ei ole mõtet.
Sõita ei saa aga raha maksab ikka.
Pane viistuhat krooni juurde ja otsi mingi sõitev lääne ratas, väldi ainult vana suzukit.
Vähemalt saad remondi vahepeal sõita ka.
CZ on üsna hea lollikindel ratas,
kuid lääne omadega ei saa siiski võrrelda.
125 on jah üsna kergelt lagunev
kuna tal pöörded ka kõrgemad.
endal on kaks 250-st
ja neil minek on ikka väga hea kui mootor korras
korralikult hooldad pole probleeme.....
juppe leidub kui otsida....
kuule wiskah endal on sul pöörded kõrgemad.
Sama palju pöördeid pole seal vahet midagi.
Ainult cz ei käi eriti sujuvalt ja siis peab teda pöördes hoidma et ta üldse kuidagi käiks.
Misasi seal lollikindel on. Mingi õhkjahutusega mootor kus kolb käib pidevalt risti sees kui kuumaks läheb, õigeid dyyse sisse saada on yks igavene keemia jne.
Amorte pole, raami pole. Tagaratas on 18 mis tähendad seda et kummi otsa mööda ilma taga. Ei ole nii, et saad möne tuusa käest poolmuidu poolkõvasid mis asja ilusti ära ajavad.
CZ aeg on restuareerijate juures. Ilusti originaaliks teha ja panna garaazinurka uhkeldama.
Miks peab masohhismiga tegelema ?
Pnae natu rohkem raha, saad sõita ja nautida asja
Ega jah 125 on natsa mõtetu pidada, kui juba sis 250, meil kylas oli yhel 125, aint käigukast koos oligi kogu aeg, endal oli 250 cz, normaalselt sai sõita ja puha, aga paned veica veel juurde ja ostad vanema lääneka 250-se, mitte 125, mul on 250 honda 86a. ja täitsa normaalne.
Ise olen omanud 2 125-st ja sõitsid teised päris hästi. Ainuke nõrk koht kippus olema süütesüsteem. Aga kui võimalusi ja ressursse on soovitan ka osta enne sama aasta lääne pilli, vahe on ikka sees!
motoplat süüde minumeelest küll murevaba oli. Probleemid tekkisid, kui vändaotsa laager läbi oli ja rootoriga mähised segi peksis - endal hävines 5 a jooksul üks staator niiviisii, ja üks süütepool läks ka läbi.
no ma ei saa aru, kes see siin jahub, et 125-sel cz`il käigukast nõrk on ! ma olen enda omaga juba mitmeid aastaid sõitnud igasugustes tingimustes ja igast sõiduvõtetega ja sidur on vahepeal kaputt olnud aga käigukast on nagyu uus, ei mingit tõrget. Järelikult ei oska te käike korralikult vahetada või olete mehhaanikud nii osavalt remonti teinud, et paar seibi kastist minema pildund. 125 häda on selles, et madalalt pöördelt ei lähe edasi ega tagasi, korraga palju keerad siis on kohe hing kinni, peab pidevalt pöördes hoidma, aga seda on kõrval nii valus kuulata....lõhkumine...aga remontida on tore...jupid on enamvähem hinnaga, ei ole teab mis kallid.....muidugi soovitaks ise 250 cz´i kuna see on mõnusam ikka, jõulisem...125-võrr, sobib alla 60 kilostele poistele vast alustuseks
endal on cz 125 pole viga parandama pole eriti pidad.tuleb lihtsalt hooldada natuke,mootori kaant wahetasin.ise oli süüdi et kukkusin.
tasub osta küll.
endal olnud cz 500,remontima ei pidanud kordagi....valetan,silindri ja karteri vaheline tihend andis otsad ja pidi ära vahetama
ise ka kuulnud et 125 on nõrk käigukast tal on 10500 rpm kui ei exi 250-sel muidugi vähem 8000-9000 ja 500-sel 7000 paar pööret siia-sinna :PP
aga jh ostke omale ikka lääne oma julged ikka väänata ka
oli 125, käimakast pidas täiega vastu, sidur lagunes, retsitud sai ka ikka:) Praegu cz 500 seisab juba tükk aega, sidurikettaid läheb nagu leiba ja võtta pole kusagilt.
endal ei läinud kettaid küll ühtegi paari
*abs* kaua oled sõitnud oma cz-ga ja miks nad siis lähevad nagu leivad?libistad siduriga w??käiguvahetamisel vajutad ka sidurit??
