On ka 4-6 tuhandega neid müüa olnud.
Saad küll KOHE kätte, kuid...
... nende hulga, mis mina nii "odavalt" olen näinud müüdavat - pole ükski olnud sellises olukorras, et ka KOHE sõitta saaks. Ikka peab paar-kolm tuhandekst remondi- ja jupiraha juurde panema. A no see on minu arvamus.... mulle lihtsalt meeldib, kui asi on TÄIESTI korras...
Kas zidil peavad olema load ja kas sellega linnas võib sõita. Ma olen kuulnud et sellega ei tohi linnas sõita.Kas numbrimärk ja kindlustus peavad ka olema.
Pole ühtegi sõidukit peale spetsiaalmasinate, millel oleks mingid piirangud peal, et ühega tohib sõitta linnas, teisega maal alevikus, kolmandaga maanteel jne...
Zid-50 on algselt mopeediklassi sõidukiks ehitatud ja temaga sõitmiseks pole lube (täiskasvanul!) vaja.
Hoopis teine häda on aga see, et meie ülepingutatud euroseadustesse ei mahu Zid-50 mopeedina sisse (ja keegi ei tunnista teda ka kergemootorattana). Meie seaduste järgi ei tohi mopeedi "valmistajakiirus" ületada 45 km/h. Zid'il on see aga 50 km/h.
NB! Jutt pole sellest kui palju kellegil miski mopeed "välja lääb" vaid just nimelt valmistajatehase poolt antud konstruktsiooniga tagatud norm(max)kiirus.
Nii, et kõik meie mistahes teedel ringi sõitvad Zid'id on väga ametlikult võttes mittelegaalsed.
Tegelikkuses praegu veel pole tavaliikluses sellega probleeme. Kui liikluses endale ise ebatervet tähelepanu ei tõmba, siis keegi ei puutu ka. Kohtusse sattudes aga jääb ziidimees süüdi registreerimata, kindlustamata ja illegaalse sõidukiga sõitmises.
Teda EI SAA registreerida, kindlustada ega midagi... Tal puudub Eesti Vabariigis tunnustatud tüübikinnitus. Temaga saab ainult illegaalselt sõitta. Nagu öeldud - kui liikluses ise ei sigatse, siis keegi sind ei puutu ka.
Mul pea 19 000 kilomeetrit praktikat selles valdkonnas... :)
tehke omale ned mopeedi load ära ja sõitke kui midagi on siis näidake neid mopeedi lubasid ja ment ei hakka sulle siga keerama mul on mopeedi load tehtus kärutan zidiga ringi ment on mind 2 korda kinni pidanud olen mopeedi lubasid näidanud ja ongi korras sest tegemist on ikaagi 50cm3 mootoriga
kloostrimetsa motopood müüb neid www.hot.ee/motopood seal neid müüaksegi seal on mingedi zidi atv-sid ja iagast jama ma isa ostsin seal zid aktivi mingi 15 tuht oli peirs hästi käib tene edasi sopa sees on nalja kui palju kinni pole veel kuhugi jäänud
Kui laps on suurekasvuline, siis jah...
Samas - liiklus-seadus EI luba enne 14-t eluaastat mopeediga sõitta. Seadus võib ju mitte meeldida, kuid ilma-asjata pole seal ühtegi punkti kirjutatud. Iga viimane kui rida selles on aja jooksul vere- ja inimeludega kinnitatud... Mu isiklik arvamus on ka, et üheksaaastane ei peaks veel sellise mopeediga jõudu proovima. See suudab täiskasvanu allgi perutada ja 70 km/h edasi sõitta. Mis siis veel rääkida lapsest, kes isegi jalgrattalubade jaoks liiga noor on.
Ja tõepoolest, kui see laps just oma ea kohta suurekasvuline pole, siis "normaalsele" sellisele võib Zid-50 igas mõttes üle jõu käia.
kle ma tahaks osta mingi masina aga ei tea mida osta..kas rollerit või zid'i aitage otsustada kumb on lollikindlam milline kiirem ja milline parem????????????????? vastake ruttu
Mitte see pole oluline, et mille lõppkiirus suurem on, vaid hoopis see, kui kiiresti pidama saad. Enne kui kimama kukute, veenduge et ikka pidama saate, kui näiteks teeäärsest hoovist pall ja selle järel mudilane teele veerevad. Ja üldse!.. Mistahes mopeediga EI tohi kiiremini, kui 45 km/h sõitta. Mis tähtsust sellel on, palju ta Sul "välja läheb"?!
roller on parema kiirendusega ja lõpp kiirusega.
