Kas keegi teab, kus Eestis saab ametlikult ATV-ga sõita?!! Tahan endale ühe osta, aga ei tea, kuhu sellega pärast minna, politseid ja keskkonnateenistust kartmata!!!!
Terve Eesti ju igasugu krossiradasid täis! Samuti võid sõita oma metsas/põllul. Aga paremad paigad on vast sellised, kus tegeldakse mingi ATV matkadega jne. Nt. Tallinna lähedal hea koht tankodroom. Talvel on hea merel ja järve/kärjääri jääl sõita. Ise olen mitmed korrad suviti pikki rannikut sõitnud kohas kus maju pole - kõrkjates (ettevaatust sonnid eriti lääneeesti!)
üle minu maa igatahes enam ei sõida ükski atv kloun peale pesunööride tõmbamist puude vahele. muidu enne kogu aeg kimati minu metsa all, hoolimata eravalduse märkidest
miks ei tea? enda maa teeb mis tahab...
ka minu maapeale on pandud nööre... keegi seeneline kõnnib palun väga ... las kõnnib a kui ikka mingid tegelased atv-dega kimama tulevad võtab see nööd nad ilusti rajalt maha.
Sama jama läbi elatud algul käisid üksikud atv-d nii metsas kui maja ümber lõin käega. Viimane piisk oli see kui tuli korraga 10 masinat sõitis umbes 20 meetrit kauguselt majast mööda võite ainult ette kujutada milline oli maastik peale seda .Nüüd on mets täis okastraati ja naelu aitab jamast .Võõral maal võid sa loata liikuda ainult jala ja päevasel ajal vot nii.
§ 142. Võõral maatükil viibimine
(1) Füüsilise isiku või eraõigusliku juriidilise isiku omandis oleval kinnisasjal, mis on omaniku poolt piiratud või tähistatud, ei või teised isikud omaniku loata viibida, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti.
(2) Füüsilise isiku või eraõigusliku juriidilise isiku omandis oleval piiramata ja tähistamata kinnisasjal ei või teised isikud omaniku loata viibida päikeseloojangust päikesetõusuni, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti.
[RT I 2003, 13, 64 - jõust. 1. 07. 2003]
§ 155. Avalikult kasutatav tee
(1) Omanik, kelle kinnisasja läbib avalikult kasutatav tee, ei või takistada ega lõpetada selle tee kasutamist ka siis, kui tee ei ole kantud kinnistusraamatusse avalikult kasutatava teena.
(2) Kinnisasja omanik peab avalikult kasutatava tee äärses ribas järgima seadusjärgseid kitsendusi.
(3) Eratee määratakse avalikuks kasutamiseks seaduses sätestatud korras.
§53. Metsatee
(1) Metsatee on käesoleva seaduse tähenduses riigi omandisse jäetud maal paiknev valdavalt riigimetsa majandamiseks kasutatav tee. Metsateed võib kasutada igaüks juhul, kui riigimetsa majandamist korraldav isik või riigiasutus ei ole metsateed või selle osa sulgenud või metsateel liiklust piiranud.
§ 48. Piirangud mootorsõidukite liiklusele
(1) Mootorsõidukid, välja arvatud eritalituse sõidukid, ei või sõita, peatuda ega parkida väljaspool teed kohtades, mis ei ole ette nähtud mootorsõidukite liikluseks. Nendes kohtades võib liigelda ainult maaomaniku loal.
§ 70. Maastikusõidukiga liiklemine
(1) Maastikusõidukiga ei või sõita teel.
(2) Maastikusõidukiga on lubatud sõita teel jõgede, teede ja muude takistuste ületamiskohtades ning lumega kaetud teel, mis ei ole mootorsõidukitele ajutiselt läbitav. Teel liikudes ei või sõita kiiremini kui 50 kilomeetrit tunnis.
(3) Maastikul võib maastikusõidukiga sõita või seda parkida üksnes maavaldaja loal.
ostsin endale 10ha maad maja ümber ja igati toredad rajad sees, enam nagu ei tahagi kuskile kaugele sõita. Kui ostad ATV, siis võta ikka täisvarustus, st. osta maa ka.
maa on mul olemas ja mind ei häiri kui seal rada sisse sõidetakse -pole mingi murupede-pealegi kui sa ei peenesta siis jäävad jäljed vaid väga pehmele pinnasele - loogiline et hoovi kellegile ronida polegi vaja ruumi ju kyll-isegi kui sul on isiklik rand oled kohustatud 10 m veepiirist vabaks liikumiseks teistele jätma ,
Kahjuks on minu isiklikud kogemused ATV'dega ainult negatiivsed. Kops läks lõplikult üle maksa, kui üks ***** minu maal otse üle kevadel istutatud noore metsa põrutas. Teadsin, kellega tegemist ja üritasin rääkida, aga millal rullnokkadel ülbusest puudust oleks tulnud.
