Mootorratad

mootorratta tasuvus võreldes autoga

allar
18:21 13.07.2005
Olen motikate alal täielik võhik, aga siiski kaalun lubade tegemist.
Ma tahaksin teada, kui palju võtavad kütust sellised "nõrgemad" motikad ja ka kui suured on hooldekulud? Esimeseks rattaks ei tahaks kindlasti mõnda võimast ratast, sest tean et ma ei suudaks end ja ratast piisavalt kontrollida. Mind huvitaksid just sellised "cruise" tüüpi motikad, millega saaks sõita nii linnas, kui maantteel. Max kiirus kuskil 120 kanti vähemalt, palju kilowatte selleks tarvis on? 30kw?
sass
18:26 13.07.2005

kui paned nii, et õlivarras punane egs siis odavam ei tule!
taat
19:31 13.07.2005
Mul 800 cm3 cruiser, 41 kw. Max kiirus ei tea, üle 140 pole prrovinud. Kütet võtab 5-6 l/100km. Kindlustus ca 600 eeku 6 kuud. Hoole iga 5000 km järel ca 1000 eeku.
allar
19:57 13.07.2005
Aga kas talvel muidu üldse kannatab sõita (ma mõtlen linnasiseselt)?
Või tuleks ikkagi talvel autot kasutada?
Äitäh vastuste eest
allar
19:59 13.07.2005
ja kuidas üldse parkimisega on? Kui lihtsalt tänavale jätta, siis tundub natuke ebaturvaline, autol on vähemalt klaasid ees.
biker
23:20 13.07.2005
Seda cruiseriga talvesõitu tahaks näha küll ;)
Ja kui parkimise pärast põed siis võid ju alarmi ja immo ka peale panna.
~
10:33 14.07.2005
Talvel? - kui üldse, siis ehk miski enduuroliku rattaga ainult...
a6-emees
10:48 14.07.2005
No talvist motosoitu ei soovita kyll, pole ma kyll ise teab mis vana (29) aga sai ka nooremas eas talvel motikaga ikka regulaarselt soidetud oma lobuks ja uskuge mind ,polvedele see hasti kyll ei mojunud,talveks ikka auto !
Pets
11:11 14.07.2005
Motikas ei ole liiklusvahend terveks aastaks kui tahad ikka 40-selt mees olla. Kõik need nooruse motikasõidud maksavad pärast kätte. eriti kui riietus ei ole vastav.
Bensu, kindlustuse jne pealt suurt kokku ei hoia võrreldes väiksema autoga. Peale selle tutvu liikluseesirjadega. Kui sul veel lube pole siis on esimesed kaks aastat on võimsuse piirang peal. kui oled päris noor siis on veel üks võimsuse piirang nii, et kolm võimsuse piirangut võib tulla. Osad motikad on muidugi chip poomisega nii, et alguses saad sõita ka ja pärast vahetad aju ära ja saad samast tsiklist rohkem võimsust. Cruiseritel pole sellest asjast kuulnud aga sportlike puhul küll. Cruiseri mootor on muidugi momendi mootor ja seal sellele suurele võimsuse numbrile rõhku ei panda. Vaata ringi kas kuskil on müüa veel selle kevadist ajakirja Motomaaniat. Seal on kataloog sees. Saad KW ja tehase max kiirustest aimu ning pilt tsiklist juures. Aga ennekõike loe läbi kõik mis seotud piirangutega tsikli võimsusele seadusandja poolt.
allar
15:56 14.07.2005
Auto load on olemas. Tekkiski mõte seoses uute eksamitega, et äkki teeks juba motika load ka, alguses kahtlesin, aga nüüd hakkab see mõte üha rohke mmeeldima.
Ja palju korralik riietus koos kiivriga maksab? 10000?
intruder
11:40 15.07.2005
Ütleme, et keskmine tsikkel võtab 5-6 liitrit kütet 100 km läbimiseks.
Tagarehvi vahetad kuskil 10000-15000 km peale, korralik uus tagarehv maksab u 2000 krooni, samas kui kummipõletad vahetad tihedamini, esirehvi saab õnneks harvemin vahetada, hind umbes sama.
(räägin normaalsetest revides, rinka kummid on kallimad)
Filtrid ja õlid tuleb ikka kord aastas vahetadam.
Õhufiltrid+õlifilter+õli ka kuskil 2000 krooni.
Eks mingi raha kulub ka muu hoolduse alla.
Varustus
Kiivrid algavad 500 kroonist, kuni 10000 kroonini.
Eks ise tead kui kalliks oma kaalikat hindad. Ise sõidan 5000 krooni maksnud schubert concept'i ga.
sõiduvarustus...
kindast, saapad, püksid, tagi - kui choprimees siis veel nahad ka...
ca 10000-30000 oleneb palju sul raha on :)
Ütleme nii et tsikkel on siisgi hobi ja iga hobi eest tuleb maksta :).
Ja mis puudutab varustuse ostmist siis eestis mõttetult kallis...saksa tasub tooma minna.
U79
21:55 17.07.2005
Kuda see õli ja õhufiltri vahtus sul nii kirves saab olla!? Õlifilter max 250 krooni, täissünt õli 4 liitrit ca 400 krooni. Õhufiltrit peab iga kolme aasta tagant enamasti vahetama(paljudel tsiklitel poroloonist toru) Ja õhufilter maksab ka max 400. Megakallis on sul õlide vahetus ikak küll. Rehvid on küll kirved aga kui kokku hoid atahad ostad kasutatud ca 60% mustrijäägiga rehv ca 300 enamasti. Saad julgelt hooaja sõita. Ja soovitav on ikkagi tsiklit graaazis või tasulisel parklas hoida.Noh enamvähem korralik kiivri hind algab 1000 kroonist ja sõiduriided noh neid võid kaltsukast saada nahkkombe ca 1000 . Ja ongi kogu kulu.
ninamees
09:49 18.07.2005
Kui tegu on mootorrattaga,siis on tasuvuse jutt jura.Minu jaoks on tsikkel kaiff ja selle eest tuleb loomulikult alati maksta.
QNN
13:14 18.07.2005
nõustun eelkõnelejaga.
Kuna, oh avastust, tsiklisõit ka pisut enam ohtudega seotud, kui autoga kulgemine, siis ise küll enda rattale mingit sussi kummi, ega endale economy-style kiivrit soetada ei tahaks. A tsikkel odav lõbu ei ole...ja ei peagi olema. Kui kasutad peastarvutamist, siis märkad peagi, et korralik ratas ja norm auto maksavad pea samapalju, kindlustus ühte auku ja autoga saad sõita igal aastaajal, autol jupid odavamad (tõsi tsiklili on neid vähem:)
Pealegi, enda kogemusest võin lubada, et minu auto kütusekulu ületab tsikli oma(1200cm3) suht minimaalselt.