sidur on tal ainult kohaltminekuks ju
cz-i pole mõtet kyll osta 125cm3 sest cz-iga on nimodi et kui natuke gaasi annad siis hakkab välja surema ja kui palju annad tahab noka üle visata täitsa mõtetu riistapuu oli mul müüsin esimesel võimalusel maha
see on küll õige et kui gaasi annad natuke rohkem kui pöörded madalad, et siis sureb pigem välja, aga see, et 125-ne CZ üle tõmbab, see on küll nüüd esimene kuulmine ! Siis peab ikka kaasa aitama, kui seda pilli üle tahad tõmmata :)
loomulikult ei kasuta sidurit!!!
mis jutt see on et mis ma sest käigukastist ikka lõhun????ei pea panema sidurit,mina panin sidurit käiguvahetamisel siis kui tahtsin tagaratta peal sõita või lihtsalt ratta tühja käima panna,aga kiirendades ei pea panema sidurit
ja öelge nüüd et te ei tea et kx,yz,cr,rm ei pea gaasigi maha võtma,lihtsalt lappa käike??
no mina olen küll ikka sidurit kasutanud käiguvahetusel kuigi vahest tundub küll, et suht mõttetult, et sidur ei jõuagi ära lahutada kui juba käik sees.....aga kunagi, kui mootor oli hullult kohvi, siis sai küll nii et kaas põhja ja muudkui ragusin käike sest muidu ei läinud lihtsalt pöördesse....Käigukasti säilimise koha pealt soovitan ikka sidurit kasutada.
Automaat sidur on raisal kui hakkad käiku suruma siis vajutab automaatselt sidurit kah nagu jappil aga seda ma tean et tore pill on kui vahetada sõidutunndide tagant juppe aga cz 250 sellel obn sidur õrnake ja ei ole kettaid saada peab tellima
kus see cz automaatsidur on, 7 aasta jooksul, millal nendega tegelesin, ei õnnestunud minul seal sellist asja veel leida.
250-se kuivsidur on paras kammajaa, kuna ta ei taha eriti hästi lahutada, aga isikliku kogemuse põhjal tal vastupidavusega probleeme polnud. samuti isiklikult ei omanud probleeme 125 käigukastidega, kuigi teistel neid aegajalt esines.
cz üldiselt käiguvahetusel sidurit ei kasutatud, kuigi mõned seda tegid. stardist minnes ei keeranud ma ka gaasi vahetuse ajaks täiesti maha ja käigud läksid ilusti sisse.
nende 5 a jooksul, mis võrr cz-ga võidu sõitsin, mul isiklikult käigukasti probleeme polnud.(mõnel mehel oli) mootorit võtsin paar korda hooajal pooleks väntvõlli vahetuseks, siis panin ka uue õli.
kast, st mootori alumine osa oli kasutuses vahelduvalt 2-3 hooaega. üldiselt sõidu ajal ei mõelnud sellele, et viisakalt vahetades kestaks kast kauem, mõtlesin, et kiiremini edasi saaks.
pole cz-il mingisugust automaatsidurit
ette nähtud on see tehasest alates,et sidurit ei pea kasutama,kui kasutad sidurit siis loogiliselt võttes ta sul ju kulubki mitu korda kiiremini ära
quote:
to-mina (registreerimata) 11:47 eile
Re: cz 125
kuskohas sul käigukastis raud on?
Mis asi seal siis on? plastmass või?
loogiline et on rauapuru taga kui sidurit ei kasuta.
kuna CZ on siiski kunagine võistlusratas siis on jah võimalik et käike saab ka ilma sidurita vahetada kuid see lühendab kindlasti kägukasti eluiga. peale võistlust vahetatakse enamus kui mitte kõik mootori osad välja ning seepärast pole erilist vahet kuidas sa selle võistluse sõidad. selle aja peab vastu kuid niisama sõita temaga siis tuleks nagu kindlasti vähemalt üritada sidurit kasutada kui just pole tahtmist iga väikse aja tagant mootorit lahti kiskuda.
kummalised cz targad ikka siin. cz125-l läks kolbe nigu leiba, mõned mehed vahetasid kolvi ja lasid silindri üle iga 2-3 võidusõidu järel. käigukast pidas seda raiumist probleemideta mitu-mitu hooaega.
praeguste cz "harrastajate" tagahoovis-metsas töristamist kannatab see kast ikka väga pikalt(kui enne p-s pole)
kui seal oleks raud siis pole ka imestada miks käigukast alt veab
kus ta on siis rauapuru taga kui sidurit ei kasuta,sa olen nii torbiks lissalt,käiguvahetamisel ei pea panema sidurit tainas,ainult kohaltminekul,pole siis jällegi imestada miks sidurikettaid läheb nagu leiba
Kõigile ostjatele ja müüjatele
Siin foorumis on ost/müük/vahetus keelatud.
