Tervitus,
On siin foorumis külastajatel kogemusi või infi milliseid nii esi kui taga amorte kasutada Ural-il,et oleks mugavam ja sujuvam sõita.Need kes nüüd hakkavad siin jama ajama müü maha ja osta korralik pill siis neile ütlen,et igal ühel peab olema mingi hobi millega tegeleda.Ootan asjalike vastuseid.Muide väljas juba varsti kevad.
kui sul amort iseenesest korras on siis võid vabalt tagumise amordi vedrul jupi maha lõigata ja saadki normaalse pehmusega amordi-vedru.
esimese amordiga on veidi keerulisem. seal tuleb kõigepealt kõik komponendid ilusti-kenasti liikuma panna. kui sellest ei piisa siis nt mina lõikasin originaalvedrult 1/3 pikkuse jupi maha ja keevitasin izi esiamordi vedru jupi asemele. natuke mässamist oli sellega aga asja sai ja läks pehmemaks küll.
soovitanus sul enne proovida sellist varianti,võta vene amordid laiali, puhasta ära, pane korralik õli sisse.Siis lõika lihtsalt vedru lühemaks(mitte esivedrustusel).Vedru lühemaks lõikamine aitab rohkem kui arvata oskad.Ise lõikasin mingi 15 mm jagu(kui õieti mäletan) ja yksi sõites on pehmemas asendis väga hea.Kahekesi sõites pean aga vedru jäikust peale keerama, vastasel korral hakkab lihtsalt ratas vastu porikat käima.Samas kui sul on orig ratas siis seda pole, mul lihtsalt istumine ja porikas ikka viidud nii madalale kui võimalik.Esiamordiga on natuke nutusem lugu.Minul endal töötab suht hästi, vennas aga tegi endal nii, et lõikas vedru pooleks ja keevitas lõigatud osa asemele pehmema vedru( izh v voshod vms), kui oodatud vedrustuse käik jäi saavutamata.Jõudu ehitamisel.
mulle see vedru keevitamise variant ei istu lihtsalt väga ebamugav kui see peaks saja peal järgi andma.idee poolest peaks sinna andma installida ka muu margi esikahvlit.
otsid uue esihargi,teed selle järgi uue kaela lõikad vana kaela raami otsast maha keevitad uue asemele ja ongi valmis.ainult,et oma kuuris on seda raske teha ,sest nurgad on vaja õigeks saada ja selleks on rakist vaja
enda dnepril panin taha izi vedrud terve komplektiga polnud "väga viga", vene amorte tööle saada on minu arvates täiesti mõttetu ettevõtmine, õli ei hoia naad sees absoluutselt, kuigi vahetasin ära kõik tihendid uute vastu. Esiamortidega peaks saama kui vahetada ära ainult amordid ja jätta kaelad puutumata, kui siis ainult aukusid veidi korigeerida, kuid sellega on ka see pull et tsikli lammutused teavad et tsiklivendadel on hammas verel selliste vidinate peale ja küsivad vanade amortide eest krdi hinge hinda.
Ma tegin enda mt-9 tagumise otsa pehmemaks nii, et kasutasin mt-9 amorti ja panin sinna peale mt-10-36 vedru ja selle alumise seibi keevitasin mt-9 amordi külge, kuna mt-10-36 vedru on läbimõõdult suurem. mt-9 oma vedru on mt-10-36 omast pikem ja tulemuseks on päris kena pehme tagumine ots, kahekesi sõiduks ka sobilik ainult korviga sõiduks ei sobi, tsikkel kisub rõvedalt viltu niiviisi.