Need ATM-id on liiga vähe aega meie maal olnud, üldse mingit usaldatavat statistikat teha. Kui ongi midagi kellegil ära lagunenud, siis on see olnud kas laus-loll lõhkumine või juhuslik tehasepraak ja nende juhuste põhjal ei saa järeldusi teha. Tea, kas mõni neist on üldse meie tingimustes oma sissesõiduks vajaliku kilometraazhigi läbi ajanud?... Las sõidavad 10000 või hooaeg või kaks ära, siis teeks statistikat
ATM siuke pill, et kui temaga normaalselt ringi käia, siis ta oma hinda väärt täiesti. Üks viga on tal see, et pannakse sõidutuhinas neljandalt esimene käik ja siis lendab mootor laiali.(selleks peab ta ikka täiega lahti keerama)
veel on hoolsa pesemise käigus õhupuhastisse vett lastud, siis ta hakkab ka tõrkuma ega taha käia.
Aga üldiselt on ATM selle raha eest igati normaalne pill. (sageli peituvad tsiklite suurimad vead lenksu ja sadula vahel tglt) :)
Jah see käikkude "ringiratast" lülitumise värk, mis on ise-enesest linnasõidul väga mugav, tahab veidi harjumist küll. Ma nüüd pole kindel, kuid üsna sama mootoriga Zidil on selleks puhuks abiks käiguindikaator. Armatuurlaualt näeb kenasti ära, "millise numbriga" käik parasjagu sees on. Usun, et ka nendel monkey-kloonidest ATM-idel on sama indikas olemas...
ATM-50 ja 4T Zidil on tõesti sarnased mootorid, nii et ehk minu kogemusest on natuke abi.
Oma 4T Zidiga olen praeguseks alles 700km maha sõitnud, nii 20-30km otsad. Võibolla on see minu isendi eripära kuid kõrgemate pöörete peal läheb mootori vibratsioon üsna tugevaks kätte. Muidugi ega keegi ei käse mootorit peenestada ka ;-)
Suurem jama oli karpa reguleerimisega. Mootor ei tahtnud 3. ja 4. käiguga vedu võtta. 1. ja 2. käiguga kuidagi ikka liikus ja 'meelitades' sai ka ülejäänud käikudega vedama. Linnas sõita eriti ei kannatanud.500km järel tegin hoolduse mis mootori poolel seisnes õlivahetuses ja õhufiltri puhastamises. Eks siis sai ka karpat lähemalt uuritud (Zidil on karpa ja raami vahele väga vähe ruumi jäetud, segusiibri kättesaamiseks tuleb karpa maha kruvida :P). Nõela langetamine aitas, peale seda tekkis enam-vähem ühtlane vedu ja normaalne gaasile reageerimine.
See on väga vana teema aga ma ei hakanud uut tegema, praegu on atm-ide asemel btm zoom, seda müüb www.ts-motors.ee tahaks teada mis te arvate kas sinise btm zoomi juurde sobib rohkem krossikiiver koos prillidega või bike kiiver. http://www.ts-motors.ee/?act=mootorrattad&id=10
Selline asi oli ,et sain uue btm zoomi ja sõitsin eelmine nädalavahetus kahe päevaga 30km aga siis kui ma käima panin siis lasin mootoril natuke aega käia ,et soojaks läheks ja natuke tuuritasin ka ,ning märja libeda murupeal kohalt ära minnes läks ratas ka natuke alla ringi ja vahepeal olid kõrged pöörded aga ma sõitsin sileda tee peal, kõrged olid sest ei vahetand kohe käiku ja ma tahaks teada ega ma sissesõidul midagi ära ei rikkunud, ma tahaks korraliku sissesõitu teha ,et mootor kestaks kaua. Ütelge ega ma sissesõidul midagi ära ei rikkunud ja edasi teeks ma sissesõitu hästi rahulikult madalatel pööretel. Palun vastake ruttu.
otsi sealt!http://www.atmracing.ee/ võibolla on midagi kasulikku ja ma ei soovita 50 cc osta liiga lahja on minuarust! ma ostaks 125 atm.mul maal on 50 cc 4-taktiline 70 läheb välja!aga seal lehegüljel on 125 cc soodsa hinnaga 12 000kr jne.tehke sellele leheküljele copy pastet.
Mul atm 50 racing 80 läheb välja aga mul siuke viga et suunatuled ei tööta.
