Küttesegu ei ole mingil juhul vale sest minek on julm, jahutusribid läigivad. süüdet sai veitsa kohendatud läks kõvasti paremaks. süütel oli selline viga et kruvid ei võtnud kinni ja keeras ennast ise paigast ära (liiga hiliseks)
mootorile sai tehtud kap rem uus väntvõll, hülss õõnitud(oli väiksem kui originaal) uus kolb laagrid jm!nüüd on sõidetud peale seda kuskil 900kilti!Süütekrutt aitas! segu on paigas! nüüd käib juba hästi!
Vana peedi fännina oskan soovitada sul võtta 1 plastik kanister, lõika tykkideks ja ehita külgedepeale sellised "tiivad" mis õhu silindripeale suunaksid. Mul andis see omalajal tublisti juurde mop läx 70 kmh ilusti välja! Pärast olid kõikidel külapoistel sellised õhuvoolu juhtijad peal =)
Millest sa järeldad, et üle kuumeneb? Hakkab juba kolbi kinni pooma või? Ja muuseas ei soovita Deltaga kihutada, tehase poolt ettenähtud kiiruseks on 40, kuigi paremad eksemplarid isegi 70 välja jooksevad.
Sai süüdet krutitud ja nüüd on viga lahenenud käisin alles viljandis sõitsin maa järjest ära keskmiseks kiiruseks 51km/h (jalgratta spido peal) ja mis see kihutamine ikka teeb sissesõit sai alles mootoril läbi praktiliselt kõik sai uus pandud uuemat sorti väntvõll jne!(üleval pronkspuksi asemel nõelad)!!!!:D
Ah et mis kihutamine teeb? Oma eelnevas postituses ei viitsinud oma kogemustest kirjutada, teen seda nüüd.
Sissejuhatuseks niipalju, et Delta mootor põhineb suures osas ürgvanal Jawa 50 mootoril, millega varustati esimesed mopeedid Riga 1 (toodeti 60-nendatel aastatel). Varsti peale seda läks tootmisse juba "kodumaine" mootor, mis oli enam-vähem Jawa copy/paste, ainult karbuss oli tunduvalt kehvem, sarnanedes punnvõrri omaga. Sealtmaalt on seda mootorit tugevalt edasi arendatud, kuni 80-nendatel jõuti elektronsüüteni. Väntmehhanismi osas jäi asi aga peaaegu samaks. See kogu asjale saatuslikuks saigi: elektronsüüde ja hea karbuss annavad mootorile suured pöörded, aga kahjuks mehhaaniline osa ei suuda neid kestvalt taluda. Näiteks punnvõrr kannatas pidevalt "lapats" põhjas sõitmist laitmatult välja, ainus väntmehhanismiga seonduv probla oli loomulik kulumine, see-eest nägi igapäevast n...i süütemängu ja karbussiga.
Minu Delta oli sõitnud 2000km (seega igatpidi sissesõidetud), kuni selle ajani püüdsin lubatud 40km/h mitte ületada. Ükskord hakkas aga kole kiire ja panin gaasi julmalt põhja, kuni paari kildi pärast käis ilge pauk ja peaaegu terve mootor lendas laiali. Väntvõll oli kõver, sidur ribadeks, käigukast hukas ja võibolla veel midagi, mis praegu meelde ei tule. Tol ajal polnud juppe kah eriti mujalt kui Lätist saada, seetõttu panin sisse sõbra käest saadud kasutatud väntvõlli. Edaspidi ma enam ei kihutanud ja kogu värk toimis laitmatult kuni 13000km läbisõiduni. Siis poos alumine kepsulaager kinni (ikkagi kasutatud asi). Jäigi mu armas Deltake sellest päevast peale seisma. Võtsin mootori lahti, hankisin tasapisi juppe (mis olid krooni tulekuga ilgelt kalliks läinud), aga siis tabas minu keldrit veeuputus ja aastaid hiljem müüsin kogu roostes kola 350eegu eest maha. Kahju oli heast sõbrast lahkuda, sest tema sadulas sai nii tutikast Jawast, "mägede taga" olevast 16nendast eluaastast (millega kaasnes õigus taotleda tsikliload) kui ka PÄRIS n....misest unistatud, kaua sa ikka selle Pihu-Pillega jahmerdad :))))
Ei ütleks, et minu kogemused mingi erand on, tollal olid peaaegu kõigil klassivendadel ja sõpradel Deltad/Minid/Stellad (kellel mootoriga masinat ei olnud, neid peeti ****deks) ja enamusel jooksis aeg-ajalt mootor hunnikusse, sest milline noor kutt ei tahaks kihutada. Seevastu vanapapidel, kes rahulikult sõitsid, pidasid masinad ikka megalt vastu.
