Mootorratad

võrri tuunimine

hull
12:32 02.06.2005
pane mopi karbuss vahele
lõbustatu
18:17 02.06.2005
Peab ütlema, et siin on ikkamega häid soovitusi, sest huumorit peab ikka olema. Tahaks näha, kas neist midagi kasu ka on olnud...
Enda praktikast siis:
jõudu saab juurde, kui muuta sisselaset/väljalaset. Kõigepealt tähendab see seda, et tuleb suurendada aknaid silindri hülsis. Laiemaks tegemine annab jõudu juurde ning kõrgemaks tegemine pöördeid. Aknaid pole mõtet viilida allapoole kolvi serva allasendis. Sisselaske akendel võib kahe akna vahelise ala suht peenikese teha, väljalaskel las jääb sama laiaks, muidu läheb hõõguma ja puruneb. Sisselaske tasub muuta pöördsiibri nurkasid varemaks ja siibri kanalit suuremaks. Või panna originaal siiber kinni ja paigaldada mõne rolleri klapp - see annab väga palju juurde, kuid on keerulisem teha. Silindri pead ja silindrit ennast tuleks veidi maha lihvida - silindripeal lihvida tihendi randid maha ja silindri ülemist otsa ca. 0.5mm madalamaks. Ettevaatust - kui liiga palju maha võtta, hakkab kolb vastu silindripead käima. Kui nii juhtub, peab silindri alla paksema tihendi tegema. Süüde tasuks panna sae oma, mis koosneb magetitega kettast ja mähisest (kontaktivaba). Kloostrimetsa motopoest saab osta ka vesijahutusega tehase silindreid, mida saab kasutada näiteks koos auto salongiradikaga.
lõbustatu
18:20 02.06.2005
Karpaks sobib väga hästi Zidi oma, millel on piisavalt väikese läbimõõduga lõõr (suur läbimõõt killib mineku madalatel pööretel). Võib panna ka näiteks sae karbussi, mille jaoks peab siis tegema vaakumi väljavõtte karterist, kuna neil on sisseehitatud pensupump, mida käitatakse vaakum-impulssidega.

kui rohkem teooriat vaja on, siis võib vaadata võrrivõidusõidu foorumisse:
http://oldmoped.proboards42.com
warhol
16:49 06.06.2005
Vot siis. Lehtriga turbovariant oli päris lahe lugemine. Ise sai kunagi bensu etteande turbo tehtud. Võrri bensupaagi korgi ühildasin gaseeritud jookide sifoonpudeli kaanega, kes mäletab, sihuke hülss oli küljes, väike süsihappegaasi balloonike sees, kui kinni keerata siis torkas nõelaga balooni korgi läbi ja gaas visises pudelisse. No kompunnisin sama, ainult et pudeli asemel oli võrri bensupaak. Sõidu pealt pidi hülssi kruttima muidu uputas ära. Funkas kõvasti. Aint et kodus sain keretäie kui avastati et olen sifooni ära ratsinud :)
Weqcell
09:32 07.06.2005
Hmmm gaseeritud bensiin... :p
Kahju, et süsihappegaasiga gaseeritud - see ei soodusta põlemist.
Räägitakse, et kui lasta üks igavene surakas seda mootorite külmaabikäivitamise gaasi (bensukates müüakse ja sisaldab eetrit) bensiini sisse, sis pidavat ka vingem minek olema... on keegi sellist eksperimenti teinud?..
karl
00:31 08.06.2005
klge vörrimehed sebige mulle üx korralik moscva väntvöll..:D
olex hädasti vaja...:)
võrr
10:44 10.06.2005
ma saagisin kolvi sõrani lippab nagu hull
võrr
10:46 10.06.2005
ainult traktori magneto aitab jõule ja kiirusele mul mõlemal punnal on
võrr
10:49 10.06.2005
kurat tehke mootorile õhu auk ,läheb halvasti tööle aga tasub võimsuse juures ära
¤
11:29 10.06.2005
Mõni võiks ennast väljendama õppida...
lõbustatu
20:27 10.06.2005
Täna mõõtsin kiirust kiirust: 43-se hammikaga 58 km/h ja 38-sega 61 km/h
D6
07:13 12.06.2005
Kunagi sai vene võrri ka ringi ehitatud.
Need asjad kehtivad siis vene võrrile

1.Võta mingi vana katkine süütepool ja peksa sealt mähised minema.Seejärel võta 1mm vasktraati võib olla ka plastisolatsiooniga ja keri seda sinna umbes kolm kihti keerd keeru kõrvale. Kui tunned et jääb väheks keri juurde.Seejärel tinuta mähise algus süütepooli külge ja mähise lõpp läheb mopeedi või siis mootoratta süütepooli mis on 6 Voldine. ja ongi sul süütesüsteem valmis. kui tahad et tuled ka töötaks pead lisamähise kerima.

