Nii lihtne see ka ei ole. Esiteks võidusõidu tsiklitel on ülekanded iga võistluse trassile sobitatud ja max kiirus sõltub rajast. Tavatsiklitel on üldiselt tehnilistes andmetes asjad kirjas. Kuna tsikli puhul ja eriti suurtel kiirustel on kõige tähtsam tegur tuuletakistus siis palju oleneb sõitja kehakaalust ja millist takistust ta tuulele teeb. Võidusõitjad ja tehase katsetajad on üldiselt kerged ja väikest kasvu. See vahe tuleb välja just väiksemate kubatuuride juures. suurematel ei ole sõitja õla laius nii oluline.
Tavaliselt on tsiklitega nii, et jutud mis ringlevad on ikka kõvasti vägevamad kui tegelikud saavutused. Kui netist otsid siis saad kindlasti kätte kalevi suursõidu raja pikkuse ja keskmise kiiruse. Seal on eesti teekate. Eks sirgel läheb ka kõvasti rohkem aga mitte lõputult. Tootjad pakuvad ka omad andmed välja ning max mootoripöörded ja ülekanded on paigas ning eriti sellest kiiremini ei saa. Olgu kumm mis tahes. Isegi vähem kuna enamus eestlasi on suured ja paksud kui tehase kiludega võrrelda.
Nii hull küll ei ole nende ärplemisjuttude, et kui veeranditki usud oled poolega petta saanud aga uuri eriala asjadest seda. Foorumis lüüakse su kõrvad nuudleid täis.
andke mulle palun Kalevi suursõidu ja teiste eesti sõitude statistika linke. või öelge kui suured olid reaalsed kiirused seal. keskmised, maksimumid jne.
lihtsalt sattusin nädalavahetusel ühel peol vaidlema ühe tsiklivennaga, kes väitis et tema tsikkel on kiirem kui minu bemm ja kukkus laiama kuidas tema 300-km/h sõidab, isegi pidi Tallinna linnas Vabaduse pst-l nii kiiresti sõitma.
pakkusin, lähme maanteele :) sellest väljakutsest loobuti.
tänavasõidu tsiklitest originaaltüüpidena lähevad üle 300 ikka vähesed. kindlalt olen lugenud Motorradist et seda tegid hayabusa ja kawasaki zx12. teised tonnised ja üle või alla selle ei läind ükski üle 300 näidaku see spidokas teil mida iganes.
olen oma vennaga väga nõus, 300 saavad lubada tõesti need kaks tsiklit, tonnaste kiirus jääb ikka vahemikku 280-290 ja seda kah ikka uuematel,mitte 15 aastat vanadel 210 kg kaaluvatel 1000stel.
"server laeb lehte" ja - jääbki laadima >:(
Aaga arvan, et olen seda videot näinud. Kui see on see, kus video "katkeb" hetk enne tsikli jõudmist kahe veoauto vahele, siis see video POLE Eestis tehtud ega Eestis sõidetud.
Kurdadi debiilid! - levitate siin igasugu kuulujutte ja laimu. Täpselt nagu mölakanal "Kanal2" juba... - pole vaja kontrollida fakte ega midagi...
Uurige veidi netist, lööge näiteks Google-sse "Ghost Rider - The "Final Ride"" ja saate teada kus ja mis see video on..
Saksa ajakirjas Motorrad andmetel läheb seeriatsiklitest üle 300 kmh vaid Kawasaki ZX-12, millel moodeti reaalis 302 kmh. Suzuki Hayabusa läks 'vaid' 299 kmh, kusjuures spidokas näitas seejuures 340 kmh.
Enamik tsiklimehi jääb kahjuks kogu eluks pubekatest ärplejateks, nii oli see IZH-de/Jawade ajal, nii on see täna ja arvatavasti ka tulevikus.
kusjuures motorradis oli mu meelest nii et hayabusaga saadi 299 km/h siis kui tal olid tahavaatepeeglid küljes aga ~310 saadi siis kui peeglid olid maha kruvitud. selline huvitav võrdlus lihtsalt.
pole seda motoradi ajakirja lugend aga arvan et testiti ikka stock tsikleid. R1-te, hayabussi või ZX-12 natuke "järgi aidata" siis üle 300km/h saab kindlasti kätte. iseasi kas mõtet on.
