Kuna suurt ei kulge lumega, siis aega on ja oleks tahtmine Dnepri mootorit nägusamaks muuta.Mõtlen poleerimist! KUID kel on kogemusi, et milliste vahenditega ja milliste materjalidega kallale asuda? On pakutud viltkettad võimsa trelli otsa ja mingit pastat vahele või........???
Esmalt tuleb valudefektid maha viilida, siis liivapaberiga lihvida ja alles pärast seda poleerida. Mõnes kohas saad kettaga, mõnes kohas tuleb käsitsi vilditükiga nühkida. Poleerpastat alumiiniumile on poodides saada, kuid võid ka vene GOI pastat kasutada, erilist vahet pole.
Soovitan läbi käia Tondi ärikeskusest (I korrus) kus müüakse väikest talda lihvketaste jäoks.Seal seletatakse millega alustada ja lõpetada.Kasuta reg.pööretega väikest relakat.Olen ise selle kõik läbi teind,vaeva nägin palju kuid tulemus on seda vääet.Jõudu!
Kuskil mujal maailmas ei töötle keegi liivaga alumiiniumi! Seda tehakse kas spetsiaalsete kergmetallide pritsimiseks ettenähtud pulbrisegudega või klaaskuulikest koosneva pulbriga. Saksas kasutatakse ka näiteks korundit, purustatud/jahvatatud pähklikoori või plastmassi pulbrit. Liiv on alumiiniumi jaoks liiga jämedateraline ja liiga teravate servadega. Tulemuseks on ainult rikutud pind - ebaühtlane ja krobeline, sest terava servaga liivaterad kisuvad alumiiniumist väikseid tükikesi välja.
Ise olen kasutanud eelpoolnimetatud pulbrisegude puudumise tõttu soodat või tšintšiljadele ettenähtud vulkaanilist liiva (peen ja ümaramate teradega).
Kuulge mehed!Kas te pärast oma läikima löödud vidinad olete millegagi ära katnud või jäävad niisama?Mul on veljed käsitsi poleeritud ja kipuvad hallitama minema.Keegi tark ütles et saab üle galvaniseerida.
Kas alumiiniumi üldse saab elektrokeemiliselt katta?
Tavaline autolakk ei kõlba,mul sõber tegi,pärast hakkas maha kooruma ja võttis sellise "ussi" vahele,et kõik tuli uuesti maha hõõruda:(
Loomulikult tuleb ära katta. Mootorite puhul olen kasutanud Spies Heckeri alumiiniumile mõeldud spetsiaalset lakki, kannatab 1100 C kuumust. Nüüd on juba 2 aastat peal seisnud, maha ei kooru. Tavaline autolakk ei püsi peal, sest aluspind on lihtsalt liiga sile. Kroomida saab alumiiniumit kindlasti, aga ei tea, kes seda Eestis teeks.
Spies Heckeri alu-spetsiaallakki olen ise ostnud Haapsalu Tradilo OÜ Autokaupadest. Põhimõtteliselt saab seda iga Spies Heckeri autovärve müüvast firmast (Internetiotsing Spies Hecker). Saada on nii läbipaistvat kui ka toonitud lakki. Enamasti ei ole kohal vaid tuleb tellida, sest keegi selle vastu eriti huvi ei tunne.