Mootorratad

M-i pidurid on kehvad, kas minu viga?

Vince
14:33 04.08.2004
K-750 l pidurid võtavad kehvasti. Katted on sellised rohekashallid ja valgevask(või on see pronks)- armeeringuga (kiududega). Likvideersin trumlitesse õli sattumist põhjustavad tegurid ja pesin klotsid ning trumlid bensiiniga puhtaks. Keerasin tagumistest otstest reguleeringud nii, et isegi veidi käbi vastu, et ehk kulub paremini sisse. Samuti keerasin peale hoova poolseid otsi. Käisin viiliga klotsid üle ja võtsin otstest veidi maha. Mitmete pidurduste järel tundub, et ikka ei läinud paremaks. Kuidas kommenteeriksite, kas peavad lihtsalt sisse töötama vms. Kuidas on kogemused.
gearhead
19:28 04.08.2004
Üldiselt tagumine pidur peaks küll võtma nii et isegi asfaldil lohiseb aga esimesega on küll sellised lood et need küll suurt s***agi seda masinat peatada ei suuda isegi sel juhul kui on kahe pööraga pidurikaan ja üks peamine põhjus on selles et M-i originaal piduri katted on suht jamad, need tõmmavad pidurdamisel pealmise kihi nii siledaks nagu oleks asi üle lakitud.
Vince
00:17 05.08.2004
Siis peaks vist ise sinna midagi neetima. Kas on sellel alal kogemusi. Mossel on näiteks punased katted, need peaks minu meelest üsna hästi kakkuma. Samas on nende raadius teine ja vist painutada neid ei tohi.
Kas selline loha võttev tagapidur on samuti läbi vahehoova st. kahe vardaga või on m-del veel mingid variandid. Minu meelest kaob pool pidurdusjõudu juba nende varraste ja hoobade painutamisele.
Muidugi võib mul reguleering ka vale olla. Ega ma väga kaua selle kallal ei filosofeerinud. Seda vahehova rattapoolset hooba saab nihutada. Ma panin ta nii, et töökäik suureneks st. võimalikult väikese nurga alla viimase varda suhtes (otsa keerasin võimalikult ette). Siis on minu arusaamist mööda pedaali käik min ja ekstsentriku käik max.
fs
03:25 05.08.2004
jah selline pidurite jama on kurjast. Enda uralil sai isegi trummel üle treitud, et asja tsentrisse saada, aga ikka ei miskit.
Juku
09:44 05.08.2004
Simu viga ei ole see kohe kindlasti,et pidurid kehvad,ikka rohkem tootja probleem.
Esipidurit toimima saada on vist üsna lootusetu ja vist ongi otstarbekam jätta ta abipiduriks,kuid tagumise normaalne toime on see,et kui himuga vajutad,on must jutt järel.
Kui 750 tagapidur ei võtnud,oli enamasti süüdi selles reduktorist sisse tunginud õli või siis oli igat laadi tolmu nii palju sees,et klots selle peal libises.Katted ei ole süüdi,need peaks olema ikka samast ainest kui muudelgi vanadel masinatel.
Lase uuel klotsil oludega kohaneda ja omale rada sisse teha,ehk läheb pisut paremaks.
Vince
13:28 05.08.2004
Küllap on Sul õigus.
Üks põhjus, arvan isegi, et klotsid pole lihtsalt veel sisse töötanud. Kui tsikli jälle sõitma saan, siis näikse.
Teiseks ma ei ole veel vaadanud, kas nüüd tagapiduritesse veel õli on tulnud. Ma käisin reduktori üle, tegin uue poolte tihendi, panin hermetsiga kokku, lõikasin ka selle simmerlingi vedru lühemaks, mis asub selle nuutpuksi ümber, mis veab ratast. Samuti panin selle tihendiosa hermeetikuga kokku. Puhastasin ära ka drenaaziava, mis oli täitsa umbes. Pärast proovisõitu tuli aga sellest millegipärast õli, järelikult kusagilt tuleb veel läbi. Kuigi see drenaazisüsteem peaks ju õli juhtima otse välja. Ma polegi endale päris selgeks teinud, kas seesama simmerling suleb õli pääsu kogu reduktorist, või pääseb see õli veel kuidagi nende laagrite kaudu välja, millel veereb taldrik ja nuutmuhv, st on veel mingid tihendid (väljaarvatud veetava võlli poolne, see on iseasi). Kui teisiti seletada, siis kas õli võib tulla ka sealt vahelt, kust läheb läbi rattavõll, seestpoolt nuutmuhvi. Äkki keegi oskab seletada.
mats
01:09 08.08.2004
to Vince.1.Seda va õliollust kippus ka siis välja ajama kui kõik tihendid on ok,aga lihtsalt tase on kihu kõrge.2.Mölemad klotsid tuleb võtma saada,muidu jäädki jurama.Meie regullisime klotsid ükshaaval välja.Selleks sai appi võetud üks vana katteta,neetidetta klots.See selleks,et muidu ei saa pihta ju kumb ennem võtab.Toorikul keera regulli polt sisse et raip kindlasti vastu ei läeks.Ja siis kordamööda timmi klotsid paika.Ehk läeb õnneks.3.Kuid jah,venelane ei oska midagi korralikult teha,paras oleks nende utiilidega vanaraua normi täita.Ära pikka viha pea.
Vince
10:58 09.08.2004
Jah, aga vaata, mul see klotside tagumiste otste regull käib sellise koonuspeaga poldi abil, see toetab omakorda ümara peaga difte, mille ümarpead toetavad klotsi ümara lohuga tagumisi otsi. Kui ma su jutust õigesti aru sain, käib sinu variandi regul. kummalgi klotsil eraldi. Või sain ma valesti aru.
Ma ise olen mõtelnud, et see klotside tagumiste otste toetus peaks kuidagi ujuv olema, et ise sätib mõlemad klotsid võrdselt vastu. See koonuspolt peaks asuma ujuvas pesas, see aga eeldab, et talle tuleks teha mutter, mis annab liikuma klotside suunas. Praegu on keere sama piduri aluse, või kuidas seda nimetada, sees.
Või peaks need samad kumera peaga tugidiftid tegema reguleeritavateks ja siis enne ratta kohalepanekut klotsid mõõtmise teel võlli augu suhtes võrdsele kaugusele reguleerima, et nad pärast siis, kui ratas kohal väljastpoolt keerates trumli lähedale reguleerida.
Aga muidugi kolmas variant oleks see, et ma olen kuulnud, et vanasti mehed treisid klotsid trumli järgi, ma muidugi ei tea täpselt kuidas see käis.
Vaat sellised mõtted, ma ei tea, kui õiged või head need on, aga noh.
Aga see õlitaseme variant on vist hea mõte. Mul ongi praegu peaaegu täis norm õli sees, ta võib ju ka ainult natuke üle min normi olla, peab lihtsalt tihedamini jälgima.
W 123
12:15 09.08.2004
Autodel sellist varianti kasutatakse et regulaator on ujuv või reguleerimise ajal lõdvestatava kinnitusega. K-l on seda raske teha. Üks võimalus oleks teha erineva pikkusega tõukurid (nimetasid neid tugitihvtideks) ja neid kombineerida. Tõmbad klotsidele kriidiga triibud peale, hoiad kergelt pidurit vastas ja keerad ratast, siis näed, kust on triibud maha kulutanud. Lõplikult töötavad ise sisse. Nöökimist muidugi on.