Aga eks ka Ferrari omanike hulgas ole neid, kes suure kütusekulu üle nurisevad... :o)
intruder
09:52 19.07.2005
Vaatasin kodus arvetepakist üle
Õhufiltris 2 tk makssid 652 krooni
Õli täissünt Castrol 1liiter 110 krooni - rattase läks 380 krooni eest
Ja õlifilter 210 krooni. seega 1242 krooni.
Ja minu isiklik soovitus on inimestele selline, et ärge hoidke kokku pidurite ja rehvide peale.
Kasutatus rehvi ostes sa ei tea kunagi mis sellega tehtud on, äkki on mõni traat sees katki vms.
Aga samas kahel viimasel eelkõnelejal on täiesti õigus.
Tsikkel on kaif - hobi, fun. Mängi kasvõi golfi ja raha kulub rohkem.
heinar16
15:07 20.07.2005
E-märgistusega kõige odavam kiiver minu teada 1500 EEK.
Morse
14:20 25.03.2006
E-märgistusega kiivreid on kohe kindlasti 900.- eest saada ja usun, et ka see pole odavuse tipp. Kuid tõesti, igaüks ise teab kui kalliks oma pea hindab.

Tsiklisõiduga on minuarust nii, et seda on mõtet harrastada siis, kui sa ikka tõesti hingega asja juures oled. Vastasel juhul peaksid sa raha peale vihane olema. Pappi läheb... Ja kahju pole selles ainult siis, kui sa tõesti tahad sõita.

