Oman juba mõnda aega sellist mõnusat isendit nagu 350 -74a, hoian ja hooldan teist nagu oma last, kuigi sõita ei saa sest puudub A kat luba(kummaline, et kui B kat on olemas, peab A kat kursuse ikka täierauaga läbitegema)aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Probleem selles, et ei lae akut. Laed aku toas täis, paned käima, sõidad 10min(tuledega veel vähem) sureb välja ja enam käima ei lähe. Aku täiesti tühi, järelikut genekas ei lae. Siit ka küsimus, kuidas seda fixida(pole varem genekat näppind)? Ja veel, teab keegi äkki kust Tartus Jawa kola saab hankida(rehve, sumbuteid jne..) Suured tänud ette!
laadija tuli ka põleb w? kas näitab et laeb või mitte...kui tuli põleb, siis vaata geneka peal juhtmeid..ehk seal viga...veel lihtsam pöördu elektriku poole oma murega
Mul oli sama probleem, ainult 71a. masinaga.
Esimene asi - keerad (aku pealt) töötava mootori korral (tühikäigust veidi suuremad pöörded) süütevõtme vasakule - kui nüüd mootor välja sureb, on 99% ulatuses viga genekas/pingeregulaatoris. (Sinna 1% sisse jääb asjaolu, et oled juhtmeid näppinud ja midagi valesti ühendanud.)
Seejärel soovitan generaatori harjad üle kontrollida. Kui need on OK, siis pingeregulaatori kallale. Palu raamatutest leiad täpsed kontaktide vahede suurused, kontrolli lehtkaliibriga järgi. Kontakte võid mustumise korral proovida ka peenema klaaspaberiga õrnalt puhastada. Kui kontaktid siiski OK ja ankur liigub ka normaalselt, siis jääb üle staatori-/rootori-/reguaatori mähiseid kontrollima hakata. Mõõdad lihtsalt testriga üle, kas pole katkenud ning takistused erinevate segmentide vahel enam-vähem samad. Teine võimalus on võtta pingeregulaator maha, nii et geneka staator jääb peale. Releel on all 2 kontakti, millest ühele kinnituvad juhe ühest harjast ja juhe geneka staatorist. Nüüd võtad relee maha. Vaatad, et need eelpoolnimetatud juhtmed oleks peale relee mahavõtmist omavahel ilusti koos ja isoleerid kindluse mõttes ära.
Teise geneka staatori juhtme ja massi vahele paned nüüd voltmeetri (+ on massis). Paned nüüd esitule põlema ja lööd tsikli aku pealt käima. NB: Tühikäigust suuremate pöörete kasutamine võib geneka läbi põletada!!! Nüüd vaatad, kas voltmeeter midagi näitab....
Puht isiklikust huvist tahaks su tsikli raaminumbrit teada. 74a 360-le oli Eestis suht vähe, tulid ju 634-d peale. Mul endal 2 nimetatud tootmisaasta isendit, millel numbrite vahe vaid 200 ühikut ....
Kui viitsid, saada meili: [email protected]
Juppidega on nii, et pead Tšehhist muretsema....
Kõige lihtsam on pinge regulaatori kaan maha ja vägisi kontakt kokku panna,kui nii laeb siis kasvõi sõida aga seisma jättes kohe lahti.E ga ta õige asi pole meie omal hallil vene ajal tegime ,sest polnud kõike saada koheselt.Üldiselt need pal jubinad töötasid väga hästi,mul oli ostes kaaneta ja vihma käes seisnud roostes suisa aga funktsineeris ideaalselt.