Ärge blackbird'i unustage. Need kiiruse numbrid suht kõiguvad üldiselt, aga blackbird võiks minna napilt 300 busa nati rohkem ja kawa veel natuke rohkem. Spidod valetavd kõigil. Mu rattal kuskil 10% näitab rohkem. 110 spidol, siis tegelik kiirus 100, mõõdetud korraga nii gps-ga, kui jalgrattaspidoga, mille näidud erinesid üksteisest 0,5 km/h
motikas võib ju 300km.h välja joosta, aga ma kardan et eestis pole palju selliseid mehi kes meie teedel suudavad sellise kiirusega kimada. jube külma närvi ja kiire reaktsiooniga ning ega lenksust ka eriti sellise kiirusega kerge kinni polehoida
mina sain oma 89a.Iš planeta spordist kätte 280km/h.0-100ni kiirendas 4.7sekiga.aga see nõudis unetuid öid garaazis.Mootor sai täielikult lahti võetud,väntvõll tasakaalustatud,treitud ja tugevdatud väntvõlli laagrid,et mootor laiali ei lendaks,silinder ja kolvid 500se zeti omad mis oma korda forsseeritud, süütemäng honda oma,tagumine hammakas väiksem,kerg sulamist rattad.üldist massi vähendasin 260kg.pealt 180ni.väiksem paak.iste,rattad jne.
Suzuki GSX-R600 2005 Sport Evo projekt (st. GP Tuner). Ise sõitsin täis paagi ja tibi taga raskuseks 290... ülekanne 16:43, tuli ca 14tuh rpm - ei pannud tähele. Ruumi keerata jäi veel sest jookseb kuni 16500rpm ja jõudu minna oli kuid asi lendab kindlalt minema... fakt. Oli ideaalne tee, esi-, taga Öhlins + rooliamort, Pirelli SC1 rehvid (supersoft), madalaks lastud jne. Miski ei aita - arvan 300 igati max. Eelmine aasta sõitsin CBR600-st 283 välja, kaamera oli peal, spido radariga kontrollitud (max võis valetada 5km/h).
Kuule Mati mine ****** oma cbr600 ja 280.
Mine maga kaineks ennaks ennast algatuseks.
Ja see bemmivend kes teema algatas võiks kah natuke sisse hingata enne kui laiama kukub.
Sellist bemmi mis mingi matkatsikliga võistelda suudab on eestis vast kolm neli tükki.
Bemmi spido muideks valetab ka päris uljalt kiirustel 180 + ...
Tsiklispidod hakkavad kuskil 220 + debiilsusi näitama et kiirus muudkui kasvab aga tegelt hoogu pole.
Neid 280 km/h kuuesajaseid on küll nähtud.
Reaalelus on 240 aga lagi. Heal juhul 255.Tuunitult ehk 260.
Uus gixxer, r1, cebar ja ninja teevad kolmsada ära küll õigete settingutega.
Ja selle vahega et kui see "bemm" läheb 200 km/h ajaga mida võib kalendriga mõõta siis tsiklil on see selline alla 10 seki tegevus.
to siiani veel iz: - no see sinu pildil olev bandit-peletis nüüd küll millegi eriliselt sportlikuga ei hiilga...
GSX-R ja GSX-F ja GSF (Bandit) on ju täiesti erinevad rattad joppantoonio.
vihjeks www.bikez.com - tudeeri kasvõi numbreid kui välimusest aru ei saa mis sport või touring või kurateabmillejaokstehtudratas
lahe.
mis siin ikka iba ajada,kevadel tulen eestisse teeme lõppkiirusvõistluse kusagil.
eriti on oodatud eelpoolmainitud imekuuesajased.
tänavarattast üle 270 saada on tükk tegemist.tibi tagaistmel langeb kindlasti ära,mingi parem kiiver tuleb kah vaadata.
kes on proovinud teab millest jutt.
usun et ikka on täie tervise juures see spetsialist.
tirisin video alla. 790mb ja 53min mpg fail.
ei old aega kohe järjest lõpuni vaadata, aga tundub et tegu on lihtsalt kokku monteeritud erinevate väikseste juppidega. ja ka viimases lõigus tüüp on täiesti ühes tükis.
asi on lihtsalt kommertsiks aetud, ja naishääl loeb legendi kõrvale. kes kus ja miks, ning lõpus ka tiitrid mingite nimedega.
max kiirust näitab spido tal 299. samas need autod kellest ta mööda sõidab, ei tundu üldse niiiiiiii kiiresti "lähenevat". või sõidavad autod 200ga ?
teadsin tast ennemgi, ag Saksa DSF 's nägin temast intervjuud ja videolõike. Nt. kuis Stockholmi poliis üritas teda kinni pidada linnas ja kiirteel tagurpidi istudes poliisile F..K'i näitas! Samas oli ka mingi Svenssoni ülemkomissari kommentaar, et oleme jah võimetud teda kinni pidama! Humaanne demokraatia ikkagi!
GR teenibki elatist videode müügiga ja masinaid ning tüüningu osasid annavad igatsugu tsiklite diilerid tasuta reklaamiks!
