Samahästi võiks küsida milleks tsirkust vaja on.Tsikkel pole mingi lihtsalt transpordi vahend.Mõtetu on vaadata selliseid tsikleid mis ühestkohast teise kulgevad.
Jawaga tehti seda tõesti edukalt. Olen näinud ka 125 minskiga sellist trikki tehtavat, tõsi küll see ei olnud ka mingi ära peenestatud masin vaid suht uus pill. Aga selle triki jaoks ei ole tõesti niiväga kilowatte vaja. Pigem on tsikli selga ikka meest vaja
no mina selles ikka nii kindel küll polex ,et kw polegi vaja. ja kuidas need jawa-mehed vanasti tagarattal sõitsid ,tõmmati tatt lendu siis jalad lohisesid juba hirmust maas ja lõpux hakkasid sumpad vastu maad kraapima. kunagi olin ise ka jawa omanik ja kardan et ainult heast tasakaalust siin kindlasti ei piisa.kui tõsta mootoratta esimene ots nii kõrgele et ta enam väahem tasakaalu jääx siis see olex pea püstloodis, kahjux pole küll tänavapeal näinud et kellegil see esiots ikka väga taeva on tõstetud.
No siis peaks ehk arutama mitu mootori kilovatti ratta kilogrammi kohta vaja on ja korrutada see veel miski tsikli tüübist-konstriktsioonist-otstarbest tuleneva koefitsendiga ja lisada sinna juurde veel sõitja oskused... :)
Pole ju võrdsetes olukordades endurod ja kruiiserid ja chopperid ja... - no neid tüüpe võiks lugeda veelgi. :)
Tagarattasse läheb suht kergelt juba pea iga mõnekilovatine rollergi..
Muffile aga tahaks öelda, et liiklus pole tsirkuse tegemise koht...
M-ile
Kui tsirkust tehakse näiteks kuslil kesklinnas ja lõvi jookseb minema ja sööb su poja ära siis sa keelaks tsirkuse ka ära või ütleks,et minge tehke kuskil karjääris.Kui tihti ikka taga- või esirattal sõitmine teiste elu ohtu seab.Võid näiteid tuua.Ma ei näe sel juhul kulutatud rahal mõtet kui tsiklit otstarbekalt ei kasuta.Jutt võib kõlada tobedalt aga vahet pole.Peaasi et lõbus on
Maailm on täis eksivaid inimesi ja SEE on loomulik. Keegi teine võib eksida sinu lähedal just siis, kui sina oma tsiklit oma aruga välja mõeldud otstarbe järgi kasutad. Oled ehk super-ülivirtuoosne-proff-megavõimetega biker. Aga kõigi füüsikareeglite vastu sa ometi ei saa.. Viga saab keegi teine, või saad ise viga. Raskemal juhul surmagi ja kui "ei vea" - siis veedab keegi allesjäänud eluaastad voodihaigena... Oled sa valmis võtma sellise vastutuse oma peale?
Teineteise lapsi ma sinu asemel siiski ei puutuks. Sa ei tunne mind ja ei tea millistele (elu)kogemustele mina toetun, kui väidan, et tänav EI OLE (sinu poolt pakutud) tsirkuse koht.
Muide, liikluseeskirjades (nagu ka ohutustehnikas!)on IGA punkt ajaloo jooksul korduvalt ja korduvalt vere- ja inimelude hinnaga kinnitust leidnud.
KW polegi nii olulised kui ülekandearv.Hea näide pn YAMAHA RD-125 ja YAMAHA DT-125 mõlemal võrdselt kilowatte ja mootor sama.Taga velg ka sama Ainult tagumine kettihammakas on DT-l suurem ja DT-ed tänu sellele tunduvalt lihtsam tagarattase tõsta.
irw..mina küll lollitan nii kuis jaksan mööda kesklinna tänavaid.st.nokk lendu igal ristil ja ei põe midagi,,ainus mis juhtuda võib on arvatavasti see kui ise külili käid j mõni auto tagant selga tuleb,,aga eks se ju siis mu oma viga kui ma sõita ei oska nii et külili ei käi,,seega tsikkel minu silmisikka elkõige lõbuasi aga soovitan osta normaalse KTM LC4- ja sel hea tõmme ja ots väga kerge lendu tulema :))
ise lasex ka tagarattal kui vaid olex millegiga lasta ja vanust vähem. arst ütles et minu eas enam luud lihtsalt kokku ei kasva,aga mõtlen sellele veel ,..
Kui miski sigatsemine ületab ühiskonnas teatud "valuläve" siis võetakse ka midagi eete. Kui rääkida "tagarattast", siis alustuseks kirjutatakse näiteks seadustesse sisse, et avalikul teel EI TOHI tsikli ükski ratas maast lahti kerkida - vahelejäämise korral maksad 1000 € trahvi (nagu näiteks Soomes pidada olema)... no ja edasi on juba nn "delo tehniki"...
Rolleritatid on juba teeninud neid endeid ja kõikki mopeedimehi tulevikus ahistavad seadusetäiendused liiklusseaduses.. saavad oma osa ka auto- ja tsikli*****...