On kellegil positiivseid/negatiivseid kogemusi Motodepooga?
Müüakse seal korralikke rattaid või ülesse löödud saksast toodud jama?
endal plaan osta lähitulevikus tsikkel, aga ei tea kust.
Tasub Motodepoost osta?
Oli valida kas osta tsikkel motodepoost või siis motopunktist.
käisin mõlemas kohas kohapeal tsiklit vaatasin ja otsustasin kindalt osta motopunktist sest seal oli teenindus 100 korda parem.
Motodepoo teenindus oli kohutav, ülbe ja vastik müüja.
Motopunktis aga eriti vahva sell.
see sai minul määravaks.
Motodepoos vanad saiad,mida saksast odavalt kätte saab.Tallinna poes pole viimasel ajal küll midagi head müüa olnud.Muidugi oleneb,kes mida vaatab.Endal ka üks suzu pakkuda,kui huvitab.
Motodepoo toob rattad Lõuna-Saksast kui mälu ei peta ja kõige odavamad ja avariilisemad, mis sealt leida. Siin siis üritatakse s.... saia teha. Vahel eksib mõni korralik ratas ka sinna ära aga need on ka meeletult üle hinnatud.
Osta parem auto24-st või börsist eraisikult. Saad korralikuma ratta ja saad vähemalt proovisõitu teha ilma, et pool raha kohe letti peaks laduma.
Ilmselt te kodanikud, pole kokku puutunud saksas remonditud tehnikaga? Saksa töö on ikka täiega pe*sest! Kui sakslane ostabki uued jupid rattale, siis on need raudselt valesti kokku pandud ja pead ise kõik üle käima. Nii et pole mingit mõtet tuua Saksast seal remotud pilli, tünga saad kindlalt.
Omast kogemusest ütlen, et Motodepoo on ainus koht Eestis, kus tehakse normaalselt tsiklite remonti, ka mootoreid. Ja juppide hinnad on neil ka tunduvalt odavamad kui margiesindajatel.
Ja ärge arvake, et sakslane hea ja terve tsikli sulle odavalt ära annab! Ei ole sakslane loll, kuigi Ultima Thule laulusalm nii ütleb...
Ja üldse mis te vigisete, tehke ise paremini ja siis laske suunurgast mulli.
Tean, et Erik teeb tartus kõik motodepoo maine parandamiseks, kuid minu kogemused Tallinna motodepooga on kahjuks äärmiselt kehvad.
Ülbesuhtumine ratturitest müüatepoolt - eriti kui suurt kroomi osta tahad
Siis hooaja tipphetkedel neil ei ole Sinu jaoks aega
ja üldiselt rattad mida müüvad on Saksast odavalt ostetud ja eestis kirvega müügis, kusjuures tehnlinile kontroll tähendab ilmselt ratta korraks dynajeti pingis käimis.
Tean päris mitut inimest, kes on 1-2 kuud pärast ratta ostu motodepooest pidanud remondile kulutama päris mitmeid tuhendeid kroone, kas siis seda kottis käigukasti või mootori tõttu.
Üldiselt osta ratas mujalt.
Olen käinud nii tlna kui ka trtu depoos ja sealsed müüad on mõlemad nagu ühe mütsiga löödud - täielikult vastu karva käivad tüübid. Proovi sealt midagi küsida... Vaadatakse sellise suurustava pilguga otsa, et kui sa ise ei tea, siis mina sind siin kah õpetama ei hakka - ja üleüldse lase juba varvast - sa näed, et mul on kõne pooleli ja kohvi jahtub. Ja ausalt ma EI liialda.
Suvel viisin ratta Trtu hooldusesse. Kõigepealt oli ooteaeg 3.nädalat (OK, see selleks - suvine aeg). Seletati, et nemad võtavad 1.ratas päevas, et siis jõuab midagi ära kah teha... Rattaga siis õigel ajal kohal - käst taha töökoja ukse juurde lükata. Tegin nii ja jäin siis ootama - vaatasin niisama poes ringi... Aga müüjal oli selline pilk ees, et krt kao juba minema - mai viitsi siin leti taga sinu pärast seista (teised vennad olid õues ja ajasid niisama mula). Kutil viskas siis kopa ette ja lõpuks ütles:"Sul pole mõtet siin passida - meil läheb su rattaga õhtuni!!!" Mõtlesin, et mis ma siis nüüd tegema pean - kodu kah 100km eemal - Tartu linna kah 4-5km, tuttavaid kah pole.... Täielik hullumaja. Nii siis veetsin oma päeva vaikselt linna jalutades, seal ringi kolades ja nende kõnet oodates... Lõpuks siis mingi 3-4 aeg helistati, et valmis. Loivasin siis tagasi - öeldi, et kõik OK! Vennad ise istusid väljas ja grillisid. Tehtud aga poldud peale õli (ja väidetavalt filtri) vahetuse mitte midagi. Ja nemad võtavad ühe ratta päevas, et jõuaks midagi ära kah teha... Isegi küünlaid (mille vahetust oleks kah soovinud), ei vahetatud - öeldi, et vaatasime, et jumala okid ja käivad veel küll! Nii, et tehke omad järeldused...
