kas keegi tea kus liiguvad rollerid ja mis hinnaga (lagi oleks 18.000.-) motopoodides ringi kolades näen alati ainult yhte rollerit ja see ka mingi krdi 30.000.-
sooviks kyll osta aga alates 80ccm
Kas selle va rolleriga nii ei ole et peab alla 50cc olema et saaks lubadeta kimada? Mingi piirang seal peal ju on, pead ei julge kyll anda et milline täpselt:)
liiklusvahend mis on ule 49 kuubiku vajab juba vastavat luba ja sinusugust lubadeta mürsikut pole liikluses vaja, sest 80 ne on juba tõsine relv ning tema kiirus läheb vabalt 100 km/h kanti.
Kui pole lube, siis 80-st ei saa. Lihtne. Osta parem korralik alla 50-ne ja on ka tegijam kui odav 80-ne. Kokkuhoitud trahviraha eest saadki endale korralikuma/kvaliteetsema lubada.
Minul on kolmandat suve 50cm3 Hiina roller. Väga mõnus. Pole lube vaja ega midagi. Kui kiiver peas on, ei hakka mendid ka norima. Võib ka natuke õlut juua ja sõita - max karistus on 600 krooni "muude rikkumiste" eest. Seda riista ei loeta mootorsõidukiks.
Kuule alla 100 pole mõtte ültse rollerit vaatata!Aga yamaha on oma ala tipp,muid ma müün ka oma rollerit tahaks juba endurot.Aerox 100ccm.2002.sinin väga heas korras.053946426
njaa loodan et hind pole väga kõrge...
ma ei taha mingit 50ccm'i need s** junnid ei liigu yldse aint undavad....mark oleks sõita juba krdi 18 aastaselt sellisega
Sõbra firmast on käinud läbi ehk ca 40 erinevat rolleri mudelit (esindatud enamik tootjaid) ning olen ka sõitnud neist peaaegu kõigiga, kasvõi mõni kilomeetergi. Mulle isiklikult ei meeldi rolleri taburetiefekt. Teiseks see, et rollerite esikahvel on tunduvalt enam püstisema asendiga kui tsiklitel (ei käi DNA Gilera kohta), ning see teeb need rollerid ääretult ebastabiilseks. Siit ka põhjus, miks mulle sümpatiseerivad mootoratta välimusega rollerid - kui puudulik minek välja arvata, on need ka sõiduomadustelt palju lähemal mootoratastele kui taburetile. Maitseasi tegelikult
hea asi see ma juba teist suve kiman 50-sega nimelt benelli k2 tipp kiirus 80, vähe ka tuunitud ja isegi kui keegi pakuks 19000 annaks ära isegi pole veel kordagi kukutud ja hästi hooldatud
Ei tea rõvedad asjad need rollerid pinisevad nagu trimmerid ja tõmme on kah sitt soovitan osta ikka tsiklit kui oled 18 siis pole lubadega kah probleeme ning sellise hinna eest saad endale päris normaalse dnepri tüüpi tsikli mis on vähemalt 650ccm ja peaks mainima et minekul pole kah viga aga noh nagu eelnevalt öeldi maitse asi.
mis arv see 80kuubikut veel on,sel pole ju ei minekut ega legaalsust.Kui juba siis 50ne piniseja või 125ne,mis ka hädaga liigub,250 on muidugi päris korralikud rollerid aga neid niikuinii keegi osta ei jaksa.Osta parem motikas
Roller on nagu mingi ratastega taburett, täiesti ohtlik asi. Ja selle raha eest saab juba päris kobeda tsikli kätte, millega ikka pole häbi ringi liikuda.
matean kohta kus saab 50cc rolleri välimusega ja paberitega 125cc rolleri.ühesõnaga lube pole 125cc on ja ment ei suuda kah asja kindlaks teha.aga neid saab ainult uutena ja päris ilusad teised.
Tegelikult on roller ja mootoratas täiesti erinevad asjad ja neid on kohatu võrrelda.Roller on linna liikumisvahend millega saad kasvõi ülikond seljas mugavalt sirgelt istudes tööle sõita, pole vaja lube ja vist ka kiivrit, võid sellega sõita kasvõi Raekoja platsile õlut jooma.Olen mõned korrad sõitnud ja täitsa meeldis.
rolluga sõites peab olema ka kiiver, ja teatud vanuseni vaja ka lube ja niisama peale õlle imemist sellega sõites võib ment teha sama laksu trahvi mida saab lubadega sõiduki juht, isegi jommis peaga veloga sõites võib päris karmi trahvi saada.
Ma soovitaks BENELLI 491 RR hüüdnimega SUPERBIKE... Ise ostsin umb. nädalaega tagasi ja olen täiega RAHUL!!... Praegu on ka soodus hinnad 36500.- pealt on lastud 30000 peale...Vaata ise.... http://www.loodusinvest.ee/moto/li_02_491rr.php
Mis te nende "hiina võrridega" jändate ostke endale parem auto kasvõõi sapakas on vähemalt vihmavari ja selle " hiina võrri" raha eest saab suvalt selle trafi kolm korda kinni maksta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!
minu meelest ka ei kõlba roller mitte kuradilegi. no selle raha eest saaks tõesti endale midagi lahedat juba soetada, need pinisevad *****kärrid lihtalt ajavad mul **** keema, no ausõna. liigelda on nendega ju ka vapsee võimatu. ja eriti käib mulle närvidele väikesed jõnglased, kellele issiemme ostis jõuludeks uhke rolleri ja siis tiirutavad ja veavad igaüht ringi on justkui üleöö popiks muutunud. ei soovita
Ääretult võhiklik küsimus, aga kas Eestis peab rolleri registreerima? Ülevaatused? Millised dokumendid (liikluskindlustus, veel midagi?) peavad olema rolleristil alati kaasas endaga?
