Mootorratad

võrr d8 mähis

põrr
11:04 14.06.2005
mul murdus mähise klemm ära ja aretasin sinna uue see seal hästi ei seisnud ning lõin lühikese naela läbi selle mähisesse,kas see võis mähise ära rikkuda sest voolu ei teki seal uldse enam
oi-oi-oii...
13:20 14.06.2005
Otseloomulikult!!!!
Kust selline idee üldse tuli, et nael mähisesse klemmiks lüüa!?
8-D
põrr
17:01 14.06.2005
ma ei löönud naela klemmiks vaid uue kleemmi naelaga kinni, aga noh nüüd sai see vist otsa,kui just keriks uue mähise?

Kas saab ise uut mähist kerida, ma usun et saab aga mis isolatsioon sinna ümber panna?
M
09:08 15.06.2005
Kas tegemist on ikka võrri (D8 mootor) magneetoga?
Kas sul on (oli!) see kõrgepinge- või madalpingemähis?
põhimõtteliselt on kõikke võimalik ise ümber mähkida. Siiski - kõrgepinge oma on väga peenikese traadiga ja hullult palju keerde. Arvatavasti pole käepärast ka sobivat isoleermaterjali. Kuigi - kasutada saab ka vana, kui on kannatust originaalmähist korralikult lahti harutada. Aaga see kõik on kodustes tingimustes "mega" töö ja reeglina ei õnnestu, vana mähis on vist veel ka lakiga immutatud ja ei hargne korralikult. Lihtsam on rikutud kõrgepingemähis maha teda mitte säästes kiskuda ja vabanenud ruum lõpuni madalpingemähise traadiga samajämedusega täitta. Keerde pole vaja lugeda - lihtsalt peaks madalpingemähist samas suunas edasi mähkima, kuni pooli täitumiseni. Süütepooli aga peab sel juhul eraldi kasutama. Ükskõik kas mõnd võrrimootori D8-e süütepooli või siis suvalist 6-12 voldiga töötavat kontaktsüüte süütepooli.
Kuna tegemist on madalpingemähisega, siis pole ka isoleermaterjalid nii kriitilised. Mähisetraat on ise isoleerlakiga kaetud sellest piisab. Ja pealt võid pooli suvalise isoleerpaelaga ümber mähkida.
Lülitus-skeem eraldi süütepooliga skeemil on sama, nagu D8-e mootoril. Asi hakkab tööle isegi siis, kui madalpingemähist juurde ei mähi, kuid sel juhul saad kasutada ainult 6v töötavaid süütepooli.
põrr
10:53 15.06.2005
proovin siis ära teha selle ja kui ei õnnestu tuleb uus vaadata.
põrr
12:27 15.06.2005
lõhkusin mähise maha 2 suuruses traati oli sees oli vist 1 mm väljast aga mingi imepeenike ja seda oli seal ****ks jammemat oli vist 3 või 4 kihti ja traadi iga kihi vahel oli mingi kile või paberi kiht isegi peeniksel traadil

kui ma mähin sinna ainult 1 mm traati hästi palju ja seda paberit vahele ei pane kas see asi tööle ka hakkab, äkki keegi on teinud niimodi,ma saaksi ühe tuttava käest uue aga ma tahaks näha kas saan ise korda
jorss
02:23 16.06.2005
Sulle öeldi, et jämedamat mähist EI TOHI maha kerida. Maha võtad ainult pealmise peenikese mähise, alumine jäme jääb alles, seda EI TORGI, juurde ei pea ka midagi kerima, paned 6 voldise süütepooli vahele ja sõidad.
M
09:24 16.06.2005
See imepeenikese traadiga osa oli kõrgepingemähis. Umbes millimeetrijämeduse traadiga oli madalpingemähis. Seda viimast polnud vaja maha kerida. Selle algus-ots on "massi" ühendatud ja teisest otsast võid edasi mähkida sama jämeda traadiga kuni kogu poolisüdamiku täitumiseni. Mingit isoleerpaberit sinna vahele ei pea panema, kuna madalpinge ei kipu mähise sees üle lööma. Pooli võid pealt katta tavalise ioleerpaelaga - rohkem selleks, et mähis laiali ei hargneks. Mähise lõpu-ots ühenda katkesti klemmiga. Ja samast otsast vii juhe süütepooli madalpigeotsale (+). Katkestiga on paralleelselt kondensaator - see peab olema. Süütepool on teist klemmi (-) pidi kah massis. Süütepoolist tuleb kõrgepingejuhe küünla piipu... SIMPEL! :) Võid tõesti mitte mähkida rohkem traati sellele magneeto poolile ja ühendada juhtmed ja lisa süütepooli sama skeemi järgi, kuid siis saad tõesti kasutada ainult 6V süütepooli.
Mootori väljalülitamiseks ühenda selle juhtme külge, mis tuleb katkesti kontaktidelt ja läheb süütepooli, üks lisajuhe. Pane (nupp)lüliti vahele ja edasi ühenda teine ots "massi". Kui lüliti on sisse lülitatud, siis jookseb madalpinge enne süütepooli jõudmist massi ja mootor ei tööta.
Sellise ümbertegemise käigus ei pruugi sul kohe tuled tööle hakata...
Aaga saa enne mootor tööle, siis vaatame tulesid edasi - kui vaja...
põrr
15:47 16.06.2005
aga ma pidin madalpinge mähise ka maha kerima sest see oli ka kahjustatud
põrr
15:47 16.06.2005
vahet pole kah homme saan uue mähise
M
16:28 16.06.2005
:)
Noh... nüüd siis vähemalt tead "mis karul kõhus on"... :p
mix
22:49 26.06.2005
aga kuidas ikka tuled ka põlema saaks sellise ratsi puhul
W 123
08:48 27.06.2005
Tulede jaoks tuleb veel üks mähis peale kerida. Sama mähise pealt süüdet ja tulesid tööle ei saa.
Veel võimalusi: jalgratta dünamo paigaldamine, LED- idega laternad, mille vooluallikaks piisab taskulambi patareidest (kaks D- elementi järjestikku kestavad päris pikalt).