Tere, pole enne tsiklistide foorumisse postitanud. Tekkis mõte ka tsikliload ära teha ja mõtted liiguvad esialgu sinna baikide poole. Kuna olen suhteliselt pikka kasvu, siis küsin targematelt nõu, milliseid rattaid üldse vaadata? Ise olen siis 2m pikk ja kuskil 85 kilo kerge:)
Alla tonnise pole mõttet osta,ise olen 95kg ostsin algatuseks 600 72kw,nädal tundus et megalt läheb edasi,kui proovisin sõbra 1000 Kawa,enam 600 mõelda ei taha, kaaluks 60 kg võibolla tõesti võiks 600 iga käiguga nokka lennutada.
Ei nohh algajale esimeseks rattaks ikka Yamaha R1 või lausa Susuzku Hayabusa - kindel mats.
Aga kui nüüd ausalt rääkida, siis kõigepealt tee endale selgeks kas bike, chopper või enduro. Kõik tüübid täiesti erinevad.
Kui bikepoole vaatad siis võta esimeseks rattaks mingi 600 kuubikuline isend. Belivme ja paljuti teisi mõitusega mootorrattureid, sellest on küll - ja arenemisruumi peab ka olema, ning tervena ja elus on seda parem teha.
Kui kroomipoole vaatad....siis sinu pikkuse juures peaks ratas olema suureraamiga ja ilmselt jalad ette viidud.
Vaata kõik mis turul hetel on üle, istu selga ja kui leiad millegi mis tundub mõnus olevat ja arvad selle isendi seljas vabalt paarsada kilomeetrit mahavurada suutvad siis osta ära.
Üldiselt V2 puhul erilist vahet ei ole kas tegu on 750,800,1000 või 1100 kuubise isendiga.... suhteliselt võrdse kiirendusega kõik linnaoludes ja need + - 10kw erinevused tulevad mängu trassil sõites või kiirendades. 1500 on tiba teine lugu.
Nu ikka sinna bike poole tundub kaalukauss kalduvat. Ega erinevate tootjate rataste vahel pole mingit seaduspärasust, et mõni sobib rohkem pikematele inimestele või midagi seesugust?
Ja eesmärgix on jah ikkagi ellu jääda, seega ei aja kohe suurt võimsust taga, tahax enne ikka rahulikult sõitma õppida:)