Ja linna sõidul mugavam, kuna tal on el. starter, bensiini ei pea eelnevalt õliga segama, istme all on panipaik jne.
Lahjem jah, kui vaadata max võimsuse numbreid. Aaa oluliseks abiks on 4T mootori võimsam vääne maalatel pööretel. Üldiselt seda "lahjemolemist" sõittes ei taju. Ratas jaksab astuda igal kiirusel ja ka küllalt raske koormaga ja saavutab oma max kiiruse sama nobedalt, kui tema 2T sõsaradki...
Mootor on muidugi "keerulisem", kuid tänu koormamisele hoopis väiksemate pööretega, laguneb ta oluliselt vähem ja tema hooldusvälp on tunduvalt pikem, kui kahetaktilistel.
No ja muidugi - HÄÄL on juba "päris" mootorratta oma!... ;)
zidi on kõvasti odavam üleval pidada. uus zid maksab 12-16k uute rollerite hinnad algavad 20k-st.
zid sõidab juba stockis u 60km/h rollerile pead ca 15k sisse laduma et sellest kiiremini sõita.
zidi varuosad on enamus motopoodides müügil(suht odava hinnaga) vähemlevinud rolleritele(nt hiinakatele) pead juppe mitu kuud ootama.
ZID-i ei saa tuunida.
OK vb tõesti garaaši all puurid düüsid suuremaks ja lihvid silindrit nata aga korraliku kiirust ja kiirendust sealt ikka ei saa nagu rolleril.
Rolleritel on tuuning varustust saada ja tuunitud rollerite kiirused on sinna 120km/h kanti.
mulje on jäänud selline (ise sõidan rolleriga küll)
et ZID on rohkem neile kellel vaja punktist a punkti b jõuda ning kõik.
Rolleri sõitjad on sellised vennad kes käivad oma tuunitud masinatega linnapeal cruisimas rohkem, kui kasutavad seda transpordi vahendina.
Loomulikult on rollerid kekudele ja tibidele.
No milline eneset lugupidav inimene käiks lihtsalt mõttetult linnas ringi saanimas...!?
Jätkake vamas aga vaimus. Riputage siniseid pedemajakaid põhja alla ja lenksu külge, toppige aga tümmi pe*sse alla ja laske käia.. olete mõnusaks pilkeobjektiks rahvale ja rahval on ikka tsirkust vaja...
Stero pole mitte rolleritel sõidu ajal kuulamiseks vaid, kui kuskil väljs koos istutakse siis hea vaikselt muusika ju mängima panna.
Ja välimuse tuunimise kohalt ütleks, et iga ühe maitse asi.Mulle küll meeldivad tuunitud maisinad ka väälimuselt.
http://www.scooter-freaks.nl/persoscoots/image.php?type=foto
&id=36414_6
Siin on näha aeroxile on tehtud Down Hill lenks, valge värviga on mässatud, esi tuli on teine tellitud, sport summuti resonaator on kere värvi jne.
Minu arvates ei ole midagi nii pilke objekt vaid sellisele vaadatakse järgi ikka.
AGA kahjuks on selline tuunimine VÄGA kallis lõbu, kuna näit selline esi tuli maksab juba nii 900.- ja kui plastikud värvid koledasti ja uusi tahad siis läheb 6000.- aga kui osta üksikult uusi plast tetaile läheb kallimaks.
Heh... "stereo"... said kaks sellist stereorollerit kokku ja kukkusid kumbki teineteisevõidu OMA muusikat ketrama... "vaiksest koosistumisest" polnud halli haisugi... :D :D :)))
Aga mototehnikahuvilisena märkan ise ka erinevaid kaherattalisi sõidukeid ehk enam, kui "tavaline inimene"... :)
Ja olen huvipärast _alati_ jälginud ümbritseva rahva ja kaasliiklejate reageeringut. No selle välimuse tuunimise kohapealt on nii, et seni kuni sõitja ei kipu oma käitumisega oma "ilusat" riista esile tooma, seni tõesti vaadatakse ja mõnikord isegi imetletakse siiralt. Kuid KOHE, kui edeva aparaadi juurde käib piiiisutki edevam käitumine, nii on platsis pilked ja nilbed mõnitamised. Ja seda JUST nende suust, kelle ees veel eriti "esineda" püütakse.