Registreerima ei pea. Ülevaatusi pole vaja teha ja ega võimalustki pole vist. Liikluskindlustust olema ei pea. Dokumentidega on nii, et teatud vanuses võid rolleriga sõita ja kui oled noorem, siis ei või. Seega dokumendid võib koju jätta. Kiiver peab kindlasti peas olema. Niimoodi on ainult siis, kui see roller on ikka roller. Näiteks max kiirus ei tohi vist 45km/h (võibolla oli 50km/h) ületada.
Minu enda arvates peaks rolleristidelt ikka eelnevat ettevalmistust nõudma. Seda võiks pakkuda autokoolid ja see võiks olla sel juhul kohustuslik.
tere siis. Minu vastus oleks järgmine. Kui rolleriga mis on alla 50CM sõidad peavab kaasas olema ka rattaload ja rolleri dokumendid kui roller on juba 100cm siis on ta juba mootoratas ja sellega peavad olema juba mootorattaload mida saab teha alates 16-dast eluaastast.
Kui inimesel on alla 50 kuupsentimeetrine ja ta on 18 aastat vana, pole tal mingeid rattalubasid vaja. Ega kui mingi 30-aastane ostab endale rolleri, ei lähe ta ju rattalubasid tegema? Üle 50 CM kuubis on juba teine jutt.
Nojah, rolleri dokumendid võibolla peavad kaasas olema, samuti võiks võtta ka isikut tõendava dokumendi vms.
Tundub kummalisena, et ei nõuta liikluskindlustust. Äkki mõni rollerikasutaja räägib, kuidas tema selle probleemi on lahendanud. Sest kui toimub rollerist sõltumatu avarii, kus seaduse ees jääb siiski rollerijuht süüdi, võib avariis osalenud auto(de) remont ületada kergelt miljoni krooni piiri. Jalgrattaga on lihtne, kuna sellega ma kunagi autoteele ronida ei kavatse, kuid rolleriga peab paratamatult seiklema autode vahel. Kas olemas äkki mingi vabatahtlik liikluskindlustus, mis annab rolleristile samad õigused/soodustused, mida annaks tsikli omanikule kohustuslik liikluskindlustus? USAs ei saa jalgratastki laenutada ilma kindlustusmakseta
to martin ja TCO: Eksite,rolleriga(alla 49,9ccm ja muud piirangud) võib sõita alates 16.(mitte18)eluaastast ja jalgrattalube nii vanad enam tegema ei pea ega saagi!!!
Rattalubadest ei piisa ,et rolleriga legaalselt sõita.Teleb teha mopeedi/rolleri load mida saab teha alates 14eluaastast,kui on olemas rattaload tuleb teha ainult sõidueksam.Alates 16eluaastast pole vaja lube kui roller on alla 50cm3.
ARKst uurisin järgi ja on kirjas ei peab olema mopeedijuhiluba,selle puudumisel trahv kuni 600EEK.http://www.ark.ee/atp/index.html?op=foorum&
id=191&k=5139
Uurisin Liiklusseadusest ise järgi:
§ 10. Jalgratta ja mopeediga sõitmine
(1) Jalgratast võib sõiduteel juhtida vähemalt 10-aastane isik.
(2) Mopeedi võib juhtida vähemalt 14-aastane isik.
(3) 10-15-aastasel jalgratturil ja 14-15-aastasel mopeedijuhil peab sõiduteel sõitmisel olema kaasas vastav juhiluba.
(4) Jalgratta või mopeedi ning nendega võrdsustatud sõiduki juhtimiseks ei nõuta juhiluba isikult, kes on vähemalt 16-aastane.
(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud jalgratturi ja mopeedijuhi eksamineerimise ja neile juhilubade väljaandmise eeskirja kehtestab majandus- ja kommunikatsiooniminister.
Nii et küsige majandus-ja kommunikatsiooniministri käest, kuidas asjalood tegelikult on. Nii, et helista Meelis Atonenile
Meelis Atonen on kahjuks niivõrd rumal inimene, et temalt pole mingit mõtet seda küsida.
Samas kui seaduses on kirjas, et üle 16a. pole luba vaja, siis mingi ARK oma määrusega seda seadust muuta ei saa.
Loe ja imesta, millist p**** inimesed suust välja ajavad..
Nende rolleritega ju ei tohi ÜLDSE Eestis sõita.
Isegi kui neil tehaseandmetes on 45 kiiruspiirang, siis politseil pole vahet. Kui lendad 70-ga radarisse, saad nii lubadeta sõidu eest kui ka registreerimata tsikli eest.
125 roller on veel eriti ohtlik. Politsei on ju nii loll, et ei saa aru, miks 140kmh on spidole kirjutatud. On ju nii?
Igatahes on juba riigikohtu läbinud ka keiss, kus rolleriomanik jäi süüdi loata sõidus ja sai ka vastava trahvi.
Jama on ainult selles, et isegi kui A luba olemas, ei tohi sellega sõita, kuna rollereid ei saa eestis registreerida, sest maaletoojad pole taotlenud tüübikinnitust.
Seega - nende hiinakate või ka Yamahadega EI SAA eestis legaalselt sõita. Ostke roller, mis isegi taganttuulega üle 45 ei lähe ja siis on kõik OK. Iseasi, kust te sellise saate.