Varustus on kallis ja idee poolest peaks olemas olema juba enne ratast (kui tervis armas). Viimasel ajal on mitmekümne tonniste Rukkade kõrval odavamaid riideid sisse tooma hakatud. Sõbramehed ostsid endile Held joped - mingi 2000.- ringis - üsna asjalikud.

Aprillis maanteel näeb...
tom
15:09 04.06.2006
eestis saab tegelikult sõita aastas aprillist kuni oktoobrini, kui hästi läheb siis ka novembris. Nii et 7 - 8 kuud.
metax11
15:49 02.01.2007
tasuvust ära taga aja...mul tsikli ylalpidamine kordades kallim kui auto. kummi saab põletatud ja gaasitrossi ka lõdvax ei lase. varustus peax ka olema, ise ilma kukkunud kyll, valus endale ja tsiklile ning eelkõige rahakotile. ja veel, tsikli tehniline seisukord võrdub su enda eluga, rehvide ja pidurite pealt ei tasux koonerdada. Aga minu jaox tasub selle kõige feeling ja adrenaliin mida tsikkel pakub- ärge mõelge ainult rahale!!!

Muudetud 02.01.07 15:53

Kah tsiklimees.
17:05 02.01.2007
Sa metax hakkadki nüüd siin igas teemas mingit pubekatasemelist rullnoka iba ajama või?...
Igat asja saab selgitada ju ilma ülbitsemata ja teistele ära panemata. Kurat ei pea ju kutsikana kiunuma siin, et kuidas ikka audimehed suhu saavad ja kui kõva mees oled gaasitrossi pingul hoidma...
**** oled, et üldse tolle kolm aastat vana teema üles kiskusid. Ja siinses teemas oled kah ajukääbik, kui kelgid, kuidas ikka tsikli ülalpidamine sul autost kallim on...
Jäta igale ühele tema lõbu sina lakud oma baikki, keegi mukib oma autot "kordades kallimalt", keegi purjetab, mina lendan... no mida kuratit siin kelkida, et kes oma hobisse rohkem kulutab, kui keegi teine oma igapäeva tarbe-esemesse.
Selge ju niigi, et kui tsikkel on kultus- ja hobiese, siis kulutatakse temasse rohkem ja kui selleks on auto - siis jääb jällegi tsikkel varju.
Minul on tarbe-esemeteks nii tsikkel kui ka auto ja odavalt saab mõlemiga hakkama. Paraku raha läheb aga hobide peale ikkagi.
intruder
10:14 05.01.2007
Kah Tsiklimees kuule aee....vaata selle tasuvusega on nii, et tee mis tahad aga meie kliimas tuleb vähemalt minu arvutuste kohaselt tsikkliga läbitud kilomeetri hind kõrgem, kui autoga.
Kah tsiklimees
14:02 08.01.2007
Nuuu-jahh... ega väga ei pea vajalikuks vaielda kah...
Nagu ütlesin, on mulle tsikkel ja auto lihtsalt tarbeasjad. Sõidan mõlemiga (auto rsk võtab tagumik/kilomeetri peale rohkem bensiini) üksi ja kallist erivarustust pole tsiklile ostnud, linnas raha eest ratast ei pargi ja kodugaraazhist hoiutasu ei maksa.
...
Ah eks iga-üks arvutab omi kulusid ise - ma'i viitsi rohkem kribada.
volvofriik
00:24 27.11.2008
Kuigi eestis on tsiklist tehtud kultusese(vähemalt jupistuse hinda vaadates ning muu maailmaga võrreldes),kasutan mina teda kui tarbeeset.Esialgu on odavam ja mis salata-kiirem olnud.
ainainain
22:55 19.12.2008
