Paaris tehnikaväljaandes (Bike-leht ja kas oli mingi Tehnika Maailm) on mainitud Yamaha V-Max viletsat juhitavust. Kas keegi omanikest/sõitnutest seletaks lahti selle mõiste tagamaad ning kas vastab see tõele? Mingit pikemat argumenteeritud seletust asjale pole kahjuks leidnud.
Tänud asjalike vastuste eest!
No niipalju, ku mina olen lugenud, ei pidanud V-Maxil üldse juhitavust olema - otsesõiduratas. Eks see seda tähendab et raske maha kallutada ja ka kurvis trajektooril hoida. Raskuskese pidi väga imelikus kohas olema.
Kusjuures ise täpselt sama küsimuse ees...ratas roppu kanti meeldib, a kui vähegi motohoolikutele v-max´i mainid, tuleb paksult roppu sõimu serbia-horvaadi keeles.
Otsesõiduratas pidi õige väljend tõesti olema...samas tegu ju rohkem cruiseri kanti kalduva rattaga, teoorias ringrajale polegi vaja ju ronida...
Aidake nüüd keegi!!! On ükki kellegil?
drug star
vahest räägid lähemalt-sõiduomadustest, ülalpidamiskuludest, remondivajadusest (viimane väga individuaalne iga ratta puhul). Miks enam ei sõida sellega?
Vahetsin ratta lihtsalt tiba rahulikuma vastu. Sõiduomadused on head, kui püsid asfaldil. kruusal olles nii ja naa, ent paremad kui drug star'il. Krossi ja ringrada ei ole mõistlik sõitta. Kütuse kulu on keskmisest suurem, nagu väike autol ja ka kindlustus. Kuna minul oli tegemist hästhoitud rattaga ( läbisõit alla 20 000 km)sain vahetada ainult õli ja filtreid. V-max iga on pikkad püksid kohustuslikud, mootor õhkab hästi. soovitan enne ostu proovida sadulas istuda. minule sõiduasend ei olnud kõige parem. Jõudu.
Minu vanem vennas omab V-Maxi, ja temalt ei ole midagi laiduväärset öelnud juhitavuse kohta. Kui sa mõtled sellele, et tegemist on ikkagi eelkõige powercruiseriga, siis peaksid ehk mõistama, et järske kiireid kurve temaga on suht raske võtta. Tühikaal on suur, teljevahe pikk. Samas maanteedel võib vabalt sõita suurel kiirustel ja ka pikkades laugetes kurvides on asi päris mõnus. Kiirendus on omaette klassist, 600 biked on nagu nuusata. Samuti kõik ülivõimsaks aetud Harleyd (sellekohta tõestus ühe chopperite kiirenduse võitmisest).