Niipalju siis minu kogemusest depooga. Ja aru olen saanud sellest, et kui sa seal kellegile tuttav pole, siis abi sa sealt ei saa kah! Kõik!
Niipalju veel, et ma tõesti ei saa aru, kas Erikul, Rainil ja teistel juhtidel on nii krdi raske häid müüjaid leida v? Mitte kunagi, mitte kuskil pole ma sellist suhtumist kogenud, nagu depoos. Käinud nendes kokku umbes 10 korda.
Ükskord juhuslikult sattusin Eriku endaga rääkima. Lausa üllatav, et depoos võid sa saada oma küsimustele vastuseid, näidatakse igasugu vidinaid, räägitakse tsikklite hinge-elust jnejne. Eriku kohta pole ühtki paha sõna - oleks vaid müüad kah sama normullid, oleks poed kah palju paremas seisus ma arvan.
PS! See teema ja depoo müüjad käivad juba igast foorumist läbi - ja alati kirutakse just müüjaid - imelik, et juhtkond pole sellest veel aru saanud - või läheb neil niigi hästi...
Huvitav...pean tunnistama, et ise korda paar Tln Depoos käinud ja ei oska küll halba sõna öelda. Kõikidele küsimustele sain suht head vastused ja paar soovitust veel pealekauba...ka tellitud pulgad olid õigel ajal kohal. Vahetusega sain ise hakkama.
Äkki mõjus see, et kohe ausalt ütlesin, et veel suht võhik ja alustan kindlasti lollide küsimustega...
tsiklimehed, kellel on olnud probleeme Motodepoo teenindusega, siis palun kirjutada meile [email protected] ja kiruda meid üldiselt kõigi Motodepooga seotud isikute silmeall, mitte mingites foorumites, siis ehk leiame tee paremaks teeninduseks. Meil pole tõesti aega foorumitest otsida, mida Motodepoo kohta räägitakse.
Ootame siis Teiepoolseid ettepanekuid.
Egon Tartust
See küünlajutt meenutab mazdaabi: tahtsin osta klappi, mis reguleerib sooja/külma õhu sattumist karburaatorisse, siis pakuti, et milleks mulle klapp - pangu ma toru otsa kalts ette ja käib küll.
Kas ma peaks nüüd õnnelik olema, et müüja hoidis klapiraha kokku?
Mõned inimesed vahetavad küünlaid/filtreid jms siis kui välp täis saab, mitte siis kui nad jamama hakkavad...maksab ehk natuke rohkem aga no ei meeldi mulle ei veaotsing ega teeääres peesitamine.
Kui paljud üldse teavad küünalde vahetusvälpa? Kui oled spetsialist juba sellel tasemel, siis sa ei hädalda ka põhjuseta ja saad aru, kuidas ja kuna hooldusi tegema peaks. Kui sa asja ei jaga, siis mööna seda ja lepi selle infoga, mida saad teadjamalt.
Ilmselt asi paljuski selles eestlase virilas iseloomus - kui teed, on halb, kui ei tee, ikka on halb. Ja meil armastatakse väga seda teenindaja-teenindatava mängu. Kasvage suureks ometi! Nii "klient" kui "teenindaja" on inimene, mitte jumal taevas.
See küünalde vahetusvälp on siis 30000 km, teadmiseks. Selle järel valmistaja SOOVITAB küünlad vahetada, ei kohusta. Aga küünlavalmistajal on ka vaja vorsti leiva peale... Nöörijad, rsk! ;)
Aga mis hetkel sa siis ikkagi peaks küünlaid vahetama? Siis kui mootor enam ei käi? Kui teenindaja kotkapilguga ei ole, siis isolaatori mikropragusid ei pruugi näha olla.
Visuaalselt saab küünla puhul ehk tõesti hinnata tema elektroodide ära põlemise astet ja väga pealiskaudselt isolaatori olukorda. Usaldusväärselt aga mitte.
Sellepärast ongi valmistajatehase poolt soovitatud vahetusvälp. Tehas garanteerib, et veidigi normaalsetes tingimustes peab tema küünal vähemalt selle kilometraazhi jooksul probleemideta vastu pidama. See, et mõnedes teistes ja reeglina kergemates oludes mõni küünal ka kolm korda pikemalt töötama juhtub, on juba iga kasutaja isikliku õnne küsimus. Samas kui oled näiteks 60000 km sõitnud küünla rikke pärast teepeale jäänud, siis ei tohiks sellepärast enam küünlatehast süüdistada.
Mis ratta siis valisid? Ega Sa ometi müüjat ei ostnud....Kordan vast eelnenut aga ma ei taipa, millisest tsiklist jutt käib....Kas oli üldse tsikkel või hakkas kohe vastik??? Ma olen sellised olukorrad lahendanud enda kasuks siiani...Kui on müüja viga siis saab natsa ikka hinda alla....Kasvõi suhtumise eest....
