Ühesõnaga, millise kaherattalisega võib siis üks 16 aastane sõita? Peale jalgratta:)
Ärge pahandage, ma võhik.. veel.
Ja väga hea oleks, kui saaks mingeid näiteid ka (sel juhul saaks pilte ostida) Ja ilma lubadeta siis. Noh, rollerit ma ka tean, aga äkki on veel midagi?
Aitäh ette.
roller ja minimopeed on ju erinevad asjad, exole. Ja ilma lubedata legaalselt sõita palju variante üle ei jäägi rohkem. Ei tea mis kategooria see veel olemas on millega ILMA lubadeta sõita tohib???
lube saab teha autokoolis, kui autokool läbi siis teed arkis eksami ära ja saad enda load kätte. 16 aastaselt võid sõita 125ccm ja 11 kw. maksab oleneb kohast 3000-5000(see on minimum) kui ei saa esimese korraga eksamist läbi siis läheb rohkem pappi.
näidet 125ccm kohta võid googlist otsida. nt yamaha tzr, honda nsr, aprilia rs, honda cbr 125, cagiva mito 125, yamaha ybr.
millist keretüüpi sa tahad chopper, bike, naked bike, roller? oskan äkki mõnda soovitada
to anti korvimees:
roller on teatavasti variaator ülekandega ja mootor on tavaliselt ***** all. atm on mopeed.
Need on kenad, 50cc maks. ja ja mopeedid.
(Nimest oli vist ka algul aru saada, et ma tüdruk, et äkki ma harjutan pigem alguses mingi vähem jõulisega?)
Kuid aitäh siiski :)
kõige esimest ei soovita, mingi hiinakas, vähe võimsust ja arvatavasti laguneb varsti laiali.
teine on aprilia rs50- üks tüüpviga pidi olema et viskab käike välja kuid see pidi olema aind siis kui hakkad külma mootoriga sõitma(lased mootori soojaks siis peaks korralikult töötama)
kolmas ja neljas on suht samad. tzr50rossit kasutatuna ei ole ma kuskil müügil näind.
kõige paremini peaks neist kätte saama rs50 aga mina soovitaks sul ikka 125ne osta. 50ccm on vähe võimsust, selle asemel võid osta honda cbr125 või yamaha ybr125. mõlemad on 4t(vähe võimsust)- hooldusega ei ole muud kui iga teatud kmte järel vana õli välja ja uus sisse(nagu auto), bensiini võtab ca 3L/100km(ühesõnaga ülalpidamine ja hooldus odav). rs ja tzr on 2t- võimsust palju, kulub kiirelt(võrreldes 4t) ja kui head hooldust ei saa siis on varsti laili.
Kui 16 täis ja hakkad mootoratta lube tegema siis on kasulik kohe ka autojuhi omad ka ära teha. teooria on sama aga õppesõidud erinevad. Eks see kergitab hinda ka tublisti aga korraga tehtud ja üks kord teooria eksam teha.
ma olen 13 ja ma tahan endale osta kas aprilia RS50 v6i siis YAMAHA rs50.
Nii palju kui mina olen aru saanud palju 13- 15 aasatsed s6idavad ilma lubateta???
kuulge mine arki lehele ja saate ru et kui oled alla 14 aastane siis sa ei tohi 50 sega sõita aga kuioled n14 lähed ari ja teed endale 50 moopedijuhi load ja kui 16aastane tohid sõita 50cm3 ilma lubadeta ja ma sooviatan õli hea masin on http://www.atmracing.ee/atm_sm_50.php
lugu on se´lline et lähen mopeedi teooriaeksamile ja tahaks enne seda harjutada ,, äkki te teate kas kuskil on mõned küsimused internetti üles pandud...
kui sa 13 ja sõidad roleriga peavad load olema aga kui sa siiamaanipole vahele jäänd voi nii siis on vedanud
kuin 50cc voivad alates- 16.a. soita ilma lubateta alla 16 siis peaksid load olema
ma täpselt ei tea sellest aga ma lähen onu sünnale ta politseinik ja mingi kõvem tegija midagi ülemuse astmel voi nii ja tema kindlalt teab ja temalt ma küsin kõik info mida vaja!
re: dyryanangeelos kus ta siis saab kui oli öeldud et peab 14 olema... ja kui sa tahaxid 50 täis mõõdus bike siis on see mõtetu sest mootor ei vea nii hästi raami ära kui vahja olex
Isegi kui ma tahaks kunagi 125cc lube teha siis kas mul peab masin ise olema ja kas mingid kaitseriided peavad ka olema, et saaks minna sõidueksamile või antakse kõik vajalikud asjad kohapealt