Edu!!!
Mis rumal jutt, et Delta jooksis kokku!Ei jooksnud nad midagi kokku ,sai 20 000 umbes läbi sõidetud polnud häda midagi ja enamasti punn põhjas!Bentsu sisse tuleb ikka vastavalt õli kah panna ja käigukastis õli vahetada vahest!Siis kestab massin nagu vaja!
Panid ehk tähele, et ma ei rääkinud ainult üksijuhtumist, kümnete tuttavate (mõnel koguni korduvad) kogemused sunnivad mind sellist juttu kirjutama.
Ja mis puutub bentsu ja õli segamisse, siis sai seda tehtud väga täpselt, keemiaklassist pätsatud mensuuriga. Ja kui sa tahad väita, et viga ikkagi õlis, siis ole palun hea ja selgita, miks minu armas Delta siis varem otsi ei andnud, ja kas kõik minu tuttavad (vanapapid väljaarvatud), kel samalaadsed problad, vähe õli panid. Raske uskuda...
Oleksin minagi 20000 või rohkemgi sõitnud, aga asja aktuaalsus langes ära, sest tsikkel oli olemas ja mõni nädal peale viimast pauku (rõhutan, et tegemist oli kasutatud väntvõlliga) sain juba autoload. Teinekord loe enne tähelepanelikumalt, kui plõksima hakkad.
Nüüd on just sissesõit tehtud ja mul on uuemad asjad sees nagu ennegi mainitud ja kannatab isegi 70ga sõita (pärituult)! Ja ei ole midagi juhtunud ja ei ole mingit kolinat on ainult surin!:d
mootori kokkujooksmist imiteerib hästi tagi täis kyynal näiteks, nii et mõne kilomeetrise sõidu järel kaob jõud ära.lykkad syyte välja aga seisma ei jää sest tagi hõõgub rahulikult edasi. oli kunagi eesti aja alguses tuttuus aga väntvõlli kepsu laager andis otsad peale 10kilo sõitu. õli sai ikka ohtralt valatud. mingi hetk enam yle 30km/h ei läinud.lõpuks avastasin vea summutist, need peenikesed torud olid tahma ja ära põlemata õli nii täis et gaasid lihtsalt ei pääsenud välja. pärast jätsin summerile ainult tagumise seina ja tõmmet tuli natuke juurde. sportizzi amort taha esimene porilaud kahvli kylge kinni tagant sai veel heebliga raami toru vähe tõstetud ja päris hea oli rallida.
Ei tea mis te nende ratastega teete? Ma olen regulaarselt deltat kasutanud (loe: ka päris hoolega ruunatud) aastast 92. Mootoril olen ära vahetanud juppidest käigukasti ja siduri. No muidugi kuvi kolmekesi otsa ronida, punn põhja keerata ja puhta bensu peal sõita siis on tal muidugi hing otsas varsti.
huvitav endal palju vene mopeede olnud ja koguaeg gaas põhjas ringi ruunatud nii metsas kui maanteel ja mitte muffigi pole juhtunud va mõningad siduri lagunemised sest see süsteem on ikka debiilne kküll. kes ei kannata see jõuab kiiremini kohale ! gaas põhja!
mu vennal kah delta. uus kolb, rõngad jne. isegi käimakast sai vist kap. remi. alguses vend lihtsalt sõitis rahulikult ja ei andnud lapatsit põhja. ja nüüd läheb tõmme iga päevaga paremax. lihtsalt kannatage natikene selle sissesõidu perioodiga. mingi 200km sõida ära. vot siis ei jooxe ta sul kudagimoodi laiali.