Minu meelest see küünal pole küll mingiks probleemiks. Ei kaalu ju teine peaaegu midagi, pole ka suur, nii et lihtsalt üks tagavaraks kaasas ja ongi probleem lahendatud. Mäletan, et väiksest peast juba võrriga ringi kimades oli ikka üks küünal istmealuses hoidikus olemas, küünlavõti muidugi samuti, ja kui siis tee peal teine küünal oli vaja peale visata, oli see ju kõige lihtsam liigutus. Nii et kui tagavara oma kaasas, siis pole vaja muretseda mingi välba pärast ega midagi, sõidad niikaua kuni kestab ja kogu moos.
*** ma ei saa Sinusugustest vendadest aru nagu chriss - jõle raske on kirjutada www.motodepoo.ee ja sealt vaadata, kui on kahtlust et kas ikka on weebis õige info, siis vaata weebist number ja helista sinna. Selle asemel osavalt kisada see elementaarne küsimus foorumis, et las teised higistavad...äkki läheme Sinu eest ka sinna ?
Küünalgi võib väga probleemiks muutuda, kui küünla vahetamiseks pead kusagil rahvarikkas parklas, või suurel ristmikul pooled gondlild tsiklil pealt ära harutama. Paljudel ratastel lihtsalt pole võimalik nii-sama-muu-seas küünalt vahetada.
Kle, kui ma lähen poodi näiteks suitsu ostma, siis müüa ei hakka ju pärima, kas mul veel on ikka pool pakki alles või mitte... Kui ma palusin küünlad vahetada, siis peaks seda ka tehtama... Seda enam, et ratas oli saksast tulnud ja jumal teab, kas ja kunas tal küünlaid vahetati. Mind ei koti mingi müüja terane profisilm, mis ütleb ära, kaua veel sõidan. Kui tahan osta, maksta, siis ei peaks see küll müüja asi olema, kas mul on veel suitsu taskus või on pakk tühi.
Ja see teepealne vahetus jäägu ikka vene masinate kuldsesse aega. Tänapäeval peaks ikka teenindusest abi saama.
Huvitav, mis sa siin foorumis sellest küünalde asjast kägised, rääkinud tegemise ajal seal depoos tegijatele. Ja kus sa siis olid, kui ratast vastu võtsid? Teinekord nõua oma rattarondile ikka parimat, suzule saab ka 750 eeku tükk maksvad küünlad peale kruvida. Loll saab kirikus ka peksa.
no suzu vend mainis ju,et oli soovinud ka küünalde vahetust aga ***atki...ja kui õlivahetuse ooteaeg on ca 1 päeav,siis küünalde vahetus pool sellest arvatavasti.
to Suzu:Lihtsam on sellised hooldustööd enda kanda võtta!
Huvitav, miks mulle tundub, et härra M.Rattur on ise antud asutusega seotud isik.... (lihtsalt siuke tunne jäi, sest sellist suhtumist võis seal ka kohata - srry depoo kui eksin).
to bike: kuna neilt ratas ostes reklaamitakse, et esimene hooldus on nende poolt ja tasuta - selle pärast ma ise ei hakanudki küünlaid ja õli vahetama... Üldjuhul on see loomulikult ülilihtne ja teen seda ikka ise. ;)
Aga teistpidi võttes, ei ole depoo parem ega halvem kui teised meie motoesindused - selline mentaliteet ja suhtumine asjasse on suhteliselt tavaline igal pool. Sellepärast lasengi juba ammu sõbral juppe soomest tuua - hind ka muidugi teine kohe (ntx. DID ketikomplekt koos hammakatega oli soomes 1700 eeku, aga meil küsiti 2500-2700). Aga hinnad hinnaks - meil ka turg väiksem ja seetõttu ka hinnad loomulikult veits kõrgemad.
naljakas kohe vaadata kuidas karmid karutapjad tsiklimehed muutuvad vigisevateks memmekateks kui tegemist tuleb motopoodidega. olge ise mehed küll siis on suhtumine ka normaalne. jah eesti motopoed on kõik üsna ühtemoodi mul pole küll probleeme kuskil olnud. motopoed on üsna samasugused ka välismaal, kuskil eriti ei kiputa kliendi tagumikku lakkuma, nagu mõni viriseja mees siin näib ootavat.
Kohe näha, et **** on **** :D
PS! Kõik eesti motomehed EI OLE "karmid karutapjad". Kui sellises seltskonnas vähegi liikunud oleksid, teaksid sa seda ehk isegi...
tallinna motodepoos käisin just paar päeva tagasi rääkisin et olen algaja ja otsin esimest bike jne ja teenindus oli küll väga sõbralik, soovitati kõrgema lenkusga masinat :) ja oldi viisakad
Aasta tagasi sai suht soolase hinna eest Depoost ratas ostetud. Pealtnäha oli asjalik pill, dünograafik oli ilusasti jõnksudeta ja müüa ka ütles, et korralik ratas on. Sõita sain sellega pea 5000 km, kui mootor kokku jooksis. Enam Depoost ei osta, sõpradel ka ei soovita osta.
kuidas üks firma saaks vastutada elu lõpuni oma müüdud bikede töökorra eest? arvad et nad analüüsisid enne seda masinat et kohe-kohe jookseb kokku või :D
ssee on tõenäoliselt sama masin http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320053
724202
itaaliast pärit nagu enamus nende müüdavatest tsikklitesd. Kilometraas on ainult 2 tuhat suurem. Italiano vist ümardas.Külmas ei tah italiast pärit masinad hästi käima minna, aga vaevalt sa talvel sõidad.
