Kui valid ikka tuntud firma rolleri(aprilia, gilera, derbi, honda, suzuki, yamaha,piaggio vms), siis on kindlasti mõtekam osta roller kuna lääne rolleri vastupidavus ületab zidi vastupidavust mitmekordselt.Zidil on vähem jõudu kui rolleritel.Rolleriga saab ikka pikemaid otsi ka sõita, kui neil on vedelik jahutus(uuematel enamasti on), aga zid on sund õhkjahutusega.Vene mopeedid ja mootorrattad on väga kehva vastupidavusega, päeva saad sõita, nädal remondid.Räägin seda omast kogemusest.Rolleriga saab ka vabalt põllupeal sõita ja ka talvel.Ise sõitsin eelmine talv suzuki rolleriga 6000km ja pidin ainult 1-he korra karburaatorit puhastama kuna võtsin maatanklast kütust ja karburaatorisse kondenseerus vesi.Rolleril on palju parem kiirendus.Vene mopeedid on ajast maas.Kindlalt võta roller!!!!
Oleneb kus sõitma hakatakse.
Kui asfaldil (linn/maantee) siis roller. Kui metsas/põllul sõita tahad või siis talvel lume ja libedaga - sel juhul võtaks Zidi.
Mul on 4-taktilise mootoriga Zid, sõitnud on ta küll vähe (vaid 1000km kopikatega, enamuses talvel). Probleem oli karpa jäätumisega ja ega ta käivituda -15 kraadiga ka eriti ei taha enam (no läheb lõpuks kui N korda vändatud). V50* mootoriga seda probleemi minul polnud, -15 juures tuli vaid mõned korrad rohkem vänta anda kui 0+ kraadiga.
streetr6cer:
Zid _sund_ õhkjahutusega?? Mõtled Zid-i rollerit (mida räägitakse küll kehva kvaliteediga olevat ja mida meie mail vist ei müüdagi kusagil)? Lisaks, tehas lõpetas selle tootmise juba tükk aega tagasi ära.
Ja mispärast Zidiga ei kannata pikka maad sõita, arumaisaa... 4T mootoriga olen sõitnud suvel 25+ soojaga (varjus) nii 50km jutti, 40-50km/h nagu mopeedile kombeks. Ei olnud nagu probleemi.
Siis veel see - päev sõitu ja nädal remonti? Oled üldse vene tehnikat korralikult remontinud? Mul kulus umbes paar nädalat aega et kapitaalselt tuksis veneaegse mopeedi raam ja mootor täiesti algosadeks lammutada, paigata/vahetada mis vaja ja siis uuesti kokku panna. Selle aja sees sai S-62M mootorist sisemiselt puhas V50 tehtud (erinevused on õnneks küll minimaalsed).
Peale seda pole nagu vaja olnud teda rohkem lahti võtta ning sõidetud on seejuures mitte vähe :P Peamiselt küll lühikesi otsi (nii max 15km korraga), seega ei tea mis ta pikema maa peale teeb.
Mina ostan Zid Piloti.
Ma kasutan mopeedi igapäevasteks sõitudeks ka Mini mis peab mul 1000 kilti ilma hoolduseta vastu sest kui normaalselt sõita kestab iga asi hästi.
Mina elan maal kuigi sõidan ka maanteel aga ikkagi pooldan Zidi
Praegu on mul:
Mini*2,Sachs M5,Võrr D8,Roller.
Kas vedelik- või õhkjahutusega - see EI OMA mingit tähtsust pikamaasõittudel. Ja kilomeetrid 50 pole ka miski pikk maa, mida peaks rohutama rolleri või mopeedi vastupidavuse näitamiseks. Eesti Vabariigi territoorium on mistahes väikesekubatuurilisele skuutrile või võrrile-mopeedile servast-servani läibisõidetav ühe päevaga. Ja kes räägib, et vene võrr (eriti Zid) on rohkem remontimiseks kui sõitmiseks - see jutt pole ka pädev. Omal nahal kuue aasta jooksul korduvalt kontrollitud nii kilometraazhi läbitavust, kui mootori vastupidavust. Kui panna Zidi remondiks kulutatud _tunnid-minutid_ mistahes aastal kokku - siis ei saa neid ka ühte ööpäeva mitte. Loomulikult olen talvekuudel mõnuga nokitsenud motika kallal, kuid ikkagi kõik muu jama, mida rollerirahvas nn "optiliseks tuuninguks" nimetab ja mille peale võib kasvõi terve aasta kulutada - ei tule arvesse.
Küsija ja teema-algataja aga ei täpsusta oma vajadusi ja huvisid kuidagi ja nii ei saa ka temale soovitada midagi...
Mis aga rollerite pikaealisusse puutub, siis kui lugeda rollerifoorumeid, puudub neil üldse igasugune eluiga. Elatakse tuuningust tuuninguni ja vahepeal ollakse rõõmsad, et õnnestus "tervelt" paartuhat kilomeetrit läbi sõitta ilma, et midagi oleks vaja tuunimisejärgselt välja vahetada või lausa remontida. Samas on ka inimesi, kes mitmeid hooaegu ühte ja sama rollerit kasutavad ja ikka näeb see välja nagu äsja poest ostetud ja lippab nagu uus...