2.Kuna silindripead lihvida ei tahtnud siis lahendasin asja zigulli küünlaga (pika keermega küünal)ainult vaheseib tuleb vahele panna et küünal vastu kolbi ei käiks
maako
00:38 28.06.2005
mul vana d8 ilma siduri ja õhupuhastita,ja lugu siuke et käib.madalatel pööretel võib põllu peale minna aga kui hoo üles võtab kaob jõud ära ja tahab ültse välla surra....milles asi?
Kooma
09:20 28.06.2005
Selles ongi asi, et ilma õhupuhastita. Segu jääb mingil põhjusel lahjaks. Võimalik on, et lihtsalt karburaator on liiga lahja segu peale regullitud.
Võib olla ka, et su mootror on lihtsalt vana ja kulunud... imeb kusagilt tihendi või laagri vahelt lisaõhku...

hahui
01:16 10.07.2005
kle sa lihvi silindripead, õhufiltrit ära ära võta, laagrid ja tihendid pane uued
huipll22
01:34 10.07.2005
ma soovitan võrri pakikale 20liitrise kanistri panna ja siis sõidu ajal seda tikuga sussitada, minek on hull, veel võid peeru panna ja tikku ka, siis toimib nagu nitro ja turbo koos mul on selline riga mille tehasenimi on riga 13s turbo+nitro+peer 500hj on tal. Kiirendus 0-100 on 0,8sek ja pentsu ei võta, sõidab diisliga, ma pumpan kodus diislit statoilist otse!!!!!
võrrimees123
01:37 10.07.2005
müüge mulle võrri raam 25 eeguga, ilma porikate, rataste, hargita, paagita minuga saab kontakti: [email protected] SOOVIN AINULT PALJAST RAAMI ILMA ROOSTETA
võrri tuuninhg
18:10 11.07.2005
ma sooovix kyll raami mis on värvitud MÜÜGE MULLE VÕRR
56777970
[email protected]
madis
23:03 03.08.2005
tahaksin võrri tuunida et ta ikka mõnuga edasi läheks ja jõudu peaks ka ikka mõnuga olema ja et kiirust võiks olla vähemalt 55km tunnis
mats
23:17 03.08.2005
kuule kuidas saaks võrri silindri sśeest lihvida neid väikseid avakesi ühtesid saab aga teisi ei saa ei ole sellist viili leidnud. aga kui silindri juures see koht kuhu sumbuti pärast pannakse kui seda kohta lihviks kas läheks võimsamaks üks sõber ütles et läheb aga ei tea
madis
11:24 04.08.2005
mine hambaarsti juurde vargile varasta sealt puur ja sellega on kõige parem teha
tarvo
19:10 09.08.2005
valage suhkurt paaki siis jookseb kuni 80 km/h........ma proovisin....soola ka nats
tarvo
valage suhkurt paaki siis jookseb kuni 80 km/h........ma proovisin....soola ka nats
tarvo
tarvo
19:11 09.08.2005
tarvo
19:11 09.08.2005
andre159
10:37 11.08.2005
Kuidas saab võrri tuunida nii et läheb kiiremini
ardi
14:27 11.08.2005
võtke piibu seest se kruvi ja se pulk ära sobitage sinna paraja jämedusega nael ja sädeme tugvus paraneb tunduvalt.
sapling
00:40 16.08.2005
milleks piip, otse juhe kyynlale
ja see ka, et traktori magneeto annab palju juurde, v6rril on siis ka v2ikestel pööretel palju j6udu
raygo
14:00 25.08.2005
võtke summuti seest sõelad välja soovitan.lihvisin endal agnaid suuremaks ja kiirendus läks paremaks aga 3 päeva pärast on peale 50 selline hääl nagu käiks piirjasse enda rekord originaal mootoriga(tutika) 60km/h.Müün praegu 2000 krooniga nr 55934550.võrril endal delta summuti ilma sõelteta,delta,rattad,jalgratta spidomeeter,uus mootor(lihivitud akendega), delta sadul, äsja värvitud,sportgaas, uued piduriklotsid taga jne.
vilts
21:16 19.09.2005
http://www.zone.ee/kylka nii on minu varjant külkast sinisele tuleb varsti mootor peale ps ilma keevituseta saab kui ostad kellegilt :D
M
10:07 20.09.2005
Seda apastraati pedaalidega küll edasi sõidutada ei saa...
v6rr91
12:14 20.09.2005
v6rr91
12:14 20.09.2005
v6rr91
12:22 20.09.2005
mu v6rr l2heb ****x h2sti ja muidu ma panin siuxe v2ikese sumpa ****x haste l2heb javaikne h22l sebige omale sumpa ma tegin vahest ise
urgg
18:53 24.09.2005
kõige parem ostke bike on kiirust ja jõudu vott
silku
20:53 24.09.2005
kui õhu klap kinni on siis ta saab kuskilt mujalt õhku peale sest ilma õhuta bensiin ei plahvata nagu teada õhk soodustab põlemist
urgg
20:56 24.09.2005
Mul oli 1 kord nihuke jama õhuklapp on lahti siis tööle ei läinud võtsid klapi ära ja kus siis alles lippas edasi 60-70 läx edasi.
Purse Willis
21:14 24.09.2005
ärge kuulake seda urgg sõbrad säärekamehed, bike-iga sõites kusete te end täis!
v6rr91
12:27 26.09.2005
pane suur taguratas ja väike hammakas siis on kiirust aq j6ude ei ole
andres
15:16 27.09.2005
võrri ei tuunita....
kui tahate nobetamat pilli siis ostke midagi võimsamat..