Valgustan teid seoses motodepooga natukene,väga vähe tsikleid tuleb saksast,enamus on itaaliast,ja matsus pillid lähevad yldjuhul tartu lammerisse,hinnad on head ja kaubeldavad,tegelen ise tsiklindusega ja olen nendega kokkupuutunud,midagi negatiivset pole olnud...nii,et kes ei tea,telgitaguseid sel pole ju mõtet yldse kirjutada ;)
Cämoon mehed... teema algatati 2005 aastal... täna on 2007
seega kui kellelgi on juba selle aasta kohapealt depooga kehvi kohemusi siis tehke uusteema... ja rataste info saamiseks kasutage ka uut teemat.
Minu arust on depoo kõvasti end parandanud ning tegu on suhtumise poolest täiesti uue firmaga. Vähemalt need uued müügimehed kes Tallinna poes on on küll väga lahedad ratturid.
masinate kohta ei tea nad kippu ega kõppu öelda...kõik on lampi kokku ostetud kuskilt okjonitelt jne. Osadel masinatel ei ole ka dokumente kui uurima lähete ja osta tahate...veits kahtlane või mis. Ei tea kas varastatud masinaid müüvad?
Jälle üks lahmija? Sellise jutu kohta paluks konkreetset aega ja kohta ja millistest masinatest jutt on ja kellega suhtlesid.
Praegu on see su jutt umbisikuline ja umbmäärane ja üldistav möla.
Ja kes SINA oled, et seda minult küsid?!
Sina ju pakud välja väiteid ja mina foorumilugejana peaksin lihtsalt lambist uskuma?! Miks ma pean sind uskuma? - kui ise näiteks Tartu Motodepoos käies mul ühtegi sinupoolt väidetud juhust ega kogemust pole???!!!
Kui teed "peeneid" vihjeid võimalike varastatud rataste kohta, siis see on juba väga tõsine asi ja sul peavad olema tõsised argumendid tõestamiseks.
mingi motodepoo töötaja vist kes ei julge oma nime avaldada :D
iga masin võib olla varastatud kui tal ei ole dokumente!!! jäta see meelde
depoos on päris mitu masinat millel dokumendid puuduvad, seniks kuni need olemas on, on nad kahtlased
Selle tõestamine ei ole minu vaid politsei ülesanne
Kui sul ei ole sellist kogemust siis mul ka ei tohiks olla või :D huvitav loogika...
mis rahuldust mulle pakuks niisama selline asi välja mõelda!? Olen lihtne klient kes on soovinud sealt midagi osta ja dokumentidega on olnud mitmel korral jamad, samuti tean ka teisi inimesi kellel on analoogseid probleeme selle asutusega. Kui mõni depoo inimene siis seda loeb siis saab ta kohe aru millest ma räägin ja vastu punnima vast ei hakka. Hetke seisuga on isegi auto24 ja depoo kodulehel õige mitu masinat müügis millel dokumendid puuduvad! Võime loota et nad ei ole varastatud aga võivad olla vägagi vabalt
motodepoo reklaamib kõigi oma kasutatud tsiklite juures suurelt garantiid
Küsisin siis poes et garantii on ka jah, vastati et ei ole :DD aga et "need masinad" on väga vastupidavad :DD ..ei oska ei nutta ega naerda
Müügikuulutused on väga pädevad, tundub nagu oleks ok värk, aga tegelt ikka ei ole küll
düno graafikud on olemas aga ma pole sellist lolli oma tutvusringkonnas veel näinud kes ps mõõtmiseks paneks alla äärele teiseks määrajaks kmh...nagu ikka rohkem rpm harjund seal nägema, mis iseloomustaks ka mootorit mulle, mitte ei oleks mingi umbmäärane X number
pooled masinad mis on tartuks pandud asukoht on tegelt tallinnas ja vastupidi, alati helistage ja küsige üle et kus masin tegelt on
Mina ei ole motodepoo töötaja, kuna sõidan tsikliga siis tunnen päris paljusi küll nendest.
Ja minu isiklik arvamus on see, et enamus siin on täielik lalmimine..
Ehk siis kommunikatsiooni probleem, võiks selle kohta öelda.
Ning osadel Tallinnas olevate ratastega on selline lugu, et nende dokumendid on veel Tartus, mingitel põhjustel pole dokumendid koos rattaga õige aegselt Tallinna jõudnud.