Seega siis, kui eespool tsiteeritud paragrahvid liiga keerulised tundusid - ATV'ga ja üldse mootorsõidukiga tohib liikuda ainult omal maal ning avalikel teedel (kui on registreeritud sõiduk), igal pool mujal on vaja maaomaniku luba. Sama kehtib ka riigimaa kohta. Igal riigimaa tükil on valitseja (mingi ametkond v. riigifirma) kelle pädevuses on lubamine/keelamine. Igasugused väited, et ei teadnud, ei olnud silti jms. on BS. Teede osas võib veel vaielda ning eratee peaks selgelt tähistatud olema, aga maastikuga on reegel lihtne - kui luba ei ole, siis järelikult ei tohi. Igameheõigus ja kallasrada on ainult jalgsi liikujatele.
Vahelejäämisel on võimalik karistada rahatrahviga ja omanikul nõuda kahjutasu.
Sellest viimasest on maaomanikul praktikas vähe kasu, aga see-eest on igal maaomanikul õigus oma maale rajada (okastraat)aedu, kaevata kraave, riputada pesunööre jms. Õiguspäraselt päevasel ajal jalgsi liikujale need mingit ohtu ei kujuta, ülejäänud tegutsevad omal vastutusel.
Naelu jm. spetsiaalseid lõkse ei soovitaks, võib endal jama tulla.
mis siis saaks kui kõik maaomanikud hakkaks oma maadele okastraate ja naelu panema,ärge unustage et metsas elavad loomad kes ei tea eesti põhiseadust ja ei oska igasugu lõksudega arvestada.kui keegi su maapeal atv ga kihutab siis neid takistada on ka muid viise.ei ole mõtet metslaseks minna,elame ju ikka 21.sajandil.aju peaks niipalju arenend küll olema?
Mees kel till on väikene
ostab endal ATV
Alaväärsus kompleks vaevab
ATVga mudas kaevab
Metsa üless songib ta
ilma mingi vaevata
Loomad, linnud jookske ära
ATV teeb palju kära
Jõmm see sõidab seal kus tahab
ülbus tema peas vaid vohab
mees kel till on väikene
ostaks endal ATV
alaväärsuskompleks vaevab
rahakotist tühja kaevab
metsa üles songib ta
kartuleid seal kasvatab
loomad linnud jookske ära
ATV toob toitu täna
jõmm see vingub kus vaid tahab
sallimatust kõikjal vohab
Ma rohkem ei kommenteeri, kui ainult niipalju, et jätke LK alad, ratta rajad, tervise rajad ja avalikud rannad rahule. See on ikka kole kyll kui teed kuskil eel mainitud kohtades jalutuskäiku ning pead kuulama ilusa looduse asemel mootori myra või sumpama tee asemel mudas, mis on tekitatud meie armsate nelikveoliste masinatega. Sõitke ATV - ga, aga mõistlikult.
mul on suur hulik sõptu/tuttavaid, kes sõidavad korrektselt ja seal kus tohib, ise kavatsen ka nendega varsti liituda. Ei ole mõtet kõik mõne tola pärast maha teha, ATV on ühtlasi ka töömasin majapidamises, samuti vabaaja sisustamiseks ja selle ostmiseks ja heaperemehelikuks kasutamiseks ei pea till sama pisike olema kui kadedatel.
Olen täielikult naelte ja okastraadi poolt! Kui üritad vaikset laupäevaõhtut veeta ja siis sõidab su majast mõnekümne meetri kauguselt mingi 80 ATV-d mööda nii et aknaklaasid värisevad ja maad vaadates on tunne nagu oleks keegi omavoliliselt kündmas käinud, ajab ikka harja punaseks küll! Kui inimestel on vajdus oma pingeid maandada, siis paluks seda teha nii, et teised inimesed selle tõttu stressi ei saa.
Looduskaitse seadus ei luba minuteada mootorsõidukiga ega ka maastikusõidukiga sõita merele lähemal kui 200m,va juhul kui maaomanik kasutab sõidukit maa harimiseks vms,ei viitsi seda lõiku hetkel välja otsida,aga midagi seesugust on seal kiras.Nii et ei saa lähtuda ainult LE-st ja kohati ei piisa isegi maaomaniku loast.
Probleem on selles,et ei ole piisavalt ATv-ga sõitmiseks ette nähtud kohti.Ei saa ju seda lõbu ära keelata lihtsalt sellepärast et mõnele mehele lihtsalt ATV-d ei meeldi.
Minule ATVga sõita meeldib,aga ei ole kus legaalselt sõita.võibolla mõnele maaomanikule äriidee