Siin VEELKORD reeglid: http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?reeglid=1
Tehke palun neid asju ettenähtud kohtades (kui auto24.ee liiga kallis undub, mida ta ometigi pole, siis on olema KB ja Soov ja muud vastavad kohad).
1,5 aastat omasin poisiga CZ-125, kummalgi oma ratas. Sõbrad ütlen ausalt kui muud ei saa siis mehhaanikuks saab kindlasti! Üks müüdud
maha, mille venelane suutis järgmisel päeval kinnijooksutada asfaldteel ja teine õnneks põles maha koos kuuriga. Nüüd ihun hammast aint enduroka peale, midagi XT660R vms. Aga CZ-i meestele soovin meelekindlust!
250-se kast talub vabalt ilma sidurita käiguvahetust (isegi korviga krossi sõites) 18 tolli kumme toodab Mitas http://www.gbf.ee/index.php?item=mootorrattarehv/mootorratta
rehv&lang=est
alustuseks sobib CZ küll, saad vähemalt remondist ka nati aimu. Varuosad võrreldes lääne tsiklitega ikka palju odavamad. Kloostrimetsa motopoest saadaval ka.
Minu poolt edu kõigile CZ-ti vendadele.
kui täiega kiirendada siis ma ei tea kus see aeg on seda sidurit veel vahetada.kui vanaemaga võidu sõidate vb siis.
kui osata käiku vahetada ilma sidurita siis ei ole seal küll mingit puru taga.
kui teie käigukastid on tõesti tehtud rauast siis peab vist tõesti sidurit kasutama,kuna raud ongi na pehme asi.üheski masinas,autos,ükskõik mis valmis asjas pole rauda,teras on.jätke meelde
kui tahtmine on tõesti kiiresti edasi saada tsikliga siis pole siduri jaoks küll aega
ja jah mul endal on vene võidusõidukart talve oma cz250----lasin kokku ja kolbi lähex vaja koos rõngastega...mudu äkiline mootor ja puha...ees on 50 kg raskust ja ikkagi venitab noka õhku kuiva muru peal:P seeyou...:P
Mul endal cz 125, ma küll ei tea et halb ratas oleks. Tasub osta, peab vastu küll, kõik töötab korralikult. Varuosi saab küll igalt poolt kust tahda, näiteks kas Tondi Motopoest või kui sealt ei saa siis Kloostrimetsa omast saab alati. Mulle on ta kül väga hea ratas olnud.
Ma ei ütleks, et ei tasu osta, tasub küll.
mul endal on kah cz125 aga probleem selles et jookseb kokku kogu aeg ostsin uue silindri peale ja uue kolvi aga ikka sama jama aga käigukast on hea 5 käiku kui korras on siis liigub ideaalselt
kinnijooksmine on tihti vale karburaatori reguleeringu tulemus - üldiselt lahja segu, või saab mootor lisaõhku vana simmeri või muu vigase tihendi kaudu , segu muutub ka siis kui summutit vahetad, või süüdet reguleerid.
karpat peaks timmima ka pärast ülekandesuhte vahetust. Paljud unustavad need asjad - kiire proovida - ja käuksti kinni...
- saan aidata käigukasti või süütemurega.
matule - kepsu ja väntvõlli tsentreerimine on vastupidavuseks oluline. kui keps seibidega ülevalt tsentreerida, ei puutu kepsu alumise laagri külgpind - kus joonkiirus on palju suurem, väntvõlliga kokku ja kuumeneb vähem. Ülal laagris toimub ju ainult õõtsumine edasi-tagasi. korralikult forsseeritud mootoritel seda kasutati. Tiit
selline mure siis et olid simmerid läbi aga käis kuigi käima läks aint lykates vahetasin simmerid ära ja nyyd enam käima ei lähe ainult paugu ja lööb kyynla märjaks
vb on ka syyde paigast ära , panin kyll märkide järgi paika aga ei tea kas on õige
kui keegi oskab juhatada viljandis lähedal kellegi juurde kes teab cz 125 veits paremini ja oskaks selle mootoriga midagi ettte võtte siis andke teada oleks vaja targema inimese kätt sellele masinale
Kas kellegil ei oleks korralikke cz 125 vändalaagreid ja simmerlinge müüa, ma ostaks mingi hinna eest, kui kellegil oleks ülearu!cz 125 on ju hea tsikkel, mul on ta suzuki raami peal ja liigub täitsa hästi, kui mul mootor präägu lahti võetud ei oleks:D.On hea tsikkel ma ei saa aru mis te vingute!