Ning need õnnetud müügimehed kahjuks ei jõus iga ratta hinge eluga end kurssi viia, kujutage ette mis andmine praegu seal käib, kõik kes ostavad tahavad kohe ratta kätte saada ja neid kes tahavad küsimusi küsida on väga palju ja müügi mehi on vähe. Kuid kahjuks on selline hullumaja eestis ainult mõned kuus, seega Antil pole vist mõtet ka oluliselt müügimehi juurde võtta, pigem olemasolevad peavad toime tulema. Ja siis kui keegi läheb oma lolli küsimusega peale, tõesti egas kohe vastust saa ja miks peaks see müügimees ültse omama infot ratta ajaloost jms....Pidevalt tuleb- läheb rattaid ja need kes siin praegu lisavad on ainult üksikud inimesed ja ma kaldun arvama, et üle poole probleemist on nende ena mure.
Foorumi alguse postitused on lootusetult vananenud, ent paar sõna omaniku mätta otsast vaadatuna hetkeseisust:
Motodepoo müüs 2006.a. üle 450 pruugitud ratta ning 2007.a. 3 esimese kuuga 253. 2007.a. müügiprognoos on 1500 ratast, millest ca 25% müüme Soome ja osa Lätti, Venemaale, Rootsi.
Sellise mahu juures tuleb paratamatult sisse vigu ja apsakaid. Samas, kui me anname pruugitud rattale garantii, siis me vastutame selle eest, et rattal ei oleks peidetud vigu. Me testime kõik rattad dünopingis läbi, ehk mootori näitajad ning käigukasti toimivuse. Dünograafikud on meie koduleheküljel näha. Me oleme nn garantii korras ostnud rattaid tagasi, remontinud mootoreid ja käigukaste isegi siis, kui meie usaldust on kuritarvitatud. On olnud 2 ilmselget juhtumist, mil mootor on kotti lastud nn rehvikärsatamisega. Oma kulul remontisime needki mootorid.
Meil tõepoolest on viimase aasta jooksul olnud juhtumeid, kus ratas on saalis müügis olnud ning ka ära müüdud dokumentidega, mida pole meie ARK aktsepteerinud. Meil pole kunagi olnud müügis rattaid, millel dokumendid üleüldse puuduvad.
Itaaliast kasutatud tehnika toomine on mõnevõrra keerulisem kui Saksast. Nimelt Itaalias reeglina on rattad arvel, kui neid müügiks pakutakse ja alles pärast ostu-müügi tehingut alustatakse ekspordipaberite tegemist. Kuna Itaalia ARK reeglina tahab eksporditaval rattal ära võtta originaalpassi ja asendada see koopiaga, tuleb tihti otse Itaalia ARKiga suhelda, et saada õiged dokumendid. Siiski on osa rattaid passi kinnitatud koopiaga, millega näiteks Saksas saaks rattad ilma probleemideta arvele võtta.
Avariilisi rattaid ostame üksikuid ning varuosadeks. Suurema avariiga rattaid ei ole mõtet taastada, kuna läheb liiga kalliks.
Kõik probleemid, ettepanekud ja küsimused palun postitada [email protected]. Tegeleme nendega täie tõsidusega.
Jajah, eelmine aasta 450 ja see aasta plaanis 1500 -- ilma reaalseid muudatusi firmas tegemata. Head äriplaanid, poisid, midagi pole öelda. Eriti arvestades, et tegemist on vägagi aastaajast sõltuva äriga, mille kõrgpunkt on kohekohe läbi saamas.
Räägiks siis omast kogemusest Tartu depooga. Oli kindel plaan osta suveks uus ratas, hind <100k.
Jalutasin sisse, kohal oli paar uudistajat ja leti _ees_ ca 5ne kamp omavahel naervaid ja valjusti vestlevaid motoriietuses vendi. Leti taga kedagi ei olnud, samuti kogu saali peale ei näinud kedagi, kes müüjaga sarnaneks esmapilgul. Saal, kui seda nii võib nimetada, on täis rattaid, millel vaheldumisi on hinnasilt ja ei ole -- nagu hiljem selgus, siis ILMA sildita rattad on mingid sõprade-tuttavate omad, mis pole müügis ?? Parkla võiks ikka mujal olla.
Valisin siis paar tükki välja, neist alguses ühe ilma selle sildita, ja jäin otsivalt ringi vaatama, et mõne müüja tähelepanu tabada. Oleks võinud vist ootama jäädagi.. Igatahes ca 10 minuti pärast otsustasin, et keegi sealt 5sest kambast võiks iseenesest müüja olla ja küsisin, kas keegi neist oskaks mulle mõne ratta kohta natuke infi anda. Selle peale kadus 4 isikut minema ja selgelt häiritud müüja (kui ta ikka oli müüja..) hakkas mu küsimustele ühesilbilisi vastuseid andma. "Mis ma siin ikka soovitan", "vali ise", "need ei ole ju müügis!", "ma ei tea", "no vaata netist" jne kui ma proovisin vaikselt uurida, milline siis müügil olevatest ratastest sobida võiks.
