eriti vist kogemusi või ei viitsi keegi eriti rääkida. Samuti uurisin costomite testide tulemusi. Testis oli oma 10 punkti mida hinnati. VL 800 pani kõigile pika puuga. Kui ma ei eksi siis yamu choperid said kõige madalama hinnangu. Nii sõiduomadused, mootor, ülalpidamine, töökindlus jne. Ainus mis tegin vahetasin kaheraudsed alla. Nüüd olen aasta sõitnud ja mitte üks kobin pole öelda.
Kõigepealt, palju sul raha on.
kui seda tead siis hakka vaatama.
Kui viitsid sebida ja tahad odavamalt saada..siis loe mobile.de.
Soovitan ka ebay.de külastada...proovi õpi ja kui veab siis võid sealt ratta tunduvamalt mõistlikuma hinnaga kui eestist saada.
Üliselt xv535 on pisikese raamiga ratas ja inimesel kes kuni 170 cm pikk ja suhteliselt saleda kerega on sellega kindlasti mõnus sõita.
Meesterahvale siiki on mugavam xv750 või xv1100, raam on neil ratastel sama, ainus vahe on mootori suurus. Samas see puuduoev 7-8 kw tuleb mängu alles 130 või kiiremini sõites.
Samamoodi soovitan sul vaadata kawa vn800 ja suzuki intruder vs800/1400.
Ise oled nyyd teistsuge sõitnud vs800'jaga.
Mida sellest rattast öelda, pigem ikka head.
Jupid saab kätte, kui peaks vaja mine. Suzuki juppe saad osta ramost - seal nad tulevad u 14 päevaga kohale, kuid olen ka kuulnud et inimesed on kuid midagi oodanud. Samamoodi võid tellida louis'i kataloogist.
Filtrid on üldiselt kuskil ikka olemas, neid ootama ei pea.
vs800 on mõnusalt madal raskuskese, et algajal on sellega mõnus sõita, platsil 8 ja muid harjutusi teha on kõki-möki.
Veel selline soovitus, kui ostad ratast, siis vaata ka lisavarustust mida sa selle raha eest juba rattapeal kaasa saad.
Võiksid ennem natuke uurida mis raha need kroomjubinad maksavad...ja mida rohkem neid rattal on seda õnnelikum sa oled.
Kui midagi vs800 kohta teada tahad siis vastan hea meelega.
ma ostsin esimeseks Yamaha Drag Star 650cc Classic'u - jube hea ratas oli, kaks hooaega sõitsin. Minu arvates üks ilusamaid choppereid üldse, sõiduomadused ka super - soovitan täiega. Ei ole mõtet neid vanu virago'id vaadata - need on ikka parajad jurakas - aegunud disainiga.
Järgmiseks ostsin (selleks hooajaks) Yamaha Wild Star'i 1600cc Classic'u. Üldse soovitan Yamahat - väga korralikud rattad.
See kaa veel, et varustusest läheb alguses vaja: Kiivrit, tagi kõigepealt, siis kindaid, kaelasidet, neeruvööd ja põlvekaitsmeid (teksade alla - sellised elastsed) seega põhirõhku pane ikka ratta peale. Ei ole mõtet osta odavat risu - vaata ikka selline riist millel õli ja filtri ära vahetad ning ülejäänud hooaja kallad ainult bensu paaki!
Hakkas lihtsalt silma... Misasi on tsikli juures aegunud disain? Teadjamate meeste-naiste hulgas sellist asja küll ei eksisteeri.Igal ajastul on lihtsalt OMA STIIL. Ma ise podistaks praegu mõnuga ringi sõjaaegse BMW-ga kui vaid rahakott sellise hankida lubaks.