Vändalaagrid on sellel mootoril mõõdus d20 D47 s.o. 204 laager soovitavalt võiks olla poolsurvelaager (36204), mis pöörleb kergemalt ja veel plast- või pronks- separaatoriga (kasut. lihvpinkide spindlites) mida tähistab mingi täht. Mul on kuskil olemas,Tiit 5243095 Tallinn, võid küsida ka firmast Kavial.
Kolvid ei pea sellepärast et keps on kõver või hülss on vale istuga.
Soovitada võiks ainult 500 st mootorit sest kulub vähem(algaja ei suuda lõpuni lahti keerata).Edasijõudnutele soovitan parandada kanalid ja teha uus
väntvõll u.55-60 hj.Kui jääb väheks korviga sõites võib teha 2 silindriliseks
u.110-120 hj.Segust niipalju et õige on siis kui kohapeal ei lähe mootor üle lubatud pöörete.
Endal oli kunagi CZ125 mootoril põhinev kardimootor. Ümberehitusi oli ikka päris palju, näiteks olisel peal erinev silinder, millel väljalaskeava tagapool, samuti oli sisselase tehud pöördsiibri peale nii et karpa vaatas mootori paremalt poolt hoopis välja.
Selle mootori installisin Yamaha YZ85 raamile. Selline kooslus oleks küll tegija olnud, kahjuks sai prjoektist siiber ja poolikuna ma ta maha müüsingi. Puudu oli väljalasketoru ja süüde. Järgmine omanij tegi ka need lõpuni ja tema jutu järgi olevat kiirem ratas olnud kui 250-ne CZ. Amordid ja raam olid sel kohe kindlasti paremad.
Kas Rainer võiks selgitada, mida väntvõlliga 500-l teha. Ma panin Husqvarna WS400-le peale korvimeeste 500-se CZ, millel kolb ja hülss Lätis ümber ehitatud KTM-i klapiga ühilduvaks. Husq-i raam/vedrustus töötab ideaalselt ja CZ-i mootoril jõudu/vastupidavust esialgu piisavalt. Tulevikus võiks mõelda väntvõlli tegemise peale.
Väntvõllist niipalju et saab kolvi käiku pikendada 6,8mm Klapi kohta ütlen
niipalju,et annab juurde madalatel pööretel aga lõpp kaob ära u.5500p.
Kui teed ilma klapita ja õieti häälestad veab 8400 pöördeni ilusti.Puudus
on see et algul ei vea nii hästi kui klapiga-ehk käiguvahetusega allapoole ei tohi hilineda.Kindlasti ei saa originaal süütega asja ilusti tööle sest nukkmuhv
on otsalaagrist kaugel ja tsentrifugaaljõud väänab võlli kõveraks.Uue võlli tegemisel tehakse see meelega pisut kõver ja tasakaalustatakse 8500 pöörde juures.Kindlasti ei tohi hooratast kergemat teha,sest siis tuleb jõud
liiga äkki ja on raske sõita.
kas keegi myyb 250 cz mootrit või tahab vahetada 125 mootori vast sest taaks sõita rohkem põllul ja seal ple nii kõrgeid pöördeid vaja naq 125 arendab
125 mootoril remont kolb kepsulaagrid ja keps vahetatud silinder puuritud ja ka sõrm ja sõrme laager uued simmerid ka vahetatud vaja aint syyde paika saada ja karpa ära timmida siis jälle okas pill
nu aga siis jääb raam ju nõrgaks sest tuleb ju relakat anda ja keevitada sest see on ju kahe tuletoruga ja siis veel tuleb mootorikinnitused ise teha et
Hoonimine on silindri lihvimine selleks ettenähtud abinõuga, kus taastatakse hülsisisene kihi siledus. Ärge ajage seda segamini puurimisega, puurimisel saadakse välja kriimud ja peale puurimist tuleb ka hoonida.
Kle vaata mis pööretel tuleb 250-sel max jõud ja millal 125-sel
Ühel nagu 8800rpm ja teisel üle 10000-de niiet mõelge jah pikalt kumba tuleb rohkem ruunata, et edasi liiguks...
Tere mulon selline probleem 1aasta tagasi ostsin 80 eurose kardi aga omanik ütles et mootor paranduses tulge järgmine nädal tagasi läksime sinna mida polnud polnud mootorit ja nüüd otsin 125cc või 110cc mootorit kardile palun andke teada kui näete 100-250 eur mootorit kasutatus oleks tänulik kui mootori saaks