Edu talle
Kui nüüd kiirendusest rääkida, siis maailmarekord on vist mingi 0,7 sek 0-100 kmh! Jõudu prooviatele
ime 600 ja teised r1 lendurid kas olete rulli ka kunagi keeranud oma peldikutel või olete ainult spidot vahtinud ja unistanud
minu r1 ja gsxr1000 ei näita isegi 300kmh 299 on kõik ja see spidoviga arvestades pole veel 300kmh
Pole just tsiklimees ja ega tea neist elukatest suurt midagi aga kuna te vaidlete siin kas saab 300 kätte või ei siis ma olen saksamaal bahni peal sõitnud Audi RS4-a millel piiraja oli eemaldatud nii umbes 260km/h spido näitas 280. Aga mingil hetkel lendasid 3 biket mööda nii nagu ma oleks seisnud ja nemad nii 80 km/h sõitnud. No neil oli küll üle 300km/h sees Üks neist oli Kawasaki teisi ei tundnud ära. Nii et sõidavad küll.
Minu honda CBR900 Fireblade 98 aastast näitas spido peal küll 300km/h.Reaalselt võis olla kusagil 270 kandis.Samas oli ülespoole varu täitsa olemas(lihtsalt tee sai enne otsa),nii et 300 tuleb minu arvates ära küll.Rullnokkadest mõttetute bemari omanikega ei tohiks probleeme tekkida.
üldiselt see 300 ületada ei õnnestu.1100 honda ja sellelt sai 295 spido järgi kätte ja rohkem ei.seega need kes ilatsevad,et lõtva 300 ja peale selle siis mingu arenegu veits.300 ja üle selle lähevad küll tsiklid aga neid on nats ka näpitud!!!
Mõned aastad tagasi sattus kätte üks Saksa tsikliajakiri, kus testiti Kawasaki ZXR-12R ja Suzuki Hayabusat, tollal kõige suurema kiiruspotentsiaaliga tsiklid üldse. Suzukist saadi kätte 298 kmh (spido näitas miski 330 kmh) ja Kawast 302 kmh. Siis võeti Suzukil peeglid maha ja saavutati ehtsad 308 kmh (spido järgi 340 kmh) ... kusjuures testisõitjaks oli suht nääpsuke sell.
Eks kiirustega on alati liialdatud (nagu ka seksist rääkides) ... ja täismõistuse juures olev inimene seda möla üldjuhul kuulata ei viitsi ...
Minu kavroovets sõitis 1987 aastal 95 km. h see oli KÕVA sõna.
Seega on vahe millest me räägime?
Soolajärvel on fikseeritud mootoratta kiiruseks 584 km.h. kuid nähes masinat tekis küsimus kas see on motorattas.
Mida suurem kiirus,seda rohkem spido valetab. Ja eesti teed viskavad arvatavasti juba 260-270 pealt sind minema,need peaksid mõistma mind kes kasvõi autoga vähemalt kahesajakolmekümnega on sõitnud. Muidugi mitte spido järgi.
Eesti politseil on paar CBR 1100 XX-i, mis väidetavalt pidada tõepoolest ka Stalkeriga mõõdetuna ihaldatud numbrile pihta saama. 0-100 2,7 sek ja esimese käiguga 135. Tartu motomessil oli kevadel üks väljas ja mingi Soome fänni stendi- ning rajatestide numbrid tabelis juures. Kuidas pilt reaalses liikluses välja näeb, ei tea. Igatahes eest ära minekut ise ei üritaks.
Enamasti ongi testisõitjad nääpsukesed. Iga kilo edasiviimine nõuab energiat. kui sporttsikkel kaalub 250-300 kilo(need mida tänavalsõitmiseks müüakse) on oluline vahe kas juht mingi 55 või 90 kilo. Peale selle suurtel kiirustel mängib suurt rolli õhutakistus. Raskem mees enamasti ka suurem ja tekitab suurema takistuse.
teoreetiliselt võimalik, aga ainult oluliselt muudetud ülekande ja äärmiselt heas korras oleva mootoriga sellise rattaga (pole veel sellist Eestis näinud mis karpa R1 puudutab) ja ideaalsetes ilmastikutingimustes. ja "kaugelt" üle 299 pole see ka kõikide ideaaltingimuste kokkulangemisel.
vaata vähem oma aiateibaid näitavat spidokat ja lase mõõta kiirus taadeldud mõõteriistaga kasvõi näiteks autode 1 miili lõppkiirusvõistluste raames Haapsalu lennuväljal.
puusalt tulistades julgeks reaaltulemuseks pakkuda max 290kmh sulle.