Täiskasvanud mehena olen sel moel saanud korduvalt "shokeeritud" teismeliste neidude mahlasest sõnavarast. .. :))))) Ja uskuge, need põhjatuled on saatanast! Nendega avaldate vaimustavat muljet ainult tatise ninaga 11-12 aastastele poisikluttidele. Veidigi küpsem inimene leebemal juhul ainult muigab... Leebemal Juhul!
Muide! - sama edvistamise "fenomen" kehtib ka "päris" mootorratturite kohta.
Mis müüt see veel on!!!???
Ära levita jutte stiilis "naistelt saunas kuulsin, et..."
Mitut trummelpiduritega tsiklit oled pidanud ja mitut ketaspiduritega (mitte "kettas piduritega") ja - kui mitu aastat? - et niisuguseid põhjapanevaid "järeldusi" siin teed ja levitad?...
Loomulikult on ketaspidur progressiivsem süsteem (omalegi meeldib ketas rohkem), kuid kergele ja väikesekiiruselisele mopeedile (ka roller on mopeed!) jätkub veel trumlistki ohutuks sõiduks.
Ja pole mina veel näinud kedagi, kes "pidevalt klotse ostaks", et liigelda...
mis jutt see pidevast klotside ostmisest on? klotse tuleb ikka vahetada kui need kulunud on ja see oleneb juba sõidustiilist.
minuarust peaks zid ja rollu vahel valija tegema enne omale selgeks, et tegu on täiesti erinevate asjadega. zid on ikka juba mootorratta sarnane, kui seljas istud siis masin on ikka kindlalt jalgevahel, suured rattad on meie auklikel teedel abiks ja sellega saab ka metsavahel ning kruusal täiesti juhitavalt sõita, manuaalkäigud on teatud olukordades asendamatud, see neljataktiline zid oleks muidugi kõige etem. rollu eeliseks on kasutusmugavus, hea lihtne juhtida, disain ja koostekvaliteet on nimega firmadel kindlalt parem, suht vastupidavad mootorid(oleneb margist ja tuunimisest) võtab vähe garaaziruumi. samas juhitavus jätab soovida alates juba liivasest kõvakattega teest, kruusateest ja porist rääkimata. minu tuttavad on rolluga ikka rämedaid kukkumisi teinud, mingi väikese augu pärast teekattel ja suvi on möödunud kipsis ja plaastritega, rolluga sõites peaks kindlasti teeoludele rohkem tähelepanu pöörama. ise valiks linnas rolleri aga kui ikka mujale ka asja ja käte õliseks tegemine ei hirmuta siis kindlalt zid.
Konkreetse rolleri praak siis. Või on asendusjupid kusagil türgi keldripoe tagakambris püksirihmast ja epo liimist tehtud.
Rolleritele on üldse keeruline adekvaatseid jubinaid saada. Ja nende ressurss on tühine. Enamik rolleriste aga ei saa seda iial teadma, sest sõidavad rolleriga 1-2 aastat ja siis müüvad maha, kuna aparaat "jääb lahjaks" neile.
Zid on ikka mõtekam kui roller! Omal mul kül zidi pole ja see minujaoks ka liiga nõrk! Zid on ikka mootorratta moodi! Sellega võis sõita kus tahad! Roller on aga väga väärakas asi! Juhitavaus lahtisel kruusal on väga halb, masin hakkab selle liuglema! Zid käitub aga lahtisel kruusal väga hästi ja Zidiga võib ka julgelt talvel sõita mida rollleriga kindlasti nii julgelt teha ei saa!
Zid on odavam kui roller ja kaua sa ikka selle rolleriga tinistad! Omal mul on Minsk 125cc (1990a) ja selle aasta suvel saan Yamaha DT 125cc RE!!!:))) Ostke zid!