Kokkuvõttes, jalutasin sealt pärast 5 minutit "vestlust" välja, arvates, et kui firma ikka ei taha mulle ratast müüa, siis ega ma ei pea seda ostma ka sealt. Ehk siis, soovitaks selle 1500 aastas antud suhtumise korral küll üle vaadata.
Ahjaa, ja nn motoliisingu tegelik protsent on ca 18-19 -- kallim kui isegi ilma kaskota hansaliising. Seda millegipärast keegi mainida ei taha..
Minul äri omanikuna on kurb kuulda, kui klient ei jäänud poes müügimeestega rahule.
Liisingu realintress on tõepoolest 18 ringis, see on suhteliselt sama mis Hansapanga väikelaenul, ent oluliselt odavam kui teistel laenukontoritel. Hansa kaskota liisinguintress peaks olema 14% kandis p.a.. Intressi suuruse osas ei suuda väike Motoliising mitte kunagi konkureerida suurte pankadega ning ei kavatse seda katsetadagi, olemuselt oleme butiik ja selleks ka jääme. BIGi autolaenu intress tasumata laenuosa jäägilt peaks olema Motoliisingu omast 2x (ca 36% p.a.) kõrgem. Motoliising annab liisingut ka supersport ja vanematele kui 10 aastat ratastele. Me teeme samas väga hea meelega koostööd ka Hansa, SEB, Nordea ja Sampo liisinguga. Võrrelda võiks ka lepingutasusid, mis Motoliisingul on oluliselt madalamad.
Igal juhul Motoliisingu abi kasutatakse üsna palju ning meie teada on kliendid rahul. Vähemalt oleme välja pakkunud alternatiivi. Aga ilmselt saab Eestis tümitada iga asja eest, olenemata kas see on hea või halb.
Kui me 1500 ratast maha ei müü, siis vähemalt niipalju me veame neid sisse, logistika on selliselt üles ehitatud. Iga kuu saabub 120-150 ratast, märkimisväärse osa sellest ostavad Soome diilerid.
Kui on konkreetseid probleeme, siis palun kirjutage [email protected].
Ühelt poolt on muidugi meeldiv lugeda, et firmaomanik asja vastu huvi tunneb. Samas jääb vähemalt mulle mulje, et suuremalt jaolt on tegemist ikkagi ümmarguse jutuga, mille tõttu midagi ei muutu.
Nimetasin mitmeid konkreetseid probleeme. Vastusest ühelegi lahendusplaani ei näinud -- seega küsiks siis natuke konkreetsemalt siin teemas toodud puuduste kohta.
1) Kas müügisaalist on eemaldatud müügis mitteolevad rattad?
2) Kas müüjale on antud nimesilt/särk/vest vms mis identifitseeriks teda müüjana?
3) Kas müüjale on selgitatud, et tema primaarne ülesanne on klientide abistamine, mitte sõpradega lobisemine või väljas grillimine?
4) Kas on lahendatud probleem webilehel oleva info ja reaalse olukorra ebakõlade vahel (rattad vales linnas, dokumendid vales linnas, müügil/müüdud)
5) Kas müüjate/firmaomanike vahel on selgeks räägitud, mida tähendab "garantii"?
6) Kas motoliisingu lehel on välja toodud reaalne intressimäär selle praeguse süsteemi asemel (mille eesmärk tundub otseselt olevat intressimäära varjamine, sest muud mõtet ju ebastandardseks lahenduseks pole..)?
Lisaks, mõned soovitused..
1) Lisage webilehele kasvõi algeline otsimis-filtreerimisvõimalus. Aasta, hind, võimsus, tüüp.
2) Tehke mingigi uudiskiri või RSS Feed vms, mille abil huvitatud isikud saaks jälgida rataste müükitulekut ilma, et peaks iga kord nimekirjast uusi asju otsima
Esiteks arvan, et motopood polegi mingi vorstikauplus. Teiseks, et kui ollakse nii õrnahingeline siis pole vaja tsiklipoodi minna. Kolmandaks, et sellest ajast on palju vett merre voolanud kui see teema algatati eks asjad ikka muutuvad. Ja võta teadmiseks, mootorratturitel on komme omavahel teretada olenemata sellest kas tunnevad üksteist või mitte, sama käib sinatamise kohta. Motopoodi minnes pole vaja ennast nii tähtsaks teha, ja saad kõik teada mis vaja ning asjalikku nõu kuhjaga pealekauba. Olen Motodepoos ise kogend!!!
Motodepoo müüb kahjuks selliseid rattaid, et kohe paha hakkab. Kusagilt urgastest kraabivad välja viimased künad, et siis need eestis algajatele motomeestele maha müüa. Taolised kärud on aga liikluses ohtlikud nii endale kui teistele.
Me kõik tahame motikat mingi emotsiooni pärast. Inimene kes ostab tänases Eestis omale motika tarbevahendiks on enamasti kindla soovi ja eesmärgiga ning ei kohta ka kõige laisema teenindusega poes erilisi takistusi sisseostu sooritamiseks.