näiteks mu honda on nii nibe et pole vaja mingit tuunimist...
M
16:56 27.09.2005
KÕIKE tuunitakse. Eriti väikesekubatuurilisi. Ka murutrimmerimootoriga rulasid ja tõukerattaid muide...
v6rr91
18:18 28.09.2005
tead andres isegi autosid tuunitaxe jaa autod veel paremad kui su honda
karpatõ
19:08 01.10.2005
mis te tänitate tainapead,parem las tuunivad võrre kui kui kusagil sigadusi teevad.
enda kogemustest paarkend aastat tagasi olid ekstreemsemad turbolaadur(jumal teab mis ventikas+torud-värgid)6v akutoitel,el benapump,käsipumbaga surve paaki ja nii edasi.
parima tulemuse andiski vist turbo ja ja vana bmw karpa ristaretus,pentsu võttis ainult palju.
mikk
19:56 21.10.2005
eks ma proovin järgi päris asjalikk jutt sull
v6rrymees
23:25 27.10.2005
mul jumala originaal d4 ja lippab nii et kole on
55 pole mingi probleem
koik on nii nagu olema peab aga ainult belarusi magneeto
nii on õige
14:40 03.11.2005
nii on õige
14:52 03.11.2005
tuleb otsida ühe rõngaga kolb
aidake
20:11 17.12.2005
andke nõu kudas teha venejalgratast võrr tahks teada kudas käib tagumisele rattale suure hammasratta panemine ja pidurid
targutaja
19:18 23.12.2005
Vala mootor sulatina täis siis pole bensu sisse õli vajagi.
v6rrymees
23:51 05.01.2006
need kirjad siin loomulikult,,nii on õige,,le
oldekas
15:09 18.01.2006
siis on kett pilbasteks ka ju, või hambad maas
CMEPC
18:20 18.01.2006
eks ole võrridega igast jama tehtud ju,klassiõdedest on 70km/h päris hea mööda sõita:D, aga eks se kõik nõuab tööd ****x.
esiteks tuleb võtta alumiiniumist jalgratta raam peenikesed ja suured veljed, vanemad vene sportjalgrattad sobivad suurepäraselt, paned normaalsed lenksud, max 1,5l paagi.tuled ja porilauad võid ära unustada, seda ***** pole vaja kui mente ei karda, magneeto pealt töötavad tuled röövivad kõik jõu ära.
mootorist niipalju et venelased ei oska mootoreid ehitada
võrri karburaatoris ei toimu +90kraadise kuumaga ka õiget aurustumist, kõik pena jookseb summutisse, originaal karbuss unustage ära- sellega võite matemaatika klassi aknaid sisse loopida
kellel metalli töö riistasid on ned parem ehitagu ise karbuss
küsige tööõpetuse õpsilt abi või isalt vanaisalt
ma tegin isekiirendava karbussi oma D6le:
lugu selline et kujutage ette kinnise otsaga suusakepi jämedust toru
millesse jookseb sisse pena,toru sees on marlifiltrid, et juba seal korraliku aurustumise saaks, ühelpool toru küljel on 2mm läbimõõduga auk kust õhk sisse pumbatakse ja teiselpool on 0,5mm auk mis viib mootorisse, se värk millega muruniidukit käima tõmmatakse selle panin õhupumbale külge.
tõmbasin pumbale hoo sisse keerasin pena ja eetri segu lahti ja sis panin piibu juhtme peale
käima läks aga ilma õhku pumpamata suri kohe välja ja kui liiga kiiresti pumpasin sis uputas üle kõik, aga sellele leidsin kiire lahenduse. tegin pena pealejooksu aeglasemaks(peenem voolik,rohkem kaltsu ja marlit torusse), tagarattalt tegin jalgratta ketiga tagasijooksu õhupumbale(selle ehitamisega ja pumpamiskiiruse paikka saamiseks läks kuu aega ja 900.-)
järgmiseks ehitasin plekklehtrist õhuvõtja pumba augule, ja vabajooksukanali selle tarvis(et kui ketisüsteem liiga vähe peale annab sis se annab juurde.
järgmine probleem tekkis sellega et minu toitesüsteem ei luband õli mootorisse, õli jäi filtritesse kinni ja keelas pena pealejooksu
sis lasin sõbral õlitilguti ehitada, mis tilgutas õli sissejooksu kanalisse, nii et suurl kiirusel liikuv pena aur selle kaasa viis,
nii jäid filtrid täiesti puhtaks:D kõik rõõmsad.
peale seda sain kolmanda kolvirõnga ka peale panna, mis kiirusele juurde ei andnud, ainult nüüd vedas võrr 4 inimest, mis polnud üldse paha, kuigi mul ainult üks iste oli ja se ka ratta oma.
järgmiseks lihvisime kolvil pealt heasti maha, nii et lohk sisse jäi, täpseid millimeetreid ei oska öelda, seejärel lakkisin kolvipealse ära ja poleerisin et ära ei tahmaks
väljalaske tegime ****x suuremaks(kolm näppu mahtus leekari august lõpuni sisse)isa sebis mulle kuskilt veel auto leegitoru mis päris ilusti augu läbimõõduga sobis, keevitasime külge kuna keermetega polnud aega mässata, summuti tegime torust mille sisse panime puskarimasina jahutuse spiraaltorud-tulemuseks oli vaikne podin nagu diiselmootoril.

