Iz on suht kindel ratas, kui eesmärk on max 80 km/h kruiisida, siis planeta või jupiter on sinu jaoks. Kui otsid rohkem adrenaliini ja kiirust, siis võta jawa. Ega jawagi eriti ei lagune, kuid käigukast kooleb kergesti.
Oma kogemustes võin õelda, et jawa igal juhul targem osta olen sellega kaks aastat sõitnud ja pole sellel praeguseni veel midgi juhtunud, sõber omab iz planetat ja se laguneb kogu aeg peamiseks veaks on generaator mis hiljem selgu, et pidigi olema izide põhi probleem.
Arvan et Iz on Jawast parem nii sõiduomaduste kui töökindluse poolest.Miks?Kahjuks on enamus Ize halvasti hoitud ja vanad.Generaator pole kindlasti probleem,kui on korralik,pinge õige,pirnid õiged ja hea ühendus akuga.Juhitavuselt on kindlasti parem,kuna on jäigem,madalam ja paremate piduritega(ükski Jawamees ei julgenud jalatoeni kallutada) Mootor on kindlasti Izil parem,sest veab juba madalatel pööretel ja ega lõppki ära ei vaju.Kui oled juba korra käigukasti korda teinud ja seibidega ja välja reguleerinud,kestab tulemus kaua.Izi suurim puudus on tema halb maine.Vedrustusest veel niipalju et kui amortisaatorid korda teha ja kasutada õiget õli on tulemus super!
jaffi juppe mitte saada? kloostrimetsast ja jawa.ee-st saab igasugu juppe ja kui vaja tellitakse ka jawa.ee-s kohe.
mul on jawa ja mina olen temaga igati rahul, oleneb kumma sa ostad kas 638 või 634 (vanemat sa vaevalt ostma hakkad) 638 laguneb käigukasti juures miskit suht kergelt 634 sessuhtes parem ja kindlam masin. jawade nõrk koht on õhupuhasti kuhu mustuse sattudes lööb klõbina mootorisse sisse, mis pole küll midagi väga ohtlikku kuid niisama käies natuke võib häirima hakata
Iz-i mootor on Jawa omast töökindlam ja minek ka parem,eriti jupiteril,samas jälle koostekvaliteet rattal nadi.Pistikud,lülitid kipuvad streikima ja ratta välimus pole ka suurem asi.Jawaga peab õrnemalt ümber käima siis ta kestab küll.To jee-sellise tsikli hind sõltub suuresti isendi seisukorrast,kas dokumendid on jne.Võib küsida 3-10 tuhat täiesti erinevad variandid,korras ratta eest võib maksta küll.
Mul kõik nendest olnud.Paremaks pean jawat, välimus ja töökindlus on head, kui õigesti hooldada.Iz-iga on selline lugu, et kui tahad kiiret pilli siis osta jupiter, kui aga rahulikku siis planeta.Planeta suure kolvi käiguga , jõuline rahulik pill.Jupiter aga kiiruselt lüpsis kõik jawad ära, kuid lagunes rohkem. Ja sport iz oli kõva sõna,aga varuosasi polnud üldse, ega põle ka praegugi. Nii, et osta jawa!