Tulles tagasi emotsiooni juurde. Kui sa soovid astuda kuhugi seltskonda peaks vähemalt proovima veidi respektida ja sellega seonduvalt teha eeltööd et mis ja kes ning kuidas.
Tõesti motokauplus on teenindusasutus nagu iga teinegi ning veidike kliendile tähelepanu pööramist ei tee halba. Motopoes, pakun et depoo taolises käib päevas kümneid potentsiaalseid kliente kes kõik soovivad oma egole natuke kinnitust saada ning õnnestumise korral ehk saavad mõned neist isegi hiljem motikameesteks.
Hea müügimees teeb asja lihtsamaks, loomulikult.
Kuid inimene kes ei suuda otsustada või ei oma julgust et müügimehe poole pöörduda või ei suuda-taha selgeks teha milline on üldse ta soov peaks enesekriitiliselt endasse vaatama kas ta üldse on võimeline selles maailmas hakkama saama kuhu ta end sobitada püüab.
Üleüldse rss fiidid jne. Tasuks vahelduseks inimestega suhtlemist harjutada ja vähem netis surfata.
Saab vahetumaid kogemusi ja ehk laisk müügimees leiab isegi tee mõne säravate silmadega kliendi juurde.
Et siis peaks ennast proovima sobitada, kommentaaridele põhinedes, ksenofoobiliste madalalaubaliste jõmmide seltskonda, kellel pole aimugi teeninduskultuurist, viisakast suhtlemisest, abivalmidusest jms?
Et poes peaks hakkama kõva häälega müüjat nõudma, vahele surudes kindlasti mõned naaberrahva väljendid, et kõik ikka aru saaks, kui macho vennaga tegemist on?
Et kui inimesel on elementaarset viisakust oodata, mil teised oma jutu ära lõpetavad, siis peaks enesekriitiliselt endasse vaatama?
Kui te poisid arvate, et selliste arvamuste väljendamine praeguses Eestis teile, teie poolt esindatavale kultuurile ja motodepoole spetsiifilisemalt positiivset reklaami teeb, siis soovitaks ümber mõelda. Käige natuke maailmas ringi ja vaadake, kuidas sellised asjad mujal käivad, siis hakkab vast endal ka piinlik.
Isiklike solvanguteni ei viitsi lahkuda, aga tundub, et võibolla ei ole tegemist tõesti inimestega, kellega oleks mõtet suhelda. Seega lõpetan siin teemas.
Härra G eks see vist sõltub sellest kes sa tahaks olla. Võib olla soovid sa olla see kes pole ja sellest ka suhtlemisraskused.
Ema ja isa ehk aitaksid ?
Nii, käinud seal Motodepoos nii kümmekond korda alates möödunud aasta sügisest. Taasalustasin tsiklindust pea 15 aastase pausi järel, seega tänapäeva rataste koha pealt suht tühma. Olin. Käisin seal vaatamas müügilolevaid(või talvehoiul tuttavate tsikleid, vahet pole), et miskit ettekujutust endale tekitada ja valikukriteeriume paika panna. Ei jõudnud veel kolmanda ratta silitamise juurdegi, kui juba müüja(no kes muu seal leti taga oli) abi pakkuma tuli.
Selles suhtes on küll õigus, et kui miski diil seal käimas ja asjatatakse mingi ratta näitamisega, siis ei eristu müüja sageli muust tsiklimeeste seltskonnast, kuid selle dilemma olen lahendanud, seltskonnale lähenedes selge ja kõvahäälse "tere"-ga. Sõbrad vajuvad eemale ja mul selge sott, kes leti taha kuulub. Tegu siiski entusiastide seltskonnaga, kes tegelevad põhiliselt kasutatud masinatega ja sarnaselt automüügiga, lipsustatud valge triiksärgi ja nimesildiga klienditeenindaja leiad uute tsiklite müügisalongist.
Mootorratastega on hetkel turuseis sama, mis autodega 10+ aastat tagasi. Enamik juppe tuleb tellida, selged margieelistused on väljakujunemata ja soovitav on ise omada elementaarseid remondikogemusi vähemalt õlide, filtrite vahetuses ja ketihooldusel või hobusekannatust remondi remondijärjekorras.
Tsiklindus siiski suurelt osalt hobi värk, seega eeldab ka tsiklimehelt endalt pealehakkamist ja huvi ülesnäitamist. Tsiklimeeste seltskonnaga sulandumiseks jääb deviis: "Ütle talle, et me oleme Tallinnast ja me maksame" natuke kummaliseks. Odavaima uue, taasalgajale või algajale sobiva tsikli saab maaletoojatelt koos ette-taha kummardustega nii 70...80 tuhande krooni eest. Need motodepoo pakutavad kasutatud, kuid siiski enamik ilma remondita vähemalt ühe hooaja sõidurõõmu pakkuvad tsiklid sobivad just (taas-)algajatele, et nad saaksid veenduda oma soovis edaspidigi mootorrattaga sõita või siis teadvustada endale, et soov tsiklimaailma sulanduda ei olnud päris õigesti ajastatud.
