Mootorratad

Enduro suurele mehele

Uudistaja
09:30 16.05.2003
Kas oskab keegi õelda ku mugavalt tunneb ennast
suuremate saadaolevate endurode(:N Triumph Tiger, Aprilia Caponord,
Moto Guzzi Quota) seljas pikka kasvu inimene (nii 2m ligi)?
Kas käepidemed liiga lähedale ei jää?
Kuidas on tuuleklaasiga? Kui kõrgele see tuule suunab jne
Kas on olemas isendeid millel lenksude asendit reguleerida saab?
Milline suur ratas üldse võiks sobida nii maanteele kui metsavahele?`

Rändaja
12:34 16.05.2003
Triumph-i ja Moto Guzzi-ga kogemus puudub, aga Aprilia Caponordiga olen sõitnud läbi terve Euroopa, Alpid ja kõikvõimalikud muud kaugemad kohad ning olles motopoe omanikuna proovinud elus päris palju erinevaid tsikleid (endurodest BMW F 650 GS, BMW F 1150 GS, Honda Africa Twin, Honda TransAlp, Aprilia Pegaso ), võin õelda, et Caponord on siiamaani parim - hea töökindel Rotax-i V-twin, suuruse kohta kerge kaal (215 kg ),super juhitavus, parim kiirendus, parim tippkiirus (pikad otsad kahekesi kestva 150-160 km/h kiirusega pole mingi probleem). Caponord on ka parima tuulekaitsega, ainult et esiklaas tuleks sinu pikkuse juures vahetada kõrgema vastu, kõik muu (lenks jne.) on reguleeritav.
Soovitaks igal juhul.
Martino
22:35 18.05.2003
Suurte matkaendurode sobivus metsa on nii ehk naa kaheldav, nad on selleks liiga rasked. Kruusa peal saad nende kõigiga sõita, ja sellesse ritta lisaksin kindlasti ka BMW R1150GS, Honda Varadero ja KTM LC8 Adventure/Adventure S. Seda esimest peaks ka United Motorsis proovida saama, viimase saadavus Eestis on hetkel raskesti ennustatav.

Proovida saadki Eestis neist ainult BMW-d ja ehk ka Caponordi. Ei ole kohapeal Tigerit ega Moto-Guzzit ega KTMi. Caponordi võid Rändaja poes, mille nimi on minu arusaamist mööda A-Tuning, näppida.

- M -,
pani teisiba KTMiga pläraka - põlv lõhki ja ratas terve - krt mina ei tea millest nad neid rattaid seal Austrias teevad, aga kõvad on mis hirmus. Ander, Sul ikka põlvekaitsmeid on müügil? :P
to: Rändaja
15:18 22.05.2003
Kui Capo Nord on endurokas, olen mina Einstein.

Nii Capo kui bemmi tonnine "endurokas" on küll muruplatsi peal aeglaselt sõitmiseks kõlbulikud ning kruusal saab ka enamvähem hakkama (paremini kui bike), kuid eelkõige on need ikkagi matkarattad.

