Nüüdseks on juba mõni aeg 4t turul olnud. Kuidas siis lood on kas mõttekam on osta 4t või 2t.Kas see 4t on väga kehvasti ehitatud või peab ta ikkagi paremini vastu kui 2t?
Ärge niisama mula ajage eks!!!
Mis on ültse selle 4t ja 2t zidi plussid ja miinused?
noo eks 2t peaks ikka natukene erksam olema ja kiiremini lagunema ja neli takti peaks olma just uimasem ja vastupidavam ma ei tea kas see asi zidi puhul ka nii on
<mula>
Pole 2T Zidi omanud, 4T mootoriga on mul esimene selline. Esimese 600km peale pole ta küll heast peast lagunenud veel. Üks sõitu häiriv jama küll oli ja see tulenes karpast - linnas sõitmisega oli seetõttu jama. Peale regullimist hakkas minu arust normaalselt liikuma, võibolla saab isegi paremaks kruvida kui viitsimist oleks täppisteadust teha. Külma ilmaga kippus gaasisiiber kinni kiiluma - sai talvel -5...-15 kraadise külmaga sõidetud - aga seda miinuseks lugeda ehk ei kannata :-)
Mis minule asja juures meeldib:
Vaikne on
Ei pea bensiini+õli seguga jantima. Saab tanklast paagi täis lasta ja moos.
4 käiku tundub hea olevat - rohkem valikut vastavalt oludele.
Elektristarter on tal ka, juhuks kui vänta anda ei viitsi (ja mina ei viitsi).
Jõudu on tal niipalju et ~30% tõusust läheb esimese käiguga üles (ma kaalun ~80kg). Jalgrattaga pole ma samast kohast veel kunagi üles suutnud vändata (või on füüsiline vorm kehva).
Miinused:
Ta on raskem kui 2T Zid.
Pimeda ajal häirib 'N' (neutraal) käigu indikaator-LED ja indikaatorite heledust seda ei saa. See lambike on neetult erkroheline ja sirab täpselt silma. Tõmbasin sinna sinise teibi peale :-) Üldse see instrumendipaneel pole mulle suurt maitse järele ja tekitab soovi ümber aretamiseks.
4T Pilot on hinna poolest kallim kui 2T Pilot
Peale mootorite muud suurt erinevust nagu polegi. Raam on muidu sama, vaid mootorikinnituse jagu vahet. Elektrisüsteem ilmselt on ka natuke teisem. Võib arvata et neis kohtades tekkivad vead on suuresti sarnased.
Kuidas see Hiinast pärit Lifani mootor pikemas plaanis kestab seda esialgu ei tea. Sama perekonna mootorit olen ma näinud peal olevat ATM-idel ja isegi ühel Yamaha(?) kirjadega isendil. Põhimõtteliselt pidi olema koopia Honda mootorist mida pikka aega tehti/tehakse. Arvatavasti ei jäta ma foorumisse kribamast kui miski kala avalduma peaks :-)
Pika ja saasta jutu peale kokkuvõtteks - Toomas mine poodi (näiteks Kloostrimetsa omasse) ja proovi mõlemat. Ratta ostad ikkagi endale ja sellise millega sõita meeldib. Varem või hiljem ta laguneb ja vajab remonti nii või teisiti. Igatahes kui tahad uut, odavamat ja vähegi normaalse tsikli moodi/mõõtu sõiduriista siis Zid-ist paremat pole ma senini leidnud.
</mula>
netis on märgitud et nelja taktiline võtab 50 sisse aga ratta enda kiiruse näidukil on märgitud 60. kas keegi oskab öelda mis ta tegelikult uuest peast sisse töötanuna võtab? äki on keegi mõõtnud. mõne teise aparaadiga.
Ja muideks ta pidavat kül uimasem olema kui kahe taktiline aga kas rebib nokka kui tahad?
Sa ei viitsi vist otsida-lugeda 4T Zidi kohta siinsamas foorumis juba kirjutatud juttu.
Noka tõmbamine unusta ära selle rahuliku sõiduriista juures. Automaatsidur ei lase tal niivõrd äkiline olla kui mootor tegelikult ehk võimaldaks. Minu omal vähemalt on nii.
4T Zid on igatahes normaalseks sõitmiseks mitte kõvatamiseks. Normaalne kiirus 40-45km/h siis on mootori hääl kõige elutervem. Spidole suutis minu oma küll tiiru peale keerata aga sellist kiirust pidevalt arendades saab mootorist tõenäoliselt ruttu lahti. Võimalik et ka rattast ja/või hulgast rahast kui politseionu pahaseks saab.
Krt, nagad küll, tahate politseile Zidiomanikke sildistada kui 'sellele saab trahvi teha' või? Niigi see ratas on tehasekiiruse osas suts sinna illegaalse poolele ja piirajat tal pole mingisugust originaalis. Kasvage parem mõni aasta vanemaks, tehke A1 ja võtke suurem tsikkel. On kõigil parem olla. 11kW lubab vabalt 100+km/h sisse võtta ja eduliselt nokka tõmmata kah :-)