Mina näiteks ostan cruiseri aasta arvujärgi, mida vanem seda veetlevam. Lihtsalt hobi on selline, omada miskit aastate vanust ja korralikku (ilgelt tõmbab Yamaha Virago poole aastast 1980.a). Ei mõtle see juures üldse, mis üks või teine asi maksab, et sele hobi juures ka tervis säiliks. Motohuvi on siiski surematu magnet, mis mehed nende sarvede taha paneb, mitte valik, kas auto või mootorratas, kummaga odavam. Kui tahad odavalt sõita siis igas hästi varustatud poes on müügil muruniitja mootoriga seaniitjad (rollerid), kevadel paned paagi täis ja sügisel, kui bens otsas, lükkad garaazi alla kevadet ootama ja põlved tuule eest kaitstud ja kaassõitja koht ja puha jms. :-)))
Ütleks, et tsikkel ikka hobi, millega tuleb maast-adalast kasvada, mitte täna kargan sarve ja olen tsiklimees. Ka jahipidamine on kallis, nagu iga teine-kolmas hobi!
Kui tahad sikli selga istuda lihtsalt selleks, et odavamalt läbi saada, jää parem rooli keerama, kuna kui sa hingest pole tsikliga kokku kasvanud, saab Sinust halb tsiklimees ja pea ka õnnetused tulemas.
Selline soe soovitus siis minult! ;-)))
volvofriik
00:28 23.12.2008
Mul sama asi.Pool aastat luurasin rattaid.Lõpuks otsustasin Kawa Vulcani kasuks.Algul sihtisin ka hirmsasti üht Viragot.Lõpuks aga jahtus mu huvi selle ratta vastu tänu sellele,et sellel on õhkjahutus(mis ehk polegi nii halb) ja mopeedilikule konstriktsioonile.Alumist kandevraami asndab mootor,mis karta on,teeb meie karjaajamisradadel,mida teedeks nimetatakse,konstruktsiooni oluliselt nõrgemaks.Ise kaalun ka üsna palju(isikliku arvamuse jagu vähemalt).Muidu on sigailus ratas küll.Silm läks niiskeks.Aga enne kui jaole sain,oli juba maha müüdud.Kuulutus tolknes lihtsalt veel üleval.
Samas on endal 14 aastane kogemus 350ccm JAWAga,mis tuli kahjuks peale pere soetamist maha müüa.Nüüd aga vanemas eas lõi jälle hinge pugenud kunagine kurat selja sirgu.And............
ktm1111111
17:17 28.12.2008
endal sama jama kuda talvel krossi kiivriga sõita nii et nina ja kael ää ei külmuks sukka kasutan aga kas on olemas päris talveks mõeldud sukk ja kus seda saada,aga kui lihtsalt hobi korras tiristan ,oleks mote kinnine kiiver osta
MadMax35
12:25 03.01.2009
No ei ole see motovärk odav, mul esimene hooaeg ja kulus 60000 sellele hooajale. Uuele kulub veel rohkem, sest sai üks cbr juurde ostetud. Aga see tunne, mis tekib, kui kiirendada 0-100 3s, see kaalub need kulutused kõvasti üle :)
IRW
19:11 04.01.2009
Tasub osta küll osta endale mootorrata ja tapa ennast ära, sõida surnuks..
Saad lasta ka tagarattasse ja siis pikki seina põrutada või lihtsalt maanteel autole otsa lasta !!! Osta veel mingi 1mill väärtuses see kõige parem osta endale mingine nahkvest ka ja lase tatokad teha siis oled lahe vend !! GL !!
volvofriik
07:50 05.01.2009
Ennäe,mingi kirjaoskamatu rullnokast auto**** ka foorumi üles leidnud ja üritanud sõna sekka pudistada.Tundub,et Sulle sobivadki asjad,millel on kindlad 4 toetuspunkti.Nagu 4 jalaga taburet,voodi,auto jm.Ülejäänute otsast kukud lihtsalt maha.Ilmselt tänu saapanumbrile võlgu jääva IQ ja organismi eripära tõttu.
PS! edaspidi võta palun sõna teemadel,millest ilmselt ka midgi jagad! Nagu näiteks sukakudumine,kampsunite-sallide-küünte värv jne.
IRW
19:23 05.01.2009
Ära rebi !

Avaldasin oma arvamust..
volvofriik
21:20 05.01.2009
Nojah. Mina ka. :-)