Üheks levinumaks ülekuumenemise põhjuseks on lahja küttesegu. Seda põhjustab kas ebatihe mootori alumine ots (simmerlingide, karteri liitekohtade vms. vahelt võtab õhku) või valesti reguleertitud karbuss. Soovitan hakata karbussi reguleerima alates nõela ülemisest asendist, kui sumpsis paugub, on liiga rikas segu, siis panna nõela 1 aste allapoole.
Ja loomulikult enne seda panna süüde õigeks!
yle kuumeneb ju iga asi aga teatud ajal vene moppidel ongi see viga tavaliselt kyljes et kiiresti yle kuumeneb tavaliselt ma kui sõidan siis iga 4-5 kildi tagant lasen mootoril yx 15-20 minutit puhata siis on asi kyll korras ja ei kuumene ta yle midagi
siis peab midagi *****s olema.mul on 1986 aasta pill ja liigub nagu nalja ja jahutamisega ka problat ei ole.ärge tallake nii palju ja jahutage ka pikamaa sõidul.
ma vaatan,et teil liiguvad siin ikka metsikult targad vennad!Õelge,kust saab silinder ****a täis minna? 8-kilomeetrine sõit gaas põhjas kuumendab iga õhkjahutusega vene kahetaktilise üle.Mopiga üle viie km järjest ei ole kasulik sõita,vahepeal tuleb u.10-min jahutuspaus teha.
tziklivend räägib täitsa õiget juttu!!tuleb ikka jahutada ka (kuigi ise seda ei teinud) kui ma ostisn selle pilli 92 oma,sain sõita 4km ja see jooxis kokku!!asi oli selles et silinder pressis kuumeneds kokku ja lõi kolvi laiali,ma ei tea kust te need 20000 km võtate,yhel oli mopp viimse seibini ära vahetatud ja sai sõita ainult 1200 km,nojah see väänas ka kogu aeg kuigi sealt polegi midagi tulla ja mis kuradi nõela astmest te räägita seal ju aint siiber!!
vaadake ja regage ära http://www.50cm3.tk seal on 50cc vennad ainult. Asi suht uus ja seal ple väga palju liikmeid aga see on kasvav iga päev paar uut liiget et varsti siis juba ..
Seal võid abi saada oma 50cc masinate kohta käivatele küsimustele
ˇolen 18 esimene pill oli ka delta vahepeal on olnud mõned izid ja jafid raisad kõik lagunesid remont käis ka närvidele,aga mingi 3 kuud tagasi ostsin cz250-ne ytlen ausalt et laguneb kyll aga seda pilli parandan ma mõnuga kui laguneb(müüdud)praegu sõidan bagi cz500-sega mis pole kordagi jamama hakanud(MÜÜA).Ostke 250 cz ja te ei taha muud vene ja tsehhi ****a nähagi
Ei tea küll mis viltesad rattad teil olnud on. Kuumenevad üle ja ei saa sõit aüle 5 km? No minu nooruses ca 15 aastat tagasi need Deltad nii viletsad küll polnudi kui neid jutte nüüd lugeda.Sai sõidetud 50 km ühe jutiga 30 kraadise kuumaga ja ei kuumenenud midagi üle. Õige küünal peale,süüde paika, karbuss timmi, kobens õli bensu hulka parajalt (pigem tsipa rohkem kui vähem) ja mootorid jooksevad kenasti. No väntvõlli laagrid on viletsa õlituse ja (vanasti see õli oli kah viletsa kvaliteediga) kehvas olukorras. Aga kui kokku jookseb kohe siis no sisseõitmata mootor ehk remontkolviga või uute kolvirõngastega kohe punn põhjas sõitmine on see põhjus
Keera süüde hiliseks või (ja) segu maksimaalselt lahjaks ja sõida ainult täisgaasiga (õli pane vähe või viletsat!) - ja saad teada kuidas "näeb välja". Kilomeetreid võid erinevaid saada, kuid see pole ka teemaks mille üle ilkuda.
Kas te juba aru ei saa et korras ja ammu juba lugege ülemisi postitusi.. ja muideks süüdet tahtis ta hoopis hilisemaks mitte varasemaks ja segatud oli õli 1L-20...ja korraliku kahetakti õli..igastahes kannatas järjest sõita (nii et kordagi seisama ei jätnud ja ei seisnud) jõgevalt viljandisse...90KM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!