Pole probleemi, kui asfalt on kuiv ja puhas, sõida talvel niipalju kui tahad. Veidi "arenenuma" rehvimustri puhul kannatab ka kerget libedust. Isteasend ja rolleri konstruktsioon (õigemini rolleri konstruktsioonist tulenev isteasend)ei võimalda aga raskemate teeolude ja näiteks tekkinud külglibisemise korral enam ratast täielikult kontrollida. Kukkumise tõenäosus on rollerisõitjal talvel kordades suurem, kui mõnel enduroliku rattaga (ka zidiga!)sõitjal.
Ja noh... "parem kiirus ja kiirendus"... :D
Eks iga üks hindab asju oma seisukohast lähtuvalt...
selle raha eest mis ma zid oleks saand sain korraliku honda krossi pilli millel üle 20kw ja olex saand võimsamagi kasutatud pilli
aga mineku koha pealt võrreldes zid ja seda siis näidake üks zid mis kõvemini edasi käib
olen mitu korda zid-iga sõites rolleritest mööda kimanud ja kiirendus on ka parem kui rolleritel, kõik sõltub reguleerimisest aga minu zid(99a-täisgondlis)on küll igasugusest tuunimata rollerist parem, aga samas on ka mul veits probleeme varuosadega.
Kus kandis elad, et varuosadega probleee on? Zidile leiab varuosi ikka ja kui pole, siis tuuakse sulle venemaalt nad kohale. Tallinnas Kloostrimetsa motopood või Tartus Braueri motoäri on siin abiks. Hinnad ka päris taskukohased.
Aktiv ja Pilot erinevad teineteisest ainult plastikute kuju poolest. Kui see erinevus tingib selle, et üks mark "läheb paremini", siis...
.. no andke aga minna!
Muidugi - võrrelda saab kahetaktilist kahetaktilisega ja neljataktilist neljataktilisega...
ZID on nagu eluparim asi!
ma oma 5 aasta jooksul ainult 1 korra küünalt vahetanud.
PARIM!
mul on küll vist kõik suunatuled ümbervahetatud,
aga sellepärast, et jäärajal on nende kummidega libe:D
varsti panen müüki oma ZIDi sest ma juba ise vägavana..
KÕIKIDEST ROLLERITEST PAREM!!! ja siiamaani olen kõigile ära ka teinud+veel on suurte kummidega metsas ja põldudel ja maanteel ja igalpool parem sõita..
Miks uute ZID´de disain nii rõvedaks on läinud? see mis mul on, on ikka täiskondlis ja üliilus...
Zidil pole selliseid piirajaid, nagu neid rolleritele paigaldatakse. Nii pole sealt võimalik ka neid maha võtta.
Kuid Zidi mootor on siiski piisava tugevusvaruga ja suht lihtsate vahenditega tuunitav.
Mis "kiirendus"!?!?
Mis iba sa ajad!? Et siis lõid distantsi ees põnnama ja tahad lühemat!? Siis davai teeme veel "lühema" - 4 meetrit ja ma JOOKSEN su rollerist mööda... megairw! :D Aga kas see näitab midagi!? Ma pole ju sellepärast su rollerikärakast kiirem ja vastupidavam veel.
Saa aru, et mitte see pole oluline, kes stardis ennem minema saab, vaid ikka see, kes enne finishisse jõuab. Selliseid ühepaugu pille -mis pool kilti vastu peab ja seejärel papa-mamma rahakoti abil uued jubinad värviliste piltidega kataloogist tellitakse, selliseid oskab iga pea-aegu igaüks kokku panna. Kui mõni näeb oma pedetuuninguga rolleris ainult valgusfoori taga eputamise vahendit, siis lasku käia! Kui võidu sõitta, siis ikka nii kiiruse- kui vastupidavuse (nii enese, kui ka tehnika!) peale ja distants olgu mehe vääriline - vabariigi ümbermõõt mööda maanteid.
Päris viitsingi hakkata niisama ümber eesti sõitma ja selliste ilmadega.
aga 400m peal näeb ilusti ära kel parem kiirendus ja lõpp kiirus vms :D
Võid nata edumaad ka saada, et asi natukenegi võrdsem oleks. Muidu jääd ikka väga taha ma kardan :(
FAKT ON SEE:
parem lõppkiirus
kiirem kiirendus
läheb el. starterist käima
pidurid on mittukorda paremad (2x kettas siiski)
Isme all on panipaik
Õli ja bensiini ei pea kokkusega ja saab korralikult tankida tanklas
Mugavam ja ilusam
Saime aru! :))))))
Aga teema on "mis Zid maksab"...