Nii, et ikkagi - valik on sinu!
Vot see on asjalik jutt jälle kohane teemale kus jälle võrreldakse Zidi ja rollerit ning 12 aastased muudkui ässavad rolleril on parem kiirendus oehh jne...
Olen "elupõline mopeedivend" kuid pean ütlema, et istuksin mõnikord rolleri selga küll.
Olen küll siin ka erinevates teemades vaielnud ja kaitsnud mopeede rollerikutsikate pimeda ja arutu lahmimise eest, et vot roller on "parem" kui Zid sest ta on lihtsalt on parem ja nii edasi... või siis stiilis: "parem kiirendus ja uurem lõppkiirus" ja muud sellist jura... No mis teha, kui neljateistkümneaastaste mõttemaailmas tähendab kaherattalisel sõitmine ainult "ilgelt vinget kimamist" ja omaarust teiste ees hirmus "cool" olemist..
Miks ma väikesekubatuuriliste huvilisena rolleritega siiski veel ei sõida on peamiselt see, et mul om mootorsõidukile siiski olulisemalt suuremad nõudmised, kui seda üks roller suudab pakkuda. Aga kui vajadused transpordiks vähenevad ja mu elu peaks piirduma ainult linnatänavate või aleviteedega - siis soetaksin omale rolleri küll. Mitte küll neid lastele disainituid ratastel "Play-Station"-eid (sorry igasugu aeroxite-apriliate hüper-supermudelite fännid), aga on ka soliidsemaid asjakesi. Või siis näiteks midagi a'la "retro".
Egas Venemaal tehtud asjad ka ikka kestavad kui ise SÕITA oskad muidugi lähevad asjad kiiremini tuksi kui gaas põhja ja käik sisse Mopeed on mõeldud sõitmiseks ikka 30.See 12-14 aastaste jura kiirendustest ja värkidest:Mõtetu. (Ise olen ka 14)
Kellel on raha see ostab rolleri ja tuunib hiljem seda ja on õnnelik.
Kellel pole nii palju raha see peab leppima ZID-iga.
Nii see elu paraku on
TEEMA LUKKU.
Mis see raha siia puutub!!!!????
Mõned "mehed" peavad ennast ikka kurradi eksimatuteks!!! - kui "tema kõrgeausus "Suur IQ Esimene"" on oma posti teinud, siis on see otsus lõplik ja edasiarutamisele ei kuulu ja teema võib lukku panna... MEGAIRW!!!! :D :D :´D
Roller ja mopeed on erinevad asjad ikkagi oma kontseptsiooni poolest, mille tulemusena on neis paljugi teineteisega võrreldes erinev, alates konstruktsioonist, juhitavusest, isteasendist, läbitavusest, "edevusekoefitsent"..... etc..etc. Raha on selles loetelus kõige viimane argument ja pigem on ka seostatav just selle "edevuskoefitsendiga". Neid omavahel vastandada on ikka üsna mõttetu. Ja eriti madalalaubaline on seostada võrdlust rahaga.
"Tuunitavad" on kõik asjad - olgu selleks siis D-8 mootoriga "sääreväristaja", murutrimmer või sissepritsega Aprilia roller. Tean palju heal järjel ja hästikindlustatud peresid, kus kaherattalisteks sõiduriistadeks on noortele just mopeedid soetatud, sealhulgas ka Zidid. Ja seda mitte sellepärast, et nad "pidid sellega leppima", vaid et just see on õige valik olnud et rahuldada nende sõidueelistusi, sõiduvajadusi (muide - keskmisest rollerist ikka tunduvalt suuremaid!) ja on alati ja probleemideta kasutatav kõigil neil teedel, kus sõitjail on iial vajadust olnud kulgeda.
Mul ehitajast naabrimees (selline tüsedam tüüp) just hiljuti kurtis et tema roller ei taha talvel lumest läbi minna. Usun täiesti sest ilmselt roller lumesahaks ikka ei kõlba küll :-)
Zidi sai eelmisel talvel testitud kui paksu lumega üleüldse veel on võimalik sõita. Oli selline sulailmadega kõvasti kokku vajunud lumi, paksust nii 25-30cm, mis piiriks osutus. Ratas seisis põmst selle sees ilma lisatoeta kindlalt püsti. Vähegi pikemalt sellistes oludes sõit oleks aga loomulikult masina lõhkumine.
_Asjapulk_:
Ma pole siiani aru saanud misasja nende masinatega tehakse et nad nii koledasti mõne käes lagunevad. Ma pole ka oma autot ja mopeede just eriti hellitanud aga pidevat remonti küll miski ei vaja. Võin vaid aimata - sissetöötamata mootoriga masinale piitsa andmine on üks raudpolt variant, valesti reguleeritud/mustalt remonditud ilmselt teine. Viimane ilmselt on isegi tõenäolisem, karpa regull näiteks on üks selliseid asju mis vähemalt minul võtab päris pikalt aega enne kui düüsid-kruvid täpselt õigeks saab.