kellel veel ettekujutust ei tekkind sis värk töötas niimoodi,et
lülitad sädeme peale keerad penakraani lahti ja lükkad(ilma sidurita sest kui sidurit hoida sis pumba tagasijooksukett töötas ikka (sellele sidur ei mõjund),siduriga lükkamise tulemuseks oli pena ja õli täis silinder ja tilkuv summuti
lükkasin ilma ja kõik, kui paukuma hakkas sis hüppasin peale ja ootasin kuni hoo ülesse võttis, kiirendus jäi ****ks kuna pealejooksu reguleeris tagarattalt ehitatud tagasijooksukett penapumbale.
tippkiirus oli päris kõva 80+ , rohkem ei julgend originaal kolvi,kepsuga lasta- hirmus kahju oleks olnud kui se süsteem kokku oleks lennand:(
kütus oli 95+eeter, võttis väga vähe pena!! polnud arugi saada 2kilomeetri järel et kadund on midagi, summutist pena haisu ei tulnud, mujalt ei saanudki tulla;) seega väga keskonnasäästlik
kiire hoo pealt inises nagu vormel(koguaeg selline tunne et kohe käib pauk ja mootor koos)
võrr suri õlitee ummistumise tõttu(roostetükk augul ees),siis kuumenes üle ja põles silindripea tihend ära
hoo pealt algas selle tõttu piuksumine. jäin seisma ja võtsin silindri lahti kui värk oli maha jahtund,mootor oli kinni kiilund

müüsin 2000.- maha ja asi korras
präägu peaks võrr ida-virumaal olema kuskil
d8
19:35 18.01.2006
huvitav karburaator sul ehitatud :)
chriss
11:00 19.01.2006
rsk tööd oli seal vist ikka päris päris korralikult:Drespect:D
M
15:18 19.01.2006
IRRW!-IRRRWWW!!!-IRRWW!!
Hea luuletus.... :)
Siin kunagi oli üks superjaawa projekt...
.. nüüd siis on sellele ka supervõrr vastu panna.... icc-icc.. :´)
tramaeivõi
21:47 21.01.2006
Selle jaoks paeb ikka hea anne olema, et selliseid lollusi kirja panna:D:D:D:D:D:D.
vanka
22:09 21.01.2006
see ülalolev on ikka täisulmeline võrriprojekt:))))
80-ndate alguses oli lätlastel motokrossis rahvuslik 45ccm klass, st sõitsid koos 50ccm-ga, kuid arvestus oli eraldi.
Täpseid nende mootoriehituse üksikasju ei tea, kuid parematel olid peal Bing karbussid, motoplat süüted, klapp jne. olen kindel, et silindrisein ainult kanalitest koosneski:)
raamid jne olid hästi kerged, atavliselt puudus tagavedrustus jne.
ülekanne oli selline, et mägedest joosti üles ja osadel poistel olid paremaks jooksmiseks ketsid jalas.
edasi läksid nii, et tavaliselt sõitsid esimesed tasavägiselt koos 50 ccm esimestega.
mukki
13:46 22.01.2006
ma ehitan turbo õllepurgist ja panen riham abil liikuma:D
joffe
16:47 22.01.2006
loll jutt, et mootor ei tööta ilma õhufiltrita