Nii, et mine kekuta kusagil mujal oma "parem lõppkiirus ja kiirem kiirendus" - ga.
Pealegi, kui rääkida rahast, siis EI SAA võrrelda asju, millede hinnaerinevus on 2-3 korda miinimumis. Ja kui veel rahast rääkida, siis kaks korda kallim roller ei ole kaks korda kõrgemate näitajatega zidiga võrreldes.
Pealegi - loe rollerite foorumeid meil ja maailmas. Sellist hala tehnika vähese ressursi ja viletsate näitajate kohta ei kohta ka ainult spetsiaalselt zid 50-le orienteeritud foorumist venemaal. Paneb ikka väga järele mõtlema, kui läbisõidu juures, mis zidil on just parim iga pärast sissesõittu hakatakse rolleritele juba uusi kolbe ja rõngaid otsima. Variaatoreid, mis põhimõtteliselt peaksid olema töökindlamad, kui Zidi katmata kettülekanne, remonditakse kaks korda tihedamalt jne..
Kui arvutada rahasse, siis rolleri omanik saab oma ühe krooni kohta zidiomaniku ühe krooni vastu ikka kuradima vähe.
Ja midagi pole teha! Roller ei meeldi ikka kuidagi. Isteasend on... noh pehmelt öeldes... nagu potil ikka! Juhitavus on ootamatu libeduse puhul nullilähedane. Rattad väikesed - põhiliselt ainult asfaldi masin. Ja mida p*rset ma selle kiirusega teen, kui mopeedil on ETTE NÄHTUD 45 km/h. OK! kulgen linnakiirusega ühes taktis. Kuid isegi säärväristaja suudab seda. Käed on terved - saan vajadusel ka õli bensiini sisse segamisega hakkama. "Ilusam" on aga üldse väääga veniv ja umbmäärane väljend. Mis kasu on kirjust (ilusast?!)plastikust, kui kuju ei meeldi.
Veel - pubekatest seltskond, kes valdavalt rolleritel ringi kulgeb, on selle sõiduvahendi liigi teiste liilklejate ees oma mõistusevastase käitumisega juba ammu täis teinud.
Kui just miski eriline eputrilla pole, siis normaalne mees valib ikkagi midagi soliidsemat.
4T mootoriga zidid on ka el. starteriga. Panipaik võib ju poti kaane all olla. Aga endal on harjumuseks saanud ja mugavamaks on osutunud kasutada pakikale kinnitatud kohvrit.
No, kui feraari maksab sierrast 100 korda rohkem ega ta siis 100 korda kiirem täpselt pole.
Soliitsuset rääkides ei ütleks küll, et ZID on rollerist soliidsem oleks.
Ja juhitavus kohapealt ei ütleks küll midagi halba vaid hoopis vastupidi.
"No, kui feraari maksab sierrast 100 korda rohkem ega ta siis 100 korda kiirem täpselt pole..."
:D :)))
SEEPÄRAST EI VÕRRELDAGI autotestides kunagi sierrat ferraariga. Ei selleks, et tõestada sierra nõrkust, ega ka selleks et tõestada feraari ülimuslikkust. Sama andekas on püüda rollereid võrrelda enduroliku Zidiga või minupärast kasvõi D-8 mootoriga varustatud abimootoriga jalgrattaga. Saa aru, et üks ei ole teisest "parem". On erinevused vajadused ja maitse-eelistused ja nendest lähtuvalt teeb inimene omad valikud. Kindlasti on rollerid head ja kallimad nende hulgast on kindlasti ka vastupidavad ja väga kiired ja-mis iganes.. No aga kui roller kui seesugune kohe üldse "ei istu"... siis pole ju midagi teha! No ei meeldi tema isteasend, ei meeldi välimus, ei meeldi tema "maastikutaluvus", ei meeldi (tänu variaatorile!) isegi tema hääl kohalt minekul ja kiirendamisel.. Palju asju rolleri juures ei meeldi. Zidi juures on neid "asju" vähem. "Parem kiirus ja ja kiirem kiirendus" võib ju 14-15 aastasele mingid väärtused olla, kuid tegelikus elus on need teisejärgulised tähtsusega. Pealegi POLE see kiirusteväide tihtipeale õige. "Soliidsus" on aga suures osas kinni selles seltskonnas, kes rolleritel meie linnatänavatel ringi saanib. Nad on endid teiste liiklejate ees täielikult diskrediteerinud, endast lugupidav inimene lihtsalt püüab neist distantsieeruda. Üks viimaseid suuremat kõmu tekitanud näide on see, kuidas _õuealal_ kaks lapspilooti "kiirendusvõistlust" pidasid ja teine neist ühe rulaga teele sattunud nooruki sandiks sõittis.
