Kas 95E bensiini kannatab voshodile sisse valada,76 pole enam ju saada?Mis vahe on üldse voshodil ja kovrovetsil,mõlemad ju 175cm3?
Milline süüteküünal oleks selle mootorratta puhul õige?Sobib nii NGK,Bosch,Beru markeering.
Jah mul oli kah see probleem et pannooniale ei saanud 72-st kõrgemat sisse panna, sumps põles tagant ära. Leidsin sellise lahenduse et segasin 1:20 palderjaaniga ja enam seda hirmu pole et sumps ära kukuks.
sellest bensujamast on juba küll jahutud.Suurema oktaanarvuga bens tahab lihtsalt suuremat surveastet.Mõnedes heades tanklates on 80 saada veel,91 peaks leiduma kah-viljandimaal saada küll seda eluvedelikku.
80-ndate lõpupoole toodetud voshod-3m oli 9,5-se surveastmega ja passi järgi oli lubatud nii benssin 76 kui ka 93. ehk siis tollele ei tohiks 95 midagi teha.
peamine on hoolega mootori häält kuulata, kahetaktiline näitab oma tervise ja enesetunde puhtalt häälega väga hästi ära. bensiinisort mõjutab muidugi ka aga siiski on mootori kokkuajamiseks tuhat muud võimalust
Mul on miski 1970-80 aastal toodetud ratas .Asub maakodus ja sõidan iga aasta ca 30-50 km,siis kui lihtsalt maale satun ja tuju tekib.Niisama külavahel.Hääle järgi mina küll aru ei saa,kas paagis on 95E või 76 või 80.Teisalt ega ma teda eriti piina kah. Nii 60km tunnis töristan mööda kruusateed.Ma arvan,et mootor kokku nüüd ei jookse,aga võib olla pikemas perspektiivis nii kümne aasta pärast näiteks võib 95E kasutamine midagi nahka keerata.See mind huvitaski.
Teisalt võin ma ju mingist tanklast seda 80 või 91 kah osta.Lihtsalt küsimus on mugavuses.95E on mul kanistris nö pidevalt olemas,aga teist bensu peaks spetsiaalselt ostma minema.
eks sul ole siis mõni madalama surveastmega ratas, millele paras bensiin just 80. niiet kui viitsid ja ratta pikemaajalisem säilimine tähtis, siis otsi mõni 80-ga kauplev tankla üles. pole nad niiväga kadunud kuhugi. talinast on neid vist tõesti raskem leida aga mujal peaks olema. kuigi, see asi võib tõesti pöördumatult muutuda.
ja mis edasi? räägitakse, et bensiini lahjendamine 10-15 prossu diisliga aitab. et 10-le liitrile 95-le lirts dislat sisse ja ongi umbes 80...
kõlab üsna rahvajutulikult, niiet soovitada on sellist varianti üsna kehva. oleks endal mõni täitsa suva kahetaktiline, siis prooviks küll...
muide, kui 90-91 oli see kole bensukriis, siis sõitsin suht edukalt bensu-petrooli-õli seguga. vahekord üsna hullult 3:10:0,5. rattaks oligi tooaeg mainitud voshod-3m. tossas jubedalt, aga läks... sellise seguga sõitsin kokku vist paar-kolm tuhat kilti ja jamasid ei olnudki! käivitamine oli muidugi omaette ooper, sest ega petrool suuremat aura. aga - ei juhtunud mootorile sest segust midagi - niipea kui mingid imelikumad hääled tulid, lasid mõneks ajaks hoogu vaiksemaks, jahtus ja läks jälle:)
tegelikult oleks selles küsimuses mõne asjatundja nõu vaja. sest, nagu mulle loetud kapsaste põhjal tundub, ega petrool või diislikütus bensu sisse segatuna tegelikult vist siiski kütuse oktaanarvu langeta. pigem on konks selles, et tänu oma suuremale aurustumissoojusele jahutab petroolisegu mootorit tõhusamalt ja oht elutähtsa liikuvvara läbipõlemiseks väheneb. samas koguneb jälle tahma. ja mitte vähe.
petroolisegust pikema aja peale tekkivat mõju on siiski üsna raske prognoosida. ja noh, ka rattast peab ikka suht suva olema, praegu niimoodi omapäi küll enam katsetama ei kipuks.
Loeme selle bensiiniküsimuse nüüd lõpetatuks.Aga räägiks veel küünlateemal.Milline peaks olema õige hõõgarv?Ise sõidan Boschi W7AC ga.Sellele peaks vastama näit.NGK B6HS ja Beru 14-7A.
praegu on neid saada küll, rida on nii - A 11 kui kõige kuumem ja siis edasi A14, A17 ja A23. valiku tegemisel alusta A11-st, kui teeb hõõgsüüdet, siis mine A14-le või kaugemale, kui küünal peale pikemat-kiiremat sõitu tahmaseks hakkab jääma, võta üks nõks tagasi ja ongi see õige käes.
vene küünlad rokivad täiega ja on odavad kah. segu ja süüdehetk peavad aga igal juhul õiged olema, ega uus küünal muidu aita. pole need läänekad nii imelised ühti, nende hulgast on seda õiget veel raskem välja valida, sest ega poes keegi sulle lääne küünlaid hõõgarvu järgi ritta panna oska;)
Tänud vastuse eest.Panin siiski Kalju Aleksiuse raamatu abil hõõgarvud omavahel võrduma.
A 11 W9AC
A 14 W8AC
A 17 W7AC
Seega olen sõitnud kogu aeg justkui A 17 ga.Proovin siis uudishimust W 8 AC ehk A 14 küünalt.Vaatan kas on vahet.
Ega mul selle vene küünla vastu ka midagi pole ,aga Boschi omad on soodsalt käes lihtsalt.