no aga ratta juhilubadega võid sõita ainult kuni 50cm3 rolleriga
politsei saab sellest aru kui su roller sõidab kiiremini kui 45km/h järelikult politse hakkab su rollerit kontrollima
Rolleriga tohib sõita alates 14 aastaselt, aga ainult juhul,
kui sul on rolleri load. Load kehtivad ka 15 aastastele, aga
kui oled 16 siis pole lube vaja.
Mis on roller?
Mootori töömaht ei tohi ületada 50 kuupsentimeetrit
ja valmistajakiirus 45 km/h.
Kui need nõuded on täidetud, on tegu rolleriga, kui nt.
max. kiirus on 48 km/h, siis on tegu MOOTORRATTAGA.
Kuna sul vanust 13, siis seaduse silmis ei tohiks sa veel oma
rolleriga mujal sõita, kui oma koduajas, kus liiklusseadused ei
kehti.
Trahvid: Kui politseile juhtud vahele jääma oma rolleriga, siis
on sinu maksimum trahv kuni 6000 krooni.
Kui oled oma rolleril kas elektroonilise või mehaanilise piiraja maha võtnud, on tegu mootorrattaga ja trahv on kuni 12 000 krooni.
Põhjus selles, et mootorsõiduk on registreerimata ja juhil pole
A1 või A katekooria juhilube.
NB! Kui sõidad sohi siis alati aitab kiiver. Korrektne sõit ja
kiiver tagavad selle, et politsei ei tule sinuga jändama.
Kulla poiss, selles asi ongi, et sul on käepärast mootorratas.
"sdd" jutust on asi aru saada. Muide, tead milleks sinu vanustele
motorollereid osta ei tohiks - Sa oled veel liialt noor, kuna su
aju ei ole piisavalt küps. Samal põhjusel ei lasta ka lapsi rooli
taha. Nad võivad osata sõita otse, paremale ja vasakule, aga kui
tuleb hädaolukord siis ei tulda sellest enam välja.
Jutt on tõsine, kuna meil lõppes säärane olukord surmaga.
Kui sa mu jutust aru ei saanud siis kokkuvõtteks on as suhteline.
Kõik oleneb sinu sõidu maneerist (kus, kuidas, kui kiiresti jne.) ja
sellest kas kannad kiivrit. Kui sõidadki viisakalt, siis vaevalt, et
see politseionu sind kontrollima tuleb. Neil on targematki teha ja
enamus on nii laisad, et ei viitsi sinuga jännatagi. Seega sõida
julgelt, ära ainult lollusi tee.
Jah,mis riidlete mehehakatise kallal oli küsimus ju lollile arusaadav,mis kuradi koera kombed need on iga vähegi ebaseadusliku jutu peale haukuma hakata!? Või sebivad siin ringi ainult paadunud moraalijüngrid?? Ja Sulle COW niipalju,et sõida korralikult,ära tee vasika tempe ning muid vigureid,mis tõestaksid Sinu veel pisut toorest arusaama elu tõelisusest. Nagu eelpoolgi mainitud!Ei siis topi Su ratta kondli alla ega mujale oma pikka nina ükski nokamütsimees! EDU!!
njaaa......ei ma olen täitsa nõus nendega kes väidavad et noor jne. aga tegelikult mina olin 14 kui hakkasin 350cc sõitma. ilma lubadeta loomulikult. ega matsu pole siis raske panna aga tuleb sõita mõistusega. nüüd olen 16 ja mul on auto. jällegi ei ole mul lube aga täitsa ausalt ütlen siis sõidan hästi ja korralikult. selle hädaolukorra kohta ütlen et olen vist rohkem kogenud kui mõned aastate lubadega juhid. ma ei hakkagi midagi seletama et kui proff olen. ei olegi vast. aga et olen 16 siis mul on ka sõidukogemust juba üle 10 aasta. see tähendab et olen titest saati hakanud rooli keerama.
kle, sama siin. ma olin 6-ne, kui hakkasin isa kõrvalt rooli keerama. kui olin 12 ja pool siis sain 350ccm3 jawa, millega ma sõidan siiamaani. ja praegu on mul ka auto ja ma olen 15. asja ei saa lihtsalt vanuse järgi võtta. ja rolleri kogemus on ka 8 aastaselt.
Üldiselt kui sa kiirust ei ületa siis kinni ei peeta. Ja mul tutaval on 70cc ja on mittu korda kinni peetud ja tehtud trahvi kiiruse ületamise eest aga dok. pole küsitud ega uuritud mittu cc masin on. http://www.50cm3.tk
irw....kle mu kodu koha juures ment v6ttis yhe vahele kellel oli 250-nene reekis mendile et 50-enen krdi ment ei saanud arugi ja lasi venna minema aff ment rolleril ei tee ammu vahet nii et lase julgelt edasi......
ma panen 100 rolluga ringi ja ment ei tee midagi veel, ükskord sõitsin mendile ette ment aga oli õnneks enda autoga ja pärast nädal hiljem kui telefon varastati ära siis käisin mendis ja siis ta lihtsalt noomis mind ja teine kord oli nii et polnd kiivrit ja panin nokka pial siis ment rääkis ja rääkis küsisi kas load on olemas ütlesin et on ja päriselt on kah olemas load ja see oli naljakas et ta ei küsinud lubasid ega rolleri kubatuuri ja küsis kas teeb trahvi kah ma ütlesin et ei ja tõmbas uttu.
a mul selline küsimus.
mul on A kategooria load (piiranguteta, olen 25a)
ja ütleme, et ma "häkin" rollerilt maha kõik need piirangud ja värgid.
sel juhul on küll tegu mootorrattaga aga kas ma pean siis registreerimismärki ka kasutama, või on ta kirjade järgi ikka roller?
see oleneb sinust endast kas tahad regada või ei.'
mina näitex ei regaks ja kui juba A kategooria load siis juba motikas muretseda. roller võib kah olla.