"Küsimus: "Missugune on parem." on täiesti vale. Tee omale selgeks 2- ja 4T mootorite erinevused ja otsusta ise. Sina ju sõidad ja sina ise ju tead, mida sa oma rattalt ootad ja kui oskaja remontija (ikka juhtub, et tuleb mõnikord ka käed külge panna) sa oled.
ROLLU-RATASTEGA TABURET-SÄÄSK
rolleril on lihtsalt nii haige kuju, kuidas saab sellises asendis sõita!?!?!?
minuarust need kes rolludega sõidavad on jumala naised, nad ei saaks zidiga lihtsalt hakkama.
Zidide kohapealt nii et.4 taktilisel ei ole sidurit, mis tähendab et see juba nii lihtsasti tagaratta peale ei tõuse.Ise sõitsin suht retsitud 2t zid pilot'iga 2 sekundit tagaratta peal(kui sidur järsku lahti lasta).4-t mootoril jälle 4 käiku, kuid käikude vahetamine keeruline.Zidi pluss on veel see et kui plaan kunagi suuremate tsiklitega sõitma hakata, siis oskad juba käiku vahetada.
No ***** küll õpid selgeks käikudega sõitmise muidu ka ei pea tingimata ZID ostma ju.... (ise harjutasin delta peal käike)
ZID Vs. Roller on roller kiirem ilusam ja kõike veel ei viitsi vaielda aga ostke parem 4 rattaline :P 4 ratast on ikka 4 mitte 2 ;)
Mopeedid on kokku pandud Venemaal. Kahetaktiline mootor on
nende endi toodang, neljataktilise mootorid ostetakse sisse
(Lifan) Hiinast. Neljataktilisel mootoril võib talvel karburaator jäätuma hakata (selle vastu aitab
isetehtud õhusuunaja).
dodekaeeder:
4T Zidi karburaator võib talvel jäätuma hakata? Mitte 'võib' vaid päris kindlasti kohe. Probleem algab sellest et karpa on mootori kohal suht pika toru otsas. Vene moppidel (Delta&Co) on karpa mootori taga soojas.
Ma olen selle 4T Zid-iga jaheda/külma ilmaga sõitnud päris palju ja esimesed jäätumise tundemärgid hakkasid ilmnema juba +5...0 kandis. -5 juures ja pikema ühtlase sõiduga on päris kindel et siiber kinni jääb. Mõningane ettevaatus seega vajalik et see tõsiasi ootamatult ebameeldivat situatsiooni ei põhjustaks :-) -15 on olnud mul senini kõige külmem ilm kui Zidiga sõidetud sai, 15km peale pidi mingi 3x siibri lahtisulamist ootama. Käima läks sellise kraadi kohta päris normaalselt kusjuures.
Vikatimees:
2T oma ei tea, 4T Lifani mootori vibratsioon läheb tuuride tõustes järjest kõvemaks. Maksimaalset kiirust arendades kipuvad gondli plastikud plärisema.
Stellaga (aka vibraator :P) võrreldes - see riist vibreerib tuntavalt igast kohast kus kehaga kokku puutub - jalatoed, sadul ja käepidemed.
4T Zidil (ilmselt ka 2T) juures on insenerid natuke vist mõelnud vibratsiooni summutamise koha pealt. Lenks (on kummipukside peal - päris toimiv lahendus tundub) ja sadul (mingi konstrui nipp on seal ka vist) vibreerib üsna vähe. Jalatugedest tunneb kõige rohkem.
Sõidumugavuse poolest on Zid selles suhtes kindlalt parem, lisaks jäävad treppis kruusateel sõites hambad ka alles.