M!!!:
Vaata, paljud peavad ennast maapealseteks jumalateks kelle tahtmiste ja maitse järele tuleb teistel lihtsurelikel joondu võtta. Kusjuures see avaldub jube hästi näiteks linnaliikluses kus igasugu nõelujad, trügijad ja tagastanges istujad ennast näitavad. Juhul kui selline tegelane peaks aga oma kahtlaste manöövrite tagajärjel laksu panema siis on ta täiega süüdimatu ja tuleb lademes süüdistusi teiste juhtide aadressil (a' la 'kui sõita ei oska siis sõida bussiga', 'käi jala' jne).
Pimedal ajal maanteel sama lugu - sõidetakse ikka max lubatuga isegi kui olud selleks sobilikud pole. Jääb mõni tont või loom ette - a mis see valgustamata jalakäija siis ronis sinna.
Ajakirjandus kah võimendab seda omalt poolt: Lendab kraavi - oi, tee raip oli libe, deem juu teehoole; auto kaotas juhitavuse (kõlab nagu oleks auto süüdi et pauk käis); kaldus vastassuunavööndisse - no tere talv, tüüp tegi väga tõenäoliselt järjekordset kamikaze stiilis möödasõitu jne. Võiks ikka nii kirjutada kuidas asi tegelikult oli.
Selliseid 'jumalaks olemise' tundemärke võiks sedasi pikalt-pikalt kirja panna. Loe näiteks Lada foorumit, eriti seda mis ostazaz endast maha on jätnud. Tal vist ei lähe muidu kõvaks ka kui kedagi pole paika saanud panna :P
see kes siin rääkis et zidi meestel pole raha et omale rollerit osta:Dirw
ma ka ziidimees aga noh mul kuuri all aprilia rs125 nii et ära tule üttlema et zidi mehed vaesed on.
küll on pikk jutt. vabandused ja ma ei tea, mis kõik veel.
Aga on ZID millegi poolest parem, kui roller ? (miks on roller parem, kui zid olen ma juba rääkinud eest pool:P)
Kui te, noormehed, ei oska põhjendada oma seisukohti normaalselt ennast väljendades, siis ärge kommenteerige.
Teema jääb lahti, aga kõik asjasse mitte puutuvad kommentaarid kustutakse, samuti nagu ropendamised ja teineteise duellidele kutsumised.
jube vana teema, aga zidi teema ikkagi. Tekkis küsimus, et kummal üldiselt parem kiirendus on, kas 50 kuubikulisel hiina rolleril või zid 50? Pole kunagi olnud võimalust neid kahte joonele panna ja tahaks teada.
rollu***** nu ma ei tia mis te kiidate oma piimavurre siin nii varmalt.minge vaadake kuidas soomes ässamad vennad sõidavad yamu,cpi,aprilia jne. endurokate ja supermotodega.asjad kiirendavad nagu 125cc 2t.tsiklid ning põletavad kummi mis jube.rolluvennad on seal vobshee madalama hinnaklassi vennad.pealegi on mopeed rohkem tsikli moodi ja sellega saab ikka reaalselt maigu suhu mida mootorratas tähendab.poisid tüdrukud,roller on ikka rohkem poes piima järgi käimiseks mitte tõsiseks sõitmiseks. kui keegi hurjutada tahab siis teadke,et oman ka ise rollut,hea suvel poes ja ujumas käia.
mis tähendab tõsine sõit? Ma sõidan rolleriga suvel 300-400 km jutti - 90-100 km/h e. mitte ainult piima järgi...mind ei huvita, mis mille moodi välja paisab, pigem on need mingid ****d, kes unistvad tsiklist ja sellepärast ostavad "tsikli moodi" võrri. Mina küll ei häbene rolleriga sõita ja rolleri kuju pärast ei põe - see rohkem mingi ****de teema ;)
Mul omal vene aegne mopeed maal ja saab s6idetud kyll.Kuid putitamist vajanud oma jagu.See kes selle teema tegi v6iks m6elda milleks tal seda rohkem vaja on kas linnas s6itmiseks v6i maal ja mis talle rohkem meeldib, kas rolleriga pinistada v6i siis k2ike raiuda.Ise ostaksin nii linna kui maale mingi SM enduro 50cm3, kuna nendega saab ikka kuskil maastikul ka ronitud ja k2ike vahetada.Ja juhitavus on ikka tunduvalt parem kui mingil rolleril (Olen s6itnud rolleriga/V6ib ka harjumuse asi olla).Nende vene mopide kohta ytleksin veel nii palju, et kui korralikult hoida ja putitada saab s6idetud kenasti kylavahel(Ise olen rohkem neid putitanud kui s6itnud :D).Kuid kui raha rohkem raisata on siis soovitaksin ikka mingi yamaha/aprilia/derbi osta kuna need on tunduvalt vastu pidavamad ja kaasaegsemad.
See kes selle teema kaks aastat tagasi tegi, on oma otsuse ammu teinud ja oma sõiduriistast praeguseks väljagi kasvanud.
Selle teema peaks kinni panema nüüd ja igavesti.
Üldse! sõna "parem" tähendus on igal inimesel erinev. Selle üle ei saa vaielda.