VArem oli nii et kui esi ja tagupidurit korraga vajutasin hakkas suunakas tööle aga enam ei hakka . Aidake.
krt mul atm 50 väga hasti sõidab terve aatsa sõitnud kui ikka hooldad ja õli õigel ajal vahetad pole miskit häda ja minek on ka 50cc kohta üpris hea
varuosasi saab atm racingust suht kiirelt kui tellid
Kes iganes atm-i kohta midagi ütleb on **** :D vabandust väljendusest.. mul on pill 4 AASTAT VANA ja ma pole pidanud sellel veel midagi peale hammasrataste ära vahetama. kiiruse kohta niipalju et ise olen sõitnud 60-70 ja ega rohkem ei tahagi minna sest ikkagi väike mootor ja pole mõtet väiksekest ära koormata. kui tahad üle saja kusgil kihutada osta endale siis mingi 110cc vm. 50cc kiirus peaks jääma sinna 50-60 kanti et kaua kestaks. nagu mul. noh kuidas kiiremaks tahab keegi saada siis koonusfilter tuleb alati appo.See muudab nii minekut kui ka lõppkiirust tunduvalt.. mis veel. noh jaah võib ka seda hammasratta juttu uskuda aga lõppkokkuvõttes kui ise seal tuunima hakata ega ta ei kesta enam niipalju kui algest sest keegi insenär on selle niimoodi välja mõelnud.ei tasu panna väikest ega ka suurt hammasratast vaid keskmine, normaalne siis on minekut kui ka lõppkiirust võrdselt. kui väikse paned pole motal palju jõudu ja minek on ädinde. tean et atmil on 2 kruvi mida keerata. 1 on õhu kruvi (palju ta õhku sisse võtab) ja 2. bensu segu kruvi.
Kui on tahtmine kiiremini sõita siis peab õhukruvi ikka normaalselt keerama et pöörded oleks üsna kõrgel kui kusagil maanteel podistada siis on hea maha keerata sest siis hoiab pentsu ka kokku. pensukruvi kohta nii palju et ei tasu seda väga näppida. mul oli tõelone peavalu selle õigeks saamisega.. samas ei tohi liiga rikas bensiin ega ka vaene bensiin olla. selle peab kuhugi sinna keskmise kanti jätma..
osad vennad räägivad mootori forseerimisest aga kui sa tahad et see sul uuest peast mõne aastaga hakkab ära kuluma ja kutu on siis hakkad tahtma et oleks selle tegematta jätnud. :D pealegi forseerimine on ikka see lõppkiiruse teema aga minekut ja jõudu võtab see vähemaks ja kordan veel et kui tahad nii väga kiirust osta endale siis suurema karbatuuriga pill.
mul endal ka atm 50 see monkey kloon ja olen 4 aastat seda omanud koguaeg taga väike hammaks olnud ei ütleks et mootoril vähe jõudu on ,tipp kiirus jääb ka sinna 90 km/h kanti ,minul on ta jah suht hästi vastu pidanud omast veast olen tal hammaks ära lõhkunud aga muud ei midagi.
Eem kui lähed sinna atmracingu pood Laagris siis saat sealt k8ll ATM 50 II racingu eks aga keegi teab kust saada väiksemat hammakat taha mis või siis Stocki ise olen otsinud aga ei leia
Ma sain kaks päeva tagasi endale btm zoom 50 ja ma olen natuke hädas käiguvahetusega , nimelt eitaha kolmas ja neljas käik eriti sisse minna , isegi kui tuurid on piisavalt kõrged et kolmandat käiku panna sureb mootor tavaliselt välja .. või kuidagi hädavaevu võtab käigu sisse , kas keegi teab millles võib viga olla ?
kuulge mis võib mu atm racing 50 viga olla ? ma sõitsin metsas ja tuli mõte ketsi tõmmata ja kummikulutada . tegin niimoode et panin jalad pedaalide ette 1. käigult panin teisele ja siis kumm suitses ja kui pärast sõitma hakkasin nagu kilises midagi kuskil ja kolises . mis see olla võib ? kas sumput see mul phms lahti või midagi muud .
mull on atm monkey 70 ccm olnud 2 aastat tean juba suht palju ...temaga saab ronimas käia kui on korraliku mustriga kumm all saab vedada käru mull on tehtud veo konks pakiraamile ja veab aia käru ära kui seal 200kg lasti aga tip kiiruse suhtes on selline lugu et 8 tolli rattaga on 90 kmh aga 10 tolli rattaga on üle 100 kmh saab kasutada rolleri esi ratast võtad ketas piduri ära ja hammakas asemele ainuke asi et pidureid ei ole siis saab pidama esi piduritega mull on ka 50ccm monkey aga 8 tolli rattad on liig mis liig ehk mootori piinamine nüüd on 5tolli rattad kiirust suurt ei ole aga jõudu on .kütuse kulu on 1,5 l 100km 10 tolli rattaga aga 8 tolli rattaga on 2,5 ja kui koorem ka veel kärus siis 3 l 100 km. on hea sõiduk mina kiidan
Selline mure , on olemas Atm 50cc neljakäiguline , mureks on masina suremine tippkiirusel või suurematel kiirustel kaua sõitmisel. Soov teada saada kas mure on väikemas düüsis või milleski muus, kui on kellegil sama olnud andke teada.