Poris ja kiviklibus aga istud kõige oma 200+ kiloga sees.
to : "to : Rändaja "
17:48 22.05.2003
Sa võid ju Einstein vabalt olla, aga pöördu tagasi "uudistaja" küsimuse juurde. Küsimus oli ju erinevate rataste mugavuse, tuulekaitse, sobivuse jms. kohta, mitte kui kiiresti näiteks Saku krossiraja läbi saab sõita. Ja suured endurod ongi enamjaolt ikka reisiendurod, millega läbib vabalt nii pori kui kiviklibu (proovitud), kui asja mõistusega võtta. Sama hästi võiks küsida seda, et kui kiiresti sa läbid näiteks kerge KTM-ga 1000 km Saksamaa baane ja kui mugavalt sa ennast peale seda tunned. Uudistaja poolt välja pakutud loetelu aga kõlbab ideaalselt selleks.
küsimus rändajale
15:11 22.08.2003
Kuidas Caponord kruusateel käitub?
(normaalse sõidustiili puhul)
Rändaja
19:30 24.08.2003
Kruusa peal püsib Caponord hästi, eeldades et sa ise teda seal ka lollusteta hoiad. Kuna Capo tundub sõites kergena (mida ta tegelikult pole) , siis kipud kergelt üle pakkuma. Kui aga mõistusega võtad, siis lased puntist A punti B mööda kruusa nagu rongiga. Vast suurimaks probleemiks kruusal on tema terav mootor ja tiba kulunud tagarehv :)
küsin veel
12:58 25.08.2003
Tere Rändaja
Kas on ka mingi kogemus Honda Varadero´ga 1000ccm?Pakub vist Caponordile konkurentsi...?
Ja lugesin kuskilt välismaa foorumitest et:...rahvas vingub põhiliselt sellega et Caponordil pidavat kuuma õhku pidevalt jalgade peale puhuma...see mis läbi radiaatori tuleb...on see tõsi?
Muidu kiidavad Capon.-di küll.Eks ta on ju üsna moodsa välimusega ka(isiklik arvamus).
Rändaja
17:20 25.08.2003
Mis puudutab Honda Varaderot, siis endal kogemus puudub. Isiklikult tundub mulle Caponord tehniliselt paremana (paremad veljed, mootor, sissepritsesüsteem, spido) ja vaadates raami, siis tõenäoliselt on ka juhitavus tiba parem. Mis puudutab kuuma radikast tulevat õhku, siis antud probleem eksisteerib +28C ja enama õhutemperatuuri juures ja õhukeste pükstega linnaliikluses sõites. Eesti kliimas aga seda muret eriti tihti ei esine, pigem vastupidi - hoiab põlvedest külma eemal. Ilmselt on enamuste vesijahutusega tsiklitega siis palav, kui foori taga ventika käima lööb. Kui aga veel Varaderoga kõrvutada, siis ilmselt asi mis selgelt Honda kasuks räägib, on varuosad ja nende saadavus. Lihtsalt Apriliat on maailmas suhteliselt vähe ja juppe iga nurga pealt naljalt ei telli. See muidugi ei tähenda päris seda, et neid võimatu saada oleks :)
küsin veel
12:56 26.08.2003
Lp.Rändaja Kirjutad siin et Capo-l on paremad veljed...kas kodaratega rattad on siis paremad,või on lihtsalt velje ehitus Capo-l parem,olenemata siis , kas on kodaratega- või muu ratta ehitus...(valuvelg),(vähe segane jutt sai vist)...
Varuosade pärast tõesti ei maksa muretseda...saab ju ka otse välismaalt tellida-osta kui kohalikus marketis pole:)
Kavatsen midagi järgmiseks kevadeks osta (kasutatud) , aga ei suuda veel otsustada mida.Sõelale on jäänud siis CapoNord,Varadero ja AfricaTwin.Viimane just sellepärast et sain välismaal sellega natuke kõõluda:) , ja hakkas meeldima...kuna vahel meeldib kuskil looduses kalal ka käia,siis mõtlesin algul Africa Twin-i peale.Aga kaalu on tal praktiliselt sama palju kui Varad.-l ja Capon.-l (- mõned kilod,: Africa 205kg/Capo 215kg/Varad. 220kg ).Teine asi on ka hind,mis on kasutatud ratastel peaaegu võrdne...(tundub et AfricaTwin-il maksab nimi ka vist midagi).
Samas on Capol ja Varaderol võimsust rohkem,mis Mulle rohkem meeldib(kuigi eriline sõiduproff ei ole).CapoNord-i välimus meeldib Mulle rohkem(selle lausega ei suru Ma Kellegile oma maitset peale).
Vot...ja nüüd ongi nokk kinni ja saba lahti et millise kasuks siis otsustada.Siin vist muud ei aita kui tuleb saksas või kuskil rendist võtta üheks päevaks kumbki tsikkel ja lihtsalt sõita ja proovida , kumb paremini istub.Tehnilise poole pealt on neil kõigil oma vead,millest ei pääse nagunii.Ideaalset masinat veel ei ole leiutatud,mis ei laguneks.
Kas CapoNordil on mingi viga ka välja tulnud?
Ja kas Sa peale vihma üle põllu oled proovinud sõita ?
Sorry ´Uudistaja´ et Sinu algatatud teemas oma asju ajan , aga leidsin siin just õige aja ja koha kus ...jne
Rändaja
16:27 26.08.2003
Kodarvelg on valuveljest kordi tugevam, vetruvam ja ilmselt ka kallim. Vähemalt Caponordi velg kindlasti oma patendeeritud risti asetsevate kodaratega. See nagu Varadero juures ongi imelik, et sinna valuvelg on alla pandud. Ilmselt läbi tõsisema augu hooga minnes, õnnestuks see kaheksasse isegi sõita. Samas olen juba oma silmaga näinud Caponordi, mis umbes 80 km/h pealt autoga kokku puutus (nö. täistabamus). Esivelg ja esihark olid praktiliselt oma esialgse kuju juures, küll oli aga tänu esiotsa jäikusele järgi andnud raam. See oli nimelt hargi kinnituse juurest lihtsalt pooleks...
Mis puudutab Africa Twin-i, siis on hea ratas, aga tehnika on tänaseks juba liiga aegunud. Iseenesest töökindel pill, aga isiklikult vist ei ostaks.
Caponordiga olen tänaseks turninud erinevates paikades (suurem osa vist Alpides) ja julgen soovitada. Olen ka peale vihma märja põllu peal olnud, mis iseenesest ei olnud parim koht viibimiseks. Aga ilmselt märjal murul on kõikide tsiklitega ühtmoodi libe, kui just ei satu krossirehv all olema.
küsin veel
18:06 26.08.2003
Hm...seda valu- ja kodarvelje asja ei teadnudki...
...see põllu jutt ...küsisin niisama...Africa.-ga olen olnud niiske(mitte vesise) põllu peal,ja parempoolse juhtraua käepidemega pidi ikka VÄGA mõistlikult ringi käima.Kui aus olla siis ega ta väga meeldiv ei olnud.
Aga kas mingeid vigasid on siis Caponordil välja tulnud?Mis kõige rohkem häirib vms.?

Rändaja
19:34 26.08.2003
Caponordi vigadest rääkides, siis need kümmekond ratast, mis me siia Eestisse toonud oleme, töötavad kõik laitmatult. Tundub, et mingeid põhivigasid nagu pole. Ennast häirib natuke pritsungi töö madalatel pööretel (tiba liialt äkiline), aga kuna ECU (sissepritse aju) on arvutist progetav ja Aprilia tehase poolt on mingi aju upgrade juba olemas, saab ka selle küsimuse lahendatud. ECU on Aprilial parim mida mina kohanud olen. Sisuliselt saad kõiki asju (alates mootori pööretest kuni tuuninguni välja) muuta läpakaga :)
Aga vast kõige rohkem infi jookseb kätte www.apriliaforum.com
küsin veel
11:23 27.08.2003
Jajah...selle lingiga olen tutvunud...Tänud...
Hetkel nagu ei oskagi midagi rohkem küsida...kui midagi tekib siis annan ikka siin või kuskil foorumis teada...
Nüüd on sõelal siis Varadero ja Caponord,ning arvan et praegu on tähtis Varadero mehi kimbutada...küsimustega...

idikas
11:30 27.08.2003
Aprilia on alati kõige kõvem sõna,parimad rollerid(ditech),parimad superbiked,pole näinud ühtegi apriliaomanikku,kes oma sõidukiga rahul poleks.
to idikas
14:00 27.08.2003
Mes nad pole siis vahepeal muud proovinud vä?
GS - omanik
10:58 19.12.2004
Nii Capo kui bemmi tonnine "endurokas" on küll muruplatsi peal aeglaselt sõitmiseks kõlbulikud ning kruusal saab ka enamvähem hakkama (paremini kui bike), kuid eelkõige on need ikkagi matkarattad.

julgeksin vastu vaielda: http://www.tv1.de/bmwtv/cms/bmw/motorrad/enduropark2_en?refe
rer=www.bmw-motorrad.de

See link küll BMW kodulehelt - aga ise olen arvamusel et asi kinni ainult sõitjas ...

Mis velgedesse puutub siis kodarvelg on tõesti vastupidavam. 8ääremärkusena - BMW müüs oma velje lahenduse Apriliale)
Maailmas on tehtud palju teste küsimusega kas Aprilia, Honda, Triumph saavad vastu BMW - le, seda siis kui olid juba olemas praegune Varadero, Caponord ja eelmise põlve R1150GS. Reeglina said kõik BMW käest pika puuga, Kuni BMW teegi ise R1150GS -le väärilise vastase R1200GS - i näol... Üldieslt ainus miinus mis BMW-sid kummitab on nende hind. (ise olen liigelnud alates mudast lõpetades Euroopa kiirteega ja siiani pole veel kuskil hätta jäänud)
jack
21:59 20.05.2006
sa peaksid siis küll veel kõvasti harjutama kui suurt ratast liivas ja klibus kinni ei jõua hoida!
Ain
22:16 20.05.2006
KTM LC8S on täitsa olemas Eestis kõrvalt vaadates ja olles koos sõitnud sellega ,tundub ,et on väga vägev ratas,nii mineku,vedrustuse kui ka maastikuomaduste tõttu,kusjuures LC8 omanik on ka 190 + pikkusega.
q peal
12:17 21.05.2006
XL
00:08 16.08.2006
olen värske Honda Varadero omanik,siiamani on meeldinud küll ,ise kaalun 110,ja pikk olen ka jaksab vedada küll aga siiski tasuks enne proovida,kui ostma hakkad.
ei viitsi uut teemat teha seeg
21:58 01.06.2011
mure on siis selline, et mis vahe on kawa klr ja klx 650 vahel.
muhv,30
08:41 02.06.2011
KLX on rohkem "offroadim"- kergem, parem vedrustus, jäigem raam, teine mootori kaaneosa,suuremad avad ja teine nukk. Miinuseks väiksem paak
MNJH
09:46 02.06.2011
Jis on hooldevälp. ega ometi miski 4 kuni 5 tundi.
muhv,30
12:38 02.06.2011
Hooldevälpa mõõdetakse mõlematel veel kilomeetrites, nii hard-enduro see KLX ka pole.

edu
mnjh
10:08 03.06.2011
Asi nyyd palju selgem. Tänud.