Siiani ainus asi, mis Motodepoos veidi häirib on vähemalt Tartu kaupluses kaardimakse võimaluse puudumine.
*G* märkused ja ettepanekud olid asjakohased. Meil oli tõepoolest auto24 saidil rataste asukoht vale. Kuna rattad tulevad müüki Tartus, siis sisestame müügikohana ka Tartu. Rataste ülevedamisel Tallinnasse on jäänud auto24-s muudatused tegemata. Nüüdsest oleme tähelepanelikumad. Samas, meie kodulehel www.motodepoo.ee on asukoht alati täpne. Kahjuks ei ole meie koduleht sünkroniseeritud auto24-ga, aga info täpsuse huvides võtame selle ette. Tõsi on ka neil kritiseerijatel, kes ütlevad et meie kodulehe kujundus on aegunud ja vajame värskust. Samas info kvaliteedi osas püüame olla põhjalikud.
Müügisaalid on meil nii väikese mahutavusega, et sõprade-tuttavate rattaid me seal kindlasti ei hoia. Kui Tartus on sildita rattaid, siis on need äsja hooldusest tulnud, ent pole jõutud veel sildistada- kodulehe üles panna. Rattad, millel dokumendid pole korras on meil juba mõni aeg tagasi tagatubadesse ära veetud. Kõik saalis olevad rattad on korras paberitega ja kohe müüdavad.
Motoliisingu reaalintress on ca 18% ning seda pole me varjanud. Kuna
kõik ei oska annuiteetgraafikut peas koostada, oleme toonud välja kuumakse suuruse olenevalt liisinguperioodist ja makse suurusest. Meie arvates on süsteem hea ja lihtne.
Ma ei tahaks kuidagi nõus olla kommenteerija R1 väljaöelduga, et kõik meie rattad on saast ja liiklusele ohtlikud. Käesoleval aastal on müüdavate rataste keskmine vanus järsult vähenenud ning uuemad ja kallimad rattad lähevad kiiresti kaubaks. Sestap on vanade rataste müügiperiood pikem ja tundub, et vanad sõidukid on valitsevaks. Detsembris oli meil korraga müügis ligi 200 ratast, millest näiteks 20 olid uuema malli gixxerid. Kuna meie hinnad 100 tuhat hinnaklassis on alati olnud kõige odavamad, on ka käive kiire. Rattad liiklusele ohtlikud kindlasti pole, sest vastavad kõikidele tehnonõuetele. Meie garanteerime, et ratas läbib tehnoülevaatuse. Liikluses on ohtlikud eelkõige siiski ennasttäis ratturid, kes oma võimeid ülehindavad.
mis vahet , millal see teema alustati. paljud lugejad on saanud oma küsimustele vastused. lõpuks on leidnud aega siia postitada ka inimesed , kes ka otseselt motodepooga seotud. ja nende poolne suhtumine ja probleemi omaks võtmine ja nende probleemida lahendamine on väga positiivne. nii , et teema uuesti ülesse tõstmine oli õigustatud ja lahenduse ja vastused ka nüüd siin üleval. motodepoole soovin edu . usun , et tänu neile on eestis nii mõnigi inimene uue elukvaliteedi saavutanud.
Lisan ka oma EBAMEELDIVA kogemuse Motodepooga seoses. Suhtumine üleolev ja ebameeldivalt familiaarne. Tehti tööd, millest mingit tulemust ega kasu polnud ja raha küsiti ikkagi. Lisaks tehti ilma minuga kokkuleppimata defekteerimistöid. Kui palusin arve saata, vastati ülbelt et "Mis sa sellega tegema siis hakkad?Vaidlustad või?" See , mis ma arvega peale hakkan, on minu enda asi. Pärast kolme päeva tüütamist ja helistamist sain lõpuks umbmäärase arve meilie ja leidsin, et lihtsam on see lihtsalt ära maksta ja viia oma sikkel paremasse kohta remonti. KUNAGI ei lähe sinna enam tagasi, sest minule jäi petetud tunne.Loodan, et keegi teine samasse ämbrisse ei astu.
Käisin paar päeva tagasi samas kontoris rehve balanseerimas, müüjal, või kes tegeleb tööde vastuvõtuga, polnud üldse mingit tahet midagi rääkida, oli tunne, et ma olen süüdi et tema käest midagi küsin.
Vean kullerifirma kaupa ja mulle piisab sellestki arusaamiseks ,et klienditeenindus on olematu. Mis siis et mina teen tööd ,aga võiks olla viisakam ja konkreetsem. Üks saadab pakiga teise ja teine kolmanda juurde. Kolmas aga teeb tööd ja vaatab sellise pilguga nagu oleks talle võlgu. Ise tellisite kauba , kur..t aru eisaa
Niisiis ei astu ma sinna poodi kunagi oma motohuvide jaoks . Vaid hädapärased töö ülesanded.
Minu kogemus põhineb Tallinna omas. Väljast uhke ja ilus. Arusaadav, et vaja kuidagi tagasi teenida oma väljaminek, aga nii alatult ja mustalt. Vastik urgas on.