ei olnud jah.....taha panin väiksema hammas ratta ning mootorit sai natuke ymber tehtud ning olen sellega sõitnud juba 40 000 km ja pole mitte midagi vahetand peale kolvi rõngaste :)
Aga kahjuks selle motika saatus oli kraav :'(
Minu mäletamist mööda lagunesid nii Jawa kui Iž enam-vähem võrdselt.Endal oli 16 aastat tagasi tutikas Planeta sport ja see tegi küll tehaseseseades Jawale ära nii kiirenduses kui lõppkiiruses.Tol ajal ei osanud Planeta Spordi välimust küll hinnata aga praegu tundub Jawaga võrreldes küll kõvasti stiilsem-selline klassikaline,vähe cafe-racerit meenutav,mitte mingi kaheksakümnendate õnnetu tontteabmiswannabekäkerdis.
no jupiter laguneb kiirelt kui pöördesse lasta jawa veidi parem aga nad on mõeldud ikka väikestele pööretele mitte nagu jaapanlased ja ilmselt kumbki eriti üle 120 ei lähe spidoka järgi võib olla näitab jah 140km/h aga nii nõrga mootoriga asjast ei saagi paremat tahta. kolvirõngaid läheb kui leiba kui lubatud pööreded ületada.see juhtub ka kui panna ette väiksem (külgkorvi) hammasratas.
izil on esimesed veohamasrattad 16, 17, 18, 19, 21 hambaga. olen kuulnud ka et 20 on. endal on ees 21 hammast, kolmandaga 90 km/h. Aga mis teemasse puutub, siis eks need mõlemad lagunevad/peavad vastu enem-vähem sama kiiresti/hästi....kõik oleneb ju omanikust. Ja kui võrrelda tehaseandmeid, siis jawa 638-l on antud tippkiirus 125 km/h(639 ja 640 130 km/h,) ja iz`il 125 km/h, planetal 120 km/h. Paistab, et tehasest tulevad üsna võrdsed:) Üks asi on tehase andmed(jup 2-l 110 km/h), teine see, mis on tõestatud(jup 2-l 125 km/h - sissesõit alles)...isegi voshodiga on 140 km/h sõidetud (väidetavalt ka 160). Lisaks ehk niipalju, et jawa 250-l on antud tippkiiruseks 140 km/h. Ise eelistan iz`iga sõita, kuna on pidevalt vaja kruusateid sõita...ja jawa seal teel ei püsi.
mul jawal(638) on ees 18 hambaga ketikas ja kolmandaga läheb 100 välja,maximum mis olen saand on 145.mitte midagi ringi pole ehitanud,läbisõit on 8000.aga tean venda kes sõitis oma 638ga 170ga ja üle seele vist